Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγώ πάλι θα έλεγα, ποτέ bios update εκτός αν υπάρχει θέμα με το υπάρχον ή κάποιο feature που περιέχει το καινουριο και το χρειάζεσαι. Ό,τι δουλεύει δεν υπάρχει λόγος να το πειράζεις.

Η διαδικασία έχει απλοποιηθεί τραγικά αλλά γιατί να πάρεις 1% ρίσκο να μείνεις με τη μητρική στο χέρι στην περίπτωση που δεν θα έχεις έστω 1% όφελος?

Δες τι αλλαγές έχει κάθε Update κ θα αναθεωρήσεις (θέλω να πιστεύω) και δεν τις γράφουν και όλες.Με την ίδια λογική δεν έχεις Spack 1 στα 7 ?

στοκ είναι αυτές οι θερμοκρασίες movie?

3.7 turbo 1600 μνήμες.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντα τσεκάρω τις αλλαγές. Μέχρι τώρα -για τη δικιά μου μητρική- δεν είδα κάποια που να κάνει διαφορά.

Η μητρική μου για παράδειγμα ήρθε με το F4. Έβαλα κατευθείαν το F9 και δεν το ξαναπείραξα.

Δες τις αλλαγές:

F4 Support GIGABYTE TouchBIOS

Support Intel Smart Response

F8 Support GIGABYTE TouchBIOS

Support Intel 22nm CPU

F9 Intel 22nm CPU support update

F10 Support Intel 3rd generation 22nm E1 stepping CPU (Ivy bridge)

Improve power on issue

Update ME / CPU code

Aν είχα πάνω ivy, προφανώς θα έβαζα το τελευταίο αν και το υπάρχον τους υποστηρίζει.

Δημοσ.

Πάντα τσεκάρω τις αλλαγές. Μέχρι τώρα -για τη δικιά μου μητρική- δεν είδα κάποια που να κάνει διαφορά.

Η μητρική μου για παράδειγμα ήρθε με το F4. Έβαλα κατευθείαν το F9 και δεν το ξαναπείραξα.

Δες τις αλλαγές:

F4 Support GIGABYTE TouchBIOS

Support Intel Smart Response

F8 Support GIGABYTE TouchBIOS

Support Intel 22nm CPU

F9 Intel 22nm CPU support update

F10 Support Intel 3rd generation 22nm E1 stepping CPU (Ivy bridge)

Improve power on issue

Update ME / CPU code

Aν είχα πάνω ivy, προφανώς θα έβαζα το τελευταίο αν και το υπάρχον τους υποστηρίζει.

Αν έβαλες το F9 γιατί να μην βάλεις το F10 για το Bold κ για τυχών άλλα που δεν γράφονται ? Πάντως έτσι όπως το εθεσες "ακούστηκε" ότι θα εμενες στο F4 for ever.

Δημοσ.

Ελπίζω αν κ δεν δείχνεις να το άκουσες παρ'ολα αυτά να ελαβες υπ'οψιν σου αυτό που σου έγραψα κ να ψαχτεις. Γράψεις δεν γράψεις 80 - 85 είναι το παρά πολύ..

όχι μην το ψάχνεις, αν μιλάμε για περιοχές στη μητρική, για να καταλάβεις οι μνήμες είναι στους 80 στο startup

σε μεγαλύτερα dimm των 4-8gb έχω διαβάσει για 115άρια (χρήση εκτός server farm πάντα) ενώ σε μένα είναι στα 90-100

οπότε όπως καταλαβαίνεις, είναι να αναρωτιέσαι πως δεν αρχίζουν να λιώνουν πράγματα και να πέφτουν, μιλάμε για διαφορετικό πρόβλημα

anyway για αυτό που λες, για να λέω ότι δεν υπάρχουν λύσεις θα το χω ψάξει

btw για την κουβέντα σας, συμφωνώ με τον δεινόσαυρο, κι αυτό είναι που προτείνουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές συνήθως, με την ίδια λογική

Δημοσ.

Οκ. αν ήσουν τόσο σίγουρος από την αρχή απορώ γιατί μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις,any way δικό σου ο sever δικές σου κ οι θερμοκρασίες .. ότι πεις.

Φυσικά το ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε είναι μια λογική που προφανώς συμφέρει τους κατασκευαστές.. Φαντάσου όμως και υπερβάλω χάριν παραδείγματος,την εξέλιξη που θα είχαμε αν υιοθετούσαμε όλοι αυτή την λογική.. παρ'ολα αυτά δεν έχω διαβάσει πουθενά να λένε βγάλαμε UpDate αλλά μην το κάνετε..

και όπως συνηθίζω να λέω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά μας διαβάζουν και άλλοι..

Δημοσ.

Θέλω την βοηθά σας σε κάτι ακόμα ετοιμάζομαι να κάνω uptade την τελευταία έκδοση Bios , Μέσα στο site της asus

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_EVO/#download

Αναφέρει το εξής :

Please update Bios twice when update from previous Bios version, then need CLRTC.

Τι είναι αυτό ????

Δημοσ.

Αυτό που λέω movie είναι ότι δεν θα πρότεινα ποτέ και σε κανέναν να κάνει bios update αν δεν υπήρχε πρόβλημα ή ανάγκη (υποστήριξη νέου επεξεργαστή κτλ κτλ).

Θέλω την βοηθά σας σε κάτι ακόμα ετοιμάζομαι να κάνω uptade την τελευταία έκδοση Bios , Μέσα στο site της asus

Γιατί?

Δημοσ.

Γιατί?

Τι είναι αυτό που αναφέρει Please update Bios twice when update from previous Bios version, then need CLRTC. ???

θα πρέπει να περάσω δυο φορές το bios και μετά να κάνω clear πως θα το κάνω ?

Δημοσ.

Οκ. αν ήσουν τόσο σίγουρος από την αρχή απορώ γιατί μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις,any way δικό σου ο sever δικές σου κ οι θερμοκρασίες .. ότι πεις.

δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες στραβά, αφού όντως έχω ψάξει για λύσεις, κι αφού όντως δε γνωρίζεις τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται σε αυτές τις μητρικές, κι εξάλλου δεν ρώτησα τι να κάνω αλλά πόσο άσχημο είναι

άμα νομίζεις ότι υπάρχουν λύσεις που δεν έχω σκεφτεί προφανώς μπορείς να τις γράψεις και να τις συζητήσουμε, αλλά εγώ στο λέω για να μην χάσεις το χρόνο σου φιλαράκο μου, γιατί το πιο πιθανό είναι εσύ να μην γνωρίζεις για ποιο λόγο δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μια συγκεκριμένη μητρική παρά εγώ να μη γνωρίζω για ποιες λύσεις λες, λογικό δεν είναι αυτό που γράφω

το πρόβλημα με τα bios update είναι αρκετά απλό, αν έχει πρόβλημα ένα bios ή αν πάει κάτι στραβά κατά την εγκατάσταση τότε συνήθως το πρόβλημα είναι αρκετά χοντρό

επομένως προφανώς ισχύει αυτό που λες, δλδ όταν προστίθεται υποστήριξη για κάτι αναγκαίο για τον χρήστη, τότε κάνει αναβάθμιση, αλλά συνήθως (ή ίσως παλιότερα αν θέλεις αν και από όσο γνωρίζω και σήμερα τα bios έχουν ακόμη προβλήματα) εάν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το bios τότε προφανώς δεν είναι αναγκαίο να το αναβαθμίσεις

αν διαβάσεις τα changelog κάποιες φορές έχουν ένα σωρό ωραία πράγματα κάποιες άλλες όχι και κάποιες άλλες γράφουν ωραία πράγματα αλλά δεν λειτουργούν

αναλόγως κρίνει ο χρήστης, αλλά συγκεκριμένα στο bios ισχύει αυτό που έγραψες ότι αν δουλεύει δεν το πειράζεις, και τουλάχιστον εγώ το έχω δει γραμμένο από κατασκευαστή, έαν δεν χρειάζεστε κάτι, ή δεν έχετε πρόβλημα, μην κάνετε bios update

τώρα άμα είσαι παιδί που ασχολείται με την τεχνολογία και αλλάζει pc όπως όλοι οι πιτσιρικάδες κάθε 1, 2, 3 χρόνια, προφανώς τπτ από όλα αυτά δεν σε απασχολεί, ούτε οι θερμοκρασίες, ούτε αν πάει κάτι στραβά στο bios και καλά κάνεις και τα δοκιμάζεις, δε σου λέει κανείς τπτ

anyway δεν χρειάζεται να γράφω τόσα πολλά, χαλάρωσε

Τι είναι αυτό που αναφέρει Please update Bios twice when update from previous Bios version, then need CLRTC. ???

θα πρέπει να περάσω δυο φορές το bios και μετά να κάνω clear πως θα το κάνω ?

αυτό ακριβώς που έγραψες, αλλά αν θέλεις περιμένεις να σου το επιβεβαιώσουν και τα παιδιά
Δημοσ.

Μπορεί να δουλεύει απρόσκοπτα, αλλά δεν παυει να είναι μια μητρική σε ένα κουτί, επίσης μπορεί να μην θέλεις να διαθέσεις χρήματα,η να σκέφτεσαι άλλα πράγματα όπως τον θόρυβο, αλλά εγώ θα επιμένω ότι υπάρχουν λύσεις.. Τώρα αν μου πεις σημειακά έναν πυκνωτής έχει 110 βαθμούς αυτό μπορεί να αλλάξει λίγο αλλά συνολικά πιστευω ότι αν θέλεις μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα..

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι το καλύτερο αλλά αυτές οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Τώρα για το bios UpDate.

Αν το F12 σου λέει ότι είναι μόνο για υποστήριξη ivy και το F13 σου λέει ότι εξελίσσει συμβατότητες με το USB 3 (όπως το δικό μου) αν κάνεις το 13 δεν εμπεριέχει κ το 12 ?

Δεν διαφωνώ να μην προστρέξεις την πρώτη μέρα να κάνεις το UpDate η να μην το κάνεις αν βρίσκεις ότι δεν σε αφορά όπως ο Δεινο, αλλά εδώ δεν μιλήσαμε για επιμέρους καταστάσεις όπως και ένα bug που μπορεί να υπάρξει, μιλήσαμε για τον κανόνα,ο δικός μου κανόνας λέει ότι πρέπει να είμαστε καλα διαβασμένοι ώστε να μην φοβόμαστε να κάνουμε ένα UpDate γιατί μπορεί 1/1000 να μην πετύχει, πρέπει αυτό το μικρο ρίσκο να το εντάξουμε στην χρήση,και να θυμόμαστε ότι ένα UpDate πάντα μας πάει παρακάτω. Μπορεί το παρακάτω να μην μας αρέσει,στην τεχνολογία όμως "πρέπει να μάθουμε" να μας αρέσει..

@neptus άνοιξε το manual της μητρικής σου εκεί πρέπει να σου έχει ακριβώς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις κ αυτή είναι η σωστή, εκεί θα βρεις κ πως κάνεις το ClearCmos

P.s φυσικά και είμαι χαλαρός για 2 λόγους, ένα γιατί η μητρική μου δουλεύει στους 40 και γιατί την τελική ευθύνη ο καθένας την έχει για τον εαυτό του,αν ακούστηκα κάπως είναι επειδή θέλω τα πράγματα στην θέση τους,και σε βάση συνεργασίας.

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα το εγχείρημα , έκανε το update στην τελευταία έκδοση με τρόμαξε στην πρώτη φάση γιατί όταν τελείωσε το Update μου έβγαλε μήνυμα ότι το update έγινε επιτυχώς και μετά θα κάνει Reset το σύστημα…

Περίμενα κανένα 1 λεπτό το όποιο παιδιά το ένοιωσα σαν δέκα ώρες όλο αυτό το διάστημα λέω πάει την κάναμε την πατάτα και σκεφτόμουν λύσεις για μετά πως θα κάνω Recovery !!! Αλλά ξαφνικά εμφανίζεται το logo της Asus και μετά από λίγο εμφανίζεται ένα παράθυρο που μου έλεγε ότι υπάρχει σφάλμα ενημέρωσης και θα ξανατρέξει η ενημέρωση πατάω οκ και ξαναφόρτωσε πλέον κανονικά.

Μετά το κλείνω το pc το βγάζω από την πρίζα τελείως του κάνω αποφόρτιση , του βγάζω και την μπαταρία για clear cmos… Και πάλι ευτυχώς όλα οκ !!!

Δημοσ.

Αυτό το κάνει προφανώς γιατί έχει 2 chipakia bios,κάνει το mirroring.. Έτσι τo αντιμετωπίζει κ αυτό ενvοουσε τελικά στην υποσημείωση.. Ωραίος ! keep goin..

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα το εγχείρημα , έκανε το update στην τελευταία έκδοση με τρόμαξε στην πρώτη φάση γιατί όταν τελείωσε το Update μου έβγαλε μήνυμα ότι το update έγινε επιτυχώς και μετά θα κάνει Reset το σύστημα…

Περίμενα κανένα 1 λεπτό το όποιο παιδιά το ένοιωσα σαν δέκα ώρες όλο αυτό το διάστημα λέω πάει την κάναμε την πατάτα και σκεφτόμουν λύσεις για μετά πως θα κάνω Recovery !!! Αλλά ξαφνικά εμφανίζεται το logo της Asus και μετά από λίγο εμφανίζεται ένα παράθυρο που μου έλεγε ότι υπάρχει σφάλμα ενημέρωσης και θα ξανατρέξει η ενημέρωση πατάω οκ και ξαναφόρτωσε πλέον κανονικά.

Μετά το κλείνω το pc το βγάζω από την πρίζα τελείως του κάνω αποφόρτιση , του βγάζω και την μπαταρία για clear cmos… Και πάλι ευτυχώς όλα οκ !!!

Άξιζε δλδ αυτό το άγχος? Τι κέρδισες?

Δημοσ.

Είχε πολλά αυτός μέσα .. μέχρι σταθερότητα συστήματος είχε.. Το άγχος όμως είναι δικό μας εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε ώστε να μην το έχουμε.. δεν μπορεί να φτάνουμε σε σημείο άγχους με ένα UpDate..

Δημοσ.

Είχε πολλά αυτός μέσα .. μέχρι σταθερότητα συστήματος είχε.. Το άγχος όμως είναι δικό μας εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε ώστε να μην το έχουμε.. δεν μπορεί να φτάνουμε σε σημείο άγχους με ένα UpDate..

Οκ. Αναβαθμίζω στο F10. Έτσι και γίνει στραβή, θα μου στείλεις παρόμοια μητρική? Αν όχι, δεν μπορείς να λες "προχωράτε άφοβα".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...