Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια! Εχς το κουτακι CoolerMaster Silencio RC-550 Black, που διαθετει USB 3X. Επισης εχω τον σκληρο SSD Crucial M4 64 GB SATA III σε θυρα sata II. Η μητρικη μου Η55Μ UD2H δεν διαθετει ουτε usb 3 ουτε sata III. Σε περιπτωση αναβαθμισης της μητρικης σε μητρικη με τα παραπανω θα δω σημαντική διαφορα στην ταχυτητα του σκληρου και στης επιδοσεις του γενικα??? Ο ιδιος σκληρος σε μητρικη με SATA III φιλου μου κυριολεκτικα παει σφαιρα συγκριτικα με εμενα. Αν ναι εχετε να προτεινετε καποια μητρικη? Το συστημα της υπογραφης.

Δημοσ.

Διαφορα θα υπάρχει...Το θεμα ειναι αυτη η διαφορα δε θα ειναι η μερα με τη νυχτα (οπως αυτη που περιγραφεις). μηπως φταιει κατι αλλο και ο δισκος σου παει αργα(πχ τον εχεις γεμισει?

Ενα γενικό λινκ για τι διαφορες θα εχεις απο sata 2 αν πας σε 3..

http://www.tomshardware.com/reviews/sata-6gbps-performance-sata-3gbps,3110-7.html

Δημοσ.

Οχι ο δισκος μου τρεχει σφαιρα δεν εχω παραπονο, απλα με το sata III υπαρχει το κατι παραπανω :) Απλα το σκέφτομαι με την λογικη να αξιοποιήσω γενικα καλύτερα ολο το σύστημα καθως ειναι καπως φτωχη η μητρικη.

Δημοσ.

Έχεις επεξεργαστή 1156. Τα chipset για το εν λόγω socket, δεν υποστηρίζουν native αυτά που αναφέρεις, και οι external controllers που έχουν δεν θα αποδώσουν το ίδιο καλά.

Κάποια μοντέλα marvel (συνήθως αυτός χρησιμοποιείται) για SATA3 αποδίδουν χειρότερα απ' ότι οι native SATA2. Και η φθηνότερη ΜΒ 1156 με αυτά που θελεις κάνει 150 ευρώ.

Εγώ δεν θα το σκεφτόμουνα καν...

Δημοσ.

Καμία διαφορά δεν θα δεις απο sata 2 σε sata 3.

Αυτοι που σου λένε οτι θα δεις και μεγάλη διαφορά μάλιστα, μάλλον το φαντάζονται !!

Σε μετρήσεις σε προγράμματα αλλά και στο read/write σε πιο μεγάλα αρχεία ναι υπάρχει διαφορά αλλά στο λειτουργικό δεν θα δεις καμία διαφορά.

Δημοσ.

Καμία διαφορά δεν θα δεις απο sata 2 σε sata 3.

Αυτοι που σου λένε οτι θα δεις και μεγάλη διαφορά μάλιστα, μάλλον το φαντάζονται !!

Σε μετρήσεις σε προγράμματα αλλά και στο read/write σε πιο μεγάλα αρχεία ναι υπάρχει διαφορά αλλά στο λειτουργικό δεν θα δεις καμία διαφορά.

το έχεις δοκιμάσει εσύ?

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει εγώ. Στο feeling δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί που όντως υπάρχει είναι στην αντιγραφή αρχείων αλλά αυτό προϋποθέτει δύο ssd...

Η υπαρξη μηχανικων δισκων σε συστοιχεια raid 0 :Ρ

Δημοσ.

το έχεις δοκιμάσει εσύ?

Ναι, δεν γράφω κάτι ετσι για να το γράψω.

Η υπαρξη μηχανικων δισκων σε συστοιχεια raid 0 :Ρ

Απο πότε οι μηχανικοί σε Raid ξεπερνάνε το μαξιμουμ του sata 2 ?

Δημοσ.

Απο πότε οι μηχανικοί σε Raid ξεπερνάνε το μαξιμουμ του sata 2 ?

Για βάλε 3 ή 4 γρήγορους μηχανικους σε raid 0 και ελα να μου πεις τι το κανουν το sata2

Εδώ 2 spinpoint f3 φτανουν τα 260mb/s

Ουσιαστικα και παλι την μιση ταχυτητα του sata χρησιμοποιουν μιας και τρώνε 2 θύρες αλλα σε συνδιασμο με ενα καλο ssd και ένα τετραπλο raid μπορεις να δεις μεχρι και 500mb/s ταχύτητες διαμεταγωγής...

Δημοσ.

Καλά τώρα 4πλό Raid κάνανε κάποτε πριν ssd εποχές, δεν εχει πια νόημα να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, που και πάλι ψυχάκιδες τα κάνανε αυτα. Ακόμα κ ετσι ομως στο λειτουργικό δεν θα δεις καμία διαφορά σε σχέση με εναν ssd που τρέχει σε sata 2,και εκει είναι η ολη η κουβέντα και η ερώτηση του φίλου.

Ετσι για την ιστορία ομως σκέψου οτι θα ήθελες για 4 απλούς μηχανικούς 400€ με τις τιμές που εχουν οι σκληροί σήμερα, και δεν μιλάω για raptors που εκει θα σκάσεις ενα σωρό λεφτά και θα εχεις την βαβούρα της Ομόνοιας μέσα στο σπίτι σου.

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες έχω αλλάξει και εγώ 2-3 SSD ανάμεσα σε μηχανήματα και διαφορές από SΑΤΑ ΙΙ σε SATA III δεν είδα.

Δημοσ.

Καλά τώρα 4πλό Raid κάνανε κάποτε πριν ssd εποχές, δεν εχει πια νόημα να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, που και πάλι ψυχάκιδες τα κάνανε αυτα. Ακόμα κ ετσι ομως στο λειτουργικό δεν θα δεις καμία διαφορά σε σχέση με εναν ssd που τρέχει σε sata 2,και εκει είναι η ολη η κουβέντα και η ερώτηση του φίλου.

Ετσι για την ιστορία ομως σκέψου οτι θα ήθελες για 4 απλούς μηχανικούς 400€ με τις τιμές που εχουν οι σκληροί σήμερα, και δεν μιλάω για raptors που εκει θα σκάσεις ενα σωρό λεφτά και θα εχεις την βαβούρα της Ομόνοιας μέσα στο σπίτι σου.

Μίλησα μόνο για τα ταχύτητα διαμεταγωγής...

Πουθενα δεν ισχυρίστηκα οτι το RAID πλησιαζει έστω και στο ελαχιστο το access time και τις ταχύτητες σε μικρά αρχεία των SSD (μίλησες για λειτουργικό για αυτό το λέω).

Δεν πρότεινα σε κανενα να κανει 4απλο RAID....

Μην περνετε καθε απαντηση τοσο στα σοβαρα... απλα υπαρχει μια "χιουμοριστική ατυπη κόντρα" με τον Βροντοσαυρο και ειπα να του την πω λίγο για το "μονο με δεύτερο ssd θα δεις μεγαλες ταχύτητες μεταφοράς" μιας και δεν ισχύει αλλα υπάρχει και αλλος τρόπος να δεις μεγάλες ταχύτητες μεταφορας και ΟΧΙ γενικότερα επιδοσεις ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...