sargio01 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αισίως γίναμε τρείς υπέρ του γυαλόχαρτου και του ασταριού Άντε να γίνουμε 11, να βοηθήσουμε την εθνική(όχι τη τράπεζα) :lol: ( )
siracos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Ναι ρε παιδιά αλλά το αστάρι με το βάψιμο δεν θα χαλάσουν την ζυγοστάθμιση της φτερωτής;
Haldol Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Όχι. Ξέχασα να αναφέρω ότι η φτερωτή είναι από πλαστικό. Μεταλλικός είναι ο υπόλοιπος ανεμιστήρας.
sargio01 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Ναι ρε παιδιά αλλά το αστάρι με το βάψιμο δεν θα χαλάσουν την ζυγοστάθμιση της φτερωτής; Πλάκα κάνεις Εν πάση περιπτώση, και βέβαια δεν θα χαλάσει-απορυθμιστεί τίποτα!! Πόσο χρώμα λες να ρίξει, κανένα τόνο; Εκτός αυτού, έτσι κι αλλιώς τα ίδια που θα γίνουν στη κάθε μια πτέρυγα ξεχωριστά, θα γίνουν και στις υπόλοιπες. Οπότε και σε κάθε περίπτωση θα ισοσταθμιστεί η φτερωτή. Και λίγη ανάλυση της θέσης μου : Αν ας πούμε τρίβοντας, αφαιρεθεί σε μορφή ρινισμάτων 0,3mgr μετάλλου, και πέσουν πάνω στη συσκευή 0,95mlt ασταριού και χρώματος, δεν τίθεται θέμα απορύθμισης διότι δεν μιλάμε για ιατρική συσκευή(όπως ο βηματοδότης φεριπίν), που εκεί λογικό είναι να παίζει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια. Οπότε... μια η άλλη. edit: Όχι. Ξέχασα να αναφέρω ότι η φτερωτή είναι από πλαστικό. Μεταλλικός είναι ο υπόλοιπος ανεμιστήρας. Έστω, τώρα ξέρουμε μια και καλή, πως και σε περίπτωση μεταλλικής έλυκας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να δουλέψουμε άφοβα
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 επιτρεψε μου να ξερω.ειναι η δουλεια μου. Πολλά φάουλ λες πάρα πολλά, και όχι δεν σου επιτρέπω. στο ανοξειδωτο ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ.στην ποιοτητα 316 δεν κολλαει κανενας μα κανενας μαγνητης.ουτε ηλεκτρομαγνητης. και ξαναλεω : στις πρωτες 2 κατηγοριες (304-306) ο μαγνητης κολλαει.ειναι η φθηνοτερη ποιοτητα ινοξ. δεν σκουριαζει. στην 308 ο μαγνητης απλα γλυφει.δεν κολλαει επανω. στην 316 ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. για να τσεκαρω τα μεταλλα εχω μαγνητες απο σκληρους δισκους.ειναι απο τους καλυτερους για την δουλεια μου. και για να ειμαι ακριβης εχω μαγαζι και κανω εμποριο σκραπ ΣΙΔΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ. στην δουλεια μου οτι κολλαει ο μαγνητης πανω ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ. (μπορει να ειναι ινοξ 304 αλλα η περιεκτικοτητα σε σιδερο ειναι μεγαλη και ο μαγνητης κολλαει.οποτε στα σιδερα.) υπαρχουν περιπτωσεις οπου μπορουτζος ειναι μαγνητιζομενος.οπως ξερουμε ο μπρουτζος ΔΕΝ μαγνητιζει.ΟΜΩΣ : σε καποιες εφαρμογες του που ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ οπως προπελες και καποιες καμπανες η περιεκτικοτητα σε σιδερο ηταν τοση ωστε να κολλαει ο μαγνητης. και για να επιστρεψω στον ανεμιστηρα. εφοσον σκουριασε ειναι ΣΙΔΕΡΟ. Φιλικα παντα. CaptainHog και κατι που βρηκα... Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι υλικό μη μαγνητισμένο γι΄αυτό και δεν αλλοιώνεται.Για να παραμείνει απομαγνητισμένο για το λόγω της συνεχής επαφής με το οξυγόνο δημιουργεί μαγνητικά πεδία και πιθανόν να μαγνητιστεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει λεκέδες οι οποίοι δεν είναι σκουριά και δεν αλλοιώνουν το μέταλλο. Για την αποφυγή αυτών, καλό είναι τα μεταλλικά μέρη να γειωθούν με τη γείωση της οικοδομής απο ηλεκτρολόγο. Έχεις μπλέξει εντελώς την λέξη "ανοξείδωτο" με την λέξη "σίδερο". Την μια λες ότι "στο ανοξειδωτο ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ" και μετά από λίγο "στις πρωτες 2 κατηγοριες (304-306) ο μαγνητης κολλαει". Δεν είναι αντίφαση απλώς, είναι αντίθετα πράγματα. Μετά "στην δουλεια μου οτι κολλαει ο μαγνητης πανω ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ. (μπορει να ειναι ινοξ 304 αλλα η περιεκτικοτητα σε σιδερο ειναι μεγαλη και ο μαγνητης κολλαει.οποτε στα σιδερα.) Πάλι αυτοαναιρήσαι στην ίδια πρόταση κιόλας. Να ξαναπώ καταρχήν, πως άμα κολλάει επάνω ο μαγνήτης, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανοξείδωτο. Στα μαχαιροπίρουνά μου πχ(κάτι φτηνά είναι) κολλάει εύκολα ο μαγνήτης(νεοδυμίου Ν35 και Ν40). Επίσης, μαγνήτης από μαγνήτη διαφέρει. Οι νεοδυμίου με τους απλούς του ψυγείου δεν έχουν καμία σχέση. Άλλα αποτελέσματα θα πάρεις από τον έναν και άλλα από τον άλλον. Επίσης, η περιεκτικότητα ενός κράματος σε σίδηρο δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν μαγνητίζεται. ο λόγος που μερικά από τα ανοξείδωτα μαγνητίζονται και μερικά όχι δεν έχει καμία σχέση με την περιεκτικότητα. Τέλος, για να μείνει και ως γνώση σε όσους διαβάζουν αλλά και σε όσους συμμετέχουν, να πω πως ο μαγνητισμός ενός μετάλλου δεν είναι on/off. Του στυλ "ή θα μαγνητίζεται από όλους τους μαγνήτες ή από κανέναν" Δεν ισχύει αυτό. Δυνατό παράδειγμα το 316 ανοξείδωτο. Ναι μεν δεν κολλάνε οι περισσότεροι μαγνήτες αλλά με -όχι και πανίσχυρους- νεοδυμίου υπάρχει ξεκάθαρη έλξη. Με μόλις έναν μαγνήτη Ν35 η έλξη είναι εμφανής. Δεύτερο και τρανό παράδειγμα τα ατσάλια της σειράς 400. Στο κράμα 440 οι περισσότεροι μαγνήτες ψυγείου δεν έλκονται καθόλου. Αλλά και ο ασθενέστερος μαγνήτης νεοδυμίου θα κάνει κανονικό *κλανκ* άμα τον πας κοντά. Όπως βλέπετε έχει να κάνει τόσο και με το κράμα που μελετάμε όσο και με τον μαγνήτη που βάζουμε, και υπάρχει διαφορά στο "έλκεται" και στο "κολλάει" *Υπόψην πως το 440 που ανέφερα είναι από τα πολύ καλά ατσάλια. Στο video είναι το στήριγμα του ανεμιστήρα. Ίδιο υλικό με το σώμα του (το "κλουβί"). Και ναι, ο μαγνήτης που χρησιμοποίησα είναι νεοδυμίου και μάλιστα Ν52 (ρε cthulhucarbide πως σκ#τά κατάλαβες τι μαγνήτης είναι από ένα video?) Όχι. Ξέχασα να αναφέρω ότι η φτερωτή είναι από πλαστικό. Μεταλλικός είναι ο υπόλοιπος ανεμιστήρας. Πες το ρε φίλε ότι δεν μιλάς για την έλικα, αλλά για το σώμα. Γιαυτό είπα στην πρώτη σελίδα ότι θα βαρύνει γιατί νόμιζα ρώταγες για την φτερωτή. Το σώμα βάφτο όπως θες, τι να λέμε. Το ότι είναι ίνοξ(άμα είναι) δεν σε πειράζει. Βάφτο χωρίς τύψεις και θα πιάσει. Αν θες εφάρμοσε και τις μπογιές που σούπαν πριν κάποιοι, καλό θα κάνει. Το ότι είναι νεοδυμίου στο βίντεο, ε βγάζει μάτι. ναι οκ.αλλα στην δουλεια μου ισχυει το παρακατω : ΑΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ. Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως κάνεις την δουλειά με τέτοιο κριτήριο, αλλά άμα σε βολεύει κάντο τι να πω. ΟΜΩΣ, δεν μπορείς να το λες αυτό σε μια γενική κουβέντα σε ένα φόρουμ, και πουθενά δηλαδή, διότι δεν ισχύει. cthulhucarbide ειδες που ηταν ο ανεμιστηρας στο βιντεο? :mrgreen: Δεν ήταν το σημαντικό κομμάτι ενός ανεμιστήρα δλδ η έλικα στο βίντεο, οπότε εγώ είχα δίκιο
evabb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 κατα τ αλλα cthulhucarbide το 18/10 μαγνητιζει σαν ψυγειο...
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Ασθενής ή/και επιλεκτική μνήμη έβα. Λυπάμαι
evabb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 εγω παντως ακομα θυμαμαι πως εσκιζες τα ιματια σου και ελεγες οτι δεν ξερω που μου πανε τα 4.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Καμιά φορά, λες κάτι διαμάντια είναι η αλήθεια
evabb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 συνηθως εσυ λες τα διαμαντια και το παιζεις εξυπνος
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 συνηθως εσυ λες τα διαμαντια Πολύ θα'θελες
sargio01 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Πολύ θα'θελες Ρίξε ένα βλέφαρο στην υπογραφή της. Εγώ μια φορά,ψηφίζω evabb
CaptainHog Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 σημερα η μερα μου ειναι δυσκολη... λοιπον. cthulhu αν εισαι στην αθηνα στειλε ενα πμ να ερθεις ενα πρωινο απο το μαγαζι να σου αποδειξω τα οσα λεω και στην ΠΡΑΞΗ. ελα να δεις και μονος σου απο κοντα τι μαγνητιζει και τι οχι. και ναι στην δουλεια μου οτι πιανει ο μαγνητης παει μαζι με τα σιδερα. α!και να φερεις και οτι μαγνητη εχεις για δοκιμη.και αυτο το λεω γιατι με ενδιαφερει απο επαγγελματικης αποψης.στειλε πμ και τα λεμε ΠΑΝΤΑ φιλικα captainhog
lena40 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Στις 12/6/2012 στις 7:28 ΜΜ, CaptainHog είπε επειδη τα μεταλλα ειναι το αντικειμενο δουλειας μου... Υπαρχουν 4 διαφορετικα inox τα οποια ειναι : 1) 304 - ΔΕΝ σκουριαζει.κολλαει μαγνητης. 2) 306 - ΔΕΝ σκουριαζει.κολλαει μαγνητης. 3) 308 - ΔΕΝ σκουριαζει και ο μαγνητης κολλαει ελαχιστα.απλα γλυφει που λεμε... 4) 316 - ΔΕΝ σκουριαζει.ο μαγνητης ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.καθολου.τιποτα. Σε ολα τα ειδη του ινοξ μπορει να εμφανιστει κατι σαν σκουρια που με ενα απλο τριψιμο με νερακι εξαφανιζεται..δεν επιρρεαζει ομως καθολου την επιφανεια του μεταλλου.σε περιπτωσεις που το μεταλλο θα μπει σε σκαφος τοτε μπαινει μονο 316.δεν παθαινει τιποτα. Για την περιπτωση του ανεμιστηρα τωρα.ΔΕΝ ειναι ινοξ.τριψτο με γυαλοχαρτο καλα.να καθαρισει απο σκουριες.μετα ασταρι.και μετα κανονικο χρωμα για μεταλλα.οποιο γουσταρεις. αυτα απο εμενα. CaptainHog, έχω μια βάση μεταλλική φωτιστικού δαπέδου. Aπο ασημί άρχισε να χρυσιζει και τελικά χάλασε η επιφάνεια. Έχει ελάχιστο μαγνητισμό. Αυτό πώς βάφεται;
stelios18120 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, lena40 είπε CaptainHog, έχω μια βάση μεταλλική φωτιστικού δαπέδου. Aπο ασημί άρχισε να χρυσιζει και τελικά χάλασε η επιφάνεια. Έχει ελάχιστο μαγνητισμό. Αυτό πώς βάφεται; Μετά από 8 χρόνια περιμένεις να απαντήσει; 😂😂😂😂😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις