makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Έχω περιγράψει αρκετές φορές το σύστημά μου, αν και φαίνεται στην υπογραφή μου. Από το τέλος του 2011 έχω εγκαταστήσει, σε άλλο partition, και τα Win7 64 για την επεξεργασία βίντεο, που ασχολούμαι ερασιτεχνικά, με Adobe CS5.5. Στα 3 χρόνια λειτουργίας του, δεν έχω σημαντικά προβλήματα, αλλά από χθες το βράδυ, όταν ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στα 64 και θέλησα να γυρίσω στα 32 για να μπω στο internet, να διαβάσω τα mail μου κλπ, έφτασε μέχρι την εμφάνιση μερικών εικονιδίων και πάγωσε. Μετά την είσοδο πάλι στα 64, ξαναγύρισα στα 32 για 2η φορά αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο. Το άφησα να ηρεμήσει και σήμερα ξεκίνησα πάλι είτε κανονικά είτε σε safe mode αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Σε μία από τις επανειλημμένες εισόδους σε safe mode, απενεργοποίησα σχεδόν όλα τα προγράμματα, από τα ελάχιστα που έχω αφήσει για την εκκίνηση, αλλά και πάλι δεν είχα αποτέλεσμα. Αποφάσισα πλέον την επιστροφή σε προηγούμενο restore point και με τη διαδικασία αυτή κατάφερα να μπω κανονικά στα Win7 32 και μετά από τις βασικές απαραίτητες πρώτες εργασίες και ενέργειες μπόρεσα να ανοίξω και αυτό το θέμα. Υπάρχει κάποια σκέψη και ιδέα για το τι μπορεί να συνέβη, ώστε να παρουσιαστεί το φαινόμενο να κάνει όλη τη διαδικασία εισόδου αλλά να κολλάει στο τελικό στάδιο της ενεργοποίησης των εικονιδίων; Σημειωτέον ότι, σε μία ή δύο από τις πολλές προσπάθειες, εμφανίστηκαν όλα τα εικονίδια και όταν προσπάθησα να ανοίξω είτε το My Computer είτε τον Firefox, πάγωσε το σύστημα και χρειάστηκε να φύγω με reset.
hawkpilot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μια πιθανή περίπτωση θα ήταν - αν έχεις αφήσει το windows update στον αυτόματο πιλότο - να πήγε κάτι στραβά σε κάποια ενημέρωση. Εφόσον, βέβαια, δεν έχεις κάνει κάποια εγκατάσταση λογισμικού ή driver. Δεν είναι απίθανο και να κόλλησαν τα win έτσι απλά, χωρίς κάποιον λόγο.
makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Μέσω του ESET, έχω τον έλεγχο της επικοινωνίας ΟΛΩΝ των προγραμμάτων και, πολύ περισσότερο, των Windows. Χθες, που συνέβη το περιστατικό, δεν εγκατέστησα τίποτε απολύτως και ούτε έκανα κάποια ενέργεια διαφορετική από τα καθημερινά, δηλαδή που να έχει σχέση με την πρόκληση κάποιας δυσλειτουργίας στο OS. Ίσως συνέβη αυτό που γράφεις, αλλά και σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο κανόνας λέει ότι το κλείνεις, κάνεις τσιγάρο (τρόπος του λέγειν), το ξανανοίγεις και όλα ΟΚ. Αυτό, όμως, επέμενε μέχρι που χρησιμοποίησα το restore point (καλή του ώρα).
hawkpilot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Μέσω του ESET, έχω τον έλεγχο της επικοινωνίας ΟΛΩΝ των προγραμμάτων και, πολύ περισσότερο, των Windows. Χθες, που συνέβη το περιστατικό, δεν εγκατέστησα τίποτε απολύτως και ούτε έκανα κάποια ενέργεια διαφορετική από τα καθημερινά, δηλαδή που να έχει σχέση με την πρόκληση κάποιας δυσλειτουργίας στο OS. Ίσως συνέβη αυτό που γράφεις, αλλά και σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο κανόνας λέει ότι το κλείνεις, κάνεις τσιγάρο (τρόπος του λέγειν), το ξανανοίγεις και όλα ΟΚ. Αυτό, όμως, επέμενε μέχρι που χρησιμοποίησα το restore point (καλή του ώρα). Επειδή "ανεξήγητα" κολλήματα πολλές φορές οφείλονται και σε προβλήματα μνήμης - καλού κακού άσε και κάποιο memory test για αρκετή ώρα να τρέχει.
makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Από την ώρα που μπήκε με το restore point φοβόμουν τη στιγμή που θα χρειαζόταν να ξαναμπώ. Από τα 32 πέρασα στα 64, δούλεψα αρκετή ώρα και προ ολίγου ξαναγύρισα στα 32. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πάλι και μέσω safe mode επανέφερα το ίδιο restore point και ξαναμπήκα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
hawkpilot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Από την ώρα που μπήκε με το restore point φοβόμουν τη στιγμή που θα χρειαζόταν να ξαναμπώ. Από τα 32 πέρασα στα 64, δούλεψα αρκετή ώρα και προ ολίγου ξαναγύρισα στα 32. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πάλι και μέσω safe mode επανέφερα το ίδιο restore point και ξαναμπήκα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Κάνε το memory test που σου είπα και πιο πριν μήπως και δείξει τίποτα, αλλιώς θα σου πρότεινα να γυρίσεις σε παλαιότερο restore point αν δε σου δημιουργεί πρόβλημα. Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις τους τελευταίους drivers στα win7 και πόσταρε αν μπορείς εικόνες από το autoruns (ενότητες logon & winlogon).
makfil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Έτρεξα το Memory Test και σε όλη τη διαδικασία ήταν σταθερό το μήνυμα ότι δεν βρήκε πρόβλημα. Βέβαια, όταν ολοκλήρωσε και άρχισε η επανεκκίνηση, δεν άνοιξαν πάλι τα Win7 32 και δεν μπόρεσα να δω το αποτέλεσμα του ελέγχου. Φυσικά, κάθε φορά που ήθελα να μπω στα 32, έπρεπε να ακολουθήσω τη διαδικασία μέσω safe mode και restore point. Σήμερα το πρωί έτρεξα το autoruns και εμφάνισε (με κόκκινο χρώμα), μεταξύ των άλλων, και το πρόγραμμα DepositFiles File Manager που φαίνεται να είχε εγκατασταθεί από το 2010 αλλά δεν θυμάμαι να το έχω τρέξει ποτέ. Το απεγκατέστησα και, μετά από restart, μπήκε κανονικά στα 32 !!! Έκανα και μια βόλτα 32-64-32 και πάλι μπήκε κανονικά !!! Fingers crossed ... ΥΓ 1. Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες 2. Σε νέο autoruns, έβγαλε πάλι μερικές entries με κόκκινο χρώμα αλλά καμία δεν αφορά σε πρόγραμμα. Ελπίζω να μην επηρεάζουν τη λειτουργία των Windows. Σκέφτηκα να αναρτήσω screenshot του autoruns αλλά, μιας και είναι αρκετά μακρύ, δεν θα μπορέσει να το περιλάβει όλο. 3. Μισή ώρα αργότερα Δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει αφού μετά την ανάρτηση του παραπάνω μηνύματος, κόλλησε πάλι το σύστημα, μετά την εγκατάσταση του νέου iTunes της Apple και τον έλεγχο που έκανε για νέα updates ... Αρχίζει η απελπισία ... ΥΓ4 ώρα 10.45 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ορίζει νέο restore point (με την ημερομηνία και ώρα) κάθε φορά που αναγκάζονται να επαναφέρω το RP της 8.6.12 για να μπω στα Win 7 32. Νομίζω ότι δεν έπρεπε να δημιουργεί νέο σ' αυτή την περίπτωση. Μήπως και αυτό συντείνει στη συνέχεια του προβλήματος; Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2012 από makfil
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Έτρεξα το Memory Test και σε όλη τη διαδικασία ήταν σταθερό το μήνυμα ότι δεν βρήκε πρόβλημα. Βέβαια, όταν ολοκλήρωσε και άρχισε η επανεκκίνηση, δεν άνοιξαν πάλι τα Win7 32 και δεν μπόρεσα να δω το αποτέλεσμα του ελέγχου. Φυσικά, κάθε φορά που ήθελα να μπω στα 32, έπρεπε να ακολουθήσω τη διαδικασία μέσω safe mode και restore point. Σήμερα το πρωί έτρεξα το autoruns και εμφάνισε (με κόκκινο χρώμα), μεταξύ των άλλων, και το πρόγραμμα DepositFiles File Manager που φαίνεται να είχε εγκατασταθεί από το 2010 αλλά δεν θυμάμαι να το έχω τρέξει ποτέ. Το απεγκατέστησα και, μετά από restart, μπήκε κανονικά στα 32 !!! Έκανα και μια βόλτα 32-64-32 και πάλι μπήκε κανονικά !!! Fingers crossed ... ΥΓ 1. Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες 2. Σε νέο autoruns, έβγαλε πάλι μερικές entries με κόκκινο χρώμα αλλά καμία δεν αφορά σε πρόγραμμα. Ελπίζω να μην επηρεάζουν τη λειτουργία των Windows. Σκέφτηκα να αναρτήσω screenshot του autoruns αλλά, μιας και είναι αρκετά μακρύ, δεν θα μπορέσει να το περιλάβει όλο. 3. Μισή ώρα αργότερα Δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει αφού μετά την ανάρτηση του παραπάνω μηνύματος, κόλλησε πάλι το σύστημα, μετά την εγκατάσταση του νέου iTunes της Apple και τον έλεγχο που έκανε για νέα updates ... Αρχίζει η απελπισία ... ΥΓ4 ώρα 10.45 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ορίζει νέο restore point (με την ημερομηνία και ώρα) κάθε φορά που αναγκάζονται να επαναφέρω το RP της 8.6.12 για να μπω στα Win 7 32. Νομίζω ότι δεν έπρεπε να δημιουργεί νέο σ' αυτή την περίπτωση. Μήπως και αυτό συντείνει στη συνέχεια του προβλήματος; Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το restore point. Σε κάθε περίπτωση, κατέβασε το antimalware bytes και κάνε scan σε safe mode. Φαίνεται να έχει κολλήσει ιο/malware η εγκατάσταση των win7 x86.
makfil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το restore point. Σε κάθε περίπτωση, κατέβασε το antimalware bytes και κάνε scan σε safe mode. Φαίνεται να έχει κολλήσει ιο/malware η εγκατάσταση των win7 x86. Εάν εννοείς αυτό που περιγράφω στο ΥΓ4, θέλω να πω ότι για να μπω στα Win7 32 πρέπει να μπω σε safe mode και από εκεί να ζητήσω ένα από τα RP της προηγούμενης βδομάδας. Κάθε φορά που κάνω αυτή τη διαδικασία, χθες και σήμερα, δημιουργεί νέο RP, ενώ νομίζω ότι δεν θα έπρεπε. Κατέβασα το antimalware bytes, το έτρεξα στη γρήγορη σάρωση και βρήκε ένα σε 2 αρχεία των windows και έσβησα το malware. Μπήκα στα Win κανονικά και ζήτησα να τρέξει και στην ακαριαία σάρωση αλλά και στην πλήρη αλλά δεν βρήκε τίποτε άλλο. Όταν έκλεισα το pc και προσπάθησα να ξαναμπώ, παρουσιάστηκε και συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ...
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Εάν εννοείς αυτό που περιγράφω στο ΥΓ4, θέλω να πω ότι για να μπω στα Win7 32 πρέπει να μπω σε safe mode και από εκεί να ζητήσω ένα από τα RP της προηγούμενης βδομάδας. Κάθε φορά που κάνω αυτή τη διαδικασία, χθες και σήμερα, δημιουργεί νέο RP, ενώ νομίζω ότι δεν θα έπρεπε. Κατέβασα το antimalware bytes, το έτρεξα στη γρήγορη σάρωση και βρήκε ένα σε 2 αρχεία των windows και έσβησα το malware. Μπήκα στα Win κανονικά και ζήτησα να τρέξει και στην ακαριαία σάρωση αλλά και στην πλήρη αλλά δεν βρήκε τίποτε άλλο. Όταν έκλεισα το pc και προσπάθησα να ξαναμπώ, παρουσιάστηκε και συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ... Μπορείς να σώσεις το αρχείο arn του autoruns και να το ανεβάσεις εδώ να το δουμε?
makfil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μπορείς να σώσεις το αρχείο arn του autoruns και να το ανεβάσεις εδώ να το δουμε? Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνεις να με βοηθήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το συγκεκριμένο αρχείο και δεν βλέπω σε ποιο αναφέρεσαι από αυτά που αναγράφονται στις δύο σειρές του συνημμένου. Μπορείς να το συγκεκριμενοποιήσεις;
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνεις να με βοηθήσεις... No problemo ... αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το συγκεκριμένο αρχείο και δεν βλέπω σε ποιο αναφέρεσαι από αυτά που αναγράφονται στις δύο σειρές του συνημμένου. Μπορείς να το συγκεκριμενοποιήσεις; Αν κατέβασες το τελευταίο autoruns, το εκτελείς, πατάς ESC, επιλέγεις μενού options, filter options, τσεκάρεις hide micro$oft entries, πατάς ΟΚ και F5. Μόλις τελειώσει η σάρωση πατάς CTRL-S και σώζεις ένα αρχείο με όνομα Autoruns.arn. Συμπίεσέ το και ανέβασέ το στο νήμα.
makfil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αν κατέβασες το τελευταίο autoruns, το εκτελείς, πατάς ESC, επιλέγεις μενού options, filter options, τσεκάρεις hide micro$oft entries, πατάς ΟΚ και F5. Μόλις τελειώσει η σάρωση πατάς CTRL-S και σώζεις ένα αρχείο με όνομα Autoruns.arn. Συμπίεσέ το και ανέβασέ το στο νήμα. Κάθε φορά που τρέχει το Autoruns παγώνει το σύστημα, και πρέπει να γίνει ξανά η διαδικασία safe mode, restore point (έφυγαν εκείνα της προηγούμενης βδομάδας και χρησιμοποίησα το πρώτο χθεσινό, αλλά μπήκε τελικά) για να ανοίξουν τα Win7 32. Έβγαλα το αρχείο, όπως είπες. Αν κατέβασες το τελευταίο autoruns, το εκτελείς, πατάς ESC, επιλέγεις μενού options, filter options, τσεκάρεις hide micro$oft entries, πατάς ΟΚ και F5. Μόλις τελειώσει η σάρωση πατάς CTRL-S και σώζεις ένα αρχείο με όνομα Autoruns.arn. Συμπίεσέ το και ανέβασέ το στο νήμα. Κάθε φορά που τρέχει το Autoruns παγώνει το σύστημα, και πρέπει να γίνει ξανά η διαδικασία safe mode, restore point (έφυγαν εκείνα της προηγούμενης βδομάδας και χρησιμοποίησα το πρώτο χθεσινό, αλλά μπήκε τελικά) για να ανοίξουν τα Win7 32. Έβγαλα το αρχείο, όπως είπες. Autoruns.zip
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Κάθε φορά που τρέχει το Autoruns παγώνει το σύστημα, και πρέπει να γίνει ξανά η διαδικασία safe mode, restore point (έφυγαν εκείνα της προηγούμενης βδομάδας και χρησιμοποίησα το πρώτο χθεσινό, αλλά μπήκε τελικά) για να ανοίξουν τα Win7 32. Έβγαλα το αρχείο, όπως είπες. Βλέπω διάφορα "ύποπτα" προγράμματα - δύσκολο να πει κάποιος ποιά απ' όλα μπορεί να δημιουργούν το πρόβλημα. Με γνώμονα ότι θέλουμε να σώσουμε την εγκατάσταση θα έκανα τα εξής (Όλα τα παρακάτω τα υλοποιείς με δική σου ευθύνη γιατί μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή της εγκατάστασης. Στη θέση σου θα έκανα επανεγκατάσταση εφόσον δεν είναι ιδιαίτερα επίπονο): 1) boot σε safe mode, απενεργοποίηση eset security, αφαίρεση του καλωδίου δικτύου, reboot και βλέπεις αν παγώνει. αν ναι πας στο από κάτω: 2) α) image backup με acronis/ghost ή όποιο άλλο σε βολεύει. β) boot σε safe mode γ) απενεργοποίηση όλων των εγγραφών που έχουν σχέση με το antivirus/firewall (ESET security) στα tabs Logon, Explorer, Services, Drivers. δ) απενεργοποίηση όλων των εγγραφών της ενότητας HKLM\Software\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers (tab Explorer) ε) απενεργοποίηση όλων των εγγραφών της ενότητας HKLM\Software\Classes\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers (tab Explorer) στ) απενεργοποίηση του utorrent (tab Logon). ζ) αφαίρεση καλωδίου δικτύου Για να απενεργοποιήσεις κάποια εγγραφή απλά την ξε-τσεκάρεις μέσα από το autoruns. Κάνεις reboot και βλέπεις αν η κατάσταση είναι οκ. Έχουν περάσει μερικά malware από το σύστημά σου τα οποία είναι είτε διεγραμμένα είτε απενεργοποιημένα αλλά μπορεί να έχουν αφήσει κουσούρια. Είναι απολύτως απαραίτητο να κάνεις image backup γιατί οι αλλαγές που σου δίνω (ιδιαίτερα αυτές που αφορούν το eset) υπάρχει περίπτωση να αχρηστεύσουν την εγκατάσταση.
makfil Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, Ακολουθώντας τη λογική των οδηγιών σου και πριν κατεβάσω acronis κλπ για image backup, έσβησα από το startup το ESET και το utorrent και αφαίρεσα το καλώδιο από το router. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό !!! Μπήκε κανονικά στα Windows, όσες φορές προσπάθησα χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί μπήκε πάλι κανονικά και στη συνέχεια ενεργοποίησα το ESET και έβαλα το καλώδιο για να γράψω αυτό το μήνυμα. Αφού εντοπίζεται το πρόβλημα στο ESET και το utorrent, θεωρείς ότι πρέπει να ακολουθήσω τα βήματα που έγραψες παραπάνω ή πρέπει να περιορίσω την έρευνα σ' αυτά τα 2 προγράμματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα