Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω των ημερών σε αρκετές τράπεζες οι υπάλληλοι που ασχολούνται με personal banking εκτός από ψυχολογική υποστήριξη των πελατών προτείνουν και λύσεις για "ασφαλή" τοποθέτηση των χρημάτων.

Διαπίστωσα ότι πέρα από τα ομόλογα Γερμανικού δημοσίου και της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων οι τράπεζες προσπαθούν να οδηγήσουν τον κόσμο σε αμοιβαία κεφάλαια διαχειρισης διαθεσίμων.

Για παράδειγμα η Millenium προτείνει το Pictet-EUR Sovereign Liquidity-R και η τράπεζα Πειραιώς το Goldman Sachs Euro Liquid Reserves Fund.

Φαντάζομαι ότι σε άλλες τράπεζες θα προτείνουν αντίστοιχα προϊόντα.

Βέβαια τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδόν μηδενικές αποδόσεις αλλά δεν έχουν προμήθεια εισόδου & εξόδου, θεωρούνται μηδενικού ρίσκου και μπαίνεις και βγαίνεις όποτε θέλεις (απλά η είσοδος χρονικά γίνεται άμεσα αλλά για να πάρεις τα χρήματά σου από την στιγμή της αίτησης χρειάζονται λίγες μέρες όπως σε όλα τα αμοιβαία).

Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ασφαλή πραγματικά μιας και οι υπάλληλοι με ευκολία σου λένε ότι ακόμη και να καταρεύσει η Ελλάδα μπορείς να πας σε τράπεζα του εξωτερικού και να πάρεις τα χρήματά σου, ή μπορείς να επιλέξεις αμοιβαίο σε δολάρια για ακόμη μεγαλύτερη εξασφάλιση ακόμη και σε περίπτωση κατάρευσης του ευρώ.

Έχει κάποιος φίλος του forum τεχνικές γνώσεις επι του θέματος?

Δημοσ.

Αρχικά μηδενικός κίνδυνος γενικά και ιδιαίτερα τώρα δεν υπάρχει ακόμα και στην Ταγκανίκα να είναι τα λεφτά. Μια ερώτηση, θα πάρεις κάποιο τίτλο στα χέρια σου ή κάποιο συμβόλαιο που να λέει ότι έχεις μερίδιο στο συγκεκριμένο ΑΚ ή θα τα κανονίσει όλα η τράπεζα?

Μου κάνει εντύπωση ότι σε τέτοιο περιβάλλον κάποιοι προσφέρουν 100% ασφάλεια και άμεση πρόσβαση στα κεφάλαια σου.

ΣΣ: 3 μήνες πριν καταρρεύσουν τα πάντα στο τραπεζικό σύστημα, "private banker δεν-γνωρίζω-την-τύφλα-μου" της Eurobank έσκιζε τα ρούχα του για σίγουρη και τρελή ευκαιρία για ΑΚ με εταιρίες του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΥΓ Apotamieutis ή Dafnousaki τελικά? :-D

Δημοσ.

Και όταν θα δώσεις εντολή ρετστοποιησης θα πιστωθουν στο Λογαριασμό Που έχεις δηλώσει στο άνοιγμα (κάτι μου Λέει είναι ελληνικός και όχι εξωτερικού) κ αν στο μεταξύ η ελλαδιτσα έχει γυρίσει στη δραχμή θα έχεις υποχρεωτική δραχμόποιηση ;-) άρα κάτι τέτοιο αξίζει αν παράλληλα Έχεις κ Λογαριασμό Έξω αλλιώς δε το βλέπω καλη ιδέα απο τη δική μου οπτική γωνία.

Sent from my iPhone using Insomnia

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως απ΄οσο ξέρω, τα συγκεκριμένα προιόντα, επενδύονται σε εταιρείες του εξωτερικού συνήθως υψηλής κεφαλαιοποίησης, παλαιότερα είχαν καλές αποδόσεις,τώρα είναι αρκετά χαμηλές, ΟΜΩΣ το κεφάλαιό σου δεν είναι εγγυημένο, αν δεις τα μικρά γραμματάκια θα διαπιστώσεις ότι είναι εγγυημένο το Αρχ.Κεφ στην λήξη σε 10χρόνια δηλαδή, αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν πας να το σπάσεις εσύ ενδεχομένως να βγεις και χαμένος..

Φιλικά, Θάνος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μηπως αυτο που λετε πιο πανω ειναι οτι μπαινεις σε εναν λογαριασμο/fund της τραπεζας απλα με συμβολαιο?

Και όταν θα δώσεις εντολή ρετστοποιησης θα πιστωθουν στο Λογαριασμό Που έχεις δηλώσει στο άνοιγμα (κάτι μου Λέει είναι ελληνικός και όχι εξωτερικού) κ αν στο μεταξύ η ελλαδιτσα έχει γυρίσει στη δραχμή θα έχεις υποχρεωτική δραχμόποιηση ;-) άρα κάτι τέτοιο αξίζει αν παράλληλα Έχεις κ Λογαριασμό Έξω αλλιώς δε το βλέπω καλη ιδέα απο τη δική μου οπτική γωνία.

Sent from my iPhone using Insomnia

δεν τα στελνεις σε ευρω!

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι αμερικανοι λενε οτι τα γερμανικα bonds θα σκασουν οπου ναναι

be vigilant

Επεξ/σία από viper2005
Δημοσ.

dafnousaki με όλη την καλή πρόθεση. Αναζητάς πληροφορίες για αμοιβαία κεφάλαια, που δεν ξέρει καν ο μέσος υπάλληλος μιας τράπεζας, μεσα στο ινσόμνια? Και περιμένεις να πάρεις αξιόπιστη απάντηση?

Το πιο λογικό είναι να απευθυνθείς στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ενός τέτοιου ταμείου (fund) και να ρωτήσεις αυτά που θες. Αν δες θες τηλεφωνικα έστω με ενα μαιλ. Και μετά πες και σε μας τι σου ειπανε για να ξερουμε τι παίζειgrin.pnggrin.png

Δημοσ.

dafnousaki με όλη την καλή πρόθεση. Αναζητάς πληροφορίες για αμοιβαία κεφάλαια, που δεν ξέρει καν ο μέσος υπάλληλος μιας τράπεζας, μεσα στο ινσόμνια? Και περιμένεις να πάρεις αξιόπιστη απάντηση?

Το πιο λογικό είναι να απευθυνθείς στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ενός τέτοιου ταμείου (fund) και να ρωτήσεις αυτά που θες. Αν δες θες τηλεφωνικα έστω με ενα μαιλ. Και μετά πες και σε μας τι σου ειπανε για να ξερουμε τι παίζειgrin.pnggrin.png

που κανονοκα ο μεσος υπαλληλος μιας τραπεζας που ασχολειται με private banking

θα επρεπε να εχει και μια πιστοποιηση...

CFA να το πουμε

:mrgreen:

Δημοσ.

που κανονοκα ο μεσος υπαλληλος μιας τραπεζας που ασχολειται με private banking

θα επρεπε να εχει και μια πιστοποιηση...

CFA να το πουμε

:mrgreen:

Δε νομίζω Τάκη:

As of August 31, 2009, there are a total of 86,800 Chartered Financial Analysts or CFA charterholders all over the world. 6,628 of these are new charterholders in 2009 alone. This is according to the 2009 Annual Report published by the CFA Institute in 2009.
Δημοσ.

Δε νομίζω Τάκη:

δεν μπορω να πω οτι σε καταλαβα

αλλα στην ελλαδα ειναι μονο 108 τα παιδια με το μαγικο χαρτι

Δημοσ.

νταξ εννοει οτι για να ειναι 90000 σε ολο τον κοσμο δεν θεωρειται ως προσον για το ''μεσο'' υπαλληλο...more like of a higher level.

παρολαυτα θα επρεπε μαλλον για να του εμπιστευθεις τα χρηματα σου. :mrgreen:

Δημοσ.

νταξ εννοει οτι για να ειναι 90000 σε ολο τον κοσμο δεν θεωρειται ως προσον για το ''μεσο'' υπαλληλο...more like of a higher level.

παρολαυτα θα επρεπε μαλλον για να του εμπιστευθεις τα χρηματα σου. :mrgreen:

μαλλον δεν εγινα κατανοητος

μεσο υπαλληλο που δουλευει για private banking, οχι σε μια απλη τραπεζα...

Δημοσ.

Ισχύει. Γενικά η CFA πιστοποίηση δεν είναι στραγάλια για να είναι απαραίτητο ή έστω τυπικό προσόν για το μέσο υπάλληλο. Έχει περίπου 50% failure rate, χρειάζεται τρελό διάβασμα, πρακτική εμπειρία και αρκετά χρόνια για να το πάρεις αν δεν είσαι άριστος.

Μόνος σου viper έγραψες ότι υπάρχουν 100 σε όλη την Ελλάδα. Αν κρίνω ότι μόνο οι αναλυτές στο επενδυτικό τμήμα μόνο της Εθνικής είναι καμιά 10αρια (αν έχει αλλάξει ας με διορθώσει κάποιος) βλέπεις ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Άσε που αν έχεις το CFA, και όλα τα παρελκόμενα που αυτό απαιτεί, κυνηγάς άλλες θέσεις αντί να πουλάς ΑΚ στη Eurobank :-)

Δημοσ.

Ισχύει. Γενικά η CFA πιστοποίηση δεν είναι στραγάλια για να είναι απαραίτητο ή έστω τυπικό προσόν για το μέσο υπάλληλο. Έχει περίπου 50% failure rate, χρειάζεται τρελό διάβασμα, πρακτική εμπειρία και αρκετά χρόνια για να το πάρεις αν δεν είσαι άριστος.

Μόνος σου viper έγραψες ότι υπάρχουν 100 σε όλη την Ελλάδα. Αν κρίνω ότι μόνο οι αναλυτές στο επενδυτικό τμήμα μόνο της Εθνικής είναι καμιά 10αρια (αν έχει αλλάξει ας με διορθώσει κάποιος) βλέπεις ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Άσε που αν έχεις το CFA, και όλα τα παρελκόμενα που αυτό απαιτεί, κυνηγάς άλλες θέσεις αντί να πουλάς ΑΚ στη Eurobank :-)

δεν εχει πολλα παρελκομενα

αλλα αμα ειναι να δινεις τα λεφτα σου σε καποιον *για να τα πολλαπλασιασει*

καλο ειναι αυτος να εχει καποια προσοντα και οχι ενα με 2 πτυχια απο το aueb...! ναι?

B)

Δημοσ.

Υποψιάζεσαι ότι μπορούμε να διαφωνούμε μέχρι αύριο ε? :)

Το όλο point ήταν ότι το CFA ΔΕΝ θεωρείται τυπικό προσόν ούτε καν στο Λονδίνο. Κατά τα άλλα για να πολλαπλασιάσει κάποιος τα λεφτά μου καλό θα ήταν να 'χει τα τυπικά προσόντα του Παπαδήμου και προϋπηρεσία στα Soros Funds, αλλά δεν είναι κάτι που θεωρώ εφικτό. Τελειώνω εδώ, το εξάντλησα το θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...