Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δικαίωμα στάθμευσης σε δημόσιο χώρο όπου επιτρέπετε η στάθμευση (οδόστρωμα, δημόσιους ή δημοτικούς χώρους στάθμευσης) έχουν μόνο τα οχήματα που μπορούν νόμιμα να κυκλοφορήσουν. Δηλαδή οχήματα που έχουν πινακίδες και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας (και λογικά και ασφάλεια καθώς δεν επιτρέπετε η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων). Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά δεν επιτρέπετε να βρίσκετε στο οδόστρωμα. Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις (πλανόδιοι πωλητές, λαϊκές, πανηγύρια κτλ) όπου επιτρέπετε με ειδική άδεια.

Άρα η τοποθέτηση όλων των άλλων (βάρκες, τρέιλερ, οχήματα χωρίς πινακίδες, παλιά μηχανάκια, καφάσια, κασόνια, κορύνες ή ότι μπορεί να φανταστείτε) είναι παράνομη και είναι υποχρέωση της τροχαίας-αστυνομίας να φροντίσει για την ελευθέρωση του δημοσίου χώρου-οδοστρώματος.

Όποια δέσμευση θέσης για ειδικό σκοπό (θέση για ανάπηρο, θέση για επιχείρηση, ράμπα για είσοδο σε πάρκινγκ κτλ κτλ) γίνεται με ειδική άδεια από το δήμο (με απόφαση δημοτικού συμβουλίου), γίνεται η επισήμανση της έξω (διαγράμμιση, πινακίδες, αρχή, τέλος) και πρέπει να έχει αναρτημένη σε εμφανή σημείο τον αριθμό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το να προσπαθήσεις να πείσεις αυτόν του "καπαρώνει" έτσι θέση ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό (ούτε νόμιμο) είναι χαμένος κόπος. Το να περιμένεις ότι θα το καταλάβει και θα διορθωθεί είναι ουτοπία. Δεν θα γίνει ποτέ.

Άρα υπάρχουν μόνο δύο τρόποι αντίδρασης:

1 - Το ξεπερνάς, το βγάζεις από το μυαλό σου και συνεχίζεις τη ζωή σου. Αν στην περιοχή δεν υπάρχει και ειδικότερο πρόβλημα ίσως είναι και η καλύτερη λύση.

2 - Αν κάτι μέσα σου σου λέει ότι δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι, τότε ακολουθείς την νόμιμη οδό. Κάθε φορά που βλέπεις το φαινόμενο καλείς την τροχαία-αστυνομία να επιλυθεί του ζητήματος. Αν έχεις λίγη υπομονή και παραμένεις προσηλωμένος στο σκοπό σου κάποια στιγμή η θέση θα ελευθερωθεί.

Αν ακολουθήσεις αυτό το δρόμο να ξέρεις πως

α) ανοίγεις ένα μέτωπο και

β) η "ελευθερωμένη" θέση ούτε θα είναι δική σου και ούτε θα σε περιμένει κάθε φορά. Θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο καθένας, ακόμα και ο τωρινός καταληψίας.

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
β) η "ελευθερωμένη" θέση ούτε θα είναι δική σου και ούτε θα σε περιμένει κάθε φορά. Θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο καθένας, ακόμα και ο τωρινός καταληψίας.

1. Το θέμα δεν είναι να γίνει πάλι ενός η θέση, να την αφήσει ο ένας καταληψίας και να την πιάσει ο άλλος.

Μόνο στη γειτονιά μου, σε ένα δρόμο 100 μέτρων, είναι περίπου 5 θέσεις που έχουν καταληφθεί από τέτοιους έξυπνους. Δεν είναι μία. Εγώ απλά ανέφερα τη γριά που έχει πιάσει δύο θέσεις παράνομα και μόνιμα, και το γέρο που όταν φεύγει βάζει κολωνάκι.

2. Από ένα σημείο και μετά, σου τη βαράει που αυτά τα υποκείμενα τα έχουν καταφέρει έτσι, ώστε μην ασχολείται κανείς μαζί τους και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι έχουν λύσει το θέμα της στάθμευσης για τους εαυτούς τους (όσο ήσυχοι μπορεί να είναι όταν είναι σχεδόν όλη μέρα κολλημένοι στην πόρτα να δουν πότε θα το βάλει κάποιος απ' έξω για να βγουν να του την πουν), ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουμε να σκεφτούμε και αυτό.

Οπότε σκέφτεσαι να τους τρέξεις, έστω απλά για να προστεθεί και σ' εκείνους το πρόβλημα, ειδικά αφού εκείνοι το δημιούργησαν.

α) ανοίγεις ένα μέτωπο

Είναι τραγικό να σε φτάνει ο άλλος στο σημείο να σκέφτεσαι να κινηθείς νομικά εναντίον του ενώ είναι παράνομος, επειδή ξέρεις ότι θα έχεις αντίποινα και δε θα μπορείς ν' αποδείξεις και τίποτα.

Δηλαδή εγώ που απλά πήγα και ρώτησα το γέρο γιατί το κάνει αυτό, έτσι και βρει μια μέρα το δικό του γρατζουνισμένο, θα έρθει να μου ζητήσει το λόγο πιστεύοντας ότι εγώ το έκανα.

• Moderators
Δημοσ.

Και αν στις (ελάχιστες όπως λες) περιπτώσεις που βρίσκεις να παρκάρεις έξω απ' αυτόν παρόλο που πετάγονται έξω, το κάνεις και τους γράψεις στ' απαυτά σου (επειδή απλά έχεις το δικαίωμα ρε φίλε), είναι πιθανό ότι θα δεχτείς αντίποινα.

Και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Δεν τους συμφέρει. Εγώ έχω Fiat, αυτός μερσέντα... ;)

Το έχω αφήσει έτσι μετά την αντιδικία, με απάντηση "βλέπεις απέναντι να έχει καμία θέση?" (σσ: μπροστά από το σπίτι μου).

Σχετικά με τα άλλα, η καταγγελία δεν είναι επώνυμη; Ποιος με εξασφαλίζει ότι δεν θα το μάθει και θα φάω τα αντίποινα από εκεί;

Φυσικά και είναι παράνομη η παρουσία της βάρκας εκεί. Το γελοίο είναι ότι πιο πάνω υπάρχουν ένα σωρό αλάνες, αλλά μάλλον ο κυρ-Μήτσουλας θέλει να τη βλέπει...

• Super Moderators
Δημοσ.

Βάλε κάνα γνωστό/φίλο/συγγενή που μένει μακρυά να κάνει καταγγελία. Τι θα κάνει θα τρέχει εκεί να ζητάει τα ρέστα? :P

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε phanispal (και όποιος άλλος).

Η πρακτική του καπαρώματος των θέσεων με τσαντίζει και με θυμώνει το ίδιο με εσένα.

Και το να μοιραστείς την αγανάκτηση σου μαζί μας καλό είναι.

Πέρα από αυτό όμως, αφού το σκεφτείς καλά, θα καταλήξεις σε αυτό που έγραψα πιο πάνω. Πως υπάρχουν μόνο δύο τρόποι αντίδρασης. Ακολουθείς όποιο είναι καλύτερο για σένα και που σου ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα σου. Εσύ θα το αποφασίσεις.

Αν πιστεύεις πως μπορείς να το ξεπεράσεις, απλός ξέχασε το και συνέχισε τη ζωή σου. Το να σε τρώει συνέχεια μέσα σου δεν κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία (θα το βλέπεις και κάθε μέρα μπροστά σου).

Αν κάτι μέσα σου σου λέει ότι δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι, τότε ακολουθείς την νόμιμη οδό. Κάθε φορά που βλέπεις το φαινόμενο καλείς την τροχαία-αστυνομία να επιλυθεί του ζητήματος. Άλλες φορές θα έρθουν, άλλες φορές δεν θα έρθουν. Άλλες φορές θα αναγκάσουν τον καταληψία να ελευθερώσει τη θέση, άλλες φορές θα σου πουν "τι ασχολείσαι με τον τρελό, άστο να πάει στα κομμάτια". Εγώ είμαι από αυτούς που θα σου πω πως στο τέλος θα δικαιωθείς και ο καταληψίας θα αναγκαστεί να ελευθερώσει τη θέση. Δεν θα γίνει σε 2-3 μέρες αλλά στο τέλος θα γίνει. Επιμονή θέλει.

Απλώς ήθελα να τονίσω πως η ελεύθερη πια θέση δεν θα σου ανήκει αποκλειστικά, θα είναι στη διάθεση το καθενός (όπως πρέπει δηλαδή). Το πιο πιθανό είναι όταν θα γυρίζεις σπίτι να έχει παρκάρει κάποιος άλλος εκεί. Ένας γείτονας, ένας περαστικός ή ο ίδιος που την καπαρώνει και τώρα. Μην απογοητευτείς δηλαδή αν τελικά επωφεληθείς ελάχιστα από την θέση για την οποία έδωσες τόση μάχη. Να σκεφτείς πως την μάχη την δίνεις για το γενικό καλό και όχι για το προσωπικό όφελος που στο τέλος μπορεί να είναι μικρό.

Δημοσ.

Σχετικά με την καταγγελία, μιλώντας με αστυνομικούς, μου είπαν, ότι αν η καταγγελία γίνει ανώνυμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν με την περίπτωση, για πολλούς λόγους.

Αν γίνει επώνυμα, θα πρέπει ιδανικά να είσαι μπροστά όταν θα έρθουν να χτυπήσουν το κουδούνι του εξυπνάκια, ή έστω να υποδείξεις ακριβώς ποιος και τι.

Οπότε όντως τα αντίποινα απλά δεν τα γλιτώνεις, αν ο άλλος είναι τέτοιος.

vasilk, προφανώς και με ενδιαφέρει πρωτίστως απλά η συμμόρφωση του κάθε παπάρα, και δευτερευόντως το αν θα καταφέρω να παρκάρω όταν θα γυρνάω σπίτι μου.

Αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που γυρνάω και δε βρίσκω να παρκάρω και βλέπω κουβάδες και κολωνάκια.

Θα μου πεις (και όντως το είπες), το πιθανότερο είναι ότι θα είχε παρκάρει άλλος εκεί αν δεν υπήρχαν οι κουβάδες. Δεκτόν.

Αυτό όμως θα με ενοχλούσε πολύ λιγότερο.

Έχει διαφορά το να αναγκαστείς να παρκάρεις πέντε στενά πιο πέρα επειδή απλά δεν υπάρχει ελεύθερη θέση, απ' το να υπάρχουν και να είναι κατειλημμένες από κουβάδες.

Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως με τετοιους ανθωπους δεν βγαζεις ακρη.τα ιδια στο παλιο σπιτι βαζανε δυο μηχανακια χρεπια συν ενα κουβα για τα σκουπιδια στην μεση για δυο αυτοκινητα.μεσα η γεροντισα στο παραθυρο να φυλαει καραουλι.τωρα δυο χρονια εχω ησυχασει.πηραμε σπιτι με κλειστο παρκινγκ.σας καταλαβαινω απολυτα.οτι να τους κανεις αυτοι δεν καταλαβαινουν.μονο ενας τρελλος αν υαπρχει θα δωσει λυση.

Δημοσ.

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι σε ανυποπτο χρονο να πιανεις τα εμποδια και να τα πετας στα σκουπιδια.

Ειδικα αμα ειναι κατι αξιας, πχ καρεκλα, κωνος και οχι απλα καμια πετρα, θα αρχισει να τσουζει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλο σαν ιδεα αλλα συνηθως αυτοι που κανουν κατι τετοιο συνηθως εχουν στησει παρατηρητηριο και παρακολουθουνε ποιος περναει οποτε πιθανον να σε παρουν χαμπαρι και δεν ξερεις τι θα γινει. Μπορει να σου πεταχτει κανενας γερος με κανενα κουμπουρι γιατι του καταστρεφεις την "περιουσια" ή να βρεις χαρακωμενο το αυτοκινητο... Τετοια δουλειες μονο σε μικρες ωρες τη νυχτα και με προσοχη.

• Like 1
Δημοσ.

Λες να του σύρω λίγο τη βάρκα νυχτιάτικο? :P

Η βάρκα είναι πάνω σε τρέιλερ; Αν ναι, νοικιάζεις ένα όχημα με κοτσαδούρα και την πας για βαρκάδα :P

• Moderators
Δημοσ.

Η βάρκα είναι πάνω σε τρέιλερ; Αν ναι, νοικιάζεις ένα όχημα με κοτσαδούρα και την πας για βαρκάδα :P

Ναι σε τρέιλερ. Όχι και τόσο καλή ιδέα, αν κρίνω από το πόσο δυσκολευόταν να τη βάλει μπροστά κάθε καλοκαίρι παλαιότερα πριν την πάρει για 10 μέρες στο χωριό... :P

Δημοσ.

Ναι σε τρέιλερ. Όχι και τόσο καλή ιδέα, αν κρίνω από το πόσο δυσκολευόταν να τη βάλει μπροστά κάθε καλοκαίρι παλαιότερα πριν την πάρει για 10 μέρες στο χωριό... :P

λες την βαρκα πριν τον βασιλλοπουλο ετσι ; πολλα χρονια ειναι εκει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...