Tilemaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Σκέφτομαι να σηκώσω μία σελίδα και θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο λειτουργούν οι διαφημίσεις από ποιες εταιρίες μπορώ να βάλω (εκτός από google), πως κοστολογούνται (πχ με τα views, με τα click πως?) και πόσο?
dewn735 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μερικές ερωτήσεις πρώτα: γιατί όχι google; τι θέμα έχει η σελίδα; πόσους επισκέπτες πιστεύεις ότι θα έχεις την ημέρα;
Tilemaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μερικές ερωτήσεις πρώτα: γιατί όχι google; τι θέμα έχει η σελίδα; πόσους επισκέπτες πιστεύεις ότι θα έχεις την ημέρα; Απλά την google την ξέρω σαν εταιρία (αν και δεν ξέρω τι παίζει με τις χρεώσεις) Internet Radio Το blog που το φιλοξενούσε μέχρι τώρα είχε 2000+ views τον μήνα
kostaks3 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Αρχικα,απ'οτι ξερω,για να λειτουργησει η ολη διαδικασια, σε οποια υπηρεσια εγγραφεις για διαφημισεις θα σου δινει ενα scriptακι ωστε να το βαλεις στο index της σελιδας σου και μετα ολα τα υπολοιπα τα ελεγχεις απτην σελιδα.Τωρα το πως τα κοστολογουνε και ποσο πιστευω ειναι αναλογα την εταιρεια.Τελος καποιες εταιρειες ειναι η google adsense,clickbanner,Affiliate Motion.
Tilemaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μόλις είδα για την google οτι είναι με τα click αλλα και πάλι δεν λέει πόσο...
genius_13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Το ποσό που παίρνεις από κάθε κλικ που γίνεται στις διαφημίσεις της google δεν είναι κάτι standar.Εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες..Συνήθως παίζουν ανάμεσα σε 0.7 με 0.10 λεπτά το κλικ. Τα 2000 views τον μήνα δεν θα σου φέρουν έσοδα.
Tilemaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 δηλαδή όλες η εταιρίες κοστολογούν με βάση τα click; να φανταστώ οτι εφόσων δεν γίνετε δουλεία με τα 2000 δεν θα γινετε ούτε με τα 3000?
anastasiadi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 δηλαδή όλες η εταιρίες κοστολογούν με βάση τα click; να φανταστώ οτι εφόσων δεν γίνετε δουλεία με τα 2000 δεν θα γινετε ούτε με τα 3000? Ναι έχεις δίκιο δεν θα γίνεται ούτε με τα 3000. Από προσωπική εμπειρία αν πατήσεις στο buysellads.com θα δεις οτι ιστοσελίδες με 100 χιλιάδες pageviews τον μηνα πουλάνε έναν χώρο 125x125 pixels με 10 δολάρια και 300x250 pixels γύρω στα 30 δολάρια τον μήνα. Πάντως για το google διαφωνώ γιατί εγώ έχω λάβει και 0.40 λεπτά το κλικ σε 300x250 χώρο. Ακόμα προσπαθώ να δω πως επηρεάζεται η τιμή των κλικ.
genius_13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Το κλικ με το 0.40 που δέχτηκες θα έγινε από το εξωτερικό,συνήθως Καναδά,Αμερική,Αυστραλία. Η τιμή εξαρτάται κυριώς από: απο τα keywords της σελίδας, για παράδειγμα αν η σελίδα σου έχει να κάνει με κατασκευές ιστοσελίδων τότε θα μπούν διαφημίσεις κατασκευαστικών, αν στον κλάδο των κατασκευαστικών υπάρχει ανταγωνισμός και οι προσφορές που δίνουν οι εταιρείες για τα keywords αυτά είναι υψηλές τότε και τα κλίκς πληρώνουν ανάλογα. 2ον Απο το πόσο γνωστή είναι η σελίδα σου και πόσοι έχουν επιλέξει μέσω των adwords να διαφημιστούν σε αυτή.Για παράδειγμα μια σελίδα σαν το adslgr αν δεν δώσεις προσφορά απο 30 cents και πάνω δεν κάνει η διαφήμιση σου εμφανίσεις (πολλές έστω) για μια σελίδα όπως το tvxs με 10-15 cents κάνεις εμφανίσεις. Άρα είναι σημαντικό και πόσο δημοφιλής είναι η σελίδα σου. Οι επιλογές για Ελληνικές διαφημίσεις δεν είναι και τόσες πολλές, οπότε εάν έχεις σελίδα στα Ελληνικά δε γλιτώνεις και τις άσχετες. Προσωπικά παίρνω 0.6 με 0.8 λεπτά το κλικ απο Ελλάδα ,από εξωτερικό είναι αρκετά μεγαλύτερο το ποσό,από Αυστραλία,Καναδά,Αμερική πολλές φορές είναι 0.40+ . Με 100.000 pageviews τον μήνα δεν βγάζω κανα ιδιαίτερο ποσό..
anastasiadi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Οχι τα κλικ με 40 λεπτα τα έλαβα από ελληνική ιστοσελίδα (την πρωτη που βλέπεις στην υπογραφή μου κάτω με τα χρώματα) η οποία και δέχεται προφανώς μόνο από το εσωτερικό κλικς αλλά είναι και πολύ καινούργια (2 μήνες) για να πω ότι έχει κάποιο υψηλό pagerank ή αυξημένο traffic. Πιστεύω ότι το υψηλό ποσό το έχω πάρει από τις πολιτικές διαφημίσεις
Tilemaxos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας... τελικά το project δεν νομίζω να πραγματοποιηθεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα