becks777 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Προφανώς παιδιά ζήτησα & τη γνώμη σας για το ποσό. Όπως προανέφερα για παιχνίδια το θέλω ουσιαστικά για του χρόνου καθώς μετα θα χρησιμοποιείται για απλή χρήση καθώς θα πάω σε αναβάθμιση desktop (ή φαντάρος ). Όσον αφορά τις απαιτήσεις θέλω να παίζω σε επίπεδο medium & αν δύναται προς high
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Εδώ είναι που ξεκινάει όλο το λάθος που κάνατε πολλοί απο εσάς . Διάβασε ξανά , είπε κατα λέξη : "Αν & θέλω την άποψη & για το ποσό που χρειάζεται να δαπανήσω, νομίζω ότι μέχρι 500 - 600 ευρώ θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου". Δηλαδή ζητάει κ την γνώμη μας ως προς το ποσόν που απαιτείται για τις απαιτήσεις που είχε ήδη θέσει , ενω τα 600€ είναι δικιά του ( φυσικά εντελώς λάθος ) εκτίμηση . Συμφωνείς Kostas93? Sent from my iPod touch using Insomnia Συμφωνώ πως τα 500-600 δεν αρκουν για να καλύψουν τις αναγκες των νεων και απαιτητικών παιχνιδιων,και πράγματι ζήτησε και την άποψη μας,δεν εχει νόημα να το αρνηθει κανεις αυτο,όμως δε το θεωρώ λογικό το ποσό των 600 ευρω να μετατρεπεται σε 1000-1200 αυτόματα. Θεωρώ πιο συνετή λύση λοιπόν,να προτείνουμε λαπτοπ κοντά στην τιμή που αυτος όρισε ως λογική κατα την αποψη του,άντε με κανενα +10/15% πιο πάνω,όχι όμως 100% αυξηση του προυπολογισμού,αυτό είναι παράλογο. Τέλος το '( φυσικά εντελώς λάθος )' είναι γενίκευση και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω,δεν μας εχει προσδιορίσει επαρκώς τι θέλει να τρεξει,πχ αν θελει να παίζει pro ή L.A. Noire είναι υπερικανοποιητικά λάπτοπ,αν πάλι θέλει να παίζει alan wake (για να μην αναφέρω και πιο απαιτητικά) και αν μη κολλάει στα σημεια με τις φωτοβολίδες,ναι,πράγματι δε θα τον ικανοποιήσουν πλήρως.Γιαυτό λοιπόν,πριν τον σταυρώσουμε, καλό θα ήταν να γίνει λίγο πιο σαφής,για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
becks777 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 παιχνίδια που παίζω κατεξοχήν είναι επιπέδου απο pro μέχρι cod, medal of honor, battlefield, assassin's, gta
liakjim Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ πως τα 500-600 δεν αρκουν για να καλύψουν τις αναγκες των νεων και απαιτητικών παιχνιδιων,και πράγματι ζήτησε και την άποψη μας,δεν εχει νόημα να το αρνηθει κανεις αυτο,όμως δε το θεωρώ λογικό το ποσό των 600 ευρω να μετατρεπεται σε 1000-1200 αυτόματα. Θεωρώ πιο συνετή λύση λοιπόν,να προτείνουμε λαπτοπ κοντά στην τιμή που αυτος όρισε ως λογική κατα την αποψη του,άντε με κανενα +10/15% πιο πάνω,όχι όμως 100% αυξηση του προυπολογισμού,αυτό είναι παράλογο. Τέλος το '( φυσικά εντελώς λάθος )' είναι γενίκευση και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω,δεν μας εχει προσδιορίσει επαρκώς τι θέλει να τρεξει,πχ αν θελει να παίζει pro ή L.A. Noire είναι υπερικανοποιητικά λάπτοπ,αν πάλι θέλει να παίζει alan wake (για να μην αναφέρω και πιο απαιτητικά) και αν μη κολλάει στα σημεια με τις φωτοβολίδες,ναι,πράγματι δε θα τον ικανοποιήσουν πλήρως.Γιαυτό λοιπόν,πριν τον σταυρώσουμε, καλό θα ήταν να γίνει λίγο πιο σαφής,για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Συμφωνω εν μερει. Το λεω στο ποστ21. Το 1ο ποστ ηταν τυπου "μαγκες πιστευω οτι με 10000Ε θα παρω ενα Ford κ θα κανω 0-100 σε 5 sec". Ανοιγονται 2 δρομοι: α. Τα 10000Ε δεν επαρκουν? Ναι αλλα θελω 1-100 σε 5. Οκ τοτε παμε σε αυτο το μοντελο αλλα κανει 20000Ε. β. Τα 10000Ε δεν επαρκουν? Ναι αλλα δεν δινω παραπανω. Οκ τοτε παμε στο μοντελο αυτο που τα πιανει σε 10 sec. Εκει που συμφωνω ειναι οτι δεν εκατσα να ακουσω το τι σημαινει ακριβως το "να είναι ικανό να τρέξει ικανοποιητικά τα νέα παιχνίδια & να αποτελεί αξιόπιστη λύση για τα επόμενα χρόνια" αλλα το μετετρεψα στο τι θεωρω ικανο ΕΓΩ να τρεχει ικανοποιοτικα κτλ. Παρολα αυτα θεωρω οτι δεν εκανα λαθος , απλα ερμηνευσα τα γραπτα του απολυτα. Αλλα αυτη η διαφορα κανει μια εκθεση να παιρνει 12/20 κ μια αλλη 18/20. παιχνίδια που παίζω κατεξοχήν είναι επιπέδου απο pro μέχρι cod, medal of honor, battlefield, assassin's, gta Τελικα ομως δεν εκανα κ πολυ λαθος. Οφειλω να διαλεξω τον πιο απαιτητικο τιτλο απο αυτα και αυτο ειναι το battlefield προφανως το 3. Προφανώς παιδιά ζήτησα & τη γνώμη σας για το ποσό. Όπως προανέφερα για παιχνίδια το θέλω ουσιαστικά για του χρόνου καθώς μετα θα χρησιμοποιείται για απλή χρήση καθώς θα πάω σε αναβάθμιση desktop (ή φαντάρος ). Όσον αφορά τις απαιτήσεις θέλω να παίζω σε επίπεδο medium & αν δύναται προς high Αρα Battlefield σε medium. Μπορει η 6650Μ ? http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6650M.43962.0.html ΟΧΙ Η 540M? http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html OXI H 555M/6770M/7690M XT? http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7690M-XT.72662.0.html NAI και μαλιστα και οριακα σε High πολυ ωραια. Αρα κοιταμε τις 4 προτασεις στο ποστ #27 Τελος
jtheogr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Τα έχουμε πει πολλές φορές οικονομικό και gaming δεν γίνεται.
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 'το μετετρεψα στο τι θεωρω ικανο ΕΓΩ να τρεχει ικανοποιοτικα κτλ.' εδώ κρύβεται η ουσία της αντιπαραθεσης, εσύ βαζεις ως πρώτο γνώμονα το τι εσυ θα ήθελες(ίσως όχι και η καλύτερη διατύπωση που θα μπορουσα να παραθεσω) και εγώ προσπαθώ να καταλάβω το τι αυτος θα ηθελε(στα πλαισια του λογικου πάντα) αυτος που ανοιξε το θέμα.με λίγα λόγια αν πιστευει οτι αξίζει να δαπανήσει +100/150 ευρώ για το λάπτοπ τότε πράγματι οι προτάσεις που κάνεις εχουν νόημα(όχι οι αρχικες) καθώς μιλάμε για καλύτερα λάπτοπ,όχι τραγικά καλύτερα,αλλά σε απόλυτα νούμερα ομολογουμένως καλύτερα. Από την άλλη αν δεν θεωρει απαραίτητο να δαπανήσει αυτό το εξτρα,διόλου αμελητέο ποσό, και βολευεται και με λίγο χαμηλότερα γραφικά τότε πιστευω οι προτάσεις που εχουν γίνει στο 600 ευρω περίπου θα τον καλύπτουν. Ας ακούσουμε και τη γνωμη όμως του ενδιαφερομενου. οι συγκρισεις με αυτοκίνητα απλώς ευτελίζουν το θέμα δίχως να προσδίδουν ουσία στην εξέλιξη του διαλόγου και καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Τέλος,αν μιλάμε απλά για 1 παιχνίδι,γιατι για τα υπόλοιπα δε τιθεται θέμα,ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν αξίζει αυτη η αυξηση στο μπατζετ,η οποία θα μπορουσε να διοχευτει με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε άλλους τομεις,όπως η αναβάθμιση του σταθερού.
liakjim Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 'το μετετρεψα στο τι θεωρω ικανο ΕΓΩ να τρεχει ικανοποιοτικα κτλ.' εδώ κρύβεται η ουσία της αντιπαραθεσης, εσύ βαζεις ως πρώτο γνώμονα το τι εσυ θα ήθελες(ίσως όχι και η καλύτερη διατύπωση που θα μπορουσα να παραθεσω) και εγώ προσπαθώ να καταλάβω το τι αυτος θα ηθελε(στα πλαισια του λογικου πάντα) αυτος που ανοιξε το θέμα. Επισης διαφωνω. Δεν ειμαι ΕΓΩ. Το οριο για playable ειναι τα 25fps. Βεβαια το δικο μου οριο ειναι πολυ μεγαλυτερο και σχεδον ολοι οι απανταχων gamers ανα τον πλανητη το βαζουν στο 60fps για super-smooth και στο >40 για smooth εμπειρια. Αν διαφωνεις εδω πες το. Απεδειξα ηδη οτι με 650Ε -το λινκ με την 6650Μ που εθεσες- ΔΕΝ εχεις playable εμπειρια ουτε καν σε medium. Για να κλεισω εδω : θεωρω πιο εντιμο να λες σε καποιον καταμουτρα την αληθεια. Ηθελα να επαιρνε ο φιλος πχ την 6650Μ και ολο χαρα να εβαζε το Battlefield 3 και να εβλεπε τα σπασιματα στην κινηση , να δω τι θα του λεγατε μετα οταν θα ζητουσε τον λογο.
panos9553 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δεν χρειαζεται πλεον να γραφονται εκθεσεις,τα πραγματα ειναι πλεον ξεκαθαρα.Με αυτα τα games που ζητησε η μονη καρτα που τα καταφαρνει παρα πολυ καλα σε 1366*768 ειναι η 7690M xt δηλ. σαν αυτο που ειπε ο liakjim,συγκεκριμενα αυτο http://www.skroutz.gr/s/427347/HP-Pavilion-dv6-6c01-ev.html. επισης το οριο για playable θεωρω πως ειναι τουλαχιστον τα 30 fps..με αυτη την προϋποθεση λεω τα παραπανω.Απο θεμα τιμης πλεον ειναι στην ευχερεια του παιδιου,μιας και προτασεις εχουν γινει πλεον.
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 δεν έχεις καταλάβει κάτι βασικό,το όλο θεμα βασίζεται στα χρήματα που θα διαθέσει,το αν θα μείνει ικανοποιημένος ασε να το κρίνει ο ιδιος,εγώ ετρεξα το battlefield 3 6470m kai ετρεχε ομαλότατα,φυσικά σε χαμηλά γραφικά για να είμαι δίκαιος,χωρίς κανενα θέμα. και γω θα προτιμούσα αυτό : http://www.dell.com/us/p/alienware-M18x-r2/pd.aspx , το θεμα είναι όμως,το χρειαζομαι? αξίζει αυτα τα χρήματα? και εν τέλη,μπορώ και θέλω να τα δώσω?
panos9553 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 δεν έχεις καταλάβει κάτι βασικό,το όλο θεμα βασίζεται στα χρήματα που θα διαθέσει,το αν θα μείνει ικανοποιημένος ασε να το κρίνει ο ιδιος,εγώ ετρεξα το battlefield 3 6470m kai ετρεχε ομαλότατα,φυσικά σε χαμηλά γραφικά για να είμαι δίκαιος,χωρίς κανενα θέμα. και γω θα προτιμούσα αυτό : http://www.dell.com/us/p/alienware-M18x-r2/pd.aspx , το θεμα είναι όμως,το χρειαζομαι? αξίζει αυτα τα χρήματα? και εν τέλη,μπορώ και θέλω να τα δώσω? Και εσυ δεν εχεις καταλαβει κατι βασικο.Πως ξεκαθαρισε τις απαιτησεις του και του προτεινα το hp,για το αν του φαινονται πολλα τα χρηματα ασε να το κρινει ο ιδιος,δικα του ειναι.Τωρα αυτο με την 6470m και bf 3 που ειπες ασε με να διαφωνησω μαζι σου.
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστώ & πάλι για τις συμβουλές σας. Όπως ειπώθηκε & παραπάνω δεν έχω απαιτήσεις για τοπ επίπεδο & το θέλω ουσιαστικά για ένα χρόνο (σπουδές στο εξωτερικό) καθώς μετά θα σκεφτώ για αναβάθμιση του desktop μου. Αν είναι να δαπανήσω 50-100 ευρώ παραπάνω δεν τίθεται θέμα αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. Ειλικρινά,με βάση αυτο πιστευετε πως αξιζει να δωσει 750 ευρώ(αυξηση 50% απο τα 500 και 25% από τα 600 που ανεφερε αρχικά) ? δεν αντιλέγω πως όσο ανεβαινει σε τιμή θα ανεβαίνουν και οι αποδώσεις,όμως δε θα ηταν προτιμότερο να κρατησει αυτη τη διαφορα? Αν θεωρει πως αξιζει τον κόπο τότε ας τα δώσει,δε διαφωνει κανεις με αυτό,αξίζει όμως? μόνο ο ιδιος μπορει να το απαντησει αυτό με βαση τις απαιτήσεις του. Δεν χρειαζεται πλεον να γραφονται εκθεσεις,τα πραγματα ειναι πλεον ξεκαθαρα.Με αυτα τα games που ζητησε η μονη καρτα που τα καταφαρνει παρα πολυ καλα σε 1366*768 ειναι η 7690M xt δηλ. σαν αυτο που ειπε ο liakjim,συγκεκριμενα αυτο http://www.skroutz.gr/s/427347/HP-Pavilion-dv6-6c01-ev.html. επισης το οριο για playable θεωρω πως ειναι τουλαχιστον τα 30 fps..με αυτη την προϋποθεση λεω τα παραπανω.Απο θεμα τιμης πλεον ειναι στην ευχερεια του παιδιου,μιας και προτασεις εχουν γινει πλεον. ωραίο το hp,πολύ καλό λάπτοπ. βέβαια 'Even more demanding games, such as Battlefield 3, may only run fluently in low detail settings' συνεπώς ακόμη και αυτη θα εχει θεματακια αν τη ζορίσει,όπως και όλες οι προαναφερθήσες. όσο για την 6470m Required You Have Pixel Shader version 4.0 (ATI 4.1) 5.0 Vertex Shader version 4.0 (ATI 4.1) 5.0 Dedicated Video RAM 512 MB 512 MB Συνεπώς το τρέχει,όχι όπως οι άλλες που αναφέρθηκαν αλλά το τρεχει,έστω και σε low. Τα 30 fps τα πιάνουν και οι άλλες που αναφέρθηκαν.
panos9553 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 ωραίο το hp,πολύ καλό λάπτοπ. βέβαια 'Even more demanding games, such as Battlefield 3, may only run fluently in low detail settings' συνεπώς ακόμη και αυτη θα εχει θεματακια αν τη ζορίσει,όπως και όλες οι προαναφερθήσες. όσο για την 6470m Required You Have Pixel Shader version 4.0 (ATI 4.1) 5.0 Vertex Shader version 4.0 (ATI 4.1) 5.0 Dedicated Video RAM 512 MB 512 MB Συνεπώς το τρέχει,όχι όπως οι άλλες που αναφέρθηκαν αλλά το τρεχει,έστω και σε low. Τα 30 fps τα πιάνουν και οι άλλες που αναφέρθηκαν. Τα 28 fps δεν ειναι ασχημα σε high ομως.Επισης η 6470m παιζει to bf3 γυρω στα 20 fps με ολα Low σε 1024*768..αρα για ποιο λογο αναφερεσαι ακομα σε αυτη την καρτα?
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Τα 28 fps δεν ειναι ασχημα σε high ομως.Επισης η 6470m παιζει to bf3 γυρω στα 20 fps με ολα Low σε 1024*768..αρα για ποιο λογο αναφερεσαι ακομα σε αυτη την καρτα? κανένας λόγος,στο κάτω κάτω δεν είναι αυτό το θεμα συζήτησης. απλά επειδή είπες ότι διαφωνεις,ρίξε και μια ματια εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/435264-gaming-laptop-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CF%81%CE%B9-500-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5-550-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89/page__st__20 σχόλια #8 και #23 αν δε κάνω λάθος. Δε νομίζω ότι εχει νόημα να συνεχίσουμε το συγκεκριμένο θέμα,δεν αφορά κανέναν που κάθετε και διαβάζει τα σχόλια,και κάνουμε τη ζωή του φίλου μας που θελει να διαλέξει λάπτοπ πιο δύσκολη,πάει στο σχόλιο #44
panos9553 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 κανένας λόγος,στο κάτω κάτω δεν είναι αυτό το θεμα συζήτησης. απλά επειδή είπες ότι διαφωνεις,ρίξε και μια ματια εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/435264-gaming-laptop-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CF%81%CE%B9-500-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5-550-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89/page__st__20 σχόλια #8 και #23 αν δε κάνω λάθος. Δεν μου λεει κατι εμενα αυτο,μπορει να το επαιζε με 15-20 fps και να τον ικανοποιουσε.
becks777 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Λοιπόν παίδες επειδή έχετε δείξει ενδιαφέρον θα σας πω αναλυτικά τι είχα από την αρχή στο μυαλό μου αλλά δεν ήθελα να μακρηγορήσω. Τον Σεπτέμβριο φεύγοντας για Αγγλία θέλω ένα μηχάνημα ώστε να παίζω παιχνίδια σε medium - high & αφήνοντας στην Ελλάδα ένα άλλο μηχάνημα στην αδερφή μου για απλή χρήση. Έχοντας τώρα μόνο desktop σκέφτομαι είτε να το αναβαθμίσω & να το κουβαλήσω μαζί μου αγοράζοντας ένα φτηνό στη μικρή είτε να πάρω ένα λαπτοπ για μένα που θα καλύπτει τις ανάγκες μου για τον έναν χρόνο τουλάχιστον με τη μικρή να μένει με το υπάρχον desktop και επιστρέφοντας να της δώσω το λαπτοπ και να αναβαθμίσω το desktop. Ποία είναι η άποψη σας ; Χαρακτηριστικά desktop CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Video Adapter ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB) Σκληρός 750 GB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα