Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τρομερά σοβαρό πρόβλημα και θερμοπαρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω κάποια έγγραφα word που βγάζουν το εξής μήνυμα: το word δεν μπορεί να ξεκινήσει τον μετατροπέα mswrd632. Έψαξα λίγο και βρήκα αυτή τη σελίδα που έχει ένα κουμπί Fix το οποίο υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα, πράγμα που δεν έγινε. Ακολούθησα και τη διαδικασία από μόνος μου με αυτό που λέει HKEY_LOCAL_MACHINE. Και πάλι δεν έγινε τίποτα. Τώρα πια δεν μου βγάζει το μήνυμα για τον μεατροπέα mswrd632, αλλά ανοίγει κατευθείαν το έγγραφο με κάτι τετραγωνάκια.

Το θέμα είναι το εξής: τα συγκεκριμένα αρχεία τα είχα αποθηκεύσει από ένα λαπτοπ σε ένα usb και από το usb σε ένα desktop pc, απ' όπου και δεν ανοίγουν. Στο λαπτοπ άνοιγαν κανονικά, όμως το λαπτοπ τώρα πια δεν ανοίγει γιατί έχει πρόβλημα. Αν πάρω τον σκληρό του και το φορέσω στο desktop pc λέτε να ανοίξουν ή είναι θέμα windows xp; (xp είχα και στο λαπτοπ αλλά εκεί, παραδόξως, άνοιγαν κανονικά τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Το περίεργο είναι ότι στον ίδιο φάκελλο που αποθήκευσα από το λαπτοπ στο usb και από κει στο desktop pc, έχω ένα σωρό άλλα έγγραφα word που ανοίγουν κανονικά. Το πρόβλημα το έχω σε 3 έγγραφα.

Παιδιά, όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη γιατί χρειάζομαι πώς και τι αυτά τα έγγραφα. Έχω ρίξει άπειρες ώρες δουλειά, και αν τα χάσω, χάθηκα.

Επεξ/σία από sarantatessera
Δημοσ.

Μοιάζει σα να έχεις corruption στα αρχεία. Αν θες, στείλε κάποιο link ενός από αυτά (εννοείται συμπιεσμένο) για να κάνω απόπειρα σε word 2010.

Δημοσ.

Έκανες αυτό που λες με το δίσκο του λάπτοπ, να τον συνδέσεις στο ντέσκτοπ για να πάρεις τα αρχεία; Μου φαίνεται η πιο λογική κίνηση.

Δημοσ.

Όχι, αλλά από το δίσκο του λάπτοπ (τουλάχιστον όσο αυτό δούλευε) τα είχα αντιγράψει σε δύο διαφορετικά σημεία: έναν εξωτερικό σκληρό και ένα usb. Ύστερα τα πέρασα και στο desktop pc. Δεν ανοίγει από πουθενά. Και στις τρεις περιπτώσεις μού βγάζει αυτά τα κουτάκια τα περίεργα.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι μετά το κουμπί Fix που πάτησα (αυτό που ανέφερα στο πρώτο post), δεν μου βγάζει το μήνυμα (το word δεν μπορεί να ξεκινήσει τον μετατροπέα mswrd632) πια, παρά πετάει κατευθείαν τα κουτάκια, χωρίς να ζητάει καν τον κωδικό που του είχα ορίσει (μέσω του word).

Δημοσ.

Ποιά έκδοση του word είχες στο laptop? Γιατί δε δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις την ίδια έκδοση στο desktop pc και να δοκιμάσεις να τα ανοίξεις με αυτή? Πιθανόν βέβαια να χρειάζεσαι τα αυθεντικά που είναι στο σκληρό του laptop μιας και απ' ότι φαίνεται η μετατροπή τα χάλασε.

Δημοσ.

hawkpilot, δεν έχω κάποιο λινκ. Εννοείς να τα είχα ανεβάσει κάπου;

dancer_69, την ίδια έκδοση έχω και στο λαπτοπ και στο desktop pc.

(Σε άλλο υπολογιστή που αποπειράθηκα να το ανοίξω, το έβγαλε το μήνυμα για το μετατροπέα).

Δημοσ.

hawkpilot, δεν έχω κάποιο λινκ. Εννοείς να τα είχα ανεβάσει κάπου;

...

Ανέβασε σε κάποια δωρεάν υπηρεσία hosting συμπιεσμένο με κωδικό ένα από τα αρχεία και στείλε μου με pm το link για το download με το password. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το filefactory ή αν έχεις dropbox ακόμα καλύτερα (πιο εύκολα για σένα).

Πάντως το βλέπω ζόρικο να ανακτίσεις τα περιεχόμενα των αρχείων σου. Φαίνεται ότι κάτι συνέβει στις πρωτότυπες εκδόσεις που υπάρχουν στο σκληρό του laptop. Έκανες αυτό που σου πρότεινε ο accipio?

Δημοσ.

Ανέβασε σε κάποια δωρεάν υπηρεσία hosting συμπιεσμένο με κωδικό ένα από τα αρχεία και στείλε μου με pm το link για το download με το password. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το filefactory ή αν έχεις dropbox ακόμα καλύτερα (πιο εύκολα για σένα).

Πάντως το βλέπω ζόρικο να ανακτίσεις τα περιεχόμενα των αρχείων σου. Φαίνεται ότι κάτι συνέβει στις πρωτότυπες εκδόσεις που υπάρχουν στο σκληρό του laptop. Έκανες αυτό που σου πρότεινε ο accipio?

Μόλις τώρα και, ευτυχώς, όλα καλά! Τα αρχεία από τον σκληρό του λάπτοπ είχαν μείνει "υγιή"! Τέλος καλό, όλα καλά.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Μόλις τώρα και, ευτυχώς, όλα καλά! Τα αρχεία από τον σκληρό του λάπτοπ είχαν μείνει "υγιή"! Τέλος καλό, όλα καλά.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Μπράβο. Η κρυάδα που πέρασες να σου γίνει... μάθημα να κρατάς τριπλά και τετραπλά αντίγραφα ασφαλείας για ανεκτίμητα αρχεία/δεδομένα. Γράψου σε 2 - 3 free λύσεις cloud hosting (dropbox, sugarsync, skydrive, κλπ) και ανέβαζε τα αρχεία συμπιεσμένα με κωδικό. Εννοείται ότι πρέπει να κρατάς και κάπου τοπικά ένα αντίγραφο για γρήγορη πρόσβαση. cool.png

Δημοσ.

Μπράβο. Η κρυάδα που πέρασες να σου γίνει... μάθημα να κρατάς τριπλά και τετραπλά αντίγραφα ασφαλείας για ανεκτίμητα αρχεία/δεδομένα. Γράψου σε 2 - 3 free λύσεις cloud hosting (dropbox, sugarsync, skydrive, κλπ) και ανέβαζε τα αρχεία συμπιεσμένα με κωδικό. Εννοείται ότι πρέπει να κρατάς και κάπου τοπικά ένα αντίγραφο για γρήγορη πρόσβαση. cool.png

Αυτά τα cloud hosting δεν ξερω τι ακριβώς είναι αλλά θα το ψάξω άμεσα. Δεν έχει φόβο να στα χακάρουν, να έχουν πρόσβαση σ' αυτά κάποιοι που "ξέρουν τα κόλπα;"

accipio, τα είχα σε δύο διαφορετικά σημεία, πέρα από το λάπτοπ που τα παιξε. Αλλά μάλλον δεν είχε γίνει καλή αντιγραφή.

Δημοσ.

Αυτά τα cloud hosting δεν ξερω τι ακριβώς είναι αλλά θα το ψάξω άμεσα. Δεν έχει φόβο να στα χακάρουν, να έχουν πρόσβαση σ' αυτά κάποιοι που "ξέρουν τα κόλπα;"

...

Γι' αυτό σου συνιστώ να ανεβάζεις αρχεία συμπιεσμένα και προστατευμένα με κωδικό. Ψάξε στο google για dropbox, sugarsync, skydrive

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...