veider Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 εχω το εξης προβλημα.Εχω τρεις εξωτερικους δισκους (2 western digital 2TB o καθενας kai έναν seagate 500GB). Οταν θελω ειτε να γραψω στους εξωτερικους ειτε το αντιθετο , η ταχυτητα ξεκιναει στο 60ΜΒ και πεφτει στο 15 με 16ΜΒ/sec.Einai φυσιολογικο αυτο? Οι δισκοι φραφουν απανω οτι υποστιριζουν ταχυτητα 3GB/sec. μηπως υπαρχει καμια ρυθμιση στο BIOS? Η μητρικη μου ειναι ASUS P7P55D EVO ,4 GB RAM ,i5 sta 2,67. 1
hawkpilot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 εχω το εξης προβλημα.Εχω τρεις εξωτερικους δισκους (2 western digital 2TB o καθενας kai έναν seagate 500GB). Οταν θελω ειτε να γραψω στους εξωτερικους ειτε το αντιθετο , η ταχυτητα ξεκιναει στο 60ΜΒ και πεφτει στο 15 με 16ΜΒ/sec.Einai φυσιολογικο αυτο? Οι δισκοι φραφουν απανω οτι υποστιριζουν ταχυτητα 3GB/sec. μηπως υπαρχει καμια ρυθμιση στο BIOS? Η μητρικη μου ειναι ASUS P7P55D EVO ,4 GB RAM ,i5 sta 2,67. Φυσιολογικό όταν οι εξωτερικοί σου είναι USB2. Στην αρχή τα win χρησιμοποιούν τη RAM για caching (και γι' αυτό ο μεγάλος ρυθμός μεταγωγής) αλλά μόλις ξεκινά το flushing στο μαγνητικό μέσο μέσω του USB προκαλείται το φαινόμενο του λαιμού του μπουκαλιού και γονατίζουν οι επιδόσεις.
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Οι δισκοι φραφουν απανω οτι υποστιριζουν ταχυτητα 3GB/sec. Μάλλον 3 Gbit/s γράφουν. Αλλιώς στους αγοράζω
makfil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Για να εκμεταλλευτείς ένα μέρος των μεγαλύτερων ταχυτήτων των δίσκων αυτών, πρέπει να εγκαταστήσεις ένα controller usb3 σε pci-e. Αυτό ακριβώς έκανα και οι ταχύτητες μεταφοράς τρέχουν γύρω στα 115ΜΒ/s αντί των 15-30 που τρέχουν σε βύσμα usb2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα