rebel2000 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει μια κάρτα που να μπορεί να σηκώσει δυο monitor ταυτόχρονα με dvi και να μπορεί να προβάλει ταυτόχρονα και σε μια tv με hdmi. Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου και το pc είναι μόνο για δουλειά. Αυτές που βλέπω όλες έχουν κάτι τρελές απαιτήσεις σε τροφοδοτικό και τραβάνε πολλά watt. Υπάρχει καμία που να κάνει για την δουλειά που την θέλω και να μην είναι και τρελά ενεργοβόρα? Ευχαριστώ!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Μία πρόταση είναι αυτή: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21683&cat=5 και δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Ποιό είναι το τροφοδοτικό σου?
rebel2000 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 έχω ένα hec 400w αυτό πρέπει να είναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700148
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Mια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου. Με δεδομένο ότι δεν θα παίζεις και παιχνίδια η κάρτα δεν θα τραβάει πολύ ρεύμα οπότε δεν θα έχεις θέμα με την κατανάλωση. Γενικά σαν κάρτα είναι επίσης κρύα από θερμοκρασίες.
stm00192 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Υπαρχει και αυτή με λίγο χαμηλότερη τιμή και χαμηλότερη κατανάλωση http://www.skroutz.gr/s/341917/XFX-Radeon-6770-1024MB.html
rebel2000 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Thanks! Την κατανάλωση πως την βλέπουμε? παντού βλέπω μιλάνε για τροφοδοτικά. Γενικά μιας και δεν έχω απαιτήσεις για παιχνίδια θα προτιμούσα την φθηνότερη αξιόπιστη λύση.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Aπό 15 watt σε τελείως idle κατάσταση (βάλε 25 εσύ λόγω των πολλαπλών οθονών) μέχρι 110 watt σε μέγιστο full load (με furmark, δεν θα κάψεις τόσο ποτέ). Αυυτά δίνει το τροφοδοτικό στην κάρτα. Τώρα πόσο τραβάει από την πρίζα το τροφοδοτικό είναι άλλο θέμα. Σίγουρα τραβάει παραπανω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την κάρτα. Η φτηνότερη είναι αυτή που σου πρότεινε ο stm. Απλά θα χρειαστείς καλώδιο mini-HDMI σε HDMI.
ninos30 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Από τα λίγα που ξέρω εγώ ούτε η μία κάρτα σου κάνει ούτε η άλλη. Οι AMD κάρτες υποστηρίζουν +3 οθόνες, αρκεί η μία από τις 3 να είναι συνδεδεμένη με Display-Port. Αλλιώς υποστηρίζουν max 2 ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ. Άρα εσύ που θες 2xDVI+HDMI θέλεις VGA που να είναι FLEX edition. Είναι οι μόνες που υποστηρίζουν 3 οθόνες χωρίς την σύνδεση DP. Εκτός αν μία από τις οθόνες σου έχει DP. H πιο φθηνή που βρήκα είναι αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6771-Flex-PCI-Express-DDR5-1-GB-11189-02-20G.htm (και την δίνει εκθεσιακή). Αλλιώς παίρνεις 2x6450 (~40 ευρώ η μία) και κάνεις την δουλειά σου. Και πίστεψε με καίνε πολύ λίγο ρεύμα...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Nίνο αυτό που λες ίσως έχει να κάνει με το eyefinity. Στην περίπτωση που οι 3 οθόνες θα αναπαράγουν την ίδια εικόνα, δεν βλέπω το λόγο να μη δουλέψει. Aυτό τουλάχιστον συμπεραίνω από τον παρακάτω πίνακα που βρήκα στο manual της 6850:
ninos30 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 ΟΧΙ, δεν είναι μόνο για το eye-finity. Κάνε ένα search στο ΝΕΤ για connect 3 displays to a PC και θα πάρεις τις απαντήσεις σου (πέρα από την προσωπική πείρα που έχω με 5770, 5850, 6850, 6950/70, 7850, 7950 και με 5770flex, 5870flex). Στο screen resolution (αν μιλάμε για 7αρια) θα βλέπεις 3 οθόνες, αλλά θα μπορείς να ενεργοποιήσεις την ίδια στιγμή τις 2. Μόνο με DP δουλεύουν και οι 3 μαζί. Δες και στον πίνακα που μου έβαλες εσύ. Σε κανένα συνδυασμό δεν δουλεύουν την ίδια στιγμή τα 2 DVI και το HDMI. Είναι 2 από τα 3 και όλα τα (m)DP. Μπορεί φυσικά να πάρει και DP to DVI/HDMI converter αλλά εκεί ξέρεις φαντάζομαι τα άλλα προβλήματα. Οι passive converters είναι πολύ πιθανό να μην δουλέψουν ή να δουλέψουν με προβλήματα και οι active είναι πολύ ακριβοί. Δες πάλι στον πίνακα που έβαλες, όπου δίνει converter στο (m)DP προτείνει (Α)ctive. Δεν αξίζει με τίποτα Η λύση με τις 2 VGA (ATI/NVidia) ούτως ή άλλως είναι καλύτερη για τον TS (λόγω κόστους), αφού το μόνο που θέλει είναι απεικόνιση.
stm00192 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μετα απο λιγο ψαξιμο ... Επιβεβαιωνω και εγω τα λεγομενα του nino!
rebel2000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Έχω δοκιμάσει να κάνω αυτό που θέλω με την gpu που έχω τώρα(νομίζω ati 4650) και την gpu της μητρικής αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραγικό...σπασίματα στην εικόνα και σε άσχετα σημεία να βγάζει artifacts. Γιαυτό και σκέφτηκα ότι με μία κάρτα θα λυθούν τα προβλήματα και οι ασυμβατότητες. Η λύση με 2 ίδιες κάρτες την έχεις δοκιμάσει και δουλεύει καλά? Αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν μου είναι τόσο απαραίτητο να δουλεύουν 2 dvi και hdmi ταυτόχρονα. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύουν ταυτόχρονα οι 2 dvi και όταν θέλω να δείξω κάτι στην tv(hdmi) δεν με ενοχλεί να κλείνει προσωρινά το ένα απο τα 2 dvi.
ninos30 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Η πιθανότερη αιτία για αυτό που σου έκανε, ήταν conflicts στους drivers. Απενεργοποίησε από BIOS την onboard, ξήλωσε drivers για αυτήν και μείνε μόνο με την 4650 και 2 οθόνες. Σου δουλεύει μια χαρά? Αν ΝΑΙ και με 2η ΑΜD VGA και 3 οθόνες μια χαρά θα είσαι. Επίσης ποια 4650 έχεις? Υπήρχαν εκδόσεις με 2 DVI+SVideo και άλλες με DVI, HDMI, DSub. Η 2η υποστηρίζει 3 οθόνες, και απεικόνιση στις 2 μόνο. Αν ΝΑΙ χρησιμοποιείς και έναν DSUB->DVI adapter και είσαι έτοιμος Το έχω δοκιμάσει και με 6 οθόνες (4 πάνω σε μία FLEX και 2 πάνω σε μια 2η) σε ένα απλό μηχάνημα με διπύρηνο AMD για προβολή χρηματιστηριακών προγραμμάτων.
rebel2000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δυστυχώς έχω την 4650 με DVI,Dsub και S-Video και δεν την δουλεύω τώρα dual monitor λόγω Dsub. Και η gpu της μητρικής είναι Ati γιαυτό δεν περίμενα να είναι θέμα ασυμβατότητας. Γενικά το pc θα δουλεύει και μέχρι κάποιο βαθμό το Adobe Suite οπότε ίσως να μην είναι τόσο αδύναμες. Απο αυτές τις 2 ποια είναι καλύτερη? http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30175&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=4 http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21683&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=4 ή μήπως η λύση που προτείνατε με 2 πιο φθηνές?
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δυστυχώς έχω την 4650 με DVI,Dsub και S-Video και δεν την δουλεύω τώρα dual monitor λόγω Dsub Σου ανέλυσα παραπάνω για το DSUB και ότι σηκώνει άνετα μέχρι 2048x1536 (μεγαλύτερο του HD με άλλα λόγια)... Σε αυτό που ρωτάς σαφέστατα η 6850. Την γνώμη μου εγώ στην είπα, αλλά Adobe με 6450 λίγο χλωμό σε κόβω... Καλές αγορές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα