Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, αν και το profile το κάνα 4 χρονιά πριν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάποιο thread οπότε συγχωρέστε με για κάποια "παρατυπία" (πχ πρόσεξα ότι όλοι μιλάνε Ελληνικά, ελπίζω να μην απαγορεύονται τα greekenglish γιατί λόγω προβλήματος δυσλεξίας με βολεύει καλύτερα έτσι). Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος χρειάζομαι βοήθεια για την κατασκευή pc.

Ποσό που διαθέτουμε : Περίπου 1500-1700

Χρήση υπολογιστή :Gaming,Βίντεο editing,programming και γενικά τα πάντα όλα

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Sony Vegas, Adobe After FX

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Δεν έχω κάτι στο νου μου αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι θέλω να είναι LED και καλό θα ταν να μην είναι πολύ μεγάλη (20"-23") και με αναλύσεις 1600 με 1920

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι;

Ποντίκι έχω το Logitech G500 και από πληκτρολόγιο θα πάρω ένα απλό της λογιστεί στα 20 ευρό και ηχεία θα θελα τα διπλά όχι 2.1 η τίποτα πιο πάνω καλά διπλά γύρω το πολύ πολύ 50-60 ευρό για αυτά

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη οπότε λογικά visionstudio

Αν τα κομμάτια που Θέλουμε να αγοράσουμε Θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα;

Όλα μαζί θα ταν προτιμότερο

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο;

θα το κατασκευάσω μονός και με την βοήθεια ενός συγγενή πιο ειδικού(λογικά)

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δεν με χαλάει να είναι cracked άμα είναι να γλιτώσω 100 ευρώ

Σχόλια: Όπως είπα θέλω ένα pc που θα τρέχει πολλά μαζί,gaming σε max settings,καθώς επίσης ασχολούμαι με audio editing και audio production και προγραμματίζω γενικά καταπιάνομαι με πολλά πράγματα στο pc,δεύτερον θα θελα να διαρκέσει πολλά χρονιά και να έχει την δυνατότητα για upgrades για το μέλλον όταν χρειαστεί και όχι να πάρω νέο.

Έφτιαξα ένα πρόχειρο pc όπως νεύετε και εδώ πείτε μου τι πιστεύετε και προτείνετε φυσικά τις δικές σας ιδέες και ευχαριστώ για το χρόνο σας

2m6wj21.jpg

Ευχαριστώ τον antonl για την "μετάφραση' :D

Αα επίσης δεν ενδιαφέρομε για overclocking για κανένα μέρος του υπολογιστή καθώς αυτό θα ήταν έναντι στο long time use που σκέφτομαι. Εκεί που έχω κύριος πρόβλημα είναι στην συμβατότητα των εξαρτημάτων καθώς και η πιθανή υπερθέρμανση και η έλλειψη ισχύς

Δημοσ.

Επειδή τα greeklish απαγορεύονται όπως φαντάστηκες, κάνε copy/paste το από κάτω στο post σου για να μην κλειδωθεί το θέμα.

Καλησπέρα παιδιά, αν και το profile το κάνα 4 χρονιά πριν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάποιο thread οπότε συγχωρέστε με για κάποια "παρατυπία" (πχ πρόσεξα ότι όλοι μιλάνε Ελληνικά, ελπίζω να μην απαγορεύονται τα greekenglish γιατί λόγω προβλήματος δυσλεξίας με βολεύει καλύτερα έτσι). Λοιπόν όπως λέει και Ο τίτλος χωρίζαμε βοήθεια για την κατασκευή pc.

Ποσό που διαθέτουμε : Περίπου 1500-1700

Χρήση υπολογιστή :Gaming,Βίντεο editing,programming και γενικά τα πάντα όλα

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Sony Vegas, Adobe After FX

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Δεν έχω κάτι στο νου μου αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι θέλω να είναι LED και καλό θα ταν να μην είναι πολύ μεγάλη (20"-23") και με αναλύσεις 1600 με 1920

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι;

Ποντίκι έχω το Logitech G500 και από πληκτρολόγιο θα πάρω ένα απλό της λογιστεί στα 20 ευρό και ηχεία θα θελα τα διπλά όχι 2.1 η τίποτα πιο πάνω καλά διπλά γύρω το πολύ πολύ 50-60 ευρό για αυτά

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη οπότε λογικά visionstudio

Αν τα κομμάτια που Θέλουμε να αγοράσουμε Θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα;

Όλα μαζί θα ταν προτιμότερο

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο;

θα το κατασκευάσω μονός και με την βοήθεια ενός συγγενή πιο ειδικού(λογικά)

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δεν με χαλάει να είναι cracked άμα είναι να γλιτώσω 100 ευρώ

Σχόλια: Όπως είπα θέλω ένα pc που θα τρέχει πολλά μαζί,gaming σε max settings,καθώς επίσης ασχολούμαι με audio editing και audio production και προγραμματίζω γενικά καταπιάνομαι με πολλά πράγματα στο pc,δεύτερον θα θελα να διαρκέσει πολλά χρονιά και να έχει την δυνατότητα για upgrades για το μέλλον όταν χρειαστεί και όχι να πάρω νέο.

Έφτιαξα ένα πρόχειρο pc όπως νεύετε και εδώ πείτε μου τι πιστεύετε και προτείνετε φυσικά τις δικές σας ιδέες και ευχαριστώ για το χρόνο σας

2m6wj21.jpg

Δημοσ.

Εγω αυτο προτεινω μαζι με εναν western digital 1 TB

θα μπορούσες να μου πεις και το γιατί, ώστε να μάθω και εγώ περισσότερα καθώς και να καταλάβουν και την λογική σου και οι άλλοι που θα μπούνε να βοηθήσουν? Ευχαριστώ

Επίσης πιστεύω 120 gb SDD είναι πολλά για μια τόσο νέα τεχνολογία και η αναλογία χρησιμότητας και κόστους δεν συμβαδίζει προς το παρόν

Δημοσ.

Video Editing ειπες.Τα 120 δεν ειναι πολλα.Γυρω στα 40 GB χρειαζονται για τα Windows και τα απλα προγραμματα.Επισης οταν θα κανεις ενα βιντεο επεξεργασια θα το περνας στον SSD για να κανεις πιο γρηγορα την δουλεια σου.Πλεον συστημα χωρις SSD δεν λες οτι ειναι γρηγορο και ειδικα για επεξεργασια Video.Αμα βαλεις και κανενα μεγαλο προγραμμα παν τα 60 GB.Περιμενε να σου πει κι αλλος την γνωμη του...

Δημοσ.

γιατί όλοι του λέτε nividia η asus δεν είναι καλύτερη ????

ειναι nvidia και ati. asous,gigabyte,sapphire,msi ειναι εταιριες που φτιαχνουν καρτες (και οχι μονο)

Δημοσ.

θα μπορούσες να μου πεις και το γιατί, ώστε να μάθω και εγώ περισσότερα καθώς και να καταλάβουν και την λογική σου και οι άλλοι που θα μπούνε να βοηθήσουν? Ευχαριστώ

Επίσης πιστεύω 120 gb SDD είναι πολλά για μια τόσο νέα τεχνολογία και η αναλογία χρησιμότητας και κόστους δεν συμβαδίζει προς το παρόν

Να υπερθεματίσω λίγο για μερικά πράγματα στην σύνθεση του Thanos σε σχέση με την δική σου:

- SSD οπωσδήποτε!!! Για τέτοιες χρήσεις "δημιουργήθηκαν" αυτοί. Καλό το loading των Windows στο 1/3 του χρόνου. Καλό και το φόρτωμα των browsers 2-3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, ΑΛΛΑ για σένα που θα κάνεις access συνέχεια μεγάλα αρχεία ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ λύση. Για να μην σου πω πω και τα 128 λίγα είναι και ψάξου για 256 απο Amazon, μην σκεφτείς οτιδήποτε κάτω από 128

- NVidia GTX 670. Αν δεις στα requirements των προγραμμάτων που έβαλες, η NVidia σου δίνει πολύ πιο γρήγορο rendering σε σχέση με μια ATI (δες ειδικά το H.264). Το περίεργο είναι πως το SONY VEGA δουλεύει καλύτερα με GTX σε σχέση με μια Quadro...

- Οθόνη. Gaming σε 20 ίντσες -> fail! Και αυτή που σου έβαλε είναι IPS ενώ η δική σου TN -> τεράστιο fail για τις υπόλοιπες δουλειές που το θέλεις. Το IPS είναι μονόδρομος στην επιλογή σου

- CPU. Εδώ θα δώσω σε σένα ένα δίκιο. Για μένα δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα (~70) του 3770. Θα έπαιρνα τον 2600 αλλά την (k) έκδοση, δηλαδή με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, γιατί το OCing βοηθάει πάρα πολύ στο rendering/encoding και όχι τόσο στο gaming. Με άλλα λόγια είναι CPU HUNGRY!

Και ένα HW part που δεν το πιάσατε καθόλου. Sound-Card. Δεν νομίζω πως οι on-board λύσεις σε καλύπτουν. Θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο, αλλά οι γνώσεις μου στο κομμάτι αυτό δεν είναι αρκετές ώστε να σου προτείνω κάτι εγώ.

Εν κατακλείδι, αφού θα τα στήσετε μόνοι σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αγοράσετε όλα από το VS. Σε μερικά πράγματα δεν έχει καλές τιμές αυτήν την στιγμή πχ ακόμα και το Πλαίσιο έχει τον 3770k 20 ευρώ λιγότερα... Κοιτάξτε και το καινούριο μαγαζί MrSmith. Υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία αλλά έχει ακόμα σχετικά καλές τιμές π.χ. 112€ Samsung 830 128GB που είναι αρκετά πιο γρήγορος από τον ForceGT και 20 ευρώ πιο φθηνός

Δημοσ.

Λοιπόν ύστερα από πολλές ώρες μελέτης επί του θέματος κατέληξα εδώ πείτε μου και εσείς άμα μου ξέφυγε τπτ επίσης σκέφτηκα να πάρω την Κ έκδοση για την cpu και τις μέρες που θα είναι να κάνω το final render να κάνω overclock την cpu αλλά μόνο τότε οπότε υπάρχει κάποιο ανεμηστιράκη αθόρυβο και φτηνό απλά για το λίγο Overclock που θα κάνω?Και όντως το σκέφτηκα και αυτό με τα χωριστά κομμάτια αλλά φοβάμαι μην γίνει κάνα μπέρδεμα.Επίσης για την SDD δεν θα ήταν καλύτερο άμα βάζω εκεί μόνο τα προγράμματα και το raw footage ston HDD?

33lefb7.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...