Dafnousaki Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας Μου εχουν δώσει 2 βιντεακια σε μορφή VOB. Και θέλω να δω πιο απο τα 2 ειναι ποιοτικότερο. Τα εχω δει με το μάτι. Ωστοσο τα πέρασα και στο πρόγραμμα MediaInfo, προκειμένου να δω την ποιοτητα τους και με αριθμούς. Επισυναπτω δυο φωτογραφιες με τα στατιστικά τους στοιχεία. Θα ηθελά την βοηθεια σας, διοτι δεν γνωρίζω και πολλα απο αυτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Ποια ταινια ειναι; Μου φαινονται και τα 2 περιπου ιδια.
parsifal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Tα 2 screenshots από το MediaInfo δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα δύο διαφορετικών κωδικοποιήσεων του ίδιου υλικού και οι στεγνοί αριθμοί που δίνει το MediaInfo, ενώ σε άλλες περιπτώσεις/προβλήματα μπορεί να είναι χρήσιμοι, εδώ δεν είναι ούτε σε εσένα που προσπαθείς να αποφασίσεις ούτε σε εμάς που ζητάς τη βοήθειά μας. Γνώμη μου: εμπιστεύσου τα μάτια σου. Αν εξακολουθείς να θέλεις μία δεύτερη γνώμη από το forum, αντί για MediaInfo screenshot, ανέβασε screengrabs από τις ταινίες στα ίδια χρονικά σημεία, για σύγκριση.
akisk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Το ένα έχει ασυμπίεστο PCM ήχο, το άλλο όχι. Αυτό που έχει τον συμπιεσμένο (ac-3) ήχο, έχει λίγο υψηλότερο bitrate στo video..
micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Βασικά τα βίντεο δεν είναι ακριβώς ίδια. Το 2_1 είναι 16'46'' ενώ το 1_1 είναι 16'30'' οπότε το 1_1 είναι μικρότερο σε διάρκεια. Επίσης το βίντεο στο 2_1 είναι κωδικοποιημένο σε vbr (κυμαινόμενο bitrate) στα 8000-9500Kbps ενώ στο 1_1 είναι cbr (σταθερό) στα 7000Kbps. Οπότε, κοιτώντας στεγνά τα νούμερα, το 2_1 είναι καλύτερο οπτικά. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η πηγή και το πρόγραμμα μετατροπής. Δηλαδή τι ανάλυση, bitrate και μορφή είχε. Αν ήταν και τα δύο από την ίδια πηγή και βγήκαν από το ίδιο πρόγραμμα, τότε θα προτιμούσα το 2_1.
Αλκης K. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 το bitrate τους ειναι σχεδον ιδιο.λογικα ειναι πανω κατω στην ιδια ποιοτητα.το 1-1 ομως απο οτι ειδα ειναι σε wide screen 16:9 οποτε αν θα το βλεπεις σε ευρεια οθονη κρατας αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα