Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μια απορία.

έχουμε ένα VW tsi το οποίο παίρνει λάδια τύπου 5W30 (4 λίτρα).

αν στην αλλαγή λαδιών κάνω ένα Mix θα υπάρξει πρόβλημα;

πχ βάλω 2 λίτρα mobil 1 και άλλα 2 rheinol

εννοείται και τα 2 τύπου 5w30 και να πληρούν τις προδιαγραφές.

απλά επειδη θέλω να κάνω τώρα την αλλαγή και έχω αυτά τα λάδια. μην αγοράσω άλλα. δεν υπάρχει μια λέμε.

ξέρω ότι αυτά τα μοτερ είναι λίγο ιδιότροπα αλλά θεωρητικά δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα.

εξάλλου όσοι συμπληρώνουν λάδι στο αυτοκίνητο τους δε νομίζω να βάζουν όλοι ίδια μάρκα με αυτό που έχει μέσα.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έχω μια απορία.

έχουμε ένα VW tsi το οποίο παίρνει λάδια τύπου 5W30 (4 λίτρα).

αν στην αλλαγή λαδιών κάνω ένα Mix θα υπάρξει πρόβλημα;

πχ βάλω 2 λίτρα mobil 1 και άλλα 2 rheinol

εννοείται και τα 2 τύπου 5w30 και να πληρούν τις προδιαγραφές.

απλά επειδη θέλω να κάνω τώρα την αλλαγή και έχω αυτά τα λάδια. μην αγοράσω άλλα. δεν υπάρχει μια λέμε.

ξέρω ότι αυτά τα μοτερ είναι λίγο ιδιότροπα αλλά θεωρητικά δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα.

εξάλλου όσοι συμπληρώνουν λάδι στο αυτοκίνητο τους δε νομίζω να βάζου όλοι ίδια μάρκα με αυτό που έχει μέσα.

η καθε εταιρια χρησιμοποιει τα δικα της συστατικα για να φτιαξει τα λαδια της.αλλα χημικα βαζει η μια αλλα η αλλη.

το οτι τηρουν οι προδιαγραφες δεν μου λεει κατι απλα μια ταμπελα ειναι την οποια ενας θεος ξερει ποσο την τηρουν.

επισης αλλο το συμπληρωμα μισο λιτρο η 100Ml και αλλο 2 λιτρα απο το ενα 2 απο το αλλο

μην το δοκιμασεις κανει και σαφως οχι σε tsi κινητηρες.

Δημοσ.

Θα σου πω την δικια μου αποψη που διαμορφωθηκε μετα απο συζητηση στο VW club.

Δεν υπαρχει περιπτωση λαδι μιας εταιριας να περιεχει συστατικα που θα καταστρεψουν λαδι αλλης εταιριας ή θα υποβαθμισουν την ποιοτητα του.

Οταν αναμιγνυεις 2 ποιοτικα λαδια διαφορετικης μαρκας τοτε εχεις ενα 3ο λαδι που εχει τα χαρακτηρηστηκα των 2 αλλα δεν ειναι χειροτερης ποιοτητας απο το καθενα απο αυτα, αφου η αναμειξη δεν προξενει υποβαθμιση της ποιοτητας καποιου απο τα 2.

Ακομα και αν αναμειξεις λαδια διαφορετικου ιξωδες, θα παρεις ενα ενδιαμεσω ιξωδες αλλα παλι δεν θα γινει καποια ζημια. Εγω παντως το κανω συχνα να βαζω διαφορετικα 5W30 στο golf μου χωρις φυσικα προβλημα. Άλλα ειναι τα πραγματα που πρεπει να προσεχεις σχετικα με τα λαδια και οχι αν θα μπει Shell μαζι με FUCHS.

Δημοσ.

Στο αξεντ την μοναδικη φορα που εχει καψει λαδι* και οντας νεος ασχετος με τα αυτοκινητα,ρωταω τον πατερα μου τι να παω να του αγορασω για να συμπληρωσω.Μου λεει πηγαινε και παρε οτι να ναι απο το βενζιναδικο(αλλος σχετικος αυτος),τι θα παθει.Πηγα λοιπον και πηρα 1 λιτρο bp 5w30 ενω μετα το αυτοκινητο εμαθα οτι ειχε 10w40,της shell τα helix.Τελικα τα εβαλα,για αρκετα χιλιομετρα μαλιστα,και δεν επαθε τιποτα....Βεβαια μιλαμε για τεχνολογιας μοτερ του 97 και οχι tsi,στον οποιο προσωπικα δεν θα το δοκιμαζα,διοτι θεωρω οτι τα καινουρια μοτερ ειναι ποιο ευαισθητα σε τετοιου ειδους πειραματα.

*Αληθεια αυτο γιατι εκανε;Ποτε μα ποτε δεν μου εχει καψει λαδι,εκτος απο εκεινη την μοναδικη φορα;Τι μπορει να εφταιγε τοτε που να εκαψε λαδι και δεν το κανει τωρα;

Δημοσ.

Στο αξεντ την μοναδικη φορα που εχει καψει λαδι* και οντας νεος ασχετος με τα αυτοκινητα,ρωταω τον πατερα μου τι να παω να του αγορασω για να συμπληρωσω.Μου λεει πηγαινε και παρε οτι να ναι απο το βενζιναδικο(αλλος σχετικος αυτος),τι θα παθει.Πηγα λοιπον και πηρα 1 λιτρο bp 5w30 ενω μετα το αυτοκινητο εμαθα οτι ειχε 10w40,της shell τα helix.Τελικα τα εβαλα,για αρκετα χιλιομετρα μαλιστα,και δεν επαθε τιποτα....Βεβαια μιλαμε για τεχνολογιας μοτερ του 97 και οχι tsi,στον οποιο προσωπικα δεν θα το δοκιμαζα,διοτι θεωρω οτι τα καινουρια μοτερ ειναι ποιο ευαισθητα σε τετοιου ειδους πειραματα.

*Αληθεια αυτο γιατι εκανε;Ποτε μα ποτε δεν μου εχει καψει λαδι,εκτος απο εκεινη την μοναδικη φορα;Τι μπορει να εφταιγε τοτε που να εκαψε λαδι και δεν το κανει τωρα;

αμα ειχε πανω απο 200.000 χλμ αρχιζει και καιει αυτο το μοτερ λιγακι.!!!

Δημοσ.

250κ και συνεχιζει ακαθεκτο.... :D

Το περιστατικο ειχε γινει πριν 30.000 χιλιομετρα.Πριν απο αυτο και μετα απο αυτο ΔΕΝ εχει καψει ουτε σταγονα,ουτε εχω συμπληρωσει ποτε μου λαδι.

Edit:Ειχε καψει ακριβως 1 λιτρο,οσο δηλαδη του ειχα συμπληρωσει.

Δημοσ.

καλα εκανε και εκαψε δεν πειραζει.;) εχει πολλα χιλιομετρα το μοτορι.

μηπως Btw τοτε του παταγες και κανενα κοφτη?

Δημοσ.

ΕΓΩ....;;;;;Ποτε δεν τα κανω αυτα :D :P

Σοβαρα τωρα, η χρηση ητανε και ειναι η ιδια.Δηλαδη νορμαλ με κανα καλο ανοιγματακι μια στο τοσο.Αλλα και παλι εχω κανει καφριλες με συνεχεια τερματα και λαδι δεν εκαψε.Η πλακα ειναι οτι αφου συμπληρωσα με οτι να ναι λαδι,σε σχεση με αυτο που ειχε,δεν εκαψε το μιξ.Στην επομενη αλλαγη λαδιων ητανε γεματο.Αγνωστες οι βουλες των κορεατων. :rolleyes:

Δημοσ.

καταρχας σε αυτο το μοτερ βαλε 15w40 τωρα γιατι εχει κανει πολλα χιλιομετρα σου μιλαει μοτερ του 99 τωρα..

αμα δεις οτι καιει πηγαινε σε 20w50

και προτιμησε ημι συνθετικα οχι απλα και φουλ συνθετικα.

Δημοσ.

Ο μηχανικος που το παω(εννοειται οχι στην hyundai),με το που εγινε το περιστατικο παραπανω και εκαψε για πρωτη φορα τα 10w40 που εβαζα τοσο καιρο,μου ειπε να βαζουμε 15w50 και φουλ συνθετικα.Τον εμπιστευτικα μιας και τοσα χρονια εκει το παω και μεχρι στιγμης ειναι,οπως σου ειπα οκ και δεν εχω κανενα προβλημα.

Εσυ γιατι προτεινεις ημι συνθετικα;

Δημοσ.

Σου εκαψε γιατι εβαλες πολυ ψιλο λαδι. Τα 5w30 ειναι πολυ ψιλο λαδι για τους παλιοτερους κινητηρες ενω δεν ειναι σπανιο ακομα και συγχρονοι κινητηρες της VW να καινε λιγο. Αντιθετα τα 10w40 ειναι ποιο παχια και ημισυνθετικα και ειναι τα λαδια που θελουν τα ποιο παλια μοτερ ή συνηθως τα 8βαλβιδα. Βεβαια το οτι σου εκαψε λιγο δεν σημαινει οτι εγινε και καμια βλαβη στο μοτερ.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μηχανικος που το παω(εννοειται οχι στην hyundai),με το που εγινε το περιστατικο παραπανω και εκαψε για πρωτη φορα τα 10w40 που εβαζα τοσο καιρο,μου ειπε να βαζουμε 15w50 και φουλ συνθετικα.Τον εμπιστευτικα μιας και τοσα χρονια εκει το παω και μεχρι στιγμης ειναι,οπως σου ειπα οκ και δεν εχω κανενα προβλημα.

Εσυ γιατι προτεινεις ημι συνθετικα;

αλλη οξυτητα εχει το ημι συνθετικο αλλη το φουλ.

και απο νουμερο σε νουμερο αλλαζει.

πρωτον τα μοτερ μας δεν αξιζουν φουλ συνθετικα γιατι οτι και να γινει μετα απο 8χιλιαδες χιλιομετρα δεν κραταμε λαδι πανω.

τα ημι συνθετικα τα κραταω 7 και τα αλλαζω.

Δημοσ.

@lary7

Δεν το καταλαβες καλα.Εκαψε τα 10w40 που εβαζα τοσο καιρο και συμπληρωσα ενα λιτρο με 5w30 αλλης μαρκας.Αυτο το μιξ ΔΕΝ το εκαψε,κανωντας μαλιστα αρκετα χιλιομετρα.Μετα το ειπα στο μηχανικο οτι μου εκαψε ενα λιτρο απο τα 10w40 που βαζαμε τοσο καιρο και μου προτεινε να παμε σε ποιο χοντρο λαδι.Απο εκει και περα δεν εχει καψει τιποτα.Το μοτορι ειναι 12 βαλβιδο.

@*Kezar*

Μαλιστα θα του το πω να το γυρισουμε και θα δω τι θα πει.Ετσι και αλλιως και εγω στις 7500 αλλαζω λαδια.

Δημοσ.

@lary7

Δεν το καταλαβες καλα.Εκαψε τα 10w40 που εβαζα τοσο καιρο και συμπληρωσα ενα λιτρο με 5w30 αλλης μαρκας.Αυτο το μιξ ΔΕΝ το εκαψε,κανωντας μαλιστα αρκετα χιλιομετρα.Μετα το ειπα στο μηχανικο οτι μου εκαψε ενα λιτρο απο τα 10w40 που βαζαμε τοσο καιρο και μου προτεινε να παμε σε ποιο χοντρο λαδι.Απο εκει και περα δεν εχει καψει τιποτα.Το μοτορι ειναι 12 βαλβιδο.

@*Kezar*

Μαλιστα θα του το πω να το γυρισουμε και θα δω τι θα πει.Ετσι και αλλιως και εγω στις 7500 αλλαζω λαδια.

αμα αλλαζεις στα 7500 δεν αξιζει φουλ συνθετικα τσαμπα τα λεφτα

και αν θες να με ακουσεις βαλε eneos 15w40 ημι συνθετικα Link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...