Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλο το trolling αλλα θα σας πω και αυτο. Η μηχανη μου ετσι και αλλιως πιανει θεση (μαλιστα εχω μια παπια και μια μεγαλη μηχανη). Οποτε απο το να την παρκαρω οπου ναναι, η σε πεζοδρομιο και να μου την πουν οι πεζοι. Ποια η διαφορα αν θα την παρκαρω οταν βγαζω το αμαξι μου? Ετσι και αλλιως καπου πρεπει να την βαλω, + το οτι ελευθερωνεται η θεση στην οποια την ειχα προηγουμενος και μπορει να παρκαρει αλλος.

Εννοείται πως αυτά που λες τώρα ουδεμία σχέση έχουν με το αρχικό σου post.

Ξαναδιάβασέ το. Μάλιστα ήδη σε εκείνο το post αναγνωρίζεις ότι κάνεις "πουστιά" χρησιμοποιώντας αυτήν ακριβώς τη λέξη.

Ίσως το κράξιμο που έπεσε (μάθε να το διαχωρίζεις από το trolling) σε έκανε να μετανιώσεις που είπες ότι είπες (και όπως το είπες) και προσπάθησες να το "μαζέψεις".

Ήσουν όμως τόσο ξεκάθαρος και απόλυτος που δεν μαζεύεται.

Άστο λοιπόν καλύτερα.

Συνέχισε να κάνεις την "δουλειά" σου, αλλά μην θέλεις και λαϊκή αποδοχή.

Λοιπόν, σε ορισμένους Δήμους (δεν ισχύει σε όλους, στον Πειραιά όμως ισχύει), τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν κάποια τέλη για ορισμένες θέσεις στάθμευσης, παρά το ότι δεν υπάρχουν αυτές οι θέσεις ή είναι απλά θέσεις στο δρόμο. Πάνω σε αυτό πατάνε αρκετά μαγαζια, πχ στον Πειραιά, και κλείνουν τον δρόμο. Η κατάσταση είναι αμφιλεγόμενη. Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, δεν το θυμάμαι ακριβώς.

Δεν το ξέρω αυτό που λες αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχουν ιδιωτικές θέσεις (ή έστω αποκλειστικής χρήσης) στάθμευσης πάνω σε δημόσιο δρόμο (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως πχ αυτές που παραχωρούνται σε ΑΜΕΑ.)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν το ξέρω αυτό που λες αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχουν ιδιωτικές θέσεις (ή έστω αποκλειστικής χρήσης) στάθμευσης πάνω σε δημόσιο δρόμο (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως πχ αυτές που παραχωρούνται σε ΑΜΕΑ.)

Οι επιχειρήσεις στο Δήμο Πειραιά, πληρώνουν για θέσεις στάθμευσης, εννοείται στο δρόμο. Άσχετα αν δεν υπάρχει η σχετική σήμανση. Και μιλάμε για ένα καλό ποσό. 

Δημοσ.

Όταν είχα πάρει το δίπλωμα για ένα διάστημα περίπου ενός χρόνου το κοντινότερο σημείο που έβρισκα να παρκάρω (μετά τις 8-9 το βραδάκι) ήταν κοντά στο 1.5 χιλιόμετρο από το σπίτι μου... Οκ χρειαζόμουν λίγο μεγαλύτερο χώρο τότε να παρκάρω γιατί πιστεύω όλοι μας τον πρώτο καιρό (1-2 μήνες) είμασταν ποιο διστακτικοί αλλά το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν 4 μπαράκια στην γειτονιά ( που ήταν και κάθε μέρα πίτα από κόσμο από άλλες περιοχές) και φαντάζεστε τι γινόταν... Το ρεκόρ μου ήταν 58 λεπτά από την ώρα που έφτασα στην γειτονιά μέχρι και που παρκαρα...

Πλέον όταν πηγαίνω Ελλάδα βρίσκω να παρκάρω συνήθως κάτω από το σπίτι λόγο του ότι από τα 4 μπαράκια έχει μείνει μόνο 1...

Σορυ για το κλαψιμο αλλά διαβάζοντας το θέμα τα θυμήθηκα όλα σαν να ήταν χθες... Και τώρα τα έβγαλα από μέσα μου...

PS: για τον φίλο που είπε ότι κρατάει την θέση "την δική του" με το μηχανάκι επειδή πληρώνει τέλη και ασφάλεια θέλω να πω ότι είναι πολύ τραγικός... ( Για να μην πω τίποτα ποιο χοντρό)

Δημοσ.

Παρ' όλα αυτά, πληρώνοντας τέλη και ασφάλεια, το όχημα έχει δικαίωμα να παρκάρει στο δρόμο. Ίσως να είναι αμφιλεγόμενο σαν τακτική, αλλά είναι σε όλα νόμιμος και δε μπορεί να μιλήσει κανείς. Έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό που κάνει. Να μιλούσαμε για σαράβαλο χωρίς πινακίδες (που κι αυτό είναι κλασικό) να πω εντάξει, αλλά τώρα δε κάνει κάτι περίεργο ή καταχρηστικό. 

Δημοσ.

Εννοείται πως αυτά που λες τώρα ουδεμία σχέση έχουν με το αρχικό σου post.

Ξαναδιάβασέ το. Μάλιστα ήδη σε εκείνο το post αναγνωρίζεις ότι κάνεις "πουστιά" χρησιμοποιώντας αυτήν ακριβώς τη λέξη.

Ίσως το κράξιμο που έπεσε (μάθε να το διαχωρίζεις από το trolling) σε έκανε να μετανιώσεις που είπες ότι είπες (και όπως το είπες) και προσπάθησες να το "μαζέψεις".

Ήσουν όμως τόσο ξεκάθαρος και απόλυτος που δεν μαζεύεται.

Άστο λοιπόν καλύτερα.

Συνέχισε να κάνεις την "δουλειά" σου, αλλά μην θέλεις και λαϊκή αποδοχή.

Βασικα εγω εξηγησα πως ετσι και αλλιως η μηχανη μου κλεινει μια θεση απο μονη της. Το να την βαζω εγω εκει που ειναι το αμαξι μου απλα ελευθερωνει μια θεση για αλλους. Αν δε θες να το καταλαβεις δε με ενδιαφερει. Οπως ειπα και πριν, καποιοι απλα δε γουσταρουν τις μηχανες, και θεωρουν αυτο που κανω πουστια, ισως και να ειναι για καποιους. Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι απολυτα νομιμο, και οπως εξηγησα (και το ξαναλεω) η μηχανη μου ειναι μεγαλη, και κλεινει μια θεση αυτοκινητου. Το οτι εγω την μετακινω και την βαζω κατω απο το μπαλκονι μου , δεν κανει καποια διαφορα, γιατι ετσι και αλλιως ελευθερωνεται μια θεση. Αν δε θες να το καταλαβεις, δικο σου προβλημα. Δεν ηρθα εδω να δικαιολογηθω, κανουμε συζητηση, και αν δεν συμφωνεις ειναι δικαιωμα σου.  Εγω απλα λεω οτι το κανω, και οτι ειναι νομιμο, πληρωνω τελη για 3 οχηματα και αν θελω παρκαρω και τα 3 οριζοντια και κανεις δε μπορει να μου πει κατι, και ομως.. την παπια την παρκαρω σε αλλο μερος για να μην ενοχλω κανεναν.

Και τελος, το να παρκαρεις ενα μηχανακι, δεν ειναι ιδιο με το να βαζεις γλαστρες, για αυτο και ποσταρα. Γιατι για καποιους =γλαστρα = μηχανη = γιατι στα αρχιδια τους οι μηχανες.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα εγω εξηγησα πως ετσι και αλλιως η μηχανη μου κλεινει μια θεση απο μονη της. Το να την βαζω εγω εκει που ειναι το αμαξι μου απλα ελευθερωνει μια θεση για αλλους. Αν δε θες να το καταλαβεις δε με ενδιαφερει. Οπως ειπα και πριν, καποιοι απλα δε γουσταρουν τις μηχανες, και θεωρουν αυτο που κανω πουστια, ισως και να ειναι για καποιους. Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι απολυτα νομιμο, και οπως εξηγησα (και το ξαναλεω) η μηχανη μου ειναι μεγαλη, και κλεινει μια θεση αυτοκινητου. Το οτι εγω την μετακινω και την βαζω κατω απο το μπαλκονι μου , δεν κανει καποια διαφορα, γιατι ετσι και αλλιως ελευθερωνεται μια θεση. Αν δε θες να το καταλαβεις, δικο σου προβλημα. Δεν ηρθα εδω να δικαιολογηθω, κανουμε συζητηση, και αν δεν συμφωνεις ειναι δικαιωμα σου.  Εγω απλα λεω οτι το κανω, και οτι ειναι νομιμο, πληρωνω τελη για 3 οχηματα και αν θελω παρκαρω και τα 3 οριζοντια και κανεις δε μπορει να μου πει κατι, και ομως.. την παπια την παρκαρω σε αλλο μερος για να μην ενοχλω κανεναν.

Και τελος, το να παρκαρεις ενα μηχανακι, δεν ειναι ιδιο με το να βαζεις γλαστρες, για αυτο και ποσταρα. Γιατι για καποιους =γλαστρα = μηχανη = γιατι στα αρχιδια τους οι μηχανες.

Δε νομίζω κανείς στο παρόν νήμα να επιτέθηκε στις "μηχανές".

Αντίθετα εσύ το έθιξες πέραν της μίας φοράς στα post σου (και μάλιστα στο τελευταίο...δύο φορές!!!).

Άρα κάποιο θεματάκι το έχεις (κατά τη γνώμη μου πάντα).

Και θα επαναλάβω ότι εσύ ο ίδιος είσαι αυτός που περιέγραψε την κίνησή σου σαν "πουστιά". Κανείς άλλος δεν το έκανε.

Τέλοσπάντων, πολύ το αναλύσαμε.

Είναι προφανές το τι κάνεις και ο καθένας μπορεί να το αξιολογήσει (όχι πως έχει κάποια σημασία σε πρακτικό επίπεδο πέραν από το να δώσει τροφή σε φιλικές συζητήσεις στην παρέα).

Τέλος από εμένα πάνω σε αυτό το θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Οι επιχειρήσεις στο Δήμο Πειραιά, πληρώνουν για θέσεις στάθμευσης, εννοείται στο δρόμο. Άσχετα αν δεν υπάρχει η σχετική σήμανση. Και μιλάμε για ένα καλό ποσό. 

Αν δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο η σχετική σήμανση (με ό,τι προβλέπεται να γράφει επάνω) τότε ο καθένας μπορεί να πάει και να παρκάρει.

Δημοσ.

αυτά πού γράφετε ειναι πταίσματα σέ αυτά πού εχω δεί στήν ηλιούπολη (αθήνα) μάγκας παρκάρει πάνω στό πεζοδρόμιο (παράλληλα μέ τόν δρόμο ) ενα yaris ,εχει βάλει κ σιδερένιους πασάλους πάνω στό πεζοδρόμιο κ τό σκεπάζει μέ τέντα εχει βάλει κ 2 παπάκια  κ 5-6 τεράστιες γλάστρες κ τό εχει κάνει τό μέρος αυτό φρούριο ... τηλ. εχουν πέσει σέ πολεοδομία - αστυνομία- δήμο ηλιούπολης  κλπ ...κ οπως καταλάβατε δέν εχει γίνει τιποτα ....τί κράτος ειμαστε ??? μπουρδέλο ? εκεί  τουλάχιστον υπάρχουν κ κανόνες συμπεριφοράς κλπ ,κράτος μπανανία ειμαστε τελικά .....

• Like 2
Δημοσ.

αυτά πού γράφετε ειναι πταίσματα σέ αυτά πού εχω δεί στήν ηλιούπολη (αθήνα) μάγκας παρκάρει πάνω στό πεζοδρόμιο (παράλληλα μέ τόν δρόμο ) ενα yaris ,εχει βάλει κ σιδερένιους πασάλους πάνω στό πεζοδρόμιο κ τό σκεπάζει μέ τέντα εχει βάλει κ 2 παπάκια κ 5-6 τεράστιες γλάστρες κ τό εχει κάνει τό μέρος αυτό φρούριο ... τηλ. εχουν πέσει σέ πολεοδομία - αστυνομία- δήμο ηλιούπολης κλπ ...κ οπως καταλάβατε δέν εχει γίνει τιποτα ....τί κράτος ειμαστε ??? μπουρδέλο ? εκεί τουλάχιστον υπάρχουν κ κανόνες συμπεριφοράς κλπ ,κράτος μπανανία ειμαστε τελικά .....

Pic or it didn't happen (οχι δεν τον εχω ικατο το μεσο ελληναρα....)

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που αποδεδειγμένα βάζει κάποιος μηχανάκι (και συνήθως κάτι σούργελα/παρατημένα) στο δρόμο για να καβατζώνει θέση, πιστεύω πως το καλύτερο, είναι να βάλεις κι εσύ το δικό σου δίκυκλο εκεί, δίπλα (στάνταρ χωράει).

Να δω τι θα κάνει μετά... .  :-D  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Δε νομίζω κανείς στο παρόν νήμα να επιτέθηκε στις "μηχανές".

Αντίθετα εσύ το έθιξες πέραν της μίας φοράς στα post σου (και μάλιστα στο τελευταίο...δύο φορές!!!).

Άρα κάποιο θεματάκι το έχεις (κατά τη γνώμη μου πάντα).

Και θα επαναλάβω ότι εσύ ο ίδιος είσαι αυτός που περιέγραψε την κίνησή σου σαν "πουστιά". Κανείς άλλος δεν το έκανε.

Τέλοσπάντων, πολύ το αναλύσαμε.

Είναι προφανές το τι κάνεις και ο καθένας μπορεί να το αξιολογήσει (όχι πως έχει κάποια σημασία σε πρακτικό επίπεδο πέραν από το να δώσει τροφή σε φιλικές συζητήσεις στην παρέα).

Τέλος από εμένα πάνω σε αυτό το θέμα

Οτι και να πεις εχεις αδικο. Εξηγησα ειδη οτι η μηχανη μου κλεινει απο μονη της μια θεση για ενα αυτοκινητο οπου και να την βαλω, οποτε οταν τη βγαζω και τη βαζω στη θεση του αυτοκινητου μου παλι αδειαζει η θεση στην οποια την ειχα προηγουμενως.

Αλλα..

και σε κλειστο παρκιν να την ειχα, και να την εβαζα σε θεση στο δρομο για να κρατησω θεση για το αμαξι μου, παλι δικιο θα ειχα, ειναι οχημα με πινακιδες και τη παρκαρω οπου γουσταρω εφοσον ειναι νομιμο.

Μερικοι εδω μεσα νομιζουν οτι μηχανη = γλαστρα / κονος / 5 κιλα πατατες / 3 καρπουζια.

Να και ενα ποστ απο το αλλο τοπικ

Τοτε ο καθενας να φευγει και ν αφηνει απο κατι για να χει καπαρωμένη θεση....

Συγνωμη αλλα η μηχανη δεν ειναι ΚΑΤΙ, ειναι οχημα.

Για αυτο και λεω οτι πολοι δε σεβονται τις μηχανες, και νομιζουν οτι επειδη εχουν μεγαλυτερο οχημα (αμαξι) δικαιουνται και διαφορετικους νομους και διαφορετικη αντιμετωπιση. Οδηγαω και τα δυο οποτε δε μπορει κανενας να με πει bias.

Απο τη στιγμή που αποδεδειγμένα βάζει κάποιος μηχανάκι (και συνήθως κάτι σούργελα/παρατημένα) στο δρόμο για να καβατζώνει θέση, πιστεύω πως το καλύτερο, είναι να βάλεις κι εσύ το δικό σου δίκυκλο εκεί, δίπλα (στάνταρ χωράει).

Να δω τι θα κάνει μετά... .  :-D  :-D

Δεν μπορεις να το κανεις αυτο, το διπλοπαρκαρισμα και το καθετο παρκαρισμα απαγορευονται. Ελα καντο, θα παρω τη τροχαια.

Δημοσ.

Όπως και να το παρουσιάσεις, το γεγονός ότι το κάνεις επειδή ενδιαφέρεσαι μόνο για τον εαυτό σου δεν αλλάζει. Επίσης το ότι παρκάρεις την μηχανή οριζόντια στο πεζοδρόμιο σε κάνει 2x εγωιστή. Και πριν πεις ότι έτσι λέει ο νόμος, να σου υπενθυμίσω ότι ο νόμος επίσης ορίζει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα 10 μέτρα από γωνίες και 20 μέτρα απο φανάρια. Πρακτικά αν εφαρμόζαμε τον νόμο στο 100% θα υπήρχαν μόνο 1-2 θέσεις για παρκάρισμα σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Κάποια πράγματα παρότι είναι νόμιμα δεν είναι πρακτικά και σε αυτές τις περιπτώσεις το να επικαλείσε τον νόμο δεν σε κάνει να φαίνεσαι ιδιαίτερα έξυπνος.

Δημοσ.

Δεν μπορεις να το κανεις αυτο, το διπλοπαρκαρισμα και το καθετο παρκαρισμα απαγορευονται. Ελα καντο, θα παρω τη τροχαια.

Νομίζω έχεις πάρει φόρα και αρπάζεσαι με τον καθένα με το παραμικρό. Ούτε καν αναφερόμουν σε εσένα. 

Κι εγώ μηχανόβιος είμαι, αλλά αναγνωρίζω πότε κάποιος παρκάρει για να παρκάρει, και πότε το κάνει για να καβατζώσει θέση.

Όσο για το οτι θα πάρεις τροχαία:

1ον: Ούτε καν θα έρθουν για τέτοια "καταγγελία". Ακόμα και να έρθουν, μέχρι να γίνει αυτό, θα αναγκαστείς να βρεις αλλού θέση να παρκάρεις το αμάξι.

2ον: Να δω τι θα πεις, αν έχω παρκάρει οριζοντίως ακριβώς πίσω ή μπροστά απο την μηχανή σου. Έτσι ώστε να χωρά μόνο το δίκυκλό σου, αλλα όχι το αυτοκίνητό σου.

3ον: Αναφερόμουν κυρίως σε καβάτζες με κάθετα παρκαρίσματα, όπου απλά θα παρκάρω κι εγώ δίπλα τους. Εκεί στην τροχαία, τι θα πεις, Γράψε αυτόν και όχι το δικό μου;

Και μιας και πιαστήκαμε με την πάρτη σου. Κανείς δεν αντιλέγει οτι έχεις το νόμιμο δικαίωμα να παρκάρεις την μοτοσυκλέτα σου οριζοντίως στο δρόμο.

Το θεωρώ ντροπιαστικό, αλλά και υπέρμετρα εγωϊστικό να το κάνεις, όταν πλέον στις μεγαλουπόλεις, η εύρεση θέσης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Συνεπώς προσωπικά είτε θα παρκάρω κάθετα την μηχανή μου, είτε αν φοβάμαι οτι κάποιος θα την ρίξει παρκάροντας, θα προτιμήσω να την ανεβάσω σε πεζοδρόμιο, σε σημείο όμως που εγγυημένα δεν θα ενοχλεί πεζούς ή καρότσια αναπήρων/μωρών. Όπως και να έχει, κάποιο σημείο που να βολεύει όλους, σίγουρα θα υπάρχει εκεί γύρω.

Και στο παραπάνω, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης, όσο και να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου οτι δεν είσαι παρτάκιας.

Over & out.

• Like 5
Δημοσ.

Οτι και να πεις εχεις αδικο. Εξηγησα ειδη οτι η μηχανη μου κλεινει απο μονη της μια θεση για ενα αυτοκινητο οπου και να την βαλω, οποτε οταν τη βγαζω και τη βαζω στη θεση του αυτοκινητου μου παλι αδειαζει η θεση στην οποια την ειχα προηγουμενως.

Αλλα..

και σε κλειστο παρκιν να την ειχα, και να την εβαζα σε θεση στο δρομο για να κρατησω θεση για το αμαξι μου, παλι δικιο θα ειχα, ειναι οχημα με πινακιδες και τη παρκαρω οπου γουσταρω εφοσον ειναι νομιμο.

Μερικοι εδω μεσα νομιζουν οτι μηχανη = γλαστρα / κονος / 5 κιλα πατατες / 3 καρπουζια.

Να και ενα ποστ απο το αλλο τοπικ

Συγνωμη αλλα η μηχανη δεν ειναι ΚΑΤΙ, ειναι οχημα.

Για αυτο και λεω οτι πολοι δε σεβονται τις μηχανες, και νομιζουν οτι επειδη εχουν μεγαλυτερο οχημα (αμαξι) δικαιουνται και διαφορετικους νομους και διαφορετικη αντιμετωπιση. Οδηγαω και τα δυο οποτε δε μπορει κανενας να με πει bias.

Το πρόβλημα αυτών που σου απαντάνε δεν είναι ότι κάνεις κάτι παράνομο... Ο τρόπος που το παρουσιάζεις είναι που τους "νευριασε" γιατί είναι καθαρά εγωιστικος... Τι δεν καταλαβαίνεις?

Δημοσ.

Καλά κάνεις και παρκάρεις την μηχανή οριζόντια , εφόσον είναι νόμιμο άσε τους κλαψιάρηδες να κλαίγονται . Όπως ανέφερα προηγουμένως το ίδιο κάνω και εγώ πρώτα από όλα για να διαφυλάξω την περιουσία μου από το κάθε τυχάρπαστο που δεν ξέρει να παρκάρει. Καλύτερα να είσαι κακός μαλάκας παρά καλός μαλάκας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...