Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω σοβαρό πρόβλημα με τη θερμοκρασία του λάπτοπ. Είναι τραγικά υψηλή και δεν μπορώ να την ρίξω με τίποτα.

Δεν έκανα κάποιο συγκεκριμένο τεστ με μέτρηση θερμοκρασίας διότι το λάπτοπ απλά χτυπάει κόκκινο!

Ανοίγω facebook,youtube και μετά από λίγα λεπτά ακούω τον ενοχλητικό θόρυβο του ανεμιστήρα και νιώθω την μεγάλη θερμοκρασία στο αριστερό μου χέρι.

Ο σκληρός μου δεν είναι ούτε στη μέση. Με απλή χρήση και καίει...

Σκόνι δεν έχει το άνοιξα και καθάρισα το ανεμιστηράκι!

Αν κάνω φορμάτ θα λυθεί το πρόβλημα ή όχι?

Υ.Γ δοκίμασα και undervolting άλλα δεν το ολοκλήρωσα μιας και ήθελε πολύ χρόνο και δεν είναι και κάτι σίγουρο.

Θενκς

Δημοσ.

τις θερμοκρασιες τις εχεις δει με καποιο προγραμμα η το λες ετσι;

Αν θες πες μας για τι θερμοκρασιες μιλαμε καθως και ποιο ειναι το φορητο σου!

Δημοσ.

Το undervolting είναι σίγουρη λύση, κακώς δεν το ολοκλήρωσες, το έχω προσωπικά, εφαρμόσει με επιτυχία, σε έναν Core2Duo! Είναι η νούμερο ένα κίνηση, που πρέπει να κάνεις, αν ο επεξεργαστής σου το υποστηρίζει...

Από 'κει και πέρα αφού είναι καθαρό από σκόνες το Laptop, πας κατευθείαν σε αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας, σε CPU και GPU, η Arctic Silver 5 είναι μια καλή λύση και συμπληρωματικά, αν σου περισσεύουν χρήματα, σε μια καλή βάση για Laptop, όπως η Enermax Aeolus Premium.

Το format θα βοηθήσει αν έχουν "καθήσει" στο start up και στις processes, διάφορα ενοχλητικά προγράμματα και services ή ακόμα και κάποια malware, που στρεσάρουν τη CPU. Αν έχεις χρόνο, όρεξη και back-up, κάνε μια προσπάθεια.

Οπωσδήποτε, βέβαια, δες και τις θερμοκρασίες με κάποιο προγραμματάκι, όπως το HWMonitor της CPUID, πριν προχωρήσεις στις παραπάνω κινήσεις, όπως πολύ σωστά γράφει και ο Xristaras12...

Δημοσ.

Έχω ένα acer Aspire 6930z

Με εξωτερικό σύστημα ψύξης θα πέσει το ποσοστό θερμοκρασίας κατα πολύ ή λίγο?

Οι θερμοκρασίες που πιάνω είναι στο 85%+++

Δεν έκλεισε ποτέ όμως μέχρι στιγμής.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Η βάση ψύξης, θα δώσει ένα 7-8C κάτω, αν προμηθευτείς αυτή που σου προτείνω, το οποίο πολύ πιθανώς όμως, να μην σε απαλλάξει από το ενοχλητικό βούισμα που το πιάνει, κατά τη χρήση του flash (youtube & facebook games). Επίσης η φορητότητα, σε αυτή την περίπτωση, πάει περίπατο...

Undervolt σου προτείνω να κάνεις, οπωσδήποτε, με το RightMark CPU Clock Utility και ξεμπερδεύεις από τα πάντα, μπορεί να μη χρειαστεί καν, να μπεις σε έξοδα για βάση.

Δημοσ.

Έχω ένα acer Aspire 6930z

Με εξωτερικό σύστημα ψύξης θα πέσει το ποσοστό θερμοκρασίας κατα πολύ ή λίγο?

Οι θερμοκρασίες που πιάνω είναι στο 85%+++

Δεν έκλεισε ποτέ όμως μέχρι στιγμής.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δώσε μας απόλυτα νούμερα θερμοκρασίας, 85% τίνος εξαρτήματος και σε σχέση με τί?

Δημοσ.

Με το RightMark CPU Clock Utility πρέπει ανα μερικά λεπτά να κάνω την αλλαγή στη λίστα για να δω αν γίνεται μπλε η οθόνη? Δεν απαιτεί διαδικασία?

Δημοσ.

Ε, με το "RM CPU Clock" βέβαια, θέλει να ασχοληθείς λιγάκι, πώς θα γίνει, δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της ή ως δια μαγείας η θερμοκρασία του Laptop σου.

Δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο, όμως, αν διαβάσεις λίγο τον οδηγό που δημοσιεύθηκε, σε γνωστό ελληνικό forum, είναι παιχνιδάκι η όλη διαδικασία.

Δημοσ.

Οδηγός εδώ

Δώσε μας απόλυτα νούμερα θερμοκρασίας, 85% τίνος εξαρτήματος και σε σχέση με τί?

...hawkpilot, στοίχημα ότι εννοεί, 85C++ στην CPU του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...