Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω έναν σκληρό δίσκο στο laptop μου στα 160gb και τον έχω χωρισμένο σε δύο μέρη, ένα με το λειτουργικό κι ένα με τ' αρχεία μου. Μου έβγαλε μερικές φορές το CRC error στο uTorrent αλλά αρχικά δεν έδωσα βάση, ώσπου δεν μπορούσα να αποθηκεύσω τίποτα. Δοκίμασα την εντολή chkdsk /f /r στο partition που έχει το πρόβλημα και η διαδικασία τέλειωσε κανονικά, τώρα όμως τα windows μου πετάνε συνέχεια ένα μήνυμα για να κάνω αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να ελέγξω πως ο δίσκος δεν έχει κανένα πρόβλημα και ίσως να το φτιάξω ή να αρχίσω να σκέφτομαι για αγορά καινούργιου δίσκου; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ο δίσκος είνια για πέταμα, πάρε καινούριο όσο πιο γρήγορα μπορείς είνια θέμα χρόνου πότε θα τον χάσεις για πάντα. Άρχισε να γράφεις σε dvd μέχρι να πάρεις τον δίσκο.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω έναν σκληρό δίσκο στο laptop μου στα 160gb και τον έχω χωρισμένο σε δύο μέρη, ένα με το λειτουργικό κι ένα με τ' αρχεία μου. Μου έβγαλε μερικές φορές το CRC error στο uTorrent αλλά αρχικά δεν έδωσα βάση, ώσπου δεν μπορούσα να αποθηκεύσω τίποτα. Δοκίμασα την εντολή chkdsk /f /r στο partition που έχει το πρόβλημα και η διαδικασία τέλειωσε κανονικά, τώρα όμως τα windows μου πετάνε συνέχεια ένα μήνυμα για να κάνω αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να ελέγξω πως ο δίσκος δεν έχει κανένα πρόβλημα και ίσως να το φτιάξω ή να αρχίσω να σκέφτομαι για αγορά καινούργιου δίσκου; Ευχαριστώ!

Hard Disk Sentinel αλλά βιάσου γιατί μάλλον θα έχεις δισκο - κηδείαexclamation.png

Δημοσ.

Βάλε το HDS που είπε ο από πάνω και πόσταρέ μας ένα screenshot.

"Να τον φτιάξεις", είναι σχετικό, και γενικά "δεν γίνεται" (πόσο μάλλον που είχες μήνυμα για CRC error="αρκετά σοβαρή ένδειξη").

Κατά τ' άλλα, θα έπρεπε ήδη να έχεις (αν δεν έχεις) αντίγραφα των αρχείων που δε θες με τίποτα να χάσεις, σε κάποιον εξωτερικό δίσκο ή σε δισκάκια DVD όπως ειπώθηκε (αν το λαπιτόπι έχει DVD-RW συσκευή). Ανεξαρτήτως του ζητήματος που προέκυψε.

Δημοσ.

Βασικά αν σε παίρνει για αγορά, ή καν' την από τώρα, ή πρώτα δοκίμασε να του κάνεις ένα "surface reinitialization test" μέσα από το μενού του HDS, αφού τον συνδέσεις σε κάποιον σταθερό υπολογιστή (είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά), και αφού πάρεις τα πιθανά αρχεία που δεν θες να χάσεις (το εν λόγω "τεστ" δεν αφήνει ούτε κοκκαλάκι...). Επίσης, ενδέχεται μετά από αυτό, να μην μπορείς να ξαναφτιάξεις partitions (αν ο δίσκος είναι τόσο χάλια - για την ώρα διατηρεί το partitioning, αλλά αν πας να το κάνεις απ' την αρχή, ενδέχεται να αδυνατεί να γίνει). Αν πάντως πάνε όλα καλά, ΙΣΩΣ και να "στρώσει" ο δίσκος...(αν πάνε χάλια, θα χρειαστείς άμεσα δίσκο).

It's your choice τα αποπάνω.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σταθερός υπολογιστής εδώ τριγύρω <_<

Ένα απλό surface test σε read mode θα κάνει τίποτα ή να μην δοκιμάσω καν;

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σταθερός υπολογιστής εδώ τριγύρω <_<

Ένα απλό surface test σε read mode θα κάνει τίποτα ή να μην δοκιμάσω καν;

Πάρε πρώτα backup και μετά κάνε και surface & re-initialization & ότι τεστ θέλεις. Να ξέρεις ότι οποιοδήποτε τεστ στρεσάρει το δίσκο και στην κατάσταση που είναι μπορεί και να σου μείνει στο χέρι.

Δημοσ.

Αν θες να συνεχίσεις να λειτουργείς τον δίσκο, κανένα τεστ να μην του κάνεις. Κατά τ' άλλα, το ενδεδειγμένο είναι το reinitialization που είπε και ο Χωκ - αλλά και σταθερό προϋποθέτει, και τα πάντα εντός του δίσκου θα σβυστούν και ενδέχεται μετά να μην είσαι σε θέση να φτιάξεις partitions.... 

Δημοσ.

Το ένα partition δουλεύει κανονικά, επομένως και θα ακούσω την συμβουλή σου και δεν θα κάνω κάποιο test. Όταν αγοράσω καινούργιο τότε θα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν στο θέμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...