MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Σημερα ειδα το τοπικ αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. Κανε αλλαγες στα καναλια του wa701nd και κανε δοκιμες στην ταχυτητα μεχρι να βελτιωθει σε επιθυμητα επιπεδα. Δοκιμασε και τα καναλια 12-13 βαζοντας Greece στη Region του tp-link. Το ιδιο θα σε συμκβουλευα και πριν πας σε sma καλωδιο διοτι παντα υπαρχει η περιπτωση παρεμβολων. (η ασυρματη συνδεση και η απωλεια ταχυτητας αφορα το link μεταξυ realtek με το 701 αν καταλαβα καλα)
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Πέρασα κοντά 13m καλώδιο sma( Site: αυτό'>http://linkshop.gr/s...d=598']αυτό συγκεκριμένα). Η ταχύτητα είναι 970-1000 Kb/sec. Χάνει αρκετά δηλαδή. Συνολικό κόστος 10€ (το linkshop στέλνει χωρίς έξοδα αποστολής αν κάνεις τραπεζική κατάθεση). Ευχαριστώ όσους βοήθησαν. καταρχη.το tp link ειναι access point.το adsl router σου ποιο ειναι? β.αν παρεις απο το Tp link με καλωδιο τερματιζεις την γραμμη σου?στα ποσα συγχρονιζει? γ.αν εισαι διπλα στο Tp link με το συγκεκριμενο Pc πριν βαλεις την επεκταση την τερματιζες την γραμμη?αν οχι τοτε εχουμε και αλλο θεμα.αν ναι οκ τοτε σιγουρα τα 13 μετρα εχουν αρκετο Loss οποτε το δεχομαι ειδικα για ενα καλωδιο των 10 ευρω.βεβαια για να μην χανεις καθολου θα μπορουσες να πας ειτε σε powerline πιο ακριβη λυση ειτε να πας σε καλωδιο δικτυου. Σημερα ειδα το τοπικ αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. Κανε αλλαγες στα καναλια του wa701nd και κανε δοκιμες στην ταχυτητα μεχρι να βελτιωθει σε επιθυμητα επιπεδα. Δοκιμασε και τα καναλια 12-13 βαζοντας Greece στη Region του tp-link. Το ιδιο θα σε συμκβουλευα και πριν πας σε sma καλωδιο διοτι παντα υπαρχει η περιπτωση παρεμβολων. (η ασυρματη συνδεση και η απωλεια ταχυτητας αφορα το link μεταξυ realtek με το 701 αν καταλαβα καλα) πρεπει και οι καρτες να υποστηριζουν 12-13.αλλα στο σπιτι ολο και καποιο αλλο καναλι θα παιξει.πχ 1 η 6 η 11.ναι αυτο αναφερει σαν απωλεια απο το tp link Μεχρι την καρτα αλλα δεν μας εχει πει αν παλια την τερματιζε την γραμμη και γενικοτερα ολα αυτα που του εχω γραψει πιο πανω.
Arctic Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 To router είναι το Comtrent CT-5611T που έδινε παλιά ο OTE σε συνδέσεις Conn-x. Τη ταχύτητα δεν την έχω ελέγξει με υπολογιστή ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο router μέσω ethernet. Ωστόσο ο ίδιος υπολογιστής(όταν ήταν κοντά στο AP-πάνω πάτωμα) έπιανε ταχύτητα 2.1-2.2Mb/s σε torrents(σταθερή για λίγη αλλά αρκετή ώρα,2 λεπτά ίσως παραπάνω-δεν ήταν κάτι το στιγμιαίο πάντως). Αυτό που γράφετε για τα κανάλια δυστυχώς δεν έχω ιδέα που αναφέρεστε. Αν βρω χρόνω θα ασχοληθώ να μάθω.
poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 αρα η αποσαση και οι απωλειες θεωρητικα σου ριχνουν την αποδοση.μεσα στο Tp link πρεπει να σου λεει σε ποιο καναλι παιζει η να ειναι αυτοματο.δοκιμασε 1 μετα 6 μετα 11 και δες αν αλλαξε κατι.
alcamus06 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Χαίρεται , θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκαθαρίζω ότι από κεραίες κλπ δεν έχω ιδέα. Έχω το μόντεμ TP-Link Archer MR200 , το οποίο όταν είναι κοντά στο παράθυρο ή έξω από το παράθυρο , στο χωριό πιάνει μια χαρά σήμα. Επειδή δεν γίνεται με βροχές κλπ να το έχω έξω , πήρα το παρακάτω καλώδιο (RG174A/u) που φαίνεται στη φωτογραφία για επέκταση. Η μία άκρη του καλωδίου ( αρσενικό να το πω ; με το καρφάκι ) κουμπώνει πάνω στο μόντεμ , η άλλη όμως άκρη του καλωδίου έχει πάλι καρφάκι και δεν μπορώ να το κουμπώσω πάνω στην κεραία γιατί και η υποδοχή της κεραίας επίσης έχει καρφάκι. Έχω βρει τον παρακάτω αντάπτορα , https://www.ebay.com/itm/SMA-Female-to-SMA-Female-Antenna-RF-Connector-Adaptor-For-Two-Way-Radio-3PCS/232447401485?var=null θα κάνει για να μπορέσω να συνδέσω την άκρη του καλωδίου που περισσεύει πάνω στην κεραία ? Επίσης είναι σωστό όλο αυτό το στήσιμο που θέλω να κάνω ή δεν θα δουλέψει ; Ευχαριστώ πολύ.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 O αντάπτορας σου κάνει. Όσον αφορά πόσο καλύτερα θα πιάνεις το σήμα, κανείς δεν είναι βέβαιο1. Σίγουρα καλύτερα, όμως να έχεις υπόψη ότι κανονικά για βέλτιστο αποτέλεσμα θέλει να κάνεις το ίδιο και στις 2 κεραίες, αφού λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη.
alcamus06 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, jkoukos είπε O αντάπτορας σου κάνει. Ευχαριστώ πολύ , αυτό ήθελα να ξέρω μην το παραγγείλω τσάμπα. Έχω πάρει ευτυχώς και για τις δύο κεραίες καλώδιο προέκτασης. Σε ευχαριστώ πολύ!
ntinosael Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Καλημέρα παιδιά!!Έχω πάρει μια κεραία WIFI για να την συνδέσω σε σταθερό pc για να πιάνω σήμα στο χωριό από την πεθερά μου που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα (σε ασφαλή απόσταση)από το σπίτι μου..Η κεραία που αγόρασα είναι η TP-LINK TL-WN722N 150MBPS HIGH GAIN WIRELESS N USB ADAPTER... Το σήμα μου στο σπίτι είναι 2 γραμμές σχεδόν οριακά!!Σκέφτομαι για να ενισχύσω το σήμα να την βάλω στην ταράτσα μήπως και δω καλύτερα αποτελέσματα, οπότε η θα πρέπει να πάρω προέκταση USB περίπου 8 μέτρα, η να πάρω προέκταση της αποσπόμενης κεραίας sma περίπου στα ίδια μέτρα..Τι μου προτείνεται από τα δύο για καλύτερα αποτελέσματα?Επίσης προέκταση sma αρσενικό σε θηλυκό?Και κάτι τελευταίο αν όλα πάνε καλά τι θα πρέπει να πάρω για μεταδίδω και το σήμα σε κινητά?Τώρα για παράδειγμα το κάνω μέσω του pc (κινητό hotspot)και κόβει πάρα πολύ σε ταχύτητα(ίσως βέβαια και λόγου κακής λήψης).. Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ!!
isay Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αφενος οι επεκτάσεις usb ειναι μεχρι 5 μέτρα γιατί απο εκει και πάνω εχεις απώλειες. Εννοείται οτι μπορεις να δοκιμάσεις αλλα καλυτερα βρες δανεικα κάποια καλωδια πριν αγοράσεις. Ακομα και να βάλεις ενεργό usb (κάτι σαν ενισχυτή για να πας πιο μακρια) και πάλι ειναι αμφίβολα τα αποτελέσματα (θέλει δοκιμή). Σε εσενα μπορει να φαίνεται 2 γραμμές αλλα σε τετοιες αποστάσεις αυτό μπορει να ειναι πλασματικό και στην πράξη να εχεις πολύ χαμηλό σήμα ή αποσυνδεσεις. Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις (και ειδικά αν εχεις απευθείας οπτική επαφή) ειναι να βάλεις εξωτερικές κατευθυνόμενες κεραίες και απο την πλευρά της πεθεράς σου και απο τη δική σου. Για 200m θα εχεις καμπάνα συνδεση. Το αν αξίζει/συμφέρει εσυ το ξερεις Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2018 από isay
ntinosael Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 ok σε ευχαριστώ πολύ έχω βρει δυο προεκτάσεις usb 3μετρες για να δοκιμάσω και τα ξαναλέμε για τα αποτελέσματα!!Αν καταφέρω και ενισχύσω το σήμα πως θα μπορέσω μετά να το μεταφέρω μέσα στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή?Έχω ένα ρούτερ παλαιό από cyta (pirelli)μήπως γίνεται κάτι?
ntinosael Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Καλημέρα σε όλους...Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ, και μετά από τοποθέτηση της κεραίας ( TP-LINK TL-WN722N ) στην ταράτσα, χρησιμοποιώντας 2 τρίμετρες προεκτάσεις USB, κατάφερα να έχω πολύ καλό σήμα στο σπίτι, στο σταθερό pc, με ικανοποιητική ταχύτητα (κατέβασα ταινία με 800- 900) και μάλιστα χωρίς καμιά αποσύνδεση.Τώρα αυτό που θέλω είναι να μπορέσω να κάνω αναμετάδοση το σήμα μέσα στο σπίτι από το σταθερό pc που κατεβαίνει το καλώδιο USB της κεραίας.. Το έκανα μέσω των Windows 10 χρησιμοποιώντας το κινητό hot spot, δούλεψε αλλά κόβει αρκετά από ταχύτητα.Τι άλλες επιλογές έχω?Από ότι κατάλαβα, και διάβασα άλλα πιο παλιά άρθρα μπορώ να συνδέσω την κεραία σε ένα παλιό modem (pirreli) που έχω?Και αν ναι με πιο τρόπο?Αν αγοράσω ένα Repeater και συνδέσω την κεραία usb πάνω του (αν γίνεται αυτό) θα κάνω δουλειά? Κάθε βοήθεια δεκτή!!!
jkoukos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Κάθε ασύρματη αναμετάδοση, υποδιπλασιάζει την ταχύτητα επικοινωνίας. Κανένα Router/AP/Repeater δεν έχει δυνατότητα να πάρει σύνδεση από κάποιο USB WiFi αντάπτορα (όπως αυτό που έχεις), για τον απλό λόγο ότι δεν έχει και ούτε μπορούμε να του εγκαταστήσουμε τους απαραίτητους οδηγούς. Γι' αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουμε χρήση κανονικού εξωτερικού ΑΡ που συνδέεται με καλώδιο δικτύου.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 On 28/06/2018 at 17:28, alcamus06 said: Ευχαριστώ πολύ , αυτό ήθελα να ξέρω μην το παραγγείλω τσάμπα. Έχω πάρει ευτυχώς και για τις δύο κεραίες καλώδιο προέκτασης. Σε ευχαριστώ πολύ! καλο είναι πάντως οταν περνουμε ενα τετοιο καλωδιο.α.να αγοραζουμε καλη ποιοτητα για να εχεις τις λιγοτερες απωλειες.υπαρχει πχ lmr400 lmr600 κτλ.επισης καλο ειναι το καλωδιο να το αγοραζουμε με τους ακροδεκτες που θελουμε και να μην βαζουμε ανταπτορες διοτι εχουμε παραπανω απωλειες.καποιοι βαζουν μικρα καλωδια και βαζουν το ρουτερ σε στεγανα κουτια αλλα θα πρεπει να παιρνει αερα για να μην σηκωσει μεγαλη θερμοκρασια. On 25/08/2018 at 06:51, ntinosael said: Καλημέρα σε όλους...Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ, και μετά από τοποθέτηση της κεραίας ( TP-LINK TL-WN722N ) στην ταράτσα, χρησιμοποιώντας 2 τρίμετρες προεκτάσεις USB, κατάφερα να έχω πολύ καλό σήμα στο σπίτι, στο σταθερό pc, με ικανοποιητική ταχύτητα (κατέβασα ταινία με 800- 900) και μάλιστα χωρίς καμιά αποσύνδεση.Τώρα αυτό που θέλω είναι να μπορέσω να κάνω αναμετάδοση το σήμα μέσα στο σπίτι από το σταθερό pc που κατεβαίνει το καλώδιο USB της κεραίας.. Το έκανα μέσω των Windows 10 χρησιμοποιώντας το κινητό hot spot, δούλεψε αλλά κόβει αρκετά από ταχύτητα.Τι άλλες επιλογές έχω?Από ότι κατάλαβα, και διάβασα άλλα πιο παλιά άρθρα μπορώ να συνδέσω την κεραία σε ένα παλιό modem (pirreli) που έχω?Και αν ναι με πιο τρόπο?Αν αγοράσω ένα Repeater και συνδέσω την κεραία usb πάνω του (αν γίνεται αυτό) θα κάνω δουλειά? Κάθε βοήθεια δεκτή!!! αντι να παιρνει σημα ενα usb stick προτιμουμε να παιρνει σημα ενα repeater που απλα παιζει σε client mode και μας φερνει μεσα στο σπιτι το σημα σε ethernet.απο εκει ειτε παιρνουμε ιντερνετ με καλωδιο ειτε βαζουμε ενα access point ή ενα παλιο adslrouter να παιξει σαν access point για να εχουμε ασυρματο. κατι σαν αυτο που εχει κατευθυντικη κεραια και ειναι Outdoor use .tp link cpe210
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 On 16/08/2018 at 13:23, ntinosael said: ok σε ευχαριστώ πολύ έχω βρει δυο προεκτάσεις usb 3μετρες για να δοκιμάσω και τα ξαναλέμε για τα αποτελέσματα!!Αν καταφέρω και ενισχύσω το σήμα πως θα μπορέσω μετά να το μεταφέρω μέσα στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή?Έχω ένα ρούτερ παλαιό από cyta (pirelli)μήπως γίνεται κάτι? το Pirelli δεν μπορει να παιξει σαν repeater.και να υποστηριζει Wds θα πρεπει να σεταριστει wds και στο router στην απεναντι πλευρα(συνηθως) και επισης υπαρχουν και πολλοι περιορισμοι.πχ σε thomson επαιζε μονο με wep.γενικως το wds οσο περναει ο καιρος αφαιρειτε σαν επιλογη απο τα router. On 28/06/2018 at 15:35, jkoukos said: O αντάπτορας σου κάνει. Όσον αφορά πόσο καλύτερα θα πιάνεις το σήμα, κανείς δεν είναι βέβαιο1. Σίγουρα καλύτερα, όμως να έχεις υπόψη ότι κανονικά για βέλτιστο αποτέλεσμα θέλει να κάνεις το ίδιο και στις 2 κεραίες, αφού λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη. διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα ο ανταπτορας δεν κανει.εχει και τις δυο πλευρες sma female.το καλωδιο που εχει παρει οπως βλεπω απο την μια ειναι sma male για να κουμπωσει στο Mr 200 και η αλλη πλευρα ειναι rp sma female. ο adapter απο την μια πλευρα σωστα ειναι sma female για να κουμπωσει στην κεραια αλλα στην αλλη πλευρα πρεπει να ειναι Rp-sma male για να κουμπωσει με το καλωδιο του. On 28/06/2018 at 14:19, alcamus06 said: Χαίρεται , θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκαθαρίζω ότι από κεραίες κλπ δεν έχω ιδέα. Έχω το μόντεμ TP-Link Archer MR200 , το οποίο όταν είναι κοντά στο παράθυρο ή έξω από το παράθυρο , στο χωριό πιάνει μια χαρά σήμα. Επειδή δεν γίνεται με βροχές κλπ να το έχω έξω , πήρα το παρακάτω καλώδιο (RG174A/u) που φαίνεται στη φωτογραφία για επέκταση. Η μία άκρη του καλωδίου ( αρσενικό να το πω ; με το καρφάκι ) κουμπώνει πάνω στο μόντεμ , η άλλη όμως άκρη του καλωδίου έχει πάλι καρφάκι και δεν μπορώ να το κουμπώσω πάνω στην κεραία γιατί και η υποδοχή της κεραίας επίσης έχει καρφάκι. Έχω βρει τον παρακάτω αντάπτορα , https://www.ebay.com/itm/SMA-Female-to-SMA-Female-Antenna-RF-Connector-Adaptor-For-Two-Way-Radio-3PCS/232447401485?var=null θα κάνει για να μπορέσω να συνδέσω την άκρη του καλωδίου που περισσεύει πάνω στην κεραία ? Επίσης είναι σωστό όλο αυτό το στήσιμο που θέλω να κάνω ή δεν θα δουλέψει ; Ευχαριστώ πολύ. δες τι εγραψα ακριβως απο πανω για τον adapter.κατα τα αλλα θα δουλεψει αν βαλεις το σωστο adapter. On 16/08/2018 at 09:35, ntinosael said: Καλημέρα παιδιά!!Έχω πάρει μια κεραία WIFI για να την συνδέσω σε σταθερό pc για να πιάνω σήμα στο χωριό από την πεθερά μου που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα (σε ασφαλή απόσταση)από το σπίτι μου..Η κεραία που αγόρασα είναι η TP-LINK TL-WN722N 150MBPS HIGH GAIN WIRELESS N USB ADAPTER... Το σήμα μου στο σπίτι είναι 2 γραμμές σχεδόν οριακά!!Σκέφτομαι για να ενισχύσω το σήμα να την βάλω στην ταράτσα μήπως και δω καλύτερα αποτελέσματα, οπότε η θα πρέπει να πάρω προέκταση USB περίπου 8 μέτρα, η να πάρω προέκταση της αποσπόμενης κεραίας sma περίπου στα ίδια μέτρα..Τι μου προτείνεται από τα δύο για καλύτερα αποτελέσματα?Επίσης προέκταση sma αρσενικό σε θηλυκό?Και κάτι τελευταίο αν όλα πάνε καλά τι θα πρέπει να πάρω για μεταδίδω και το σήμα σε κινητά?Τώρα για παράδειγμα το κάνω μέσω του pc (κινητό hotspot)και κόβει πάρα πολύ σε ταχύτητα(ίσως βέβαια και λόγου κακής λήψης).. Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ!! καλο ειναι να ειναι κατευθυντικη η κεραια αλλα ακομα καλυτερα να βαλει καποιος εξωτερικο access point Σε λειτουργεια client ωστε να παιρνει ασυρματα και να φερνει κατω με ethernet.προσοχη στα ομοαξονικα τοσο σε ποιοτητα τι θα παρετε(Lmr 400/lmr 600 κτλ) συν τους ακροδεκτες τι θα ειναι.υπαρχει sma male,sma female αλλα υπαρχει και rp-sma male και rp-sma female
jkoukos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Ναι, έχεις δίκιο το είδα στα γρήγορα. Θέλει RP-SMA Male σε SMA Female αντάπτορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα