Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την συγκεκριμένη cpu και το θέμα μου είναι ότι σε fuel load με το prime 95 η θερμοκρασία είναι μέχρι 71 , με cpu cooler enermax etd-t60-tb και επειδή έχω αλλάξει motherboard είχα την msi p67a-gd65 (b3) και πήγα σε asus p8p67 evo rev3.0 πήρα και μια παστά xilence zub-xptp.x5 x5 thermal grease …

Απλά να αναφερθώ και στο πρόβλημα μου με την msi p67a gd-65 (b3) έχω εμπιστευτεί την msi απο το 1998 σε όλες τις συνθέσεις που έχω κάνει από το 1998 μέχρι και το 2007 ήταν άψογη επιλογή για αυτό και φέτος όταν έφτιαξα μια σύνθεση με τυφλά ματιά χωρίς να το ψάξω κατέληξα σε αυτήν , μεγάλο λάθος , παρουσίαζε πολλά προβλήματα και ανεξήγητα , το επίσημο site της msi για την συγκεκριμένη motherboard μένει πίσω δεν ενημερώνετε από καινούργιους οδηγούς του Chipset και των περιφερειακών της. , αίτηση για υποστήριξη λες και σε απαντάει αυτόματο σύστημα βγάλε μπαταρία έλεγχος τροφοδοτικού , cpu kτλπ και μετά που θα τους πεις ότι όλα αυτά τα έχω κάνει και το πρόβλημα υπάρχει η απάντηση τους ήταν να μιλήσω με το προμηθευτή μου για να μου κάνει αντικατάσταση …

Ξέχασα να σας αναφέρω ένα από τα προβλήματα και το ποιο σημαντικό ήταν ότι το σύστημα έκανε επανεκκίνηση πριν μπει μέσα στα windows όχι πάντα όμως, αυτό είναι και το περίεργο. τα windows δεν κατέγραφαν τίποτε απολύτως για να με βοηθήσουν …

Είναι η θερμοκρασία μου σε λογικά πλαίσια η θα πρέπει να με προβληματίζει ? να αναφέρω ότι η asus έχει ενεργοποίηση το intel turbo boost και έτσι η συχνότητα της cpu φτάνει και στα 3,8 κάτι που στην msi ενώ το είχα ενεργοποιημένο δεν μου το έκανε , να και ένα ακόμα πρόβλημα της ….

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε συνδιασμό με τους 35 βαθμουε στην Ελλάδα και την μέτρια σε απόδοση ψύκτρα... δεν νομίζω ότι είναι τραγική θερμοκρασία οι 71.

Ειδικά αν έχεις και κουτί με κακό airflow... (δεν μας λες πιο έχεις)

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα έλεγα πως με τους 35 βαθμούς που λέει ο STM ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ για Prime95 tests. Κατά την γνώμη μου ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ καλές, όταν χτυπάνε τέτοιες θερμοκρασίες με υδρόψυξη ή με καλές αερόψυκτρες και 25 βαθμούς ambient.

Δημοσ.

Το κουτί είναι της Enermax HopLite !!!

4 Fan 120 mm

1 FAN ΜΠΡΟΣΤΑ KAI 1 FAN ΠΛΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ

1 FAN ΠΙΣΩ ΚΑΙ 1 FAN ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ..

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι. Έχω παρόμοιο setup ανεμιστήρων (2 παραπάνω) και έχω 67 σε full load αυτήν την εποχή. Εσύ έχεις καλύτερη ψύκτρα βέβαια αλλά οι διαφορές είναι μικρές + ότι αν δεν κάνω λάθος ο 2600 είναι λίγο πιο ζεστός.

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι. Έχω παρόμοιο setup ανεμιστήρων (2 παραπάνω) και έχω 67 σε full load αυτήν την εποχή. Εσύ έχεις καλύτερη ψύκτρα βέβαια αλλά οι διαφορές είναι μικρές + ότι αν δεν κάνω λάθος ο 2600 είναι λίγο πιο ζεστός.

Αρκετά πιο ζεστός.. λογο του ΗΤ.

Δημοσ.

Μπορούμε να αλλάξουμε κάτι για να κατεβάσουμε την θερμοκρασία ?

Να ανοίξεις το aircondition...

η να βάλεις καλύτερη tower ψύκτρα για να κερδισεις 5 - 6 βαθμούς....

η να κατεβάσεις το vcore του επεξεργαστή όσο πιο χαμηλά γίνεται παραμένοντας σταθερός.

Δημοσ.

Τρέχεις συνέχεια prime? Αλλιώς γιατί να την κατεβάσεις? Δεν θα δεις πουθενά αυτές τις θερμοκρασίες.

Αυτό που λέει η intel δεν είναι και πολύ ακριβές γιατί ο 2500 με intel burn test έχει χτυπήσει και 91 βαθμούς με την στοκ ψύκτρα.

Αν ο επεξεργαστής δεν είναι στοκ, βαλτον στοκ.

η να βάλεις καλύτερη tower ψύκτρα για να κερδισεις 5 - 6 βαθμούς....

Πολύ χειρότερη ψύκτρα έχω από το παλληκάρι ρε συ και δεν υπάρχει θέμα. Μια χαρά ειναι.

Δημοσ.

Το Tcase που λεει η Ιντελ αναφέρεται στο ποσο πρέπει να είναι μαξ η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε συνεχή χρήση.

Τετοιες θερμοκρασίες σε κανονική χρήση δεν προκειται να δεις ποτέ!!

Πολύ χειρότερη ψύκτρα έχω από το παλληκάρι ρε συ και δεν υπάρχει θέμα. Μια χαρά ειναι.

Στο τελευταίο ποστ ρώτησε πως μπορει να κατεβάσει την θερμοκρασία του και του απάντησα... το αν είναι οκ οι θερμοκρασίες του ή όχι του το είχαμε απαντήσει ήδη!

Δημοσ.

Στο τελευταίο ποστ ρώτησε πως μπορει να κατεβάσει την θερμοκρασία του και του απάντησα... το αν είναι οκ οι θερμοκρασίες του ή όχι του το είχαμε απαντήσει ήδη!

Έτοιμος είσαι παλι...

Δεν αντιλέγω. Απλά θεωρώ ψιλοάσκοπο να πάρει ψυκτρα ενώ έχει ήδη, μόνο και μόνο γι αυτό.

Δημοσ.

Το Tcase που λεει η Ιντελ αναφέρεται στο ποσο πρέπει να είναι μαξ η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε συνεχή χρήση.

Σίγουρα αυτή η θερμοκρασία όντως δεν παίζει να την δω σε συνεχή χρήση, άρα είμαστε μια χαρά αφού σε κατάσταση λειτουργίας δεν έχω ξεπεράσει τους 50 από ότι έχω παρατήρηση …

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι, είναι μεγάλο ρίσκο να λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο όρια για καιρό?

ρωτάω γιατί έχω πρόβλημα με ένα server που προορίζεται για χρήση σε κλιματιζόμενο χώρο αλλά αυτό δε συμβαίνει, και λόγω του σχεδιασμού της μητρικής δεν υπάρχουν λύσεις για καλύτερη ψύξη

οπότε το καλοκαίρι είναι μεταξύ 63-69 για τους επεξεργαστές, και η μητρική καίγεται επίσης

καλά για τις μνήμες δεν συζητάμε καν αλλά αυτές είναι γνωστό ότι κάνουν και για θερμοσίφωνο

αλλά η χρήση του είναι αρκετά κοντά με stress testing αφού χρησιμοποιείται για γραφικά και φορτώνει εύκολα 100% usage, απλώς προσπαθώ να αποφεύγω να το φουλάρω το καλοκαίρι

το πρόβλημα μου είναι ότι οι mac pro που έχουν παρόμοιο hardware έχουν δυο ανεμιστηράκια μια σταλιά

αλλά μάλλον οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ιδέα τι θερμοκρασίες πιάνουν και τα έχουν για να ανοίγουν το facebook μου φαίνεται, δεν μπορεί με τη μισή ψύξη και κλειστό κουτί να έχουν χαμηλές θερμοκρασίες

αλλά φοβάμαι μην αρχίσουν να σκάνε πράγματα στη μητρική, που κάνει άνετα και για σχάρα ψητοπωλείου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...