Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες φορές.

UQSETs.jpg

Δεν ξέρω σε τι κράματα το κάνουν στο βίντεο. Το σκουριασμένο inox πάντως που υπάρχει σε σκάφη δεν το "κολλάει".

1323642517223.gif

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε haldol, τρίψε τη σκουριά με γυαλόχαρτο (150άρι είναι μια χαρά) και αφού ασταρώσεις με θιξοτροπικό αστάρι, βάψε το με σφυρίλατο χρώμα σε σπρέι.

-Το θιξοτροπικό αστάρι(πορτοκαλί το χρώμα του), είναι ιδανικό για inox επιφάνειες.

-Τα σφυρίλατα χρώματα, χαρακτηρίζονται ως βιομηχανικά λόγω των εξαιρετικών τους αντοχών.

-Οι συσκευασίες σε σπρέι, είναι μεν ακριβότερες, αλλά δημιουργούν τέλεια υφή.

Συνολικά το κόστος όλων των παραπάνω, θα φτάσει περίπου τα εννέα ευρώ. Νομίζω αξίζει...

Θα τα βρείς όλα σε χρωματοπωλείο.

Σημείωση: Το πέρασμα με σπρέι, θα το κάνεις σε δύο χέρια. Το πρώτο αχνιστό, θα το περάσεις δηλαδή απο σχετική απόσταση και το δεύτερο κανονικά προσέχοντας να μην παραπέσει υλικό.

Δημοσ.

επειδη τα μεταλλα ειναι το αντικειμενο δουλειας μου...

Υπαρχουν 4 διαφορετικα inox τα οποια ειναι :

1) 304 - ΔΕΝ σκουριαζει.κολλαει μαγνητης.

2) 306 - ΔΕΝ σκουριαζει.κολλαει μαγνητης.

3) 308 - ΔΕΝ σκουριαζει και ο μαγνητης κολλαει ελαχιστα.απλα γλυφει που λεμε...

4) 316 - ΔΕΝ σκουριαζει.ο μαγνητης ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.καθολου.τιποτα.

Σε ολα τα ειδη του ινοξ μπορει να εμφανιστει κατι σαν σκουρια που με ενα απλο τριψιμο με νερακι εξαφανιζεται..δεν επιρρεαζει ομως καθολου την επιφανεια του μεταλλου.σε περιπτωσεις που το μεταλλο θα μπει σε σκαφος τοτε μπαινει μονο 316.δεν παθαινει τιποτα.

Για την περιπτωση του ανεμιστηρα τωρα.ΔΕΝ ειναι ινοξ.τριψτο με γυαλοχαρτο καλα.να καθαρισει απο σκουριες.μετα ασταρι.και μετα κανονικο χρωμα για μεταλλα.οποιο γουσταρεις.

αυτα απο εμενα.

Δημοσ.

Πουλάς 4 ανοξείδωτα μέταλλα;

Διότι είναι άλλο το "πουλάω 4 είδη" και άλλο το "υπάρχουν 4 είδη γενικά" καθώς το δεύτερο δεν ισχύει.

Επίσης από που συμπέρανες ότι ο ανεμιστήρας δεν είναι από ανοξείδωτο;

Δημοσ.

Υπαρχουν 4 ειδη στο ινοξ.λαθος διατυπωση, τα 2 πρωτα τα πεταμε στη σαβουρα (σκραπ σιδερο-εχουν ιδια τιμη ανα κιλο) και τα αλλα 2 περνανε σαν ινοξ (σκραπ)

ο ανεμιστηρας ΔΕΝ ειναι γιατι σε ενα βιντεο εδειξε μαγνητη να κολλαει. εκτος κ αν δεν ειναι ο ανεμιστηρας αυτος..τοτε αλλαζει.

παντως δεν φτιαχνοντε ανεμιστηρες απο ινοξ.δεν συμφερει τον κατασκευαστη.το ινοξ ειναι ακριβο.

οπως πλεον δεν φτιαχνοντε απο μπρουτζο-χαλκο.

μονο σιδερο.

Δημοσ.

Η πρώτη πρόταση του ποστ δεν πολυβγάζει νόημα.

Όσων αφορά στα υπόλοιπα τώρα, αυτό στο βίντεο δεν μου μοιάζει καθόλου για ανεμιστήρας, αλλά και που κολλάει ο μαγνήτης δεν λέει κάτι. Είναι νεοδυμίου και κολλάει για πλάκα στα περισσότερα. Και όχι μόνο στα "φτηνά". Ακόμα και τα ανοξείδωτα της σειράς 4##(ναι, υπάρχουν κιάλλα ινοξ) κολλάνε αν και είναι καλής ποιότητας

Δημοσ.

στο ανοξειδωτο ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ.στην ποιοτητα 316 δεν κολλαει κανενας μα κανενας μαγνητης.ουτε ηλεκτρομαγνητης.

επιτρεψε μου να ξερω.ειναι η δουλεια μου.

και ξαναλεω : στις πρωτες 2 κατηγοριες (304-306) ο μαγνητης κολλαει.ειναι η φθηνοτερη ποιοτητα ινοξ. δεν σκουριαζει.

στην 308 ο μαγνητης απλα γλυφει.δεν κολλαει επανω.

στην 316 ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

για να τσεκαρω τα μεταλλα εχω μαγνητες απο σκληρους δισκους.ειναι απο τους καλυτερους για την δουλεια μου.

και για να ειμαι ακριβης εχω μαγαζι και κανω εμποριο σκραπ ΣΙΔΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ.

στην δουλεια μου οτι κολλαει ο μαγνητης πανω ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ. (μπορει να ειναι ινοξ 304 αλλα η περιεκτικοτητα σε σιδερο ειναι μεγαλη και ο μαγνητης κολλαει.οποτε στα σιδερα.)

υπαρχουν περιπτωσεις οπου μπορουτζος ειναι μαγνητιζομενος.οπως ξερουμε ο μπρουτζος ΔΕΝ μαγνητιζει.ΟΜΩΣ : σε καποιες εφαρμογες του που ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ οπως προπελες και καποιες καμπανες η περιεκτικοτητα σε σιδερο ηταν τοση ωστε να κολλαει ο μαγνητης.

και για να επιστρεψω στον ανεμιστηρα. εφοσον σκουριασε ειναι ΣΙΔΕΡΟ.

Φιλικα παντα.

CaptainHog

και κατι που βρηκα...

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι υλικό μη μαγνητισμένο γι΄αυτό και δεν αλλοιώνεται.Για να παραμείνει απομαγνητισμένο για το λόγω της συνεχής επαφής με το οξυγόνο δημιουργεί μαγνητικά πεδία και πιθανόν να μαγνητιστεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει λεκέδες οι οποίοι δεν είναι σκουριά και δεν αλλοιώνουν το μέταλλο. Για την αποφυγή αυτών, καλό είναι τα μεταλλικά μέρη να γειωθούν με τη γείωση της οικοδομής απο ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

στο ανοξειδωτο ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ.στην ποιοτητα 316 δεν κολλαει κανενας μα κανενας μαγνητης.ουτε ηλεκτρομαγνητης.

επιτρεψε μου να ξερω.ειναι η δουλεια μου.

και ξαναλεω : στις πρωτες 2 κατηγοριες (304-306) ο μαγνητης κολλαει.ειναι η φθηνοτερη ποιοτητα ινοξ. δεν σκουριαζει.

στην 308 ο μαγνητης απλα γλυφει.δεν κολλαει επανω.

στην 316 ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

για να τσεκαρω τα μεταλλα εχω μαγνητες απο σκληρους δισκους.ειναι απο τους καλυτερους για την δουλεια μου.

και για να ειμαι ακριβης εχω μαγαζι και κανω εμποριο σκραπ ΣΙΔΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ.

στην δουλεια μου οτι κολλαει ο μαγνητης πανω ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ. (μπορει να ειναι ινοξ 304 αλλα η περιεκτικοτητα σε σιδερο ειναι μεγαλη και ο μαγνητης κολλαει.οποτε στα σιδερα.)

υπαρχουν περιπτωσεις οπου μπορουτζος ειναι μαγνητιζομενος.οπως ξερουμε ο μπρουτζος ΔΕΝ μαγνητιζει.ΟΜΩΣ : σε καποιες εφαρμογες του που ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ οπως προπελες και καποιες καμπανες η περιεκτικοτητα σε σιδερο ηταν τοση ωστε να κολλαει ο μαγνητης.

και για να επιστρεψω στον ανεμιστηρα. εφοσον σκουριασε ειναι ΣΙΔΕΡΟ.

Φιλικα παντα.

CaptainHog

δεν ειναι αυτος ο λογος για τον οποιο κολλαει ο μαγνητης. τα ανοξειδωτα ατσαλια που ειναι μαγνητικα περιεχουν σιδηρο και χρωμιο. το χρωμιο κανει τον σιδηρο να παρει την κρυσταλλογραφικη μορφη α η οποια δεν εχει καλες μηχανικες ιδιοτητες και ειναι μαγνητικη. το ανοξειδωτο που δεν μαγνητιζει περιεχει νικελιο και χρωμιο, το οποιο νικελιο αναγκαζει τον σιδηρο να παρει την κρυσταλλογραφικη μορφη γ η οποια δεν ειναι μαγνητικη αλλα εχει εξαιρετικη αντοχη. η διαφορα στην τιμη των δυο ειναι το νικελιο.

Δημοσ.

Στο video είναι το στήριγμα του ανεμιστήρα. Ίδιο υλικό με το σώμα του (το "κλουβί"). Και ναι, ο μαγνήτης που χρησιμοποίησα είναι νεοδυμίου και μάλιστα Ν52 (ρε cthulhucarbide πως σκ#τά κατάλαβες τι μαγνήτης είναι από ένα video?).

:P

Με βλέπω για wet-sanding πάντως με λεπτό γυαλόχαρτο.

Δημοσ.

ναι οκ.αλλα στην δουλεια μου ισχυει το παρακατω :

ΑΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΟ.

δεν εξεταζω τι περιεκτικοτητα εχει το καθενα σε σιδερο-νικελιο-χρωμιο και λοιπα...

αυτα ειναι δουλεια του χυτηριου.ως προς την δουλεια μου παντα. εκει βλεπουν τα συστατικα και αναλογα βγαζουν την ποιοτητα.

ειτε ειναι ινοξ-αλουμινιο-μπρουτζος-χαλκος....

αυτα.

θα χαρω παντως να σας κανω μια live επιδειξη σε ολα τα μεταλλα τα οποια δουλευω..

cthulhucarbide ειδες που ηταν ο ανεμιστηρας στο βιντεο?

mrgreen.png mrgreen.png mrgreen.png mrgreen.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...