Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!

Έχω ένα Sony Vaio (VGN-CS11Z). Είχα πρόβλημα με το ανεμιστηράκι, το οποίο και αντικατέστησα μόνος μου.

Πριν την αντικατάσταση όμως, ο υπολογιστής έκλεινε συνέχεια λόγω κακής ψύξης, με συνέπεια πλέον η οθόνη να μην φωτίζεται, παρόλο που δείχνει κάτι αχνά.

Δοκίμασα να αλλάξω το inverter, τίποτα όμως. Συνέδεσα άλλον υπολογιστή πάνω στο inverter του υπολογιστή και αυτή φωτίστηκε. Αυτό με έκανε να καταλάβω πως 1) η οθόνη δεν είναι καμμένη, 2) φωτίζεται κανονικά και 3) το inverter δουλεύει.

Επομένως, έχει να κάνει με το καλώδιο της οθόνης; Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ενδεχομένως να έχει καεί η λάμπα της οθόνης του φορητού σου.

μπορείς να δοκιμάσεις μια συμβατή οθόνη από άλλο φορητό, ώστε να επαληθεύσεις εάν παραμένει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ενδεχομένως να έχει καεί η λάμπα της οθόνης του φορητού σου.

μπορείς να δοκιμάσεις μια συμβατή οθόνη από άλλο φορητό, ώστε να επαληθεύσεις εάν παραμένει το πρόβλημα.

Εννοείς το φως που βρίσκεται γύρω από την οθόνη; Το backlight;

Πήρα ένα άλλο Vaio και συνέδεσα:

1) Το καλώδιο του υπολογιστή μου (που συνδέεται με τον inverter) με τον inverter του άλλου Vaio, και

2) Το καλώδιο του άλλου υπολογιστή με τον δικό inverter.

Στην 1η περίπτωση, η οθόνη του άλλου υπολογιστή δεν άναψε, ενώ στη 2η περίπτωση άναψε η οθόνη του υπολογιστή μου, πράγμα που σημαίνει πως δουλεύει το backlight μου.

So..??

Δημοσ.

Εννοείς το φως που βρίσκεται γύρω από την οθόνη; Το backlight;

Όχι γύρο από την οθόνη. Στο κάτω μέρος βρίσκεται συνήθως η λάμπα της οθόνης. Αυτό εννοώ.

Δημοσ.

Πήρα ένα άλλο Vaio και συνέδεσα:

1) Το καλώδιο του υπολογιστή μου (που συνδέεται με τον inverter) με τον inverter του άλλου Vaio, και

2) Το καλώδιο του άλλου υπολογιστή με τον δικό inverter.

Στην 1η περίπτωση, η οθόνη του άλλου υπολογιστή δεν άναψε, ενώ στη 2η περίπτωση άναψε η οθόνη του υπολογιστή μου, πράγμα που σημαίνει πως δουλεύει το backlight μου.

So..??

Άρα, καταλήγουμε στο ότι το προβληματικό ανταλλακτικό είναι το καλώδιο της οθόνης, σωστά;

Δημοσ.

Όχι γύρο από την οθόνη. Στο κάτω μέρος βρίσκεται συνήθως η λάμπα της οθόνης. Αυτό εννοώ.

Στο κάτω μέρος;! Δεν ξέρω κάτι.. Όπως είπα όμως, το backlight δούλεψε και φώτισε την οθόνη.

Άρα, καταλήγουμε στο ότι το προβληματικό ανταλλακτικό είναι το καλώδιο της οθόνης, σωστά;

Έλα μου ντε.. Σωστά;; Κάνει 30 ευρώ στο internet, δεν ξέρω αν αξίζει να το ρισκάρω..

Δημοσ.

Έλα μου ντε.. Σωστά;; Κάνει 30 ευρώ στο internet, δεν ξέρω αν αξίζει να το ρισκάρω..

Με βάση αυτά που έχεις αναφέρει, το πρόβλημα είναι το καλώδιο.

Τα 30 ευρώ είναι λογική τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...