Προς το περιεχόμενο

Debian απορια για εκδοση

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποια ειναι η διαφορα της testing με την stable? εχω ακουσει αρκετους οτι καλυτερο ειναι να βαλεις την testing σε desktop...γιατι? και σκεφτομαι επισης να βαλω debian με kde...αλλιως fedora με kde...τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

debian testing = binary ρεουσα διανομη, με σχετικα νεες εκδοσεις πακετων (το stable ειναι αρχαιο - οτι πρεπει για servers - ακαταλληλο για desktop, εκτος αν τιθεται θεμα νεκροφιλιας)

H stable εκδοσή εχει πολύ παλιά πακέτα αν δεν κανω λάθος χρησιμοποιητε κυρίως σε σερβερς αν θες kde βάλε κάποια διανομή που το εχει σαν προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας ,Kubuntu ,OpenSuse, Mageia κ.α.

οποτε tritona καλυτερα testing δηλαδη...προσωπικα τι προτεινεις fedora η debian? (με kde βεβαια)

debian, minimal εγκατασταση και μετα βαζεις μονο οτι χρειαζεσαι.

H stable εκδοσή εχει πολύ παλιά πακέτα αν δεν κανω λάθος χρησιμοποιητε κυρίως σε σερβερς αν θες kde βάλε κάποια διανομή που το εχει σαν προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας ,Kubuntu ,OpenSuse, Mageia κ.α.

προσωπικα δεν θελω να βαλω καποια αλλη γιατι kubuntu και opensuse που ειχα βαλει και ειχα δοκιμασει σε vbox ηταν γεματο bugs...και η fedora 17 kde που ειχα δοκιμασει οπως επισης και η debian με kde ηταν παρα πολυ καλες και σταθερες διανομες

debian, minimal εγκατασταση και μετα βαζεις μονο οτι χρειαζεσαι.

ευχαριστω :)

στο desktop μου έχω ακριβως αυτό που λες

debian testing με minimal install, το μικρότερο kde πακέτο, το plasma-desktop

άνοιξα και το debian multimedia repo

και έβαλα και τις εφαρμογές που ήθελα

εγω ειμαι με debian unstable = sid εβαλα minimal testing αλλαξα τα repos σε sid και τρεχω sid με kde ...αλλα σε testing δεν με καλυπτε ακριβως και εβαλα sid ειναι οπως το archlinux αλλα με μονη διαφορα οτι εχει deb πακετα και δεν χρειαζεται πολυ μανιβελα

ρε παιδια μια απορια γιατι παιδευομαι εδω και κατι ωρες :P πως στο καλο βαζουμε το kde? googlaρα λιγακι αλλα δεν βρηκα κατι...δοκιμασα κατι πακετα απτο τερματικο κατ εντολες αλλα τιποτα

Πιο πάνω είπες ότι εδωσες κάποιες εντολές για να εγκαταστήσεις το kde.

Ποιες ήταν αυτές; Και μετά πως προσπάθησες να ξεκινήσεις το kde;

ααααααα εδωσα 'sudo apt-get install kdm kde-core' αποτι θυμαμαι και καποιες παρομοιες εβγαλε κατι σφαλματα ενω ειπε οτι εγκατεστησε καποια πακετα...εκανα επανεκιννηση και πριν συνδεθω που ζηταει κωδικο..ελεγε προεπιλογη και ελεγε μονο gnome και gnome classic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...