Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος ενδιαφερεται να αγορασει ανεμιστηρα οροφης. Σαν κριτηριο εχει να ειναι αθορυβος. Μπατζετ κοντα στα 65ε. Καποια προταση απο ατομο που εχει ανεμιστηρα οροφης και εχει μεινει ευχαριστημενος? Τα κορδονακια αν χαλασουν φτιαχνοντε ευκολα εαν χαλασουν?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είχαν βάλει οι δικοί μου στο σπίτι.

Πολύ καλή απόδοση, αν δεν κάνω λάθος καίνε περισσότερο απο ανεμιστήρα αλλά σίγουρα λιγότερο απο air condition. Τα κορδονάκια αν δεν χαλάσουν τότε σίγουρα ο φίλος σου θα τα κόψει γιατί θα του σπάσουν τα νεύρα που χτυπιούνται συνέχεια μεταξύ τους όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας (εμείς τα δέναμε με ταινία).

ΑΛΛΑ με τον καιρό θα αρχίσει να "χαλαρώνει" ως κατασκευή & θα κάνει θόρυβο (θα τρίζουν οι επαφές που έχει). Αυτό έγινε σε 1 απο τους 3 που είχαμε και ήταν τόσο εκνευριστικό που τελικά πήραμε κανονικό ανεμιστήρα για εκείνο το δωμάτιο.

Αυτά απο την δική μου εμπειρία, ελπίζω να βοήθησα τον φίλο σου.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή το μπάτζετ μου με την καμία δεν σηκώνει κλιματιστικό θέλω να αγοράσω έναν ανεμιστήρα δαπέδου (και έναν μικρό επιτραπέζιο).

Απ'ότι βλέπω οι τιμές στο πράκτικερ κυμαίνονται από €19-€50. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω. Τα Watt έχουν άμεση σχέση με την απόδοση φαντάζομαι, σωστά; Τι θα πρέπει να προσέξω;

Για παράδειγμα τι διαφορά μπορεί να έχει αυτός από αυτόν;

Πολλές ερωτήσεις για έναν "απλό" ανεμιστήρα, αλλά μιας και θα αντικαταστήσει το καμένο μου κλιματιστικό, μην σκάσω έστω και το 20ρικο τζάμπα :P

Δημοσ.

Αδερφε εγω παντως ειχα παρει μια φτηνιαρικη μαρκα απο το πρακτικερ και τα εφτυσε πολυ γρηγορα ο ανεμιστηρας.

Τα τελευταια χρονια εχω δυο rowenta που ο θορυβος τους ειναι σε ικανοποιητικα επιπεδα και ειναι και σκυλια αφου δεν εχουν παθει τιποτα

Δημοσ.

το βασικοτερο ειναι να μην εχει πλαστικη ελικα.

ειχα παρει 2 τετοιους και μετα απο ενα μηνα ειχε ισιωσει και δεν εκανε καθολου αερα!

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή το μπάτζετ μου με την καμία δεν σηκώνει κλιματιστικό θέλω να αγοράσω έναν ανεμιστήρα δαπέδου (και έναν μικρό επιτραπέζιο).

Απ'ότι βλέπω οι τιμές στο πράκτικερ κυμαίνονται από €19-€50. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω. Τα Watt έχουν άμεση σχέση με την απόδοση φαντάζομαι, σωστά; Τι θα πρέπει να προσέξω;

Για παράδειγμα τι διαφορά μπορεί να έχει αυτός από αυτόν;

Πολλές ερωτήσεις για έναν "απλό" ανεμιστήρα, αλλά μιας και θα αντικαταστήσει το καμένο μου κλιματιστικό, μην σκάσω έστω και το 20ρικο τζάμπα :P

Καλησπερα.Και εγω ενδιαφερομαι για την αγορα ανεμιστηρα.Αλλα θα ηθελα κατι που δεν κατευθυνει τον αερα πανω σου οπως κανει ενα συνηθισμενος ανεμιστηρας και προφανως δεν πιανεσαι απο το κυμα του αερα.

Δημοσ.

Παντως για οροφης εβαλα περισυ αυτον στο δωματιο της μανας μου Link

Εχει τηλεχειριστηριο οποτε γλυτωνεις απο τα κορδονακια, ειναι αθορυβος και αρκετα βαρυς-στιβαρος και μοιαζει οτι θα αντεξει τουλαχιστον καποια χρονια ενω κανει εξαιρετικη δουλεια. Βεβαια μου εφυγε η μαγκια για να τον περασω λογο ακαταλληλου δραπανου, οποτε οποιος σκεφτεται για οροφης καλο ειναι να παρει δανεικο καποιο πνευματικο!

Δημοσ.

το βασικοτερο ειναι να μην εχει πλαστικη ελικα.

ειχα παρει 2 τετοιους και μετα απο ενα μηνα ειχε ισιωσει και δεν εκανε καθολου αερα!

Υπάρχουν πλαστικά και «πλαστικά». Το ότι είναι πλαστική η έλικα δε σημαίνει τίποτα. Ο δικός μου (ναι, αυτός που σκούριασε) έχει πλαστική έλικα. Τον έχω πάρει από το 2007, ίσως και πιο παλιά. Τα καλοκαίρια δουλεύει τουλάχιστον 8-10 ώρες την ημέρα. Ε, θύελλα σηκώνει ακόμα και σήμερα.

Μάρκας "Croner" με τιμή λίγο παραπάνω από 50€.

Δημοσ.

Παντως για οροφης εβαλα περισυ αυτον στο δωματιο της μανας μου Link

Εχει τηλεχειριστηριο οποτε γλυτωνεις απο τα κορδονακια, ειναι αθορυβος και αρκετα βαρυς-στιβαρος και μοιαζει οτι θα αντεξει τουλαχιστον καποια χρονια ενω κανει εξαιρετικη δουλεια. Βεβαια μου εφυγε η μαγκια για να τον περασω λογο ακαταλληλου δραπανου, οποτε οποιος σκεφτεται για οροφης καλο ειναι να παρει δανεικο καποιο πνευματικο!

1) Ειναι τελειως αθορυβος?

2) Αν χαλασει το χειριστηριο, τι γινεται? Δινει αλλο η αντιπροσωπια?

Δημοσ.

1) Ειναι τελειως αθορυβος?

2) Αν χαλασει το χειριστηριο, τι γινεται? Δινει αλλο η αντιπροσωπια?

1)Στην πρωτη σκαλα ναι, στις αλλες 2 κανει παραπανω. Στην 1η κοιμασαι ανετα.

2)Αγνωστο και ελπιζω να μην συμβει. 3 κουμπια εχει αλλωστε.

Δημοσ.

1)Στην πρωτη σκαλα ναι, στις αλλες 2 κανει παραπανω. Στην 1η κοιμασαι ανετα.

2)Αγνωστο και ελπιζω να μην συμβει. 3 κουμπια εχει αλλωστε.

Σε ευχαριστω πολυ :)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθαβω το θέμα... αλλά έλα που είναι ανάγκη :)

Λοιπόν θέλω λόγω καλοκαιριού να βάλω έναν ανεμιστήρα οροφής στο παιδικό δωμάτιο που κοιμάται 3χρονο παιδί. Λόγω του ότι έρχονται οι ζεστές ημέρες δεν θέλω να ξυπνάει πάλι το βράδυ λόγω ζέστης. Το budget έως 100€.

Το ερώτημα μου υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κάποιο μυικό πιάσιμο πχ ψύξη ή κάτι άλλο; Δεδομένου ότι είναι πάνω σχεδόν από το κρεβάτι ο ανεμιστηρας. Έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις;

Τον θέλω ίσα ίσα για να κάνει μια υποτυπώδη δροσιά στο δωμάτιο πχ στην πιο μικρή σκάλα.

Δημοσ.

Η δροσιά που "παράγεται" ειναι απο την εξάτμιση του ιδρώτα και μειωσης της συγκεντρωσης υγρασίας στο δέρμα, άρα τυπικά δεν ειναι δροσια, εκτός αν αφήνεις ανοιχτό το παράθυρο για να ανακατευει πιο γρήγορα το ζεστό αερα.

Οσον αφορα το θέμα πιασίματος ή ψύξης ειναι καθαρά θέμα οργανισμου. Προσωπικά τα τελευταία καλοκαίρια κοιμάμαι με τον ανεμιστήρα να με βαρά στα ίσια και δεν παθαίνω τιποτα. Αντίθετα η καλή μου παθαίνει ψυξη ακόμα και με το φτέρνισμα (που λεει ο λόγος). Επειδή λοιπον δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του μωρου, δεν θα στο προτεινα εκτός αν εχεις απτες αποδείξεις οτι εχει ανοχή και του αρέσει. 

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...