Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Lezantas26 said:

μη βιαζεσαι να κρινεις, διοτι αμα μενεις σε μεγαλη πολη και εχεις αμαξι εισαι παρανομος καθε φορα που πας να παρκαρεις συμφωνα με το κοκ :P

Γιατί?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

το παραδειγμα σου ειναι λαθος διοτι συγκρινεις ηλιθιους κανονες με λογικους. ναι ειναι νομος και προφανως αμα μπλεξεις δε θα βρεις δικιο, αλλα μη τρελαθουμε και λεμε οτι ειναι τοσο λογικο να βαλεις μια μηχανη να πιανει οσο χωρο οσο ενα αμαξι, οσο το να σταματησεις στο στοπ. ακομα και παιδι του δημοτικου θα καταλαβει πιο ειναι παραλογο

Γι' αυτο το εβαλα, για να δειξω την αντιθεση. Ηλιθιος κανονας ειναι για σενα, για καποιον αλλον ηλιθιος κανονας ειναι κατι αλλο και παει λεγοντας. Γι' αυτο και ο κοκ δεν τα αντιμετωπιζει ολα με την ιδια σοβαροτητα. Αλλιως θα ειχε ενα στανταρ ποσο για ολες τις παραβασεις. 500 ευρω για σταθμευση, 500 για κοκκινο κλπ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Γιατί?

Φαντάζομαι ότι αν σκεφτείς μόνο τα μέτρα που πρέπει να κρατάς από πινακίδες, στοπ , φανάρια θα είσαι και εσύ παράνομος.

Το θέμα με το κάθετο πάρκιγκ στις μηχανές είναι ότι οι περισσότεροι δεν κοιτάνε αν σε κλείνουν και τελικά βρίσκεσαι με μια κάθετη μηχανή μπρος και μια πίσω και δεν μπορείς να ξεπαρκαρεις.

Για την κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν το συζητάμε για το πόσο επικίνδυνο είναι και ότι σπάνια σου δίνει προτεραιότητα μηχανοβιος.

Υ.γ Πρώην μηχανοβιος για να μην νομίζετε ότι είμαι προκατηλημένος

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Lezantas26 said:

7 minutes ago, tsofras said:

Φαντάζομαι ότι αν σκεφτείς μόνο τα μέτρα που πρέπει να κρατάς από πινακίδες, στοπ , φανάρια θα είσαι και εσύ παράνομος.

Δεν ξέρεις όμως αν τα κάνει ο άλλος με τον οποίο συζητάς, απλά το υποθέτεις και ξέρεις τι λένε, αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου. :D

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το θέμα με το κάθετο πάρκιγκ στις μηχανές είναι ότι οι περισσότεροι δεν κοιτάνε αν σε κλείνουν και τελικά βρίσκεσαι με μια κάθετη μηχανή μπρος και μια πίσω και δεν μπορείς να ξεπαρκαρεις.

Για την κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν το συζητάμε για το πόσο επικίνδυνο είναι και ότι σπάνια σου δίνει προτεραιότητα μηχανοβιος.

Υ.γ Πρώην μηχανοβιος για να μην νομίζετε ότι είμαι προκατηλημένος

εγω νυν μηχανοβιος. παντα κοιταω να χω αφησει αρκετο χωρο ωστε να φυγουν τα αμαξια, αν και συμφωνω οτι αμα ερθει και καποιος που δε κοιταξει θα φταιω και εγω που τους κλεισαμε.

συμφωνω και για το φιλτραρισμα, προσωπικα σπανια θα το κανω ενω υπαρχει ροη, το κανω ομως οταν ειναι ακινητοποιημενα τα οχηματα. αργα και προσεκτικα εννοειται, ποτε δε ξερεις τι γινεται. πχ ανοιγμα πορτας, πεζος, κλπ

• Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

H λογική σου είναι λάθος. Οι ενέργειές σου δεν πρέπει να βασίζονται στο τι θα πουν οι άλλοι ή τι βολεύει τον άλλον αλλά θα κάνεις το νόμιμο και ότι προβλέπεται από τον ΚΟΚ. Καταλαβαίνω ότι το κάνεις για να αποφεύγεις τέτοια θέματα αλλά αν γίνει καμιά στραβή όπως σου είπα εσύ θα βρεθείς μπλεγμένος. Κι επειδή ανέφερες και τη λωρίδα, αυτό που κάνετε πολλοί δικυκλιστές να πηγαίνετε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα είναι και αυτό παράνομο, σε περιπτωση ατυχηματος πάλι εσύ μπλέκεις.

Ο κοκ γι' αυτο υπάρχει για να τον ακολουθούμε πιστά. Είναι κάποιοι κανόνες για να μην σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Αν είναι έτσι να μην ξανασταματήσω κι εγώ σε κόκκινο ή σε στοπ ή οποιοσδηποτε άλλος να σταματησει να ακολουθει τα αρθρα που δεν τον βολεύουν. Δεν πάει έτσι

Για την οδήγηση ανάμεσα σε αυτοκίνητα εν κινήσει δεν συζητάω γιατί και με τα αυτοκίνητα τα ίδια γίνονται. Μην μου πεις ότι δεν έχεις δει αμάξι να αλλάζει λωρίδες για να πάει πιο γρήγορα. Το να πηγαίνω ανάμεσα σε αυτοκίνητα την ώρα που είναι σταματημένα η με χαμηλές ταχύτητες (μέγιστο 30χλμ/ώρα) γίνεται για  την διευκόλυνση όλων και Θα  δείτε ότι σε μερικά χρόνια θα γίνει νόμιμο όπως και αλλού. 

Δεν γίνεται να ακολουθείς τον κοκ πίστα όσο και αν θες, όπως δεν είναι τραγικό να παρκάρεις με Αλαρμ (παράνομο) και δεν θα σου πει κανείς τίποτα έτσι δεν είναι τραγικό το να παρκάρει τη μηχανή κάθετα τώρα αν το κολλήσει είναι το ίδιο μαλάκας με αυτόν που θα βάλει το αμάξι στα 2 εκατοστά και δεν θα μπορείς να βγεις. 

26 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Και να θέλαμε, δεν μπορείτε να "αντέξετε" την συνεχή εφαρμογή του ΚΟΚ. 😛

Πίστεψε με τα αυτοκίνητα δεν θα αντέξουν πρώτα.

Υπόψιν ότι βγαίνω στο δρόμο με αμάξι, μηχανή, ποδήλατο και με τα πόδια (τρέξιμο) οπότε έχω γνώμη από όλες τις μεριές 

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Spect~ said:

Πίστεψε με τα αυτοκίνητα δεν θα αντέξουν πρώτα.

Τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως πριν, οι μηχανές είναι που θα πρέπει να αλλάξουν ΤΕΛΕΙΩΣ νοοτροπία και να αντέξουν ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτή. 

Επιπλέον τα αυτοκίνητα από το μποτιλιάρισμα θα πάνε στο "super" μποτιλιάρισμα, ενώ οι μηχανές θα πάνε από την αποφυγή του μποτιλιαρίσματος στο "super" μποτιλιάρισμα. Ποιος από τους 2 θα δει την μεγαλύτερη διαφορά και θα του κακοφανεί? Τα αμάξια είναι ψιλοσυνηθισμένα, οι μηχανές θα είναι η μέρα με τη νύχτα.

Είναι σαν να συγκρίνεις ένα φτωχό που θα γίνει ακόμα φτωχότερος με ένα πλούσιο που θα πιάσει το ίδιο επίπεδο εισοδήματος με τον φτωχό. Ποιος νομίζεις ότι θα φάει τη μεγαλύτερη ήττα και θα "σπάσει" πρώτος, ο συνηθισμένος στη φτώχια ή ο πρώην πλούσιος?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Δεν ξέρεις όμως αν τα κάνει ο άλλος με τον οποίο συζητάς, απλά το υποθέτεις και ξέρεις τι λένε, αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου. :D

μεσα στις πολεις ειμαστε "ενοχοι" μεχρι αποδειξεως του εναντιου διοτι η κατασταση ειναι τραγικη. αμα δυο αμαξια μπορουσαν να τα παρκαρουν το ενα πανω στ αλλο παλι δε θα ειχαμε αρκετο χωρο μεσα στις πολεις 😕

χρειαζεται το κρατος να αγορασει τιποτα εγκαταλελειμενα οικοπεδα και να τα διαμορφωσει σε παρκινγκ. ας εχει 5 ευρω χρεωση τη μερα 30 το μηνα 300 το χρονο (απ το πισινο μ τα βγαλα τα νουμερα) και ολοι ευχαριστημενοι. το κρατος θα τσιμπαει λεφτα, και οι οδηγοι δε θα χρειαζεται να κανουν 10 γυρους μεχρι να βρουν ΠΑΡΑΝΟΜΟ χωρο να παρκαρουν (για νομιμο ουτε λογος, το ξεχναμε)

4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως πριν, οι μηχανές είναι που θα πρέπει να αλλάξουν ΤΕΛΕΙΩΣ νοοτροπία και να αντέξουν ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτή. 

Επιπλέον τα αυτοκίνητα από το μποτιλιάρισμα θα πάνε στο "super" μποτιλιάρισμα, ενώ οι μηχανές θα πάνε από την αποφυγή του μποτιλιαρίσματος στο "super" μποτιλιάρισμα. Ποιος από τους 2 θα δει την μεγαλύτερη διαφορά και θα του κακοφανεί? Τα αμάξια είναι ψιλοσυνηθισμένα, οι μηχανές θα είναι η μέρα με τη νύχτα.

Είναι σαν να συγκρίνεις ένα φτωχό που θα γίνει ακόμα φτωχότερος με ένα πλούσιο που θα πιάσει το ίδιο επίπεδο εισοδήματος με τον φτωχό. Ποιος νομίζεις ότι θα φάει τη μεγαλύτερη ήττα, ο συνηθισμένος στη φτώχια ή ο πρώην πλούσιος?

τα αυτοκινητα θα σταματησουν να υπαρχουν, θα πανε ολα για αποσυρση 😂

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Lezantas26 said:

μεσα στις πολεις ειμαστε "ενοχοι" μεχρι αποδειξεως του εναντιου διοτι η κατασταση ειναι τραγικη. αμα δυο αμαξια μπορουσαν να τα παρκαρουν το ενα πανω στ αλλο παλι δε θα ειχαμε αρκετο χωρο μεσα στις πολεις

Όχι γιατί κάλιστα θα σου πει ο άλλος (όχι όλοι, ένας συγκεκριμένος) παρκάρω σε νόμιμες θέσεις κι αν δεν βρω τότε σε επι πληρωμή παρκινγ. Άντε απόδειξέ ότι δεν το κάνει...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Spect~ είπε

έτσι δεν είναι τραγικό το να παρκάρει τη μηχανή κάθετα τώρα αν το κολλήσει είναι το ίδιο μαλάκας με αυτόν που θα βάλει το αμάξι στα 2 εκατοστά και δεν θα μπορείς να βγεις. 

Εσυ μπορει να τη βαλεις καθετα με αποσταση απο τα παρκαρισμενα αλλα μετα απο λιγες ωρες με τα παρκαρισματα/ξεπαρκαρισματα αυτοκινητων να βρεθει κολλητα η μηχανη.

Εγω παρκαρα ενα βραδυ με το αυτοκινητο μου κανονικα αναμεσα σε 2 αυτοκινητα και την αλλη μερα βρηκα σημειωμα οτι αλλη φορα να παρκαρω καλυτερα γιατι επιασα 2 θεσεις και κατι τετοια. Δεν του εκοψε το ηλιθιο μυαλο του πανιβλακα οτι απο τη στιγμη που παρκαρα εγω μεχρι τη στιγμη που το ειδε αυτος καμποσες ωρες μετα ηρθαν και εφυγαν και αλλα υατοκινητα. Αυτος εκρινε με βαση την εικονα που ειδε εκεινη τη στιγμη

4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

χρειαζεται το κρατος να αγορασει τιποτα εγκαταλελειμενα οικοπεδα και να τα διαμορφωσει σε παρκινγκ. ας εχει 5 ευρω χρεωση τη μερα 30 το μηνα 300 το χρονο (απ το πισινο μ τα βγαλα τα νουμερα) και ολοι ευχαριστημενοι. το κρατος θα τσιμπαει λεφτα, και οι οδηγοι δε θα χρειαζεται να κανουν 10 γυρους μεχρι να βρουν ΠΑΡΑΝΟΜΟ χωρο να παρκαρουν (για νομιμο ουτε λογος, το ξεχναμε)

Τ τελη κυκλοφοριας τα πληρωνεις για να εχεις δικαιωμα να παρκαρεις το οχημα σου στο δρομο. Γι' αυτο οσοι δεν πληρωνουν τελη και καταθετουν πινακιδες ο νομος απαγορευει το παρκαρισαμ στο δρομο. πρεπει να το μεταφερεις σε ιδιωτικο χωρο.

Αν το κρατος ηθελε θα ειχε απαγορεψει τοσα χρονια τη μετατροπη των υπογειων σε οικιες. Τα υπογεια των πολυκατοικιων προοριζοταν για γκαραζ αλλα καποιοι εξυπνοι Ελληναρες τα κανανε διαμερισματα υπογεια και ημιυπογεια για να τα νοικιαζουν και να κονομανε. 

Δημοσ.
1 hour ago, ritchie77 said:

Το ξερεις οτι αν παρκαρεις ετσι αναμεσα απο 2 σταθμευμενα και ο ενας κανει οπισθεν π.χ για να παρκαρει/ξεπαρκαρει και σου τη ριξει και προκληθουν ζημιες δεν αποζημιωνεσαι? αντιθετως εγω θα ζητουσα και αποζημιωση για τυχον ζημιες στο αυτοκινητο μου γιατι φταις? 

Αυτό που το βασίζεις? 

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Εσυ μπορει να τη βαλεις καθετα με αποσταση απο τα παρκαρισμενα αλλα μετα απο λιγες ωρες με τα παρκαρισματα/ξεπαρκαρισματα αυτοκινητων να βρεθει κολλητα η μηχανη.

Εγω παρκαρα ενα βραδυ με το αυτοκινητο μου κανονικα αναμεσα σε 2 αυτοκινητα και την αλλη μερα βρηκα σημειωμα οτι αλλη φορα να παρκαρω καλυτερα γιατι επιασα 2 θεσεις και κατι τετοια. Δεν του εκοψε το ηλιθιο μυαλο του πανιβλακα οτι απο τη στιγμη που παρκαρα εγω μεχρι τη στιγμη που το ειδε αυτος καμποσες ωρες μετα ηρθαν και εφυγαν και αλλα υατοκινητα. Αυτος εκρινε με βαση την εικονα που ειδε εκεινη τη στιγμη

Ε ναι σε αυτή την περίπτωση όμως δεν φταίει η μηχανή. Γενικά στην Ελλάδα πάσχουν οι οδηγοί με όλα τα οχήματα απλά ο καθένας κράζει αυτόν που τον ενοχλεί εκείνη τη στιγμή. 

Εγώ πχ σήμερα εκεί που πήγαινα με την μηχανή βλέπω την BMW την τζιπάρα να κάνει αναστροφή χωρίς φλας κλπ, δεν έτρεχα πατάω φρένο του κουνάω το χέρι και απλά όπως έκανε την ανατροφή με κοιτούσε σαν να μην έχει κάνει τίποτα. Το ότι αν έτρεχα λίγο παραπάνω ή αν δεν πρόσεχα θα του είχα δώσει φιλάκι δεν του πέρασε από το μυαλό 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Αυτό που το βασίζεις? 

Στο νομο? αν εχεις παρκαρει παρανομα και προκληθει ατυχημα δε δικαιουσαι αποζημιωση. Αν εχεις αυτοκινητο και εχεις διπλοπαρκαρει π.χ και πεσει καποιος πανω σου, εσυ φταις

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Αυτό που το βασίζεις? 

Στο ότι δεν του αρέσουν οι μηχανές που παρκάρουν κάθετα αλλά ούτε αυτές που θα του πάρουν την τελευταία θέση αν την βάλει παράλληλα 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...