Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως έγραψα και στο τίτλο θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα καινούργιο desktop. Με ενδιαφέρει για προγράμματα ( autocad, solidworks και άλλα προγράμματα για μεταπτυχιακό ) αλλά και για internet, μουσική, ταινίες. Τα παιχνίδια δεν είναι η προτεραιότητα μου άλλα προφανώς ένας καλός υπολογιστής θα παίζει και παιχνίδια.

Θέλω κάτι αξιόπιστο ,σταθερό (δεν θέλω να κάνω OC), και με καλή εγγύηση. Έχω οθόνη (LG 22”), ηχεία, mouse, πληκτρολόγιο, 2 σκληρούς δίσκους WD 320GB και 500GB sata 2 καθώς και κάρτα γραφικών Gigabyte 7770. Άρα ψάχνω για πύργο και όχι όλα τα κομμάτια αφού έχω κάποια.

Στο πύργο ψάχνω τα εξής κομμάτια :

1) Κουτί

2) Επεξεργαστή με ψήκτρα

3) Μητρική

4) Μνήμες

5) Τροφοδοτικό

6) Dvd rom

7) Σκέφτομαι για δίσκο ssd

Για όλα τα παραπάνω σκέφτομαι να δώσω μέχρι 700-800 ευρώ. Αν είναι κάτι εξαιρετικό μπορεί να δώσω και λίγα παραπάνω άλλα να αξίζει τα λεφτά του.

Υ.Γ Να σημειώσω ότι ο υπολογιστή που έχω τώρα αποτελείται από Intel quad core Q6600 με την ψήκτρα της Intel, Μητρική Asus P5QPL-AM, Μνήμες Kingston 2x2gb ddr2 και κουτί, dvd-rom και τροφοδοτικό της σειράς.

Δημοσ.

Case: COOLERMASTER RC-942-KKN1 HAF X BLACK 187€

CPU: AMD FX 8150 3.6GHZ 8-CORE BLACK EDITION 215€

Motherboard: ASUS SABERTOOTH 990FX RETAIL 174,50€

RAM: AMD AP38G1608U2K 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ CL8 PERFORMANCE EDITION DUAL CHANNEL KIT 59,90€

HDD SSD: INTEL 330 SERIES SSDSC2CT120A3K5 120GB SSD 2.5'' SATA3 MLC RETAIL 159,00€

DVD-RW: SONY OPTIARC DDU1681S BLACK BULK 14,90€

PSU: CORSAIR GAMING SERIES GS600 600W PSU 80+ CERTIFIED CMPSU-600GEU 79,99€

Σύνολο: 890,29€ (μαζί με ΦΠΑ) προσφορά από e-Shop.gr

Δημοσ.

To pc σου είναι παραπάνω από καλό για τις δουλειες που περιγράφεις.

Αν παρόλαυτα προβεις σε αναβάθμιση με το βλέμμα στο μέλλον θα σου πρότεινα αυτά:

Kουτί: Corsair Carbide Series 300R

Τροφοδοτικό: Corsair Builder Series CX500 V2

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3450

Ψύκτρα: Cpu Cooler Xigmatek Dark Knight

Μητρική: Gigabyte GA-H77M-D3H

Μνήμη: Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM

SSD: Samsung 128GB 2.5-inch SSD 830 Series

DVD-RW: Samsung SH-222AB

665 ευρώ.

Με την πρόταση του φίλου Πέτρου διαφωνώ για πολλούς λόγους.

Δημοσ.

+1 Στην συνθεση του Δεινοσαυρου αλλα +100000 στο οτι εισαι μια χαρα και με αυτο το PC που εχεις τωρα...Βαλε εναν SSD Και μια ψυκτρα και εισαι οκ

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Δεν υπάρχει λόγος για τέτοια αναβάθμιση εκτός και αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δεύτερο PC. Άλλαξε τροφοδοτικό με αυτό που πρότεινε ο βροντόσαυρος και για SSD θα σου έλεγα επειδή έχεις δυνατά και μεγάλα σε μέγεθος προγράμματα να πάς στον 256αρη http://www.amazon.co.uk/Samsung-2-5inch-Notebook-Accessory-Norton/dp/B005OK6VLS/ref=pd_ecc_rvi_cart_1

Case τί έχεις τώρα ? αν αποφύγεις την μεγάλη δαπάνη για νέο σύστημα (700-800 ευρώ),πάρε από τώρα κάτι καλύτερο που θα το βρείς μπροστά σου πχ Corsair 400-650.

Δημοσ.

Λοιπόν για να περιορίσω λίγο το εύρος των επιλογών να γράψω τι σκέφτομαι για να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις σας.

1) Για επεξεργαστή σκέφτομαι τον intel i7 3770 (όχι τον 3770k) με το δικό του ανεμιστηράκι.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Όμως έχει τόσες πολλές επιλογές που χάνομαι. Επίσης ποια η διαφορά του h77 με z77 και z75 που υποστηρίζουν τους ivy bridge. Παρακάτω έχει ένα διάγραμμα άλλα δεν καταλαβαίνω και πολλά

http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/cpu/intel-core-i7-3770-review-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-ivybridge-r96?pg=5

3) Μνήμες 4 gb ddr3 (4x2=8 gb) ή σκέφτομαι να βάλω 4χ4=16 gb. Τι να βάλω??

4) Τροφοδοτικό κάτι σε thermaltake σκέφτομαι στα 650+ watt.

5) Κουτί είδα ένα corsair που μου άρεσε.(Corsair Carbide Series 300R)

Ακούω τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

4) Τροφοδοτικό κάτι σε thermaltake σκέφτομαι στα 650+ watt.

5) Κουτί είδα ένα corsair που μου άρεσε.(Corsair Carbide Series 300R)

Ακούω τις προτάσεις σας.

4) Διάλεξε ποιοτικότερο τροφοδοτικό

http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?from=catspan&keyphrase=corsair+6505)

5) Δώσε 15 ευρώ παραπάνω για το 400αρι.Το 300αρι είναι πολύ μικρό.

http://www.skroutz.gr/s/345998/Corsair-Carbide-Series-400R.html?keyphrase=Corsair+400

Δημοσ.

Λοιπόν για να περιορίσω λίγο το εύρος των επιλογών να γράψω τι σκέφτομαι για να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις σας.

1) Για επεξεργαστή σκέφτομαι τον intel i7 3770 (όχι τον 3770k) με το δικό του ανεμιστηράκι. Mε δεδομένο ότι είναι για ερασιτεχνική χρήση (μεταπτυχιακό) πιστεύω ότι ο i7 δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Όμως έχει τόσες πολλές επιλογές που χάνομαι. Επίσης ποια η διαφορά του h77 με z77 και z75 που υποστηρίζουν τους ivy bridge. Παρακάτω έχει ένα διάγραμμα άλλα δεν καταλαβαίνω και πολλά

http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/cpu/intel-core-i7-3770-review-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-ivybridge-r96?pg=5 Το z77 έχει δυνατότητες ovreclocking. Αν δεν σε αφορά, πας μια χαρά σε H77.

3) Μνήμες 4 gb ddr3 (4x2=8 gb) ή σκέφτομαι να βάλω 4χ4=16 gb. Τι να βάλω?? 2 x 4 GB ωστε να αφήσεις και δυο σλοτς κενά για μελλοντική αναβάθμιση. Έτσι κι αλλιώς dual channel θα δουλεύουν.

4) Τροφοδοτικό κάτι σε thermaltake σκέφτομαι στα 650+ watt. Δεν χρειάζεσαι πάνω από 400 watt ποιοτικό τροφοδοτικό για να είσαι άνετος. Για την υπερβολή, πήγαινε στο 500αρι που σου έβαλα. Το μηχάνημά σου δεν θα καίει πάνω από 200 watt σε full load.

5) Κουτί είδα ένα corsair που μου άρεσε.(Corsair Carbide Series 300R) +1

Ακούω τις προτάσεις σας. Σου έχω κάνει ολοκληρωμένη προταση παραπάνω.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το μικρό κουτί της Corsair μου αρκεί μιας και ούτε πολλές κάρτες θα βάλω ούτε πολλούς σκληρούς. Μια κάρτα γραφικών άντε και μια κάρτα ήχου. Από δίσκους 2 μηχανικούς και στο μέλλον ίσως βάλω έναν ssd. Αφήστε που το 300 είναι πολύ πιο όμορφο από το 400!!!

Τώρα όσον αφορά την μητρική όντως δεν ασχολούμαι με overclocking. Οπότε το H77 κοιτάω. Το ζήτημα είναι ότι κάθε εταιρία έχει 5-6 μοντέλα για το ίδιο chipset που μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Πως θα δω τι ου ταιριάζει???

Για τις μνήμες να πάρω στα 1600 mhz??Οι καινούργιοι ivy bridge μαζί με το h77 υποστηρίζουν 1600mhz χωρίς oc???

Μου φαίνεται στο τέλος όλα corsair θα τα πάρω. Θα κοιτάξω τα τροφοδοτικά της αν και είχα της εντύπωση ότι η thermaltake είναι η καλύτερη εταιρία στα τροφοδοτικά.

Δημοσ.

Τώρα όσον αφορά την μητρική όντως δεν ασχολούμαι με overclocking. Οπότε το H77 κοιτάω. Το ζήτημα είναι ότι κάθε εταιρία έχει 5-6 μοντέλα για το ίδιο chipset που μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Πως θα δω τι ου ταιριάζει??? Τα βασικά εξαρτώνται και παρέχονται από το chipset (τα sata3, usb3 κτλ). Μερικά ακριβότερα μοντέλα μπορεί να δίνουν έξτρα δυνατότητες όπως bluetooth, esata (για εξωτερικό σκληρό), firewire θύρα κτλ. Ανάλογα με το αν και πόσα τα χρειάζεσαι, επιλέγεις. Μια καλή επιλογή είναι αυτή: http://www.skroutz.gr/s/446455/Gigabyte-GA-H77M-D3H.html

Για τις μνήμες να πάρω στα 1600 mhz??Οι καινούργιοι ivy bridge μαζί με το h77 υποστηρίζουν 1600mhz χωρίς oc??? Ναι, να πάρεις 1600. Τις υποστηρίζει μια χαρά ο επεξεργαστής στον οποίο είναι ενσωματωμένος ο memory controller.

Μου φαίνεται στο τέλος όλα corsair θα τα πάρω. Θα κοιτάξω τα τροφοδοτικά της αν και είχα της εντύπωση ότι η thermaltake είναι η καλύτερη εταιρία στα τροφοδοτικά. Νομίζω ότι η corsair είναι καλύτερη. Επίσης να ξέρεις ότι δεν ισχύει το "όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο". Με το μικρότερο (αλλά υπεραρκετό) θα έχεις και καλύτερη κατανάλωση και απόδοση.

Δημοσ.

Για να καταλήγω σιγά σιγά. Έχω καταλήξει στα παρακάτω.

1) Επερξεργαστής intel i7 3770 με το δικό του ανεμιστηράκι.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Πρέπει όμως να διαυκρινήσω ακόμα κάποια πράγματα. Στο chipset h77 βλέπω ότι παντού λένε μια pci express x16 θύρα. Εγώ τέτοια θύρα όντως θέλω μια αφού θα βάλω την gigabyte 7770. Όμως θέμα να βάλω κια κάρτα ήχου που μάλλον θα είναι και αυτή pci express άλλα όχι με τα πολλά ποδαράκια. Οι κάρτες με το h77 θα παίρνουν εκτός την κάρτα γραφικών και μια κάρτα ήχου σαν την asus stx??

3) Μνήμες corsair βέβαια !!! άλλα ποιο μοντέλο. Έχει τόσες πολλές που πρέπει να ψάχνω 1 μήνα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready που λένε κάποιες μνήμες? Είναι λέει συμβατές με τους καινούργιους i7!!Ντεν καταλαβαίνει..

4) Τροφοδοτικό (Corsair Gaming Series GS600) αν και με προβληματίζει που δεν έχει αποσπώμενα καλώδια!!

5) Κουτί Corsair Carbide Series 300R

6) DVD ενοείται θα πάρω κάποιο να ταιριάζει με το χρώμα του κουτιού!

Ακούω τις γνώμες σας!

Δημοσ.

Για να καταλήγω σιγά σιγά. Έχω καταλήξει στα παρακάτω.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Πρέπει όμως να διαυκρινήσω ακόμα κάποια πράγματα. Στο chipset h77 βλέπω ότι παντού λένε μια pci express x16 θύρα. Εγώ τέτοια θύρα όντως θέλω μια αφού θα βάλω την gigabyte 7770. Όμως θέμα να βάλω κια κάρτα ήχου που μάλλον θα είναι και αυτή pci express άλλα όχι με τα πολλά ποδαράκια. Οι κάρτες με το h77 θα παίρνουν εκτός την κάρτα γραφικών και μια κάρτα ήχου σαν την asus stx?? Δεν χρειάζεται Χ16 η κάρτα ήχου. Μια χαρά θα πάιζει. Αλλά γιατί να βάλεις κάρτα ήχου?

3) Μνήμες corsair βέβαια !!! άλλα ποιο μοντέλο. Έχει τόσες πολλές που πρέπει να ψάχνω 1 μήνα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready που λένε κάποιες μνήμες? Είναι λέει συμβατές με τους καινούργιους i7!!Ντεν καταλαβαίνει.. Μarketing tricks. Δες τις corsair vengeance 1600MHz cl9, τις kingston hyperx ή τις φτηνότερες που θα βρεις με παρόμοια χαρακτρηριστικά.

4) Τροφοδοτικό (Corsair Gaming Series GS600) αν και με προβληματίζει που δεν έχει αποσπώμενα καλώδια!! Δες το corsair tx550m αν θες modular. Αν δε θες και το corsair cx430 θα σε υπερκαλύψει. Το μηχάνημά σου θα καίει ελάχιστα. Το 600αρι είναι παντελώς άχρηστο.

Δεν θα καίει πανω από 200 watt το μηχάνημα σε full load.

Δημοσ.

Δεν θα καίει πανω από 200 watt το μηχάνημα σε full load.

Κάρτα ήχου θα βάλω μάλλον την asus stx. Θέλω να αλλάξω διότι έχω ηχεία corsair sp2500 που είναι πολύ καλά!!!

Μνήμες μάλλον θα πάρω τις corsair vengeance 16 gb.

Αν είναι να πάω στο Corsair enthusiast series TX550M γιατί να μην πάω με 5 ευρώ παραπάνω στο Corsair Professional Series HX650W που είναι της πολύ καλής σειράς και έχει 7 χρόνια εγγύηση αντί για 5 που έχει το 550??

Υ.Γ Άντε πότε θα βγάλει και μητρική η corsair?? :-D

Υ.Γ Κάτι ακόμα που θυμήθηκα. Την κάρτα γραφικών που έχει ο επεξεργαστής εφόσον δεν την χρησιμοποιήσουμε και βάλουμε εξωτερική πηγαίνει τελείως άχρηστη. Δηλαδή πληρώνουμε κάτι που δεν χρησιμοποιούμε?? Γιατί δεν βγάζει και έκδοση χωρίς την κάρτα γραφικών??

Δημοσ.

Επειδή είμαι πολύ κοντά στην παραγγελία θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε να μου προτείνετε μια καλή θερμοαγώγιμη πάστα επεξεργαστή και κάθε πότε πρέπει να την αλλάζω.

Υ.Γ Επεξεργαστής intel i7 3770 με την ψήκτρα του και μητρική την Asus P8H77-M PRO

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...