Προς το περιεχόμενο

Νέο Macbook Pro με Retina ανάλυση και νέα σειρά MacBook Air

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Περιμένω να δω από κοντά αν μπορείς να κάνεις development στο 15άρι retina monitor σε τόσο υψηλή ανάλυση.Αλλιώς είναι μόνο για γραφίστες-φωτογράφους το μηχανάκι.

Για 17άρι μοντέλο έχει ειπωθεί αν θα βγάλουν;

Έχω την εντύπωση ότι θα δουλεύει και σε 1440χ900

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Σύμφωνα με την ψυχολογία το γεγονός και μόνο ότι αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα σου, αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την απεξάρτηση. Στην Αμερική θα υπήρχε ομάδα υποστήριξης για fanboyz, αλλά στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη δρόμος για κάτι τέτοιο.

Το γεγονός και μόνο οτι αντιλαμβάνομαι το πρόβλημά μου με κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένο άνθρωπο, δεδομένου πως το απολαμβάνω ασύστολα και αβάδιστα, χωρίς αναστολές και καταπιεστικά διλήμματα! (ο Παϊσιος μόλις έκανε μια στροφή εκεί που είναι...)

Στο θέμα μας: οκ δεν θα το πάρω (άμεσα τουλάχιστον) αλλά όπως και να το κάνεις είναι κα*λα!

cool.png

Έχω την εντύπωση ότι θα δουλεύει και σε 1440χ900

Καλά σίγουρα θα δουλεύει σε πιο χαμηλές αναλύσεις, αλλά στο development θέλεις χώρο.

Εγώ για παράδειγμα έχω 17άρι macbook pro mid 2010.

Περιμένω να δω από κοντά αν μπορείς να κάνεις development στο 15άρι retina monitor σε τόσο υψηλή ανάλυση.Αλλιώς είναι μόνο για γραφίστες-φωτογράφους το μηχανάκι.

Για 17άρι μοντέλο έχει ειπωθεί αν θα βγάλουν;

Δεν καταλαβαινει ο χρηστης οτι εχει τοσο υψηλη αναλυση, με την εννοια οτι η υψηλοτερη αναλυση δεν μεταφραζεται σε περισσοτερη επιφανεια στην default ρυθμιση.

Στην default ρυθμιση των retina macbook pro το desktop σου χωραει οτι χωραγε(κ τα γραμματα ειναι ιδιου μεγεθους) και το απλο macbook pro 15.4" με αναλυση 1440x900. Απλα ειναι πολυ πιο crisp.

Υπαρχει κ επιλογη να το βαλεις να δουλευει αντι να σου δειχνει επιφανεια 1440x900, να δειχνει επιφανεια 1680x1050 ή 1920x1200 και ετσι να εχεις μεγαλυτερη επιφανεια και τα γραμματα να ειναι μικροτερα.

Δες και εδω για λεπτομερειες:

http://www.anandtech.com/show/5996/how-the-retina-display-macbook-pro-handles-scaling

Κοινως, στην default ρυθμιση βλεπεις επιφανεια 1440x900(οσο και πριν) , απλα ειναι πολυ πιο ευκρινες-crisp γιατι ειναι rendered σε 2880x1800 που ειναι η native αναλυση της οθονης.

Μπορεις ομως να επιλεξεις να βλεπεις επιφανεια 1680x1050 ή 1920x1200 για οταν θελεις περισσοτερη επιφανεια. Χανεις ομως λιγο σε ευκρινεια.

Αυτο το βιντεακι τα λεει ολα πιστευω

http://www.youtube.com/watch?v=EaHUpWuqNHY

Μην αρχιζουν και κραζουν τα fanboys και εγω mac εχω αλλα κακα τα ψεματα υπαρχει το κολλημα με τα προιντα της apple που καποιους ανθρωπους τους τυφλωνει.

H ethernet κακος εφυγε μιας και μιλαμε για PRO μοντελo και στην δουλεια μου καποια ατομα που εχουν ερθει με mac εχουν συνδεθει στο δικτυο με καλωδιο και οχι me wifi , ναι οκ παιρνει adaptora αλλα το να κουβαλαει καποιος και ανταπτορες δεν ειναι οτι πιο πρακτικο.

Δηλαδη το καναμε πιο ελαφρυ για να ειναι πρακτικο αλλα σου βαλαμε ανταπτορα που δεν ειναι πρακτικο.

Τα windows δεν ξέρω πόσο έτοιμα θα είναι για αυτή την οθόνη...

Το θέμα δεν είναι μόνο τα windows αλλα και πόσο συμβατά είναι και με Linux ...

Sent from my iPhone using Insomnia

Πολύ διαφωτιστικό το post καλέ μου φίλε haHa.

Για development θα ήθελα να δω από κοντά το 1920x1200 στο 15άρι retina.

Αν μπορείς να δουλέψεις άνετα σε αυτήν την ανάλυση στο 15άρι τότε ίσως να μπορούσες να κερδίσεις κάποιο χώρο σε πιθανό 17άρι retina μοντέλο που θα βγεί αργότερα, αφού θα δίνει λογικά τουλάχιστον μια μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή.Μεγάλο ρόλο στο 17άρι θα παίξει και αν καταφέρουν να ρίξουν και το βάρος του.

Επίσης τα crisp fonts σίγουρα κάνουν το development πιο ξεκούραστο.

Επίσης τα crisp fonts σίγουρα κάνουν το development πιο ξεκούραστο.

Θα πρεπει βεβαια το IDE(και γενικοτερα η οποια εφαρμογη/editor/browser) που χρησιμοποιεις να υποστηριξει την νεα οθονη-αναλυση. Αν και φανταζομαι αυτο θα γινει γρηγορα.

Πχ δες εδω πως δειχνει ο chrome(αριστερα) που δεν υποστηριζει retina ακομα και πως δειχνει ο safari(δεξια) που υποστηριζει.

http://www.anandtech.com/show/5998/macbook-pro-retina-display-analysis

Screen%20Shot%202012-06-11%20at%208.21.29%20PM.png

Πολύ διαφωτιστικό το post καλέ μου φίλε haHa.

Για development θα ήθελα να δω από κοντά το 1920x1200 στο 15άρι retina.

Δουλευω απο το 2004 σε 15.4" με αναλυση 1680x1050 και σε 17" με αναλυση 1920x1200.

Για εμενα προσωπικα αυτο ειναι το ιδανικο απο αποψη μεγεθους επιφανειας εργασιας και μεγεθους γραμματων. Εχω κατσει και σε 15.4" με 1920x1200 κ ηταν αρκετα δυσκολα επειδη ηταν μικρα τα γραμματα.

Για αυτο αλλωστε δεν εχουν βγει παρα ελαχιστοι φορητοι με 1920x1200 σε 15.4".

Οποτε θεωρω πως θα ειναι αρκετα κουραστικο το 1920x1200 στο καινουριο 15αρι.

Εδω για αρκετους ειναι κουραστικο το 1920x1200 σε 17" και το 1680x1050 σε 15".

Αρα απλα θα απολαμβανουμε τα πιο crisp γραμματα , αλλα θα επιλεγουμε επιφανεια εργασιας 1680x1050 οταν κανεις development κ ο περισσοτερος κοσμος θα επιλεγει επιλεγει 1440x900 σε ολες τις χρησεις. Βασικα ουτε που θα ξερει να μπει στα system preferences για να αλλαξει μεγεθος επιφανειας εργασιας.

on the go... γιατί αλλιώς desktop

Αν είχα δουλειά ως μηχανικός και αν είχα λεφτά, θα το χτύπαγα αλύπητα το 17άρι και μέχρι να να ερχόταν, θα έβλεπε υγρά όνειρα ότι δουλεύω autocad και max στην οθονάρα του (όχι σε windows, εννοείται)! Είναι πολλά τα αν, όμως.

Επεσες στην περίπτωση' date=' Ναι εχω δουλεψει σε τμήματα marketing εταιριών. Δεν χρειάζομαι μαθήματα υπολογισμού οπτικών μετρήσεων γιατι πολύ απλα είναι μέρος της δουλειάς μου, υποδείξεις αλλού λοιπόν.

Και απο την "μυωπία" του καθένα

Οσοι θα ακούσουν το καμπανάκι δεν έχουν άλλη επιλογή, θα τους τρέξουν τα σάλια και το χρήμα. Εχει φροντίσει το marketing γι' αυτό.[/quote']

Ευχαρηστουμε μεντορα του marketing, δε θα ξαναπω τιποτα χωρις να σε ρωτησω! Μαλλον τοσα χρονια που τοσοι επαγγελματιες που δουλευουν σε παρομοια μηχανηματα κ ειναι ευχαρηστημενοι δεν σε εχουν γνωρισει για να τους πεις πως ειναι θυματα.

Νιωθω τυχερος.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...