Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο φορες που πηγα να βγαλω το cpu cooler απο την μητρικη μου (socket 939) βγηκε και ο επεξεργαστης κολλημενος πανω της :shock: , ενας amd 3500+ (και το προστατευτικο καπακι κλειστο, εδω ειναι το περιεργο πως βγηκε) και μαλιστα στραβωσαν και κατι pins την 2η φορα και ετσι τον αντικατεστησα με εναν amd x2 4400+.

απο τοτε εδω και 4-5 χρονια ουτε καν εχω τολμησει να κανω καθαρισμο του cooler και αλλαγη παστας ...

Εδω με εχει πιασει φοβος στον 2500k που του εχω μια Corsair A50 μην κανω καμια στραβη και κλαιω τον cpu !!!

Παντως ευχαριστω για το βιντεο και θα βοηθησει πολυ κοσμο σαν και εμενα :mrgreen:

PS: παντως ρε παιδες ποιος ειναι ο πιο αποτελεσματικος και πιο σωστος τροπος να βαλεις παστα στον επεξεργαστη? αλλοι λενε να βαζεις λιγο λιγο και να την απλωνεις ειτε με το δαχτυλο φορωντας γαντι ειτε με πιστωτικη καρτα, ενω υπαρχουν και αλλοι που βαζουν παστα στο γεμεθος ενος γιγαντα (το οσπριο εννοω) και βαζουν το cooler απο πανω με την λογικη οτι θα απλωθει μονη της η παστα απο τον πατο του cooler

οταν ξαναβγαλης ψυχτρα cpu να το κανεις αφου εχεις κλησει το pc μετα απο χρηση δλδ οστε η μαστα να εχει ζεσταθει και να βγει ποιο ευκολα χωρίς τα προβληματα που αναφερεις παραπανω.

Δημοσ.

Νομίζω ότι συμφωνούν και τα δυο test! Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Η σωστή ποσότητα στο κέντρο,το άπλωμα με τη πίεση από τη τοποθέτηση της ψύκτρας, αλλά οι διαφορές μικρές.

Δημοσ.

Να κάνω δηλαδή τώρα εγώ μία ερώτηση γιατί μπερδεύτικα και σκοπεύω την άλλη εβδομάδα να βγάλω την ψύκτρα να την καθαρίσ και να βάλλω άλλη πάστα. Εγώ τώρα σύμφωνα με το τέστ αυτό τι πρέπει να κάνω, πρέπει να βάλω μία μικρή ποσότητα και απλώς να τοποθετήσω την stock ψυκτρα από πάνω και τέλος?

Δημοσ.

Έτσι λέει το βιντεακι , έτσι έκανα και εγώ για πρώτη φορά (συνήθως άπλωνα με το δάκτυλο σε νάιλον σακούλα), οι θερμοκρασίες είναι καλές και σίγουρο είναι ότι δεν σπαταλάς πάστα.

Δημοσ.

Ωραίο το βίντεο μερικές λεπτομέριες.σου έφυγε στην αρχη το κατσαβιδάκι ευτυχώς χτύπησε στο ψυχτράκι της μητρικής και όχι σε κανενα πυκνωτή.

Το λέω για τους αρχάριους προσοχή μεγάλη με τα κατσαβίδια ..

Τον ανεμιστήρα μην τον τραβάτε ποτε απο τα καλωδιάκια γιατι μπορεί να τα ξεριζώσετε.Μόνο απο το πλαστικό με μικρές κινήσεις.

επίσης για την θερμοαγώγιμη βάζεις διπλασιο κόκο απο αυτον του βίντεο στο κέντρο και δεν απλώνεις τίποτα ειναι χαμένος χρόνος και κόπος..Το κάνει μόνη της η ψύχτρα ..

Δημοσ.

Όσον αφορά τη μαγνητοσκόπηση επειδή μας ενδιαφερει πολυ να βελτιώσουμε την ποιότητα των βίντεο, αλλά αυτή τη στιγμή (καθώς τώρα αρχίσαμε) δεν έχουμε να διαθέσουμε χρήματα για εξοπλισμό, μήπως θα μπορούσες να γίνεις ποιο αναλυτικός σε σχέση με τα φώτα κτλπ? Και για τον opera τι συμβαίνει ακριβώς?

sry για την αργοπορία

για τον opera, δεν μπορείς να κάνεις και τπτ, απλά στο πρώτο post δεν φαινόταν καθόλου το video frame, είχε μόνο το κείμενο δλδ περίπου σαν να μην είχες βάλει καθόλου το video (είχε κενό βασικά - αυτή τη στιγμή δεν έχω opera για να το ξαναδώ)

για τα φώτα - (άνοιξε το spoiler γιατί βγήκε μεγάλο)

πριν κάνω οποιοδήποτε έξοδο θα πειραματιζόμουν πρώτα με ότι έχω για να δω τι αποτέλεσμα μπορώ να βγάλω

το θέμα είναι ότι δεν έχεις φωτογραφικό εξοπλισμό έτσι

άρα δεν έχεις πολύ δυνατές λάμπες και επίσης δεν έχεις ομπρέλλες, ανακλαστές, διαθλαστές κτλ

άρα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους τοίχους σου για αυτή τη δουλειά

έτσι όμως ο ήδη αδύναμος φωτισμός σου, θα γίνει ακόμη πιο χαμηλός γιατί μέρος του θα απορροφάται σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στον επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά επιπλέον μέρος του πολύ απλά θα καταλήγει εξω από την περιοχή που μαγνητοσκοπείς

άρα πριν κάνω οποιαδήποτε αγορά, πρώτα θα έψαχνα να δω αν μπορώ να βρω επιπλέον φωτιστικά από το σπίτι ή ακόμη και μπαλαντέζες για να μου δώσουν πολύ περισσότερο φως, όσο περισσότερο γίνεται

μαζέψτε ότι μπορείτε λοιπόν, χωρίς να διστάσετε γιατί δεν ξέρετε πόσο φως θα χρειαστείτε τελικά και πόσο 'ρουφάει' η κάμερα που έχετε

προσοχή όμως, το πόσο πολύ είναι το φως, το βλέπεις μόνο μέσα από την εικόνα της κάμερας, και όχι με το μάτι

άμα έχεις δει εικόνες από studio που δείχνουν και την περιοχή εκτός του studio θα καταλάβεις πόσο δυνατός είναι ο φωτισμός στην πραγματικότητα, αυτοί μέσα στο studio τα βλέπουν όλα άσπρα για τους χτυπούν φώτα προβολείς

επομένως κάποιος που δεν ξέρει συνήθως νομίζει πως είναι υπερβολικό, γιατί στραβώνεται

μόνο από την εικόνα της κάμερας κρίνουμε λοιπόν

τώρα, αν τα βάλεις όλα τα φώτα έτσι ξερά θα γίνει μάλλον πανζουρλισμός οπότε όπως είπαμε, θα τα βάλεις να ανακλούνται στους τοίχους

δοκιμάζοντας διαφορεικά μοτίβα, πχ A φώτα να ανακλούνται στον απέναντι τοίχο, και B φώτα πίσω σας (χωρίς να σας χτυπούν εννοείται) πιστεύω ότι όλο και κάτι θα σας κάτσει χωρίς να χρειάζεται να κάτσετε να σχεδιάσετε πως θα μπουν

απλά μαζέψτε περισσότερα φώτα λοιπόν, και δοκιμάστε

αν τώρα δεν βγει τπτ, και είναι πάλι πανζουρλισμός, τουλάχιστον θα ξέρετε μέσα από την εικόνα της κάμερας τι χρειάζεται να αγοράσετε και να μην πάτε στην τύχη

ελπίζω να σας βοηθήσουν αυτά, καλή επιτυχία

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ καλή ιδέα για το βιντεάκι που μας προτείνεις (μπήκε στο wish list tongue.gif ). Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε ψάξει σε βάθος τους περιορισμούς της intel (αν και νομίζω πως πιο πολύ έχει να κάνει με την εταιρία της mo/bo παρά με την intel)

Πάντως με βαριά ψύχτρα πάνω στο pc ταξίδι δεν κάνεις γιατί το πιο πιθανό ειναι να βρείς αλλού την ψύχτρα κ αλλού την μητρική tongue.gif

stno1.gif

The maximum weight for a cooler is specified as 450g for Intel Socket 1155/1156/775 and AMD Sockets AM3/AM2+/AM2/754/939/940. Special care should be taken when moving a computer equipped with a cooler that exceeds the specified weight limit. Zalman is not responsible for any damage that occurs when moving a computer.

Θα το βρεις στα ψιλα γραμματα στο τελος της σελίδας κατω - κατω. --http://www.zalman.co...ead.asp?idx=166>

Επεξ/σία από STRS1992

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...