Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Έχει πολύ πλάκα αυτή η διαμάχη σε κάθε σχετικό ή και άσχετο θέμα. Για μένα το ζήτημα έχει ως εξής: Είναι το linux τόσο καλύτερο από τα windows που να δικαιολογεί την εκ μέρους μου αλλαγή συνηθειων και φιλοσοφίας 15 χρόνων? Για αυτά που κάνω εγώ και με βάση τον τρόπο που χρησιμοποιώ το pc μου, όχι δεν είναι. Ο καθένας βέβαια απαντάει διαφορετικά. Απλά για να σπάσεις την κυριαρχία σε κάτι που έχει εδραιωθεί, δεν αρκεί να είσαι καλύτερος. Πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος και σε όλα. my 2 cents.
corrupted Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Απλά για να σπάσεις την κυριαρχία σε κάτι που έχει εδραιωθεί, δεν αρκεί να είσαι καλύτερος. Πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος και σε όλα. Συμφωνω απολυτα. Αναλογα με τις απαιτησεις που εχει καποιος απο ενα μηχανημα, υπαρχει ξεκαθαρος νικητης στις δυο βασικες κατηγοριες. Γι'αυτο τα win κυριαρχουν στα desktops και το linux στους servers. Προσωπικα χρησιμοποιω και τα δυο λειτουργικα, αλλα δεν ειμαι μαζοχας να προσπαθω με το ζορι να κανω στο linux αυτα που σε windows γινονται καλυτερα, οπως η επεξεργασια ηχου ή εικονας (sony soundforge, adobe photoshop). Ή η παραγωγη μουσικης με το Reason/Presonus Studio One... Ουτε εμπιστευομαι την φυλαξη των αρχειων μου σε windows, τα βαζω σε linux και τα τραβαω με samba... Αν δεν ειναι κολλημενος καποιος, παιρνει τα καλυτερα και απο τα δυο λειτουργικα και ειναι ενας ευτυχισμενος χρηστης...
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Το πρόβλημα με τα windows είναι ότι η υπερβολική απλότητα για τον χρήστη, συνεπάγεται υπερβολική πολυπλοκότητα στο λογισμικό με όλα τα επακόλουθα. Για έναν χρήστη που απλά μπαίνει σε ιντερνετ και γράφει κάνα κείμενο δεν υπάρχει λόγος να βάλει windows. Για μια εταιρεία που θέλει να στήσει έναν σερβερ, είναι πολύ πιο φθηνό να βάλει ένα linux server που να τρέχει σε command line, παρά να δώσει ένα σωρό χρήματα για να αγοράσει windows server με πολλά περιττά χαρακτηριστικά (features) μαζί με ανάλογα ισχυρό υπολογιστή για να τα αντέξει. Yπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου τα windows είναι μονόδρομος (π.χ mssql). Για έναν power user που θέλει να κάνει τα πάντα, από προγραμματισμό μέχρι games τα windows είναι αναγκαία.
Bspus Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δεν ειναι τυχαιο που οταν ειχε πεσει το site της Microsoft πριν καποια χρονια εγραφε fedora server error. Δηλαδη στο redmond δεν ξερουν να φτιαξουν ενα server προιον της προκοπης που να υποστηριζει τη δικια τους υποδομη. Και δεν εχουν ειδικη εκδοση του λειτουργικου τους που δεν ειναι "σκοπιμως" ευαλωτη σαν αυτες που δινουν στο κοινο για εσωτερικη καταναλωση. Αλλα και οταν στρεφονται και αυτοι στον ανταγωνισμο διαλεγουν μια Bleeding edge consumer oriented διανομη, που ειναι η πλεον ακαταληλη για τη δουλεια. Μα ποσο ασχετοι ειναι πια Αναρωτιεμαι ποιο σερβεροπακετο ειναι αυτο που οταν βγαζει error αναφερεται στη διανομη που το τρεχει
billxl Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Είχα την εντύπωση πως για στρατιωτικό εξοπλισμό χρησιμοποιούνται περισσότερο PPC επεξεργαστές. Πως να τρέξουν Windows τα drones;
21century Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ειναι πολυ αργα για το δημοσιο σε περιοδους κρισης να κανει τετοιες δαπανες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα