dantes.00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Λοιπόν, έχω τον Η/Υ της υπογραφής, με 2 Hdd-Sata πάνω (ένα samsung spinpoint και ένα WD), και ένα optical drive (samsung SH-222ab). Ως τώρα λειτουργούσε σε IDE mode, και όλα ήταν μια χαρά. Αγόρασα έναν SSD (OCZ Agility 3 120gb), τον συνέδεσα (αναγνωρίστηκε σε IDE από το BIOS), έτρεξα το utility της OCZ, κατέβασα το firmware update 2.22, και μετά ξεκίνησα να εγκαταστήσω τα Windows 7 prof x64. Το πρόβλημα είναι ότι γυρίζοντας το hdd mode από IDE σε AHCI απ το BIOS (ακριβώς πριν την εγκατάσταση), οι μηχανικοί δίσκοι δεν αναγνωρίστηκαν! Γυρίζοντας σε AHCI, η μητρική μετατρέπει 4 sata ports (0,1,2,3) σε AHCI , και αφήνει 2 sata ports σε IDE (4,5 - προεραιτική αλλαγή). Τελικά συνέδεσα ένα δίσκο στο 4, κ το DVD-rom στο 5, κ εγκατέστησα τα windows κανονικά στον SSD. Το θέμα είναι ότι τώρα έχω 2 sata ports σε IDE για να συνδέσω 2 μηχανικούς δίσκους και 1 optical drive...και διαρκώς βάζω, βγάζω συνδέσεις για να καλύψω τις ανάγκες μου (τα windows περάστηκαν χωρίς πρόβλημα). Υπάρχει τρόπος να λυθεί; Έψαξα λίγο στο δίκτυο για διάφορες λύσεις, αλλά δε βρήκα άκρη...μήπως χρειάζομαι bios update; ps: δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω το DVD-rom σε AHCI port ακόμα, για να δω αν αναγνωρίζεται, θα το κάνω το απόγευμα...
Dklearhos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Νομίζω ότι η μητρική σου έχει την επιλογή στο bios για τα 4,5 ports να δουλεύουν ως ide/raid/native. Επέλεξε το native και ξαναδοκίμασε. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα που έχεις. Αφού έχεις 6 sata θύρες και 4 συσκευές. Απλά σύνδεσε όλες τις συσκευές στα ahci sata για να έχεις τις μέγιστες ταχύτητες. Μήπως δεν έχεις περάσει driver για το ahci? Στο bios φαίνονται οι δίσκοι? Έκανες clear cmos?
dantes.00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Για native δε θυμάμαι, θα κοιτάξω το απόγευμα. Υποθέτω ότι με native αναγνωρίζει το AHCI όπου χρειάζεται ε; Συνοψίζοντας έχω σε AHCI 4 ports, και 2 σε IDE. O ssd φαίνεται. Οι hdd φαίνονται στο bios μόνο στις IDE ports. Αυτό με περιορίζει. Drivers ahci να περάσω εκ νέου υπάρχει λόγος; Καταρχήν τα windows 7 έχουν νομίζω, και δεύτερον το πρόβλημα ξεκινά να εμφανίζεται από το bios. Clear cmos δεν έκανα ακόμα, θα το δοκιμάσω κ αυτό το απόγευμα.
Dklearhos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αφού έχει πρόβλημα στο bios άσε τους win drivers. Κάνε clear cmos και βεβαιώσου ότι τα καλώδια είναι στα sata0,1,2,3 και ότι έχεις επιλέξει στο bios -> integrated peripherals -> onchip sata type -> ahci , onchip sata 4/5 port -> as sata (σύμφωνα με το manual).
dantes.00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Τελικά αναγνώρισε το DVD-ROM σε ahci, οπότε τώρα έχω αυτό κ τον ssd σε ahci, και τους δύο μηχανικούς σε hdd. Μου κάνει, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζονται οι μηχανικοί στις θύρες για ahci...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα