Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά

Μετά από 4 χρόνια με την μητρική MSI P35 Neo3 λέω να την αλλάξω γιατί μου βγάζουν πρόβλημα οι controllers των sata δίσκων.

Συμπληρώνω λοιπόν την φόρμα….

Τρέχων σύστημα :

Motherboard: MSI – P35 Neo3

CPU: Intel Dual CPU E2180 @ 2GHz – Socket 775

Memory: 4x512Mb Transcend DDR2 800

Video: RADEON X300 SERIES

Monitor: DELL U2311

Case: COOLERMASTER STACKER

Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 200-300 € αρχικά.

Χρήση υπολογιστή : Όχι παιχνίδια, Επεξεργασία εικόνας (Photoshop κ.λ.π), Office, Internet (joomla), Databases(ACCESS), Autocad (σπάνια).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? OXI

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: SERVER 2003 ή 2008 αλλά λειτουργία ως workstation στο σπίτι.

Επίσης έχω πολλούς σκληρούς δίσκους 1x2TB, 2x1TB, 2x300TB, (τους οποίους τους θέλω μέσα στο κουτί), 2x1TB ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ και πολλούς άλλους μικρότερους SATA αλλά και παλιούς IDE που τους έχω για Backup.

Άρα με ενδιαφέρει η ταχύτητα των δίσκων (SATA 3), δεν με ενδιαφέρει raid.

To κουτί έχει μπροστά: front control panel with 6 USB 2.0 connections, πίσω θέλω καμιά 4 επιπλέον USB, οπότε σύνολο 12 usb πάνω στην μητρική, αλλά δεν θα στεναχωρηθώ αν είναι και λιγότερες

Γενικά ψάχνω μια αναβάθμιση που θα ‘αντέξει’ για τα επόμενα 3-4 χρόνια, αλλά όχι και κάτι το extreme.

Σκέφτομαι μόνο για αλλαγή motherboard, cpu, και μνήμης, (την κάρτα video αργότερα)

Επίσης επειδή είμαι παράξενος με τον θόρυβο των fan, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια αθόρυβη ψήκτρα.

Επειδή έχω χαθεί με τις νέες τεχνολογίες και δεν μου μένει και πολύ χρόνος να ψάξω οποιαδήποτε πρόταση να με κατευθύνετε είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ ^_^

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εφόσον έχεις σκοπό να το κρατήσεις αρκετά, κατά τη γνώμη μου κάνε υπομονή να φτάσεις το μπάτζετ στα 450. 350 για cpu, mobo, ram (i5 + z77 μητρική + 8GB DDR3) και 100 για έναν ssd για να στήσεις win, προγράμματα και τα αρχεία που ανοίγεις και επεξεργάζεσαι περισσότερο.

Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις το μπάτζετ με τίποτα, δες αυτή τη λύση:

Επεξεργαστής: AMD FX 6100

Μητρική: Asrock 970 Pro3

Μνήμη: Corsair Vengeance Low Profile 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit

SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB

Δημοσ.

Εγώ προτείνω αυτό αλλά περίμενε και άλλες προτάσεις γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις συνθέσεις οπότε η δικιά μου μπορεί να μην κάνει.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εφόσον έχεις σκοπό να το κρατήσεις αρκετά, κατά τη γνώμη μου κάνε υπομονή να φτάσεις το μπάτζετ στα 450. 350 για cpu, mobo, ram (i5 + z77 μητρική + 8GB DDR3) και 100 για έναν ssd για να στήσεις win, προγράμματα και τα αρχεία που ανοίγεις και επεξεργάζεσαι περισσότερο.

Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις το μπάτζετ με τίποτα, δες αυτή τη λύση:

Επεξεργαστής: AMD FX 6100

Μητρική: Asrock 970 Pro3

Μνήμη: Corsair Vengeance Low Profile 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit

SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB

Προσωπικά νομιζω η AMD συνθεση του ειναι υπεραρκετη για τη χρηση που θελει.

Εξαλλου δε τον βλεπω να λεει καπου για το υπάρχον συστημα οτι τον χαλανε οι επιδοσεις..

Οποτε απο τη στιγμη που τωρα κανει τη δουλεια του με E2180 και 2 γιγα μνημης χωρις παραπονα , νομιζω το συστηματακι AMD είναι οτι πρεπει για τα επομενα 4-5 χρονια.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας :rolleyes:

Κοιτάζω την λύση ADM αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει και το z77.

Απλά θέλω να δω τα οικονομικά μου

πόσο με παίρνει να ανοιχτώ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας και πάλι

Επανέρχομαι στο θέμα. Μετά από πολύ σκέψη είπα να διαθέσω κάποια παραπάνω λεφτά να πάω σε λύση Ζ77.

Για μητρική σκέφτομαι http://www.skroutz.gr/s/444640/Gigabyte-GA-Z77X-D3H.html

ή http://www.skroutz.gr/s/445435/MSI-Z77A-GD55.html?keyphrase=Z77A-GD55

Μάλλον την πρώτη όμως γιατί με ενδιαφέρουν τα περισσότερα USBs.

Για επεξεργαστή είπα να πάρω ένα φτηνό και αργότερα τον αναβαθμίζω

http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=Intel+Core+i3+2120

Πως την βλέπεται αυτή την πρόταση?

Τι μου προτείνετε για μνήμη, αθόρυβο CPU cooler?

Επίσης, χρειάζεται να αλλάξω τροφοδοτικό? Αυτή την στιγμή έχω ένα που λέει ‘switching 5A’ επάνω.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι καπως υπερβολικο η MoBo να κανει ενα 50αρι πανω απο το CPU??? :whistle:

αθορυβο CPU cooler πρεπει να ειναι η H60 της corsair (ΧΩΡΙΣ ομως να ειμαι και σιγουρος) ξερω ομως πως χρειαζεσαι μια θεση στο κουτι για 12αρι fan

εκτος απο switching 5A μηπως λεει και τιποτα μαρκα ή watt?

Επεξ/σία από SOADNICK
Δημοσ.

Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση αλλά τρέχω .....

Σχετικά με το τροφοδοτικό είναι αυτό:

http://uk.shopping.com/Jou-Jye-400W-Jou-Jye-JJ-400PPGA/info

400W, δεν έχει καλώδια sata.

Για μνήμη σκέφτομαι αυτή:

http://www.skroutz.gr/s/292410/Corsair-CLASSIC-XMS3-8GB-DDR3-2000-Hz.html?keyphrase=Corsair+XMS3+8GB+DDR3-2000+Kit+

Τη μητρική την παίρνω ακριβότερη από τον επεξεργαστή με το σκεπτικό αργότερα (μετά από π.χ. 2 χρόνια) να μπορώ να αλλάξω μόνο νέο επεξεργαστή και τίποτα άλλο. Αν αυτό στην πράξη δεν παίζει πείτε το μου να το ξέρω.

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε, ευπρόσδεκτο. :-D

Δημοσ.

Μέχρι 70-80 € για τροφοδοτικό είμαι Ο.Κ. ?

Δεν θα έχω εξωτερική κάρτα γραφικών(προς το παρόν), αλλά θα έχω τουλάχιστον 5 HDDs

Πόσα watt χρειάζομαι περίπου?

Δημοσ.

Συνολικά μέχρι 400 έως 500 € το πολύ.

για Μητρική, CPU, Memory, τροφοδοτικό, ψύκτρα

Ελπίζω να φτάνουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...