triplenigg Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα, Είμαι χρήστης Conn-X και το router μου είναι ένα Baudtec TW263R4-B2 (ISDN). To θέμα έχει ως εξής, παθαίνει το internet lag spikes κάθε 10-30 sec, για 0.5-2 sec. Παρακάτω είναι screenshots του προβλήματος: http://qoou.net/images/cxkH.png (google) http://qoou.net/images/mseOn.png (router) Τα spikes γίνονται ταυτόχρονα σε google/router/οποιοδήποτε site. Το πρόβλημα άρχισε να συμβαίνει μερικούς μήνες αφού αλλάξαμε σε αυτό το router και σταματά για μια-δυο ώρες (στην καλύτερη) αν κάνω restart (192.168.1.1 -> SysRestart -> Current Settings). Δοκίμασα και restart σε factory settings και επαναρύθμιση αλλά το πρόβλημα προέκυψε ξανά μετά από μια ώρα. Κάνοντας google το πρόβλημα είδα ότι πολλοί (ειδικά Έλληνες) έχουν το ίδιο πρόβλημα (συγκεκριμένα το '08 έγιναν τα περισσότερα post που διάβασα) αλλά ποτέ δεν δώθηκε λύση στο πρόβλημα σε κανένα από τα topics. Ευχαριστώ πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δεν έχω ιδία άποψη καθώς τα τεχνικής φύσεως δεν τα πολυκαταλαβαίνω όλα.Έπεσε στα υπ' όψιν μου αυτό το topic http://www.adslgr.com/forum/threads/627809-Πανελλαδικό-πρόβλημα-όταν-έχουμε-ISDN-KAI-ADSL-μαζί-σε-DSLAM-HUAWEI Δεν ξέρω αν βοηθάει,αλλά προσπάθησα.
triplenigg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Το topic δεν έχει σχέση πιστεύω αλλά σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για το free bump.
billkolias Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 στο πινκ που κανεις στο μοντεμ,κρεμαει σε καποιες φασεις,με ασυρματο εισαι? το ρουτερ πρεπει να φτεει
triplenigg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Είμαι με ασύρματο αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα γιατί και ο αδερφός μου που είναι με ethernet καλώδιο παθαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα (ταυτόχρονα με μένα).
triplenigg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δοκίμασα να κάνω ping το router από του αδερφού μου (ethernet) με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Ένας φίλος που μένει ακριβώς δίπλα μου είχε πριν μερικούς μήνες ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μου 'πε πως δοκίμασε 3 διαφορετικά router και το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Επίσης πήρε τον ΟΤΕ αρκετά τηλέφωνα και δοκίμασαν διάφορα απ' την εξυπηρέτηση χωρίς επιτυχία. Άλλαξε ISP (HOL) και το πρόβλημα λύθηκε. Δεν ξέρω αν βοηθούν αυτές οι πληροφορίες αλλά πιστεύω πως κάποιος που έχει ιδέα για το πώς δουλεύουν αυτά θα μπορεί να μαντέψει περίπου τι συμβαίνει.
billkolias Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δοκίμασα να κάνω ping το router από του αδερφού μου (ethernet) με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Ένας φίλος που μένει ακριβώς δίπλα μου είχε πριν μερικούς μήνες ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μου 'πε πως δοκίμασε 3 διαφορετικά router και το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Επίσης πήρε τον ΟΤΕ αρκετά τηλέφωνα και δοκίμασαν διάφορα απ' την εξυπηρέτηση χωρίς επιτυχία. Άλλαξε ISP (HOL) και το πρόβλημα λύθηκε. Δεν ξέρω αν βοηθούν αυτές οι πληροφορίες αλλά πιστεύω πως κάποιος που έχει ιδέα για το πώς δουλεύουν αυτά θα μπορεί να μαντέψει περίπου τι συμβαίνει. tσ αποκλιεται το μοντεμ φτεει αφου το ειδες και οντως και με το ethernet συμβαινει ακριβος το ειδιο... Δοκίμασε με αλλο,τι φτεει ο isp σου που κρεμαει το μοντεμ σου?
poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν έχω ιδία άποψη καθώς τα τεχνικής φύσεως δεν τα πολυκαταλαβαίνω όλα.Έπεσε στα υπ' όψιν μου αυτό το topic http://www.adslgr.co...σε-DSLAM-HUAWEI Δεν ξέρω αν βοηθάει,αλλά προσπάθησα. αλλα πραγματα ειναι αυτο το θεμα.ειναι θεμα συγχρονισμου οχι Ping. Δοκίμασα να κάνω ping το router από του αδερφού μου (ethernet) με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Ένας φίλος που μένει ακριβώς δίπλα μου είχε πριν μερικούς μήνες ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μου 'πε πως δοκίμασε 3 διαφορετικά router και το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Επίσης πήρε τον ΟΤΕ αρκετά τηλέφωνα και δοκίμασαν διάφορα απ' την εξυπηρέτηση χωρίς επιτυχία. Άλλαξε ISP (HOL) και το πρόβλημα λύθηκε. Δεν ξέρω αν βοηθούν αυτές οι πληροφορίες αλλά πιστεύω πως κάποιος που έχει ιδέα για το πώς δουλεύουν αυτά θα μπορεί να μαντέψει περίπου τι συμβαίνει. καταρχην ξεκινα αφηνοντας μονο το ρουτερ στην γραμμη χωρις splitter χωρις netmod και δες αν γινεται.β.δοκιμασε αλλο ρουτερ αν εχειςκαι δοκιμασε μονο με ενα Pc να ειναι συνδεδεμενο.και τελευταια δοκιμη και πιο δυσκολη.βρες ενα demo απο καποιον παροχο που να υποστηριζει γραμμη arys και δοκιμασε να συνδεθεις ναι μεν πανω στο dslam του οτε αλλα να ειναι με username/password παροχου να δουμε αν το κανει αυτο. tσ αποκλιεται το μοντεμ φτεει αφου το ειδες και οντως και με το ethernet συμβαινει ακριβος το ειδιο... Δοκίμασε με αλλο,τι φτεει ο isp σου που κρεμαει το μοντεμ σου? ποτε μην λες ποτε.αν ο γειτονας το εχει δοκιμασει με αλλο ρουτερ και κανει παλι το ιδιο μπορει να ειναι παρα πολλα.σιγουρα μπορει και το ρουτερ αλλα ειναι και αλλα στην μεση.εχω πετυχει κατι παρομοιο αλλα ηταν συνεχομενο και ακριβως ανα 10 Pings.δεν ηταν ακριβως adsl και εφταιγε ενα authentication που πηγαινε να κανει ενας controller καθε 10 secs περιπου
triplenigg Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου. Δοκίμασα τα 2 πρώτα βήματα που πρότεινες (το τρίτο μου δεν έχω ιδέα πως γίνεται). http://i47.tinypic.com/t6s27a.png http://i50.tinypic.com/2cwlfl0.png http://i49.tinypic.com/2h53bjb.png Χωρίς να έχω ιδέα, δε βλέπω να βγαίνει κάποιο λογικό συμπέρασμα εκτός του ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο router. Επίσης, δεν έχω άλλο router ISDN που να δουλεύει (γι' αυτό και αλλάξαμε router, το προηγούμενο κάηκε/χάλασε) Άλλες πληροφορίες που ίσως βοηθούν: - Έχουμε συναγερμό συνεδεμένο στο σπίτι. - Το βράδυ αν κάνω restart το lag σταματάει για 2-3 ώρες και ίσως περισσότερο (μετά τις 12, ανεξαρτήτως από το αν είναι on/off o συναγερμός). - Το μεσημέρι (όπως τώρα), μετά από 3-4 restart το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει χωρίς να σταματάει καθόλου μετά από restart (θερμαίνεται το router?). - O γείτονας δεν είχε ΙSDN (ούτε συναγερμό) και πολύ πιθανό να μην έχει σχέση το πρόβλημα του με το δικό μας, απλώς να είναι μια σύμπτωση (αν και το περιγράφει ακριβώς το ίδιο όσων αφορά τα lag spikes). - Ένα τυχαίο log του router: http://i45.tinypic.com/24ctsw5.png (δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο error στο παρελθόν, μάλλον δεν έχει σχέση με το θέμα). Γνωρίζω πως ίσως όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα, απλώς προσπαθώ να συλλέξω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ μπας και βρεθεί λύση. ----- Τελικά πιστεύω πως βρήκα το πρόβλημα. Το pc του αδερφού μου μόλις συνδεθεί, αρχίζουν τα spikes. Ισχύει και όταν είναι μόνο αυτός συνεδεμένος άρα δε φταίει το router τελικά. Ανεξαρτήτως από το καλώδιο (δοκιμάσα το δικο του στο δικό μου και το αντίστροφο). Φαντάζομαι είναι στο hardware το πρόβλημα και όχι στο software. Μου κάνει όμως εντύπωση πως μετά από restart μερικές φορές δούλευε χωρίς προβλήματα. Επίσης μου κάνει φοβερή εντύπωση που δεν έχει το πρόβλημα όταν το συνδέω με ένα άλλο router της ΗΟL (ίσως απλώς δεν έχει αρχίσει ακόμη, όπως όταν κάνω restart το baudtec, το θέμα σταματάει για λίγο). ----- Άλλο ένα update: το θέμα είναι κάπου στο software του αδερφού μου (όχι hardware τελικά) καθώς όταν ανοίγει με safe mode + networking το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2012 από triplenigg
billkolias Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ψάξε για τους τελευταίους drivers τοτε και Εφόσον δεν ειναι καποιο τεχνικο προβλημα που δημιουργείται στο ρουτερ μαλλων δεν ειναι πολυ λογικο να μεταφερει το προβλημα και στις υπολιπες ethernet.Oποτε κοιτα αν υπαρχει και νεο firmware για το μοντεμ.
triplenigg Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Παιδιά θα γράψω greeklish γιατί είχα γράψει τεράστιο μήνυμα και πάτησα καταλάθως alt+backspace ή κάτι τέτοιο! Χίλια συγγνώμη και ελπίζω να μη πειράζει! Είναι αργά και ίσως το κάνω edit το πρωί αν βρω χρόνο! Billkolia ekana install to latest firmware kai den allakse apolutws tipota (nomizw pws eixa tin teleutaia ekdosi etsi kai alliws). Euxaristw pantws. Ekana diafora peiramata kai kateliksa sto eksis: Ftaiei to pc tou aderfou mou. To sunedesa me wireless adapter ekswteriko kai to problima pali upirxe (ara de ftaiei i karta diktuou). Anoixa to pc me safe mode kai to problima stamatise. Ara skeftika pws ftaiei kapoio service twn windows kathws me safe mode den anoigei sxedon tipota. Dokimasa na svisw kamia 30aria services kai to problima stamatise (alla to pc den mporouse na to xrisimopoiisei anthrwpos giati den douleve tipota). Den kateliksa se poio service prokalei to problima alla tha psaxw se ligaki sto google kai isws to brw. Meta apo peripou misi wra to problima ksanaksekinise. Auto mallon omws simainei pws to service ksanaksekinise. I apories mou einai oi eksis: - Giati na stamataei to problima otan kanoume restart to router? Estw mexri exthes giati simera oli mera osa restart kai na eginan to problima de stamatouse. - Giati o geitonas mou (pou exw peistei pws eixe to idio problima) otan allakse apo OTE se HOL stamatise? - Efoson exw kataliksei sto oti ftaiei to pc tou aderfou mou, giati na epireazei kai tous upoloipous sto diktuo? Euxaristw kai suggnwmh gia ta greeklish aplws einai arga kai den antexw na grafw
billkolias Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Παιδιά θα γράψω greeklish γιατί είχα γράψει τεράστιο μήνυμα και πάτησα καταλάθως alt+backspace ή κάτι τέτοιο! Χίλια συγγνώμη και ελπίζω να μη πειράζει! Είναι αργά και ίσως το κάνω edit το πρωί αν βρω χρόνο! 1δε ξερω μαλλων επειδη μωλις ανοιξε και δεν εχει προλαβει να το επιρεασει 2ετσι οπως το βλεπω εγω,αποκλιεται 3επειδη ειναι μαπα το μοντεμ
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 στην αρχη πηγα να πω οτι φταιει το Pc και οτι το κανει αλλα εφοσον το κανει και οταν βαζεις το Line μαλλον το ρουτερ... ο συναγερμος δεν το πειραζει μια και ειναι μετα To netmod. δεν παιζει ρολο η ωρα μια που το Lag ειναι με το ρουτερ οχι με το ιντερνετ. να ζεστενεται μπορει αλλα παλι ζεστενεται οταν του βαζεις το line?μαλλον οχι. για το Log θα πω κατι και ελπιζω να βοηθησω.προσπαθησε στα interface setup αν θυμαμαι καλα να βρεις καπου που να λεει για pvc1 pvc2 η αλλιως να γραφει vc1 vc2 κτλ.εκει ισως βρεις το κλασσικο Pppoe/llc και ισως εχει και ενα δευτερο που να ειναι Mpoa κτλ.αν δεν εχεις connex tv η κατι αλλο κρατα μονο το ενα pvc/vc που ειναι η συνδεση σου και σβησε τα αλλα και πες μου αν αλλαξε κατι. μπορει να ειναι και ασυβματοτητα με του bro.οποτε δοκιμασε πιο νεους drivers για την καρτα δικτυου ψαξε το Pc για ιο και στην τελικη αν εχεις χρονο ριξτου κανα format Να δεις.τωρα γιατι μπορει να μην το κανει με αλλο ρουτερ αυτο ειναι παντα λιγο σχετικο.μπορει να αντεχει την παραπανω κινηση το αλλο ρουτερ. billkolias ολες οι ethernet Λειτουργουν σαν ενα Switch.αν ενα Pc ειναι σε μια και ανεβαζει τρελα το cpu usage του ρουτερ με αποτελεσμα αυτο να δινει κατι τρελλα ms αυτο θα εχει αντικτυπο σε ολες τις λειτουργειες του ρουτερ και σε ολες τις ethernet. to firmware παντα ειναι καλο ειτε πετυχει ειτε οχι. μπορει να ξαναξεκινησε το service αλλα απο το να το ψαχνεις καλυτερα κανα formataki.Πιο γρηγορο ειναι.καθαρο Pc και μετα ξεκινας να περνας προγραμματα. το γιατι να σταματαει για λιγο μπορει να ειναι επειδη πεφτει για λιγο το cpu usage του ρουτερ.εχω πετυχει κατι παρομοιο με zyxel.μετα απο λιγα λεπτα τεραστιο Ping και σουρνοταν.μπηκα στο Cli του zyxel και μετα απο λιγα λεπτα απλα εβλεπα cpu usage 100 %. απλα εσενα αργει πολυ εκει γινοταν αρκετα γρηγορα.β.για να δεις αν φταιει το pc του bro βγαλτο εκτος για μια μερα.εκτος αν επειδη μπαινει και δευτερο pc Πανω φρικαρει αν και δεν μου στεκει να μην αντεχει την κινηση απο 2 pc. το γιατι να τους επηρεαζει το γραφω πιο πανω.τωρα γιατι δεν σταματουσε το προβλημα δεν ξερω.αν εκανες restart και δεν εβαζες του bro πανω και δεν ξαναγινοταν κατι το πειραζει τοτε απο το Pc του bro. αν ειχες κανα Laptop να βαλεις στην θεση του pc του bro θα εβλεπες τι γινεται. και μαπα να ειναι το modem δεν στεκει να μην αντεχει 2 pc.εχω δει εταιρειες να ριχνουν ολοκληρο switch πανω σε τετοια σαπιδια και να παιζει οκ τωρα γιατι σταματησε σε αυτον που πηγε Hol.μπορει να ηταν αλλο προβλημα με το ιδιο αποτελεσμα μπορει με αλλο ρουτερ να μην υπηρχε αυτο το θεμα.θελει δοκιμες. επισης αν βρεις generic firmware περνα generic.επισης κοιτα αυτο με το mpoa και πες μου αν εχεις connex tv η οχι.
triplenigg Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Pouline ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου. Το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε και ίσως είναι τυχαίο αλλά το έλυσα απενεργοποιώντας το IP Helper service (έκανα δοκιμές να δω ποιο service φταίει). Το ping εξακολουθεί να υπάρχει αλλά μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα όταν συνδεθεί κάποιος, δεν γίνεται συνέχεια δηλαδή. Φαντάζομαι το IP Helper κάπως προκαλούσε στο router αυτό που προκαλείται όταν συνδεθεί κάποιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα