Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω δύο απορίες να με βοηθήσετε σας παρακαλώ. Πρώτον ένα λογιστικό πρόγραμμα όπως το SAS τι γλώσσες χρησιμοποιούνται συνήθως για να το φτιάξουν? Και η δεύτερη απορία μου είναι η εξής, πως ένα πρόγραμμα από κώδικα το μετατρέπω σε αρχείο .exe? Υπάρχουν δηλαδή κάποιες γλώσσες που το κάνουν αυτόματα? Δηλαδή έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα σε C το οποίο απλά του βάζεις τους συντελεστές ενός τριωνύμου και σου βγάζει τις λύσεις. Πως μπορώ να το φτιάξω να είναι "παραθυρικό" σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα δηλαδή? Αλλά και γενικά πως γίνεται αυτό και με άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Βασίλης.

Δημοσ.

Πρώτον ένα λογιστικό πρόγραμμα όπως το SAS τι γλώσσες χρησιμοποιούνται συνήθως για να το φτιάξουν?

Το SAS συγκεκριμένα είναι γραμμένο σε C. Απο κει και πέρα μπορείς να γράψεις σε "οποιαδήποτε" γλώσσα (C, C++, C#, VB, Java και τελειωμό δεν έχει).

Και η δεύτερη απορία μου είναι η εξής, πως ένα πρόγραμμα από κώδικα το μετατρέπω σε αρχείο .exe? Υπάρχουν δηλαδή κάποιες γλώσσες που το κάνουν αυτόματα? Δηλαδή έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα σε C το οποίο απλά του βάζεις τους συντελεστές ενός τριωνύμου και σου βγάζει τις λύσεις.

Το κάνει ο compiler της εκάστοτε γλώσσας. Από τη στιγμή που έχεις ένα πρόγραμμα και τρέχει είναι ήδη .exe οπότε δεν καταλαβαίνω την απορία εδώ (το έχεις κάνει ήδη).

Πως μπορώ να το φτιάξω να είναι "παραθυρικό" σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα δηλαδή? Αλλά και γενικά πως γίνεται αυτό και με άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Δεν μπορείς να το κάνεις "παραθυρικό" έτσι απλά. Θα χρειαστεί να μάθεις μια άλλη λογική οργάνωσης του προγράμματος, κι απο κει και πέρα εξαρτάται από τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

Ναι δεν είπα ότι θα είναι απλό. Απλά θέλω να μάθω πως μπορώ να το κάνω. Και δεν εννοώ να μου πεις λεπτομέρειες αλλά να μου πεις τι πρέπει να μάθω. Ποια γλώσσα προγραμματισμού, ποιο πρόγραμμα κλπ. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Αυτό που λέω με το .exe είναι ΄το θέλω έναν κώδικα όπως το παράδειγμα του τριωνύμου να το κάνω ένα αρχείο όπως κάθε άλλο πρόγραμμα που υπάρχει, δηλαδή διπλό κλικ στο .exe για install και μετα να λειτουργώ σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά συγνώμη. Αυτά όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση. Για την πρώτη με κάλυψες σε ευχαριστώ! Μήπως ξέρεις αν μπορώ να τον δω τον κώδικα του SAS κιόλας?

Δημοσ.

να φτιάχνεις δηλαδή ένα install θες; ( install creator )

Ναι αυτό θέλω. Το έψαξα και βρήκα κάτι iexpress και άλλα προγράμματα αλλά θέλω να μου πείτε γνώμες. Συνήθως γράφω σε C αλλά αν χρειαστεί να μάθω και άλλη γλώσσα προγραμματισμού θα το κάνω. Ο στόχος μου είναι να γράψω ένα πρόγραμμα που θα κάνει επεξεργασία δεδομένων και θέλω μετά να το κάνω σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός λόγω της άγνοιάς μου.

Δημοσ.
Ναι δεν είπα ότι θα είναι απλό. Απλά θέλω να μάθω πως μπορώ να το κάνω. Και δεν εννοώ να μου πεις λεπτομέρειες αλλά να μου πεις τι πρέπει να μάθω. Ποια γλώσσα προγραμματισμού, ποιο πρόγραμμα κλπ.

Γλώσσα προγραμματισμού δε θα σου πω εγώ, θα επιλέξεις εσύ -- και τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την επιλογή. Αν η επιλογή δεν είναι αυτόματη βάσει των γνώσεών σου τότε θα σου πρότεινα C#.

Αυτό που λέω με το .exe είναι ΄το θέλω έναν κώδικα όπως το παράδειγμα του τριωνύμου να το κάνω ένα αρχείο όπως κάθε άλλο πρόγραμμα που υπάρχει, δηλαδή διπλό κλικ στο .exe για install και μετα να λειτουργώ σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον προγραμματισμό "παραθυρικής" εφαρμογής και έχει να κάνει με τη χρήση κάποιου installer tool. Δημοφιλείς και δωρεάν επιλογές είναι το NSIS και το Inno Setup.

Μήπως ξέρεις αν μπορώ να τον δω τον κώδικα του SAS κιόλας?

Δεν μπορείς γιατί δεν είναι open source. Επίσης επειδή έχουμε μπλέξει την εφαρμογή και τον installer της εφαρμογής στην ίδια κουβέντα δεν κατάλαβα και ποιόν ακριβώς κώδικα θα ήθελες να δεις.

Δημοσ.

ΟΚ κατάλαβα τώρα. Τα ξεχώρισα και εγώ στο μυαλό μου. Ήθελα να δω τον κώδικα της εφαρμογής. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...