Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κότσυφας έχει ένα πολύ ωραίο κελάηδισμα.

Εντάξει να το ακούς μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα δεν είναι και ότι καλύτερο αν σ΄ έχει ξυπνήσει.

Το προτιμώ βέβαια 1000 φορές απ' τα μονότονα κακαρίσματα των περιστεριών στις 6 το πρωϊ ή και νωρίτερα :mad:

Μου βγαίνουν όλα τα άγρια ένστικτα στην φόρα.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω για κοτσύφια, παλιά εκεί που μεγάλωσα είχε μία μεγάλη άπλα, χωράφια τα λέγαμε, πριν χτιστούν, χρόνια μετά, πολυκατοικίες και σχολεία. Τέλος πάντων, κάθε Μάη-Ιούνη τα βράδυα ακουγόταν ένα μελωδικότατο τραγούδι, αηδόνι όπως μου είχαν πει οι δικοί μου. Κάθε χρόνο το ακούγαμε, μέχρι που στρώσαν δρόμο και έκοψαν τις συκιές που είχε εκεί. (Αν και νομίζω ότι τα αηδόνια έχουν φωλιές στο έδαφος κι όχι στα δέντρα, αλλά συμπτωματικά ίσως, ίσως τους άρεσε να είναι πάνω στα δέντρα, εξαφανίστηκαν από όταν ξερίζωσαν τις συκιές). Και το άτιμο, όχι μόνο υπέροχο κελάιδισμα, αλλά το άκουγες από χιλιόμετρο μακρυά.

Εγώ προσωπικά σε ζηλεύω, μακάρι να είχα ένα να μου κελαιδάει τα βράδια. Α ναι, ένας παραπάνω λόγος που πιστεύω είναι αηδόνι, κελαιδούσε μόνο τα βράδυα, όχι την ημέρα, τουλάχιστον δεν ακουγόταν την μέρα.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μολις αρχίσει να κελαηδα ξανά το βράδυ ,πάρε το κινητο και άνοιξε το Shazam.θα στο αναγνωρίσει αμέσως.. :P

Πέρα απο πλάκα .. Τέτοια ακούς Πεντέλη πολυ συχνά.. Δεν ξέρω πως λέγεται αλλα εχει ένα χαρακτηριστικό κελαηδημα αργά το βράδυ. Ειναι περιοδικό και συγκεκριμένο.. Δεν αλλάζει δηλαδή. Το ιδιο ανα 5 δευτερα συνεχεια..

Προς κουκουβαγια φέρνει αλλα δεν ειναι.. Οποίος ξέρει απο πτηνά θα μας αποκαλύψει τον ένοχο..

Δημοσ.

Απο τη περιγραφη που δίνει το wiki αυτός πρεπει να ναι.. Μια παραλλαγή της κουκουβαγιας ..μοιάζει πολυ..

Δημοσ.

Δε ξερω τι λετε, παντως ο γκιωνης ειναι απιστευτος! Φοβερη παρεα τις καλοκαιρινες βραδιες

Δημοσ.

Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ζωηρό φετος αντε να ρίξει ενα τσιουτσιουτσιου το μισαωρο.

πως να είναι ζωηρό .. μας έχουν κάψει όλα τα δάση .. που να σταθεί το έρμο :P

Δημοσ.

Well το πουλι επέστρεψε...εμπνέεται μαλλον με τις ζεστες..

Το "επεστρεψε" ειναι σχετικο :) Πρωτον γιατι μπορει να μην ειναι ουτε το ιδιο καθε βραδυ, ποσο μαλλον απο περισυ, και δευτερον τα αηδονια εχουν τοσο δυνατο κελαηδισμα, που ενω νομιζεις οτι ειναι στο διπλανο δεντρο, αυτο να ειναι 200 μετρα αποσταση.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μια ερώτηση θελω να κανω και όποιος μπορεί και ξέρει ας με απάντηση  σας παρακαλώ.......το κελάηδημα του καναρινιού που κελαηδαει το βράδυ τι συμβαίνει ξέρει κανείς????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...