Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να φτιαξω αλλο χρηστη μονο για να σερφαρω και να μην εχει κανενα αλλο προγραμμα. πως μπορω να το κανω αν φυσικα γινεται

στα windows 7 παντα

Δημοσ.

στο πινακα ελεγχου λογαραριασμοι χρηστων και φτιαχνεις νεο λογαριασμο (χρηστη) ή ενεργοποιεις τον guest account.

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Δημοσ.

Linux live dvd ή μια μικρή εγκατάσταση με linux. Δεν χρειάζεσαι ουτε antivirus, ουτε antimalware, τιποτα.

Υπάρχει live διανομή που είναι μόνο browser αλλά τώρα μου διαφεύγει το όνομα. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να βρω το όνομα.

Δημοσ.

Μεσω του λογαρισμου χρηστων μπορεις να ορισεις γονικο ελεγχο.

Εκει μπορεις να επιλεξεις ποια προγραμματα μπορει να χρησιμοποιει ο δευτερος λογαριασμος.

Δημοσ.

Προφανώς ο isay εννοεί να κατεβάσεις το εξαιρετικό Slacko Puppy (slacko-5.3.3-4g-SCSI.iso) και να το εγκαταστήσεις σε USB stick με τη βοήθεια ενός Live USB creator από το Pendrive Linux

Θα έχεις ένα ταχύτατο σύστημα για σερφάρισμα και όχι μόνο!

Δημοσ.

Προφανώς ο isay εννοεί να κατεβάσεις το εξαιρετικό Slacko Puppy (slacko-5.3.3-4g-SCSI.iso) και να το εγκαταστήσεις σε USB stick με τη βοήθεια ενός Live USB creator από το Pendrive Linux

Θα έχεις ένα ταχύτατο σύστημα για σερφάρισμα και όχι μόνο!

Για να είμαι ειλικρινής για browsing προτείνω το webconverger ( http://webconverger.com/ ). ΤΟ έχω στο στικάκι και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω υπολογιστή τρίτου κάνω boot απο το στικάκι.

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής για browsing προτείνω το webconverger ( http://webconverger.com/ ). ΤΟ έχω στο στικάκι και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω υπολογιστή τρίτου κάνω boot απο το στικάκι.

Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη μας εξηγείς και αν υπάρχει δυνατότητα πλήρους λειτουργίας από USB stick, διότι σε μένα δημιουργεί ένα περιβάλλον χαμηλής ανάλυσης (VGA) στα 256 χρώματα με ένα browser, τον οποίο όταν κλείνω ξαναεμφανίζεται και αδυνατώ να κάνω κάτι άλλο!

Υποτίθεται ότι είναi GNU για δωρεάν χρήση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη μας εξηγείς και αν υπάρχει δυνατότητα πλήρους λειτουργίας από USB stick, διότι σε μένα δημιουργεί ένα περιβάλλον χαμηλής ανάλυσης (VGA) στα 256 χρώματα με ένα browser, τον οποίο όταν κλείνω ξαναεμφανίζεται και αδυνατώ να κάνω κάτι άλλο!

Η φιλοσοφία του Webconverger είναι boot σε λειτουργικό μόνο με ένα browser. Είναι σχεδιασμένο για Info kiosks αλλά το κάνει ιδανικό για περιπτώσεις «θέλω να κάνω boot ενα λειτουργικό με browser μόνο». Για αυτό το λόγο μόλις κλείσεις τον browser ανοίγει πάλι.

Όσον αφορά τα χρώματα και την ανάλυση. Σε παλιότερη έκδοση που έχω περνούσες τις εντολές κατά το boot (tab vga=791) και διάλεγες ανάλυση, χρώματα, κλπ. Εγώ είχα σκαλίσει το iso πριν το περάσω στο στικάκι και παίζει μόνιμα σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Δεν ξέρω αν στην παρούσα έκδοση έχει αλλάξει κάτι. Κάποια στιγμή μέσα στο ΣΚ θα κατεβάσω την εκδοση 13, θα την σκαλίσω (γιατί βλέπω μικροδιαφορές) και θα το γράψω αναλυτικά.

Το project ειναι opensource και βασίζεται σε Debian. Το δίνουν free αλλά χρεώνουν υπηρεσίες παραμετροποίησης (π.χ. θες το τάδε boot logo, μόνο την τάδε σελίδα, με τις Χ επιλογές, κλπ).

Το Webconverger δεν είναι ανταγωνιστικό του puppy γιατί ειναι διαφορετική προσέγγιση χρήσης. Ανταγωνιστικό του puppy ειναι το slitaz.

EDIT-Προσθήκη: Κατέβασα την τελευταία διαθέσιμη έκδοση (13) και έκανα διάφορες δοκιμές. Διαπίστωσα οτι η επιλογη vga επηρεάζει μόνο την απεικόνιση κατά το boot αλλά μόλις τελειώσει το boot και πάει να μπει στο παραθυρικό Χ περιβάλλον, το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα την «βέλτιστη» ανάλυση και την εφαρμόζει. Τα εισαγωγικά είναι γιατί παρατηρούνται διαφορές/κολλήματα/προβλήματα ανάλογα με την κάρτα γραφικών που έχει ο κάθε χρήστης. Η λύση είναι απλή και λέγεται xrandr.

Παράδειγμα: Έστω οτι θες ανάλυση 1280*800 τότε

1.  
  2. Κάνεις boot
  3. Μόλις εμφανίσει την boot οθόνη πατάς TAB
  4. Πας στο τέλος μετά το quiet, αφήνεις ένα κενό, γράφεις το παρακάτω (όπως είναι χωρίς κενα) και πατάς enter

>xrandr=-s%201280x800

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.

Με ανάλογο τρόπο περνάς διάφορες άλλες ρυθμίσεις με ποιο σημαντική τον κωδικό για το ασύρματο δίκτυο. Λεπτομέρειες στο

http://webconverger.org/wireless/

Τέλος για ποιο «μόνιμες» καταστάσεις μπορείς να σκαλίσεις το live.cfg (είναι μέσα στο ISO)

Δημοσ.

>xrandr=-s%201280x800

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα αρνητικό.

Δεν δέχθηκε καμιά από τις υποστηριζόμενες από την οθόνη μου αναλύσεις παρά μόνο την εξ ορισμού 640Χ480 8bit.

Παραμένω λοιπόν στη χρήση Live USB ubuntu για να έχω όποια ανάλυση και βάθος χρώματος επιθυμώ αφ' ενός και δυνατότητα εναλλαγής γλωσσών πληκτρολογίου και Poweroff που δεν υπάρχουν στον Webconverger.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα αρνητικό.

Δεν δέχθηκε καμιά από τις υποστηριζόμενες από την οθόνη μου αναλύσεις παρά μόνο την εξ ορισμού 640Χ480 8bit.

Παραμένω λοιπόν στη χρήση Live USB ubuntu για να έχω όποια ανάλυση και βάθος χρώματος επιθυμώ αφ' ενός και δυνατότητα εναλλαγής γλωσσών πληκτρολογίου και Poweroff που δεν υπάρχουν στον Webconverger.

Μάλλον κάποια ασυμβατότητα με την κάρτα γραφικών σου. Δεν αξίζει να το σκαλίσεις παραπάνω ειδικά οταν έχεις εναλλακτική λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...