vagelis81 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Επαιζα fifa και μου επανηλθε στο μυαλο μια απορια που εχω χρονια και που πολλες φορες εχω συζητησει με φιλους αλλα ποτε δε πηρα απαντηση.Αληθεια η εταιρεια που κατασκευαζει το εν λογω παιχνιδι αλλα και ολες οι εταιρειες που κανουν το ιδιο με αλλα παιχνιδια spor (pro evolution soccer,nba 2k,nba live κτλ) για να χρησιμοποιησουν τα ονοματα ,τις εμφανισεις των παικτων και των ομαδων πληρωνουν δικαιωματα σε καποιους η οχι και αν ναι σε ποιον ακριβως;Παντως με μια πρωτη σκεψη χωρις φυσικα να ξερω πολλα επι του θεματος η απαντηση μου ειναι πως ναι πληρωνουν και φυσικα αυτο το ποσο που διαθετουν για αυτη τη δουλεια δε θα ναι καθολου μικρο.Περιμενω τις απαντησεις σας.Ευχαριστω!
geowizard Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Λογικα κατι θα πρεπει να πληρωνουν αλλα σκεψου το αλλιως: Τα call of duty, battlefield κτλ πληρωνουν τους δημιουργους καθε οπλου που εχουν στο παιχνιδι;
sargio01 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Απ' όσο ξέρω για τα ποδοσφαιράκια, πληρώνουν! Πολλές φορές είναι και στο πλαίσιο marketing(πχ fifa soccer με uefa euro) Για τα ονόματα και τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών,την FIFpro(διεθνής ομοσπονδία αμειβόμενων ποδοσφαιριστών). Για τις εμφανίσεις-σήματα-ονομασίες συλλόγων, τις αντίστοιχες εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες(πχ ΕΠΟ, premier league κλπ.). Για τις διοργανώσεις(champions league, libertadores κλπ.), τις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες(FIFA, UEFA, CONCACAFF κλπ.). *Σε ορισμένες περιπτώσεις(βλ. cristiano ronaldo, messi κλπ.), εμπλέκονται σ' αυτό και χορηγοί(nike, adidas κλπ). Τα call of duty, battlefield κτλ πληρωνουν τους δημιουργους καθε οπλου που εχουν στο παιχνιδι; Αρκεί να σου πω, πως η ανάπτυξη του εξομοιωτή πτήσης "usaf της janes"(αρχές με μέσα των '00s) για το pc, χρηματοδοτούταν απο το υπουργείο άμυνας των HΠA, στο πλαίσιο του marketing του! Και μάλιστα, σπονσόραρε το παιχνίδι και στο επίσημο σάιτ του!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα