firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 στη σκουρια; Ναι. Σε inox. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι δεν είναι inox; http://www.youtube.com/watch?v=V4eE858KmHU Όχι απαραίτητα. Χμμ http://www.youtube.com/watch?v=fHUcdYG6W_E Αν και απο εμπειρια το ξυδι δουλευει καλυτερα. firewalker πας στοιχημα; Όσα θες. Πάρε ένα inox με λεκέδες σκουριάς και δοκίμασε. Άστο και 2~3 μέρες αν θέλεις. Έχει δοκιμάσει πάρα πολύς κόσμος να καθαρίσει τα inox στο σκάφος του.
evabb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 το γυαλοχαρτο που προτεινα το σνομπαρετε ολοι βλεπω.
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μου κίνησαν πολύ το ενδιαφέρον τα βίντεο με την Coca Cola που αφαιρούν την σκουριά και επανέλαβα το πείραμα. Εδώ και καμιά ώρα έχω βάλει μία inox σωλήνα (που δεν κολλά ούτε μαγνήτης Νεοδύμιου) ελαφρός σκουριασμένη σε ένα ποτήρι με Coca Cola που ήταν σε θερμοκρασία κλιματιζόμενου δωματίου (23~25 βαθμούς Κελσίου). Κατά τις 22:00 που θα φύγω από την δουλειά θα έχει κλείσει +3 ώρες. το γυαλοχαρτο που προτεινα το σνομπαρετε ολοι βλεπω. Δεν θα αφήσει σημάδια; Θα θέλει βρεγμένο πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, από αυτό που γυαλίζουν τον στόκο οι φαναρτζήδες.
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ελα ρε! Δεν ξεραμε οτι εχει φωσφορικο οξυ! Εσυ ομως ξερεις το pH του Φωσφορικου οξεος; Ασε με να μαντεψω: ΟΧΙ! Κοιτα το pH την coca cola: Time pH pH (when opened) (corrected) Initial 2.75 @ 7C 2.6 30 seconds 2.78 @ 7C 2.6 60 seconds 2.80 @ 7C 2.6 2 minutes 2.82 @ 7C 2.7 4 minutes 2.80 @ 7C 2.6 pH Degassed pH 2.52 @ 21c RT sample 2.50 @ 20C Οποτε το pH της coca cola ειναι 2.5 με 2.7 το οποιο εαν ησουν στο μαθημα φυσικης στο γυμνασιο θα επρεπε να ξερεις οτι ειναι ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΟ. Σε παρακαλω σταματα την παραπληροφορηση και εαν θελεις να πεις κατι δωσε αποδειξεις. Φιλικα παντα, Γιωργος! Υ.Γ. συμφωνω ομως οτι δεν ειναι για σοβαρες δουλειες, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση κανει! To είναι "πολύ όξινο" σημαίνει ότι είναι για να καθαρίσει σκουριές; Αυτό σας μάθανε στην φυσική στο γυμνάσιο; Και δεν συμφωνώ ότι κάνει για την συγκεκριμένη περίπτωση. Και κόψε το υφάκι. Δεν γνωριζόμαστε από χθες και ούτε ξέρεις τι ξέρω. @@ inox ειναι μου φαινεται. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι δεν είναι inox; http://www.youtube.com/watch?v=V4eE858KmHU Υπάρχουν πολλά είδη ίνοξ. Μερικά είναι καλύτερα(και ακριβότερα..). Δεν σημαίνει πως άμα κάτι είναι ινοξ θα κρατήσει και για πάντα, ανάλογα και με τις συνθήκες. Αυτό στο βίντεο είναι από μπάρα γυμναστικής; Αν είναι πραγματικό inox ο μόνος τρόπος να καθαρίσει εύκολα (με ένα νοτισμένο πανί) χωρίς να το γρατζουνίσεις, είναι πυκνό διάλυμα υδροχλωρικού οξέως (πολύ διαβρωτικό και επικίνδυνο χωρίς προφυλάξεις). Έχει η Mantek. Για να δεις αν είναι πραγματικά inox δοκίμασε αν δεις αν κολλά μαγνήτης. Αν κολλά δεν είναι (συνήθως). Coca, Pepsi, Epsa Cola όσες φορές δοκίμασα (70 € έβγαλα από στοιχήματα) δεν κάνουν τίποτε απολύτως. Είχα γράψει προηγουμένως για υδροχλωρικό οξύ(ακουφόρτε) αλλά δεν το πόσταρα τελικά. Ο λόγος είναι ότι αν και είναι φτηνό και το βρίσκεις στα σουπερμάρκετ(δεν χρειάζεται πολύ πυκνό) είναι πολύ δύσχρηστο. Πρέπει να το αφήσεις να δράσει για συγκεκριμένη ώρα και να το τρίψεις λίγο και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα να μην μείνει ίχνος οξέος. Άμα βάλεις το σκουριασμένο αντικείμενο σε ένα κουβά και το αφήσεις όλο το βράδυ, την άλλη μέρα δεν θα έχει μείνει τίποτα. Άμα το αφήσεις λίγες ώρες, όταν το βγάλεις θα έχει οξειδωθεί το μέταλλο σε τεράστιο βαθμό και θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Θέλει λίγο χρόνο και πάλι είναι εύκολο να το χαλάσεις. Δεν το προτείνω εκτός και αν έχει κάποιος όρεξη για πειραματισμούς. Χμμ http://www.youtube.com/watch?v=fHUcdYG6W_E Αν και απο εμπειρια το ξυδι δουλευει καλυτερα. Το ξύδι το βάζω στην ίδια κατηγορία με την κόκα κόλα. Θα κάνουν λίγο δουλειά άμα τα αφήσεις πολλές ώρες επειδή έχουν οξύ, αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς με αυτά εκτός αν είσαι στην έρημο και δεν έχεις κάτι άλλο.
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Είχα γράψει προηγουμένως για υδροχλωρικό οξύ(ακουφόρτε) αλλά δεν το πόσταρα τελικά. Ο λόγος είναι ότι αν και είναι φτηνό και το βρίσκεις στα σουπερμάρκετ(δεν χρειάζεται πολύ πυκνό) είναι πολύ δύσχρηστο. Πρέπει να το αφήσεις να δράσει για συγκεκριμένη ώρα και να το τρίψεις λίγο και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα να μην μείνει ίχνος οξέος. Άμα βάλεις το σκουριασμένο αντικείμενο σε ένα κουβά και το αφήσεις όλο το βράδυ, την άλλη μέρα δεν θα έχει μείνει τίποτα. Άμα το αφήσεις λίγες ώρες, όταν το βγάλεις θα έχει οξειδωθεί το μέταλλο σε τεράστιο βαθμό και θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Θέλει λίγο χρόνο και πάλι είναι εύκολο να το χαλάσεις. Δεν το προτείνω εκτός και αν έχει κάποιος όρεξη για πειραματισμούς. Έχουμε δοκιμάσει και με αυτό που πουλάνε στα Super Market (ποιο φτηνό) αλλά θέλει πολύ δουλειά. Με αυτό που λέω σε 2~5 λεπτά καθαρίζει. Ίσως έχει και άλλα πρόσθετα. Θα πάω να το βγάλω τώρα.
geowizard Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Έχουμε δοκιμάσει και με αυτό που πουλάνε στα Super Market (ποιο φτηνό) αλλά θέλει πολύ δουλειά. Με αυτό που λέω σε 2~5 λεπτά καθαρίζει. Ίσως έχει και άλλα πρόσθετα. Θα πάω να το βγάλω τώρα. Πες αποτελεσματα! υ.γ. καθαρισε το με ενα πανι.
evabb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι δεν είναι inox; http://www.youtube.com/watch?v=V4eE858KmHU καποια ανοξειδωτα ειναι μαγνητικα αλλα δεν ειναι. αυτα που εχουν νικελιο δεν μαγνητιζουν Δεν θα αφήσει σημάδια; Θα θέλει βρεγμένο πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, από αυτό που γυαλίζουν τον στόκο οι φαναρτζήδες. κοιτα την χοντρη σκουρια θα την παρει με ενα χοντρο γυαλοχαρτο (80πχ) η μια συρματοβουρτσα. το ψιλο θα ερθει να το γυαλισει. βαρια βαρια με ενα 400αρι γυαλοχαρτο θα ειναι μια χαρα. αν και με το 200αρι πιστευω οτι δεν θα χρειαστει κατι παραπανω. δεν θες να το κανεις και καθρεφτη στην τελικη. και σιγουρα ασταρι και μπογια μετα.
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες φορές. Δεν ξέρω σε τι κράματα το κάνουν στο βίντεο. Το σκουριασμένο inox πάντως που υπάρχει σε σκάφη δεν το "κολλάει".
evabb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες φορές. Δεν ξέρω σε τι κράματα το κάνουν στο βίντεο. Το σκουριασμένο inox πάντως που υπάρχει σε σκάφη δεν το "κολλάει". το αλατι και συγκεκριμενα τα ιοντα χλωριου ειναι οτι καλυτερο για την σκουρια. το σκαφος τρωει μεγαλη καταπονηση. αν ηταν κανονικο ατσαλι στις 2 μερες δεν θα ειχε μεινει ουτε καρφι. το ανεμιστηρακι ομως του θεματος δεν ηταν μεσα σε αλατονερο.
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 το αλατι και συγκεκριμενα τα ιοντα χλωριου ειναι οτι καλυτερο για την σκουρια. το σκαφος τρωει μεγαλη καταπονηση. αν ηταν κανονικο ατσαλι στις 2 μερες δεν θα ειχε μεινει ουτε καρφι. το ανεμιστηρακι ομως του θεματος δεν ηταν μεσα σε αλατονερο. Δεν ήταν τοποθετημένο σε σκάφος το συγκεκριμένο σκαλάκι. Ο προορισμός του ήταν για σκάφος. Εσκεμμένα πήρα κάποιο που δεν έχει ακουμπήσει θάλασσα.
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δηλαδή δεν κάνει σωστή δουλειά στην σκουριά;;; Μένω άναυδος. geoγιωργοwizard, εξήγησέ μας λίγο γιατί δεν έκανε δουλειά η κόκα κόλα. Αφού είναι ισχυρό οξύ, όπως μάθαμε στο γυμνάσιο
evabb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δεν ήταν τοποθετημένο σε σκάφος το συγκεκριμένο σκαλάκι. Ο προορισμός του ήταν για σκάφος. Εσκεμμένα πήρα κάποιο που δεν έχει ακουμπήσει θάλασσα. δεν μιλησα για το συγκεκριμενο, μιλησα γενικα. τωρα αν σκουριασε χωρις προφανη λογο η καταπονηση κατι δεν παει καλα.
georgemvg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Εμένα μόνο μου κάνει εντύπωση γυναίκα με τέτοιου είδους γνώσεις; Δεν είμαι ρατσιστής, αντίθετα χαίρομαι ιδιαίτερα!
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Εμένα μόνο μου κάνει εντύπωση γυναίκα με τέτοιου είδους γνώσεις; Μάλλον ναι.
evabb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Εμένα μόνο μου κάνει εντύπωση γυναίκα με τέτοιου είδους γνώσεις; Δεν είμαι ρατσιστής, αντίθετα χαίρομαι ιδιαίτερα! εχω πιασει πολυ γυαλοχαρτο και σκουρια σε αυτη την ζωη
Προτεινόμενες αναρτήσεις