Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

post-44542-0-60689600-1339253802_thumb.png

Καλησπέρα!θα ήθελα να μου πείτε πως είναι δυνατόν να έχω S/N ratio 6.0dB και τόσα πολλά CRC errors και η γραμμή μου να είναι σταθερή μέχρι αηδίας.

Γιατί δεν έχω αποσυνδέσεις και είναι τόσο σταθερή η ταχύτητα?Σε ping με google.com έχω σταθερα 60 ms με +- 1.

Μήπως είναι λάθος η μέτρηση του router?ή τελικά και με 6.0dB θόρυβο θα έπρεπε να παίζει καλά η γραμμή?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.

Επεξ/σία από Xvipes
Δημοσ.

post-44542-0-60689600-1339253802_thumb.png

Καλησπέρα!θα ήθελα να μου πείτε πως είναι δυνατόν να έχω S/N ratio 6.0dB και τόσα πολλά CRC errors και η γραμμή μου να είναι σταθερή μέχρι αηδίας.

Γιατί δεν έχω αποσυνδέσεις και είναι τόσο σταθερή η ταχύτητα?Σε ping με google.com έχω σταθερα 60 ms με +- 1.

Μήπως είναι λάθος η μέτρηση του router?ή τελικά και με 6.0dB θόρυβο θα έπρεπε να παίζει καλά η γραμμή?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.

Μήπως ο πάροχος σου απλά δίνει 6 ? Και εγώ με forthnet 6 έχω.

Uptime: 10 days, 17:24:12

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 13.944

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 13,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 6,5

FEC Errors (Up/Down): 16 / 244.132

CRC Errors (Up/Down): 16 / 16

HEC Errors (Up/Down): 1.207 / 15

Όπως βλέπεις, εγώ έχω μια τάξη μεγέθους διαφορά FEC από εσένα και πάλι η γραμμή είναι σταθερή. Errors θα υπάρχουν στα στατιστικά.

Περίμενε να ακούσεις από κάποιον με πιο πολλές γνώσεις στο θέμα αλλά η γνώμη μου είναι να μην ανησυχείς.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση.δεν ανησυχώ απλά είμαι περίεργος γιατί με βάση το θεωρητικό κομμάτι των δικτύων ξέρω πως δεν είναι επιτρεπτό το 6.0 db και μάλιστα με τόσα CRC errors που έχω.

Αν κάποιος ξέρει καλύτερα θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει τι παίζει :D

Δημοσ.

Απο την ip που φαίνεται στο screenshot βλέπω έχεις οτε έτσι;

Δε θα σου λύσω την απορία σχετικά με τα crc errors αλλά μου φαίνεται περίεργο, είχα την εντύπωση οτι ο οτε δε δίνει 6db ακόμα και αν το ζητήσεις.

Δημοσ.

OTE έχω ναι.

Τι εννοείς δε θα μου λύσεις την απορία?δεν ξέρεις ή δεν θες, δεν κατάλαβα :P

Επίσης να δίνει 6db?επιλογή μου είναι το snr? :P

Δημοσ.

Χαχαχα δεν ξέρω!

Πέρα απο forthnet οι υπόλοιποι δίνουν 9αρι. Σίγουρα σε wind και hol μπορείς να κάνεις αίτημα να ρίξουν το target margin σε 6 για να κερδίσεις σε ταχύτητα. O οτε δεν πρέπει να δέχεται τέτοια αιτήματα.

Δημοσ.

Χαχαχα δεν ξέρω!

Πέρα απο forthnet οι υπόλοιποι δίνουν 9αρι. Σίγουρα σε wind και hol μπορείς να κάνεις αίτημα να ρίξουν το target margin σε 6 για να κερδίσεις σε ταχύτητα. O οτε δεν πρέπει να δέχεται τέτοια αιτήματα.

ή εγώ δεν ξέρω τι είναι το signal to noise margin ή εσύ.

Είναι δυνατόν να διαλέγεις το snr σου? (με trollareis? :P )

Δημοσ.

Nope, κάνε ένα τηλέφωνο! Όταν λέμε ας πούμε οτι ο Χ πάροχος μου έριξε ταχύτητα επειδή έχω αποσυνδέσεις ουσιαστικά ανεβάζουν το target margin για να είναι πιο σταθερή η γραμμή.

Δημοσ.

Ίσως φταίω και εγώ που δεν έδωσα πολλές πληροφορίες μιας και ουσιαστικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα απλά ρωτάω ακαδημαϊκά.

Επειδή είχα πρόβλημα με τις άλλες πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι όταν ένωνα και τα 4 καλώδια στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου στο σπίτι(εκεί είναι και το router) είχα snr 9db αλλά αποσυνδέσεις κάθε 3 λεπτά(γιατί μια από τις άλλες πρίζες του σπιτιού είναι χαλασμένη εν τέλη.

Έτσι τις αποσύνδεσα όλες και άφησα μόνο την κεντρική που είναι κομπλέ αλλά έχω τα παραπάνω νούμερα.

Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι λανθασμένη η τιμή στο snr?

Δημοσ.

Για να είναι λάθος το snr σημαίνει οτι δεν το διαβάζει σωστά το router αλλά δε θα έβλεπες 6. Το συγχωρεμένο linksys μου ας πούμε όταν ετοιμαζόταν για disconnect έβγαζε -1200000db. Έχω δει και thomson να δείχνει 106db.

ps: άργησα λίγο να απαντήσω ε; :P

Δημοσ.

6 ari margin κανονικα χωρις να το πειραξει καποιος δινει μονο η forthnet.

crc errors και 10 snr να ειχες παλι θα εβλεπες.ο οτε κανονικα δινει 9.εκτος αν κανεις κανα Reboot και δεις μετα το ρουτερ σου να συγχρονιζει με 9 Margin οποτε εκει απλα μπορει να κανει καποιο σκαμπανεβασμα.το οτι εχεις crc δεν σημαινει οτι θα σου κανει αποσυνδεση απλα αν ειναι σε υπερβολικο βαθμο τοτε μπορει να εχεις αρκετα πακετα Retransmitted και να χανεις σε ταχυτητα.

επισης πολλα απο αυτα τα errors δημιουργουνται και στο Negotiation οταν παει να συγχρονισει το ρουτερ.επισης ναι θα μπορουσε και το ρουτερ να αναφερει κατι λαθος.

πχ το Thomson εχει bug στα errors.

τωρα εχω αυτα

FEC Errors (Up/Down): 0 / 904.427

CRC Errors (Up/Down): 0 / 4.995

HEC Errors (Up/Down): 0 / 4.487

και ειμαι 2 μερες Online.καποιες στιγμες μπορει να δω οτι εχω 4.000.000.000

το παραξενο συνεχιζει να ειναι αν συνεχιζεις να εχεις 6 snr μετα απο Reboot.

Δημοσ.

παλι δεν καταλαβα την εννοια του ”η φορθνετ δινει 6”.για να το κτλβω εννοεις οτι τα πακετα ερχονται με τοσο ”ηχο” που η διαφορα ηχος/θορυβος δινει σταθερα 6? Ρωταω τοσο αναλυτικα γιατι αυτος ηταν κ ο σκοπος του ποστ μου να μαθω τι γινεται.

Και μετα απο ρεσταρτ εχω 7.6 κ μετα απο λιγη ωρα πεφτει στα 6.

Δημοσ.

Το snr στην ουσια ειμαι μεσος ορος των συνολικων snr των tones.

και για να μην το μπλεκουμε πολυ γιατι μετα παει μακρια στην ουσια οταν αλλλαζεις profile κοβεις ειτε μερικα bits per tone ειτε κοβεις καποια tones τελειως που ειναι αρκετα ψηλα στο φασμα και ειναι αυτα που ειναι πιο ευαισθητα.στο guide απο κατω στην υπογραφη εχω μια εικονα απο analyzer που γραφει τα bits per tone και στο τελος κοβονται επειδη εχει profile.

τωρα αυτο που λεμε η forthnet εχει 6 απλα στην ουσια αφηνει περισσοτερα bits per tone το οποιο σε μια καλη γραμμη απλα θα σου μεταφερει παραπανω bits αρα και μεγαλυτερο συγχρονισμο σε μια χαλια γραμμη θα σου δημιουργησει προβληματα στο συγχρονισμο.το φυσιολογικο οσο μπορει να ορισει καποιο το φυσιολογικο θα ειναι να εχεις αυτο που εχεις +-1 αλλα επειδη αυτο δεν ειναι εφικτο για αυτο υπαρχουντ α Profiles>οχι οτι αμα μπει profile θα μεινει σταθερο απλα θα εχεις μεγαλυτερο ανοχη πριν κανει αποσυνδεση.οσο πιο πολυ ανεβαζεις snr τοσο πιο stable η γραμμη αλλα και πιο αργη.πχ αν καποιον τον βαλεις σε 2 Mbit γραμμη θα δεις οτι εχει κατι 20-25 margin.και αμα δεις γραφημε πχ με Orbmt θα δεις ελαχιστα bits per tone αφου δεν χρειαζονται πολλα για να φτασει τα 2mbit καποιος.

απο το 7,5 στο 6 δεν ειναι θεμα παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...