Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να σηκώσω μία σελίδα και θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο λειτουργούν οι διαφημίσεις από ποιες εταιρίες μπορώ να βάλω (εκτός από google), πως κοστολογούνται (πχ με τα views, με τα click πως?) και πόσο?

Δημοσ.

Μερικές ερωτήσεις πρώτα:

1. γιατί όχι google;
  2. τι θέμα έχει η σελίδα;
  3. πόσους επισκέπτες πιστεύεις ότι θα έχεις την ημέρα;

Δημοσ.

Μερικές ερωτήσεις πρώτα:

1. γιατί όχι google;
  2. τι θέμα έχει η σελίδα;
  3. πόσους επισκέπτες πιστεύεις ότι θα έχεις την ημέρα;

•  
  • Απλά την google την ξέρω σαν εταιρία (αν και δεν ξέρω τι παίζει με τις χρεώσεις)
  • Internet Radio
  • Το blog που το φιλοξενούσε μέχρι τώρα είχε 2000+ views τον μήνα

Δημοσ.

Αρχικα,απ'οτι ξερω,για να λειτουργησει η ολη διαδικασια, σε οποια υπηρεσια εγγραφεις για διαφημισεις θα σου δινει ενα scriptακι ωστε να το βαλεις στο index της σελιδας σου και μετα ολα τα υπολοιπα τα ελεγχεις απτην σελιδα.Τωρα το πως τα κοστολογουνε και ποσο πιστευω ειναι αναλογα την εταιρεια.Τελος καποιες εταιρειες ειναι η google adsense,clickbanner,Affiliate Motion.

Δημοσ.

Το ποσό που παίρνεις από κάθε κλικ που γίνεται στις διαφημίσεις της google δεν είναι κάτι standar.Εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες..Συνήθως παίζουν ανάμεσα σε 0.7 με 0.10 λεπτά το κλικ.

Τα 2000 views τον μήνα δεν θα σου φέρουν έσοδα.

Δημοσ.

δηλαδή όλες η εταιρίες κοστολογούν με βάση τα click; να φανταστώ οτι εφόσων δεν γίνετε δουλεία με τα 2000 δεν θα γινετε ούτε με τα 3000?

Δημοσ.

δηλαδή όλες η εταιρίες κοστολογούν με βάση τα click; να φανταστώ οτι εφόσων δεν γίνετε δουλεία με τα 2000 δεν θα γινετε ούτε με τα 3000?

Ναι έχεις δίκιο δεν θα γίνεται ούτε με τα 3000. Από προσωπική εμπειρία αν πατήσεις στο buysellads.com θα δεις οτι ιστοσελίδες με 100 χιλιάδες pageviews τον μηνα πουλάνε έναν χώρο 125x125 pixels με 10 δολάρια και 300x250 pixels γύρω στα 30 δολάρια τον μήνα.

Πάντως για το google διαφωνώ γιατί εγώ έχω λάβει και 0.40 λεπτά το κλικ σε 300x250 χώρο. Ακόμα προσπαθώ να δω πως επηρεάζεται η τιμή των κλικ.

Δημοσ.

Το κλικ με το 0.40 που δέχτηκες θα έγινε από το εξωτερικό,συνήθως Καναδά,Αμερική,Αυστραλία.

Η τιμή εξαρτάται κυριώς από: απο τα keywords της σελίδας, για παράδειγμα αν η σελίδα σου έχει να κάνει με κατασκευές ιστοσελίδων τότε θα μπούν διαφημίσεις κατασκευαστικών, αν στον κλάδο των κατασκευαστικών υπάρχει ανταγωνισμός και οι προσφορές που δίνουν οι εταιρείες για τα keywords αυτά είναι υψηλές τότε και τα κλίκς πληρώνουν ανάλογα.

2ον Απο το πόσο γνωστή είναι η σελίδα σου και πόσοι έχουν επιλέξει μέσω των adwords να διαφημιστούν σε αυτή.Για παράδειγμα μια σελίδα σαν το adslgr αν δεν δώσεις προσφορά απο 30 cents και πάνω δεν κάνει η διαφήμιση σου εμφανίσεις (πολλές έστω) για μια σελίδα όπως το tvxs με 10-15 cents κάνεις εμφανίσεις. Άρα είναι σημαντικό και πόσο δημοφιλής είναι η σελίδα σου.

Οι επιλογές για Ελληνικές διαφημίσεις δεν είναι και τόσες πολλές, οπότε εάν έχεις σελίδα στα Ελληνικά δε γλιτώνεις και τις άσχετες.

Προσωπικά παίρνω 0.6 με 0.8 λεπτά το κλικ απο Ελλάδα ,από εξωτερικό είναι αρκετά μεγαλύτερο το ποσό,από Αυστραλία,Καναδά,Αμερική πολλές φορές είναι 0.40+ .

Με 100.000 pageviews τον μήνα δεν βγάζω κανα ιδιαίτερο ποσό..

Δημοσ.

Οχι τα κλικ με 40 λεπτα τα έλαβα από ελληνική ιστοσελίδα (την πρωτη που βλέπεις στην υπογραφή μου κάτω με τα χρώματα) η οποία και δέχεται προφανώς μόνο από το εσωτερικό κλικς αλλά είναι και πολύ καινούργια (2 μήνες) για να πω ότι έχει κάποιο υψηλό pagerank ή αυξημένο traffic.

Πιστεύω ότι το υψηλό ποσό το έχω πάρει από τις πολιτικές διαφημίσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...