Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για γνώστες τoυ 2500k

TEOKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτιάχνω ένα pc για φίλο.Δεν είχα ποτέ sandy bridge.Είναι καλό κομμάτι ή όλα έτσι ειναι(να το κρατήσω για μένα)?

2500ktest.png

Uploaded with ImageShack.us

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε καλα μην τρελαινεσαι ολα ετσι ειναι ...

εμενα με default ρευματα παει 4.33 χωρις να αλλαξω τιποτα αλλο παρα μονο τον πολλαπλασιαστη.

τι ενοεις με default ρευματα? στο auto ενοεις?

εμενα με default ρευματα παει 4.33 χωρις να αλλαξω τιποτα αλλο παρα μονο τον πολλαπλασιαστη.

Προφανως, καθως οταν εχεις την ρυθμιση της τασης στο Auto, τα περισσοτερα BIOS δινουν αρκετο ρευμα παραπανω απο το απαραιτητο. Αυτο δεν ειναι οπωσδηποτε καλο και ενδεδειγμενο παντως. Κανε κανα στρες τεστ και τσεκαρε θερμοκρασιες... Το ρευμα, ΕΙΔΙΚΑ οταν κλοκαρουμε δε το αφηνουμε ποτε στο default/auto.

@TEOKOS εγω εχω πεσει σε "κακο" κομματι 2500k και εχω σταθερα τα 4.4ghz με 1.34 + 0.06LLC. Με λιγα λογια με 1.40V. Αρα καλα σε κοβω, περιπου στα δικα μου επιπεδα προσεγγιστικα.

1.36 για stable 4ghz ειναι οκ, αλλα δεν σου δινει προοπτικες για πολλα πολλα.

στα 4ghz με 1,12 δεν ειναι κακο ;)

εισαι σιγουρος οτι ειναι full stable?επισης το ρευμα που διχνει το cpuz ειναι σωστο?

Full ειναι και με prime. Μου βγήκε η πίστη να το βρώ.0,005-0,005 πήγαινα.Το ρεύμα που δείχνει δεν ειναι σωστό.Η ρύθμιση στο bios ειναι 1,175

Προφανως, καθως οταν εχεις την ρυθμιση της τασης στο Auto, τα περισσοτερα BIOS δινουν αρκετο ρευμα παραπανω απο το απαραιτητο. Αυτο δεν ειναι οπωσδηποτε καλο και ενδεδειγμενο παντως. Κανε κανα στρες τεστ και τσεκαρε θερμοκρασιες... Το ρευμα, ΕΙΔΙΚΑ οταν κλοκαρουμε δε το αφηνουμε ποτε στο default/auto.

@TEOKOS εγω εχω πεσει σε "κακο" κομματι 2500k και εχω σταθερα τα 4.4ghz με 1.34 + 0.06LLC. Με λιγα λογια με 1.40V. Αρα καλα σε κοβω, περιπου στα δικα μου επιπεδα προσεγγιστικα.

1.36 για stable 4ghz ειναι οκ, αλλα δεν σου δινει προοπτικες για πολλα πολλα.

Στο auto μου ανεβάζει 1,36 στο cpuz (στην πραγματικότητα πολύ παραπανω) και παει 4.6 ghz stable με standard intel burn test αλλά οι θερμοκρασίες πανε στο Θεό.71 έφτασε ο ένας πυρήνας :(

Αρχικά τρέξε ένα LinX και τσέκαρε θερμοκρασίες με το RealTemp.Το Linx βάλε stress test above normal και άστο για 5 λεπτάκια.

Δεν ξέρεις ότι είναι full διότι το τεστ που έτρεξες είναι πολύ "ελαφρύ".Κάνε αυτό που σου είπα να δεις εάν είναι stable.

Μια χαρά μου φαίνεται. Και με lynx και στα 4.6 και κανονικά ρεύματα.Η έτοιμη υδρόψυξη corsair η70 της π%$&ας μου την χαλάει γαμώτεν :(

linx46.png

Uploaded with ImageShack.us

@TEOKOS Πιθανοτατα να σου δειχνει ολοσωστη την ταση το coretemp. Για την ακριβεια ειναι πολυ πιο αξιοπιστο και καλο εργαλειο για αυτη τη δουλεια απο το cpuz.

Ο λογος ειναι οτι υπαρχει ρυθμιση στο BIOS (αλλου θα την βρεις σαν LLC, αλλου αλλιως) η οποια δινει επιπλεον volts στην cpu οταν αυτη στρεσαρεται.

Συνεπως υπαρχει το vcore σου σαφως, αλλα αν εχεις δωσει (η αν δινει το BIOS απο μονο του) πολυ LLC τοτε ενα και το αυτο το αποτελεσμα στο στρες τεστ. Δηλαδη παιζεις με υψηλη ταση, ενιοτε πολυ υψηλοτερη απο την vcore.

Το core temp υποθετω λοιπον πως συνυπολογιζει το LLC, αυτο θελουμε εξαλλου. Παντως, αν δεν ξεπερνας τα 1.4V στα 4.6 στο core temp και εισαι stable, τοτε κινεισαι σε νορμαλ επιπεδα.

Οι 71 βαθμοι στα 4.5 (τετοια εποχη) δεν ειναι λογος ανησυχιας, τουναντιον, λογος ευτυχιας ειναι. Αρκει το στρεσαρισμα που εκανες να ειναι το μεγιστο δυνατο.

Οι 71 βαθμοι στα 4.5 (τετοια εποχη) δεν ειναι λογος ανησυχιας, τουναντιον, λογος ευτυχιας ειναι. Αρκει το στρεσαρισμα που εκανες να ειναι το μεγιστο δυνατο.

Δεν σε διάβασα νωρίτερα.Ξεμοντάρισα την H70 και έβαλα ένα γομάρι πάνω(corator ds)με διαφορά μόνο 1-2 βαθμούς.Αρα μια χαρά η Η-70 και συμμαζεμένη

@TEOKOS Πιθανοτατα να σου δειχνει ολοσωστη την ταση το coretemp. Για την ακριβεια ειναι πολυ πιο αξιοπιστο και καλο εργαλειο για αυτη τη δουλεια απο το cpuz.

Ο λογος ειναι οτι υπαρχει ρυθμιση στο BIOS (αλλου θα την βρεις σαν LLC, αλλου αλλιως) η οποια δινει επιπλεον volts στην cpu οταν αυτη στρεσαρεται.

Συνεπως υπαρχει το vcore σου σαφως, αλλα αν εχεις δωσει (η αν δινει το BIOS απο μονο του) πολυ LLC τοτε ενα και το αυτο το αποτελεσμα στο στρες τεστ. Δηλαδη παιζεις με υψηλη ταση, ενιοτε πολυ υψηλοτερη απο την vcore.

Το core temp υποθετω λοιπον πως συνυπολογιζει το LLC, αυτο θελουμε εξαλλου. Παντως, αν δεν ξεπερνας τα 1.4V στα 4.6 στο core temp και εισαι stable, τοτε κινεισαι σε νορμαλ επιπεδα.

δηλαδή εγώ που έχω τον ίδιο είμαι στα 1,59MHz με αυτά τα volt???? που πήγαν00000n.png τα 3,3MHz????

οκ αστο αφου δεν το κατέχω το άθλημα.....ετσι κι αλλιώς πάει σφαίρα απλά αναρωτήθηκα :mrgreen:

Με πολύ λίγα λόγια ο επεξεργαστής σε κατάσταση αδράνειας ρίχνει τα ρολόγια του ,άρα δεν χρειάζεται πολύ ρεύμα για να λειτουργήσει και έχει χαμηλές θερμοκρασίες.Όσο ζορίζεται να κάνει υπολογισμούς αναλογικά ανεβαίνει ο πολλαπλασιαστής ανεβαίνει το ρεύμα που χρειάζεται και αντίστοιχα οι θερμοκρασίες.Όλα αυτά μέχρι τα όρια των προδιαγραφών του επεξεργαστή.Με το overclocking ξεπερνάμε αυτά τα όρια που θέτει ο κατασκευαστής προσπαθώντας να τον κάνουμε γρηγορότερο προσέχοντας να μήν το φέρουμε στο σημείο όπου να υπάρξει κίνδυνος βραχυπρόθεσμα η μακροπρόθεσμα να πάθει ζημιά.

Με πολύ λίγα λόγια ο επεξεργαστής σε κατάσταση αδράνειας ρίχνει τα ρολόγια του ,άρα δεν χρειάζεται πολύ ρεύμα για να λειτουργήσει και έχει χαμηλές θερμοκρασίες.Όσο ζορίζεται να κάνει υπολογισμούς αναλογικά ανεβαίνει ο πολλαπλασιαστής ανεβαίνει το ρεύμα που χρειάζεται και αντίστοιχα οι θερμοκρασίες.Όλα αυτά μέχρι τα όρια των προδιαγραφών του επεξεργαστή.Με το overclocking ξεπερνάμε αυτά τα όρια που θέτει ο κατασκευαστής προσπαθώντας να τον κάνουμε γρηγορότερο προσέχοντας να μήν το φέρουμε στο σημείο όπου να υπάρξει κίνδυνος βραχυπρόθεσμα η μακροπρόθεσμα να πάθει ζημιά.

ok thanks κατανοητός !!!!!! αν υπάρξει τέτοιο ζήτημα η μητρική μου θα το κάνει αυτόματα χωρίς φόβο....αλλα δεν βλέπω τον λόγο προς το παρόν....και παλι thanks B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...