sir_platanight Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 αυτα που ειπα πιο πανω μια χαρα δεν θα ειναι?αρκει να υπαρχουν...
pano Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μωρέ μια χαρά είναι,αλλά να δώσεις 40 ευρώ για 4gb μνήμη,για ποιό λόγο,όταν με 15 ευρώ κάνει την δουλειά του το ίδιο καλά; Όσο για την 5770,αν την βρήκες με κανά 60άρι καλά είναι και σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να μην χρειαστεί αλλαγή τροφοδοτικού σε σχέση με τις 48ΧΧ.
baskon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μωρέ μια χαρά είναι,αλλά να δώσεις 40 ευρώ για 4gb μνήμη,για ποιό λόγο,όταν με 15 ευρώ κάνει την δουλειά του το ίδιο καλά; Όσο για την 5770,αν την βρήκες με κανά 60άρι καλά είναι και σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να μην χρειαστεί αλλαγή τροφοδοτικού σε σχέση με τις 48ΧΧ. Σε σχεση με 4850 η διαφορα είναι ελαχιστη σε full load (http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/10/13/amd-ati-radeon-hd-5770-review/10) .Σε σχεση με 4870 εχει διαφορα. Οπως και να εχει ακόμα και με 4870 δεν εχει θεμα το τροφοδοτικό γιατι ειναι απο τα καλα.. Με τις μνημουλες θα το σκεφτόμουν γιατι ειναι ramaxel ,καλη μαρκα αλλά υπαρχει θεμα ότι αν χρειαστεις rma καποια στιγμή λίγο δυσκολο το βλεπω..Στα 40 ευρώ συνηθως βρίσκεις και πιο επωνυμες που αν και οχι σφραγισμενες εχουν Lifetime εγγυηση..
pano Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Φίλε baskon αν το τροφοδοτικό του είναι αυτό http://hecgroupusa.com/products/switching-power-supply/retail-power-supply/windmill-pro-385/ έδινε 18Α=216W στην +12V (και αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει κανένας μας πόσα δίνει λόγω των χρονών),δεν τα λές και άνετα με κάρτες των 150 w περίπου και επεξεργαστή που έχει 89W TDP. Y.Γ Όσο για την διαφορά κατανάλωσης της 5770 με την 4850 έχεις δίκιο,δεν είναι μεγάλη,εγώ μπερδεύτηκα.
Dklearhos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ως συνηθως το καθε κομματι ειναι ξεχωριστο και απο κει και περα παιζει ρολο και η μητρικη αλλά και η ψυξη. Επισης σημαντικοτατο ρολο το revision του επεξεργαστη. F2 windsor OC χειροτερα απο F3 windsor. Ο 4800+ που λες σε μια περιπτωση πχ http://xtreview.com/review166.htm πήγε στα 3 με το ζορι και στα 2.85 με stock ρευμα. Οπότε δεν ισχυει αυτό που λες παραπάνω. Με stock cooler και σε μετριο κομμάτι επεξεργαστή χωρίς να ψάξει πολύ ρευματα κλπ θα έλεγα ότι το συνηθισμενο OC για τον 4600+(F2 revision) είναι το πολύ 2.7 ghz.. ναι όντως. Μιλάω για αλλαγή ρεύματα και πολύ καλή ψυξη Χωρίς πολλά πολλά πολύ λιγότερα προφανώς. Πάντως σαν cpu είναι αρκετά κρύος.
sir_platanight Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 αρα να κοιταξω κατι αλλο σε μνημες!! σαν επιλογο παιδια για να δω τι να κανω...τι προτεινετε!!τελειωτικο γιατι αρκετα σας κουρασα!!
baskon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Φίλε baskon αν το τροφοδοτικό του είναι αυτό http://hecgroupusa.com/products/switching-power-supply/retail-power-supply/windmill-pro-385/ έδινε 18Α=216W στην +12V (και αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει κανένας μας πόσα δίνει λόγω των χρονών),δεν τα λές και άνετα με κάρτες των 150 w περίπου και επεξεργαστή που έχει 89W TDP. Y.Γ Όσο για την διαφορά κατανάλωσης της 5770 με την 4850 έχεις δίκιο,δεν είναι μεγάλη,εγώ μπερδεύτηκα. Απλως το λεω σαν κάτοχος 4850,4870 ,amd 4200+ x2 καθως και συσκευουλα που μετράει την κατανάλωση ρευματος κατευθειαν από την πριζα. Ποτέ δεν εχει πάει πάνω από 230W η κατανάλωση ολου του συστηματος(Με 4870)..Τωρα αν το τροφοδοτικό από την πολυκαιρία εχει πεθάνει τελείως οκ.. Τα 89 w ειναι το tdp.Δε σημαινει οτι τραβαει τοσο ο επεξεργαστης..Εϊναι αρκετα παρακάτω μιας και τα 89 watt ειναι μέχρι και τον 6000+.. Αν κανει αρκετο Overclock με ανεβασμα volts σιγουρα τα 89 w τα εχει στο τσεπακι Οπως και να εχει οσο χαλια και να ειναι το τροφοδοτικό λόγω του καιρού που δουλευει δε νομιζω να εχει θέμα τουλαχιστον με 4850/5770
pano Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 baskon δεν διαφωνώ μαζί σου, ούτε στα λεγόμενά σου, ούτε αμφισβητώ τις μετρήσεις σου, ούτε θεωρώ το συγκεκριμένο τροφοδοτικό κακό(αν το θεωρούσα εξάλλου προσωπικά δεν θα του έλεγα να το δοκιμάσει αλλά να το αλλάξει εξαρχής) ,απλώς δεν το θεωρώ άνετο(σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του) με κάρτες άνω των 100W και τον επεξεργαστή που έχει(εκτός φυσικά αν το έχεις δοκιμάσει με όλα αυτές τις κάρτες που είχες/έχεις,τότε πάω πάσο). Εν πάσει περιπτώση φίλε sir_platanight προσωπικά δεν με κούρασες και γιατί άλλωστε,και η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη στο post #30. Ὀτι και αν αποφασίσεις εύχομαι στον φίλο σου να το ευχαριστηθεί.
cabdik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 ΠΡΟΣ sir_platanight.....μια ερωτηση! σε ολες αυτες τις σελιδες, δεν ειδα (μπορει να μην το πηρα γραμμη,εγω...!), το ποσό που μπορει να διατεθει, για την αναβαθμιση..!!!! ποσα μπορει να διαθεσει? κατα τα αλλα, σε γενικες γραμμες, συμφωνω με μνημες και καρτα γραφικων για αρχη. ειναι τα πιο βασσικα για αυτα που θελει ο ανθρωπος!! το τροφοδοτικο αστο, σε πρωτη φαση. μπορει να μην χρειαστει αλλαγη!!
baskon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Αν παμε στο ποσα μπορει να διαθεσει σιγουρα μετα θα του πουμε μαζεψε λιγα ακομα παρε μητρικη επεξεργαστη μνηνες και καρτα γραφικων.. Και εγω συνφωνω οτι θα πρεπει να δωσει λιγα χρηματα για την αναβαθμιση. αλλιως παμε αλλου.
cabdik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 φιλε baskon, γνωριζω πολυ καλα τις δυνατοτητες του συστηματος που εχει, και που μπορει να φτασει! ημουνα κατοχος παρομοιου setup, μεχρι πριν ενα χρονο! συγκεκριμενα ειχα: Athlon X2 4000+ 2.1ghz 4x1gb Teamgroup elite 800mhz MSI K9N SLI ATI HD4670 στο HTPC της υπογραφης μου, πριν απο αυτο που βλεπεις τωρα!! σας πληροφορω λοιπον, οτι με τα WIN 7 64bit (που ακομα ειναι τα ιδια..!!!), πηγαινε μια χαρα σε ολες τις καθημερινες εργασιες. στα παιχνιδια ομως, ειδικα στα νεοτερα, ειχα προβλημα!! δεν τραβαγε ο επεξεργαστης, ακομα και στα 2,4ghz, με αποτελεσμα, τα παιχνιδια τυπου COD-MW3, NFS-SHift και δωθε, να μην τρεχουνε ουτε με 20-25fps! και μιλαω για αναλυση 1600χ900, και οχι 1080p! θεωρω λοιπον, οτι, και καρτα καλη να βαλει, οπως μια 5770, ΔΕΝ θα αποδωσει οπως πρεπει, καθως θα τρωει μπουκαλι απο τον επεξεργαστη!! βεβαια, αν βρει καμια στο 60αρι, σαφως και θα την παρει...!! αλλωστε ειπα και πριν, οτι τα βασικοτερα ειναι μνημη και καρτα γραφικων, για να παρει ανασα το συστηματακι!!
baskon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Αν διαβασεις πιο πριν θα δεις οτι εγω εχω ακομα τετοιο συστημα με 4850.οποτε μπορω να ξερω ακριβως τις δυνατοτητες του υπολογιστη. Για να δεις αν το μπουκαλι ειναι ο επεξεργαστης η η καρτα γραφικων κανεις τεστ σε xαμηλη αναλυση και οχι 1600 επι κατι.. Η 4670 σου ηταν πολυ αδυναμη οποτε εκτος απο μπουκαλι επεξεργαστη ειχες ακομα χειροτερο απο την καρτα γραφικων. Με ποιο δυνατη καρτα τα παιχνιδια τρεχουν καλα .Φυσικα υπαρχει μπουκαλι αλλα τα παιχνιδια παιζουν με πανω απο 30 fps ..Η καλη καρτα γραφικων βοηθα επειδη ανεβαζεις αναλυση κλπ χωρις να πεφτει η αποδοση. το μπουκαλι λογω επεξεργαδτ το εχει ετσι κ αλλιως. ανεβαζεις αναλυση ομως χωρις να χανεις καθολου σε αποδοση με καλη καρτα
cabdik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 εφοσον τα παιχνιδια παιζονται -συνηθως- στη native αναλυση της οθονης, εκει θα τη συγκρινω και οχι στα 800χ600! και η οθονη που εχει ο φιλος εχει σχεδον ιδια αναλυση (πιξελ) με τη δικη μου. 1600χ900 η δικη μου, 1400χ1050 η viewsonic. κι αν νομιζεις οτι η 4670 ηταν αδυναμη να παιξει τετοια παιχνιδια, σε πληροφορω οτι μια 4650 με εναν athlon x3 425, σε ενα συστηματακι που εχω φτιαξει στον κουμπαρο μου, παιζει σημερα, ακομα και BF3!!!
baskon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 εφοσον τα παιχνιδια παιζονται -συνηθως- στη native αναλυση της οθονης, εκει θα τη συγκρινω και οχι στα 800χ600! και η οθονη που εχει ο φιλος εχει σχεδον ιδια αναλυση (πιξελ) με τη δικη μου. 1600χ900 η δικη μου, 1400χ1050 η viewsonic. κι αν νομιζεις οτι η 4670 ηταν αδυναμη να παιξει τετοια παιχνιδια, σε πληροφορω οτι μια 4650 με εναν athlon x3 425, σε ενα συστηματακι που εχω φτιαξει στον κουμπαρο μου, παιζει σημερα, ακομα και BF3!!! Αυτο που λεω ειναι οτι για να δεις αν το bottleneck ειναι στο cpu ή στην καρτα γραφικών θα κανεις τεστ σε μικρη αναλυση και μετα στην native. Αν το frame rate στις δυο αναλυσεις ειναι ιδιο τότε ξερεις οτι ειναι bottleneck από τον επεξεργαστη. Απο κει και περα δεν εχω ακομα να πω κατι .Ολοι κανουν τεστ για cpu bottleneck σε χαμηλη αναλυση,και ανεβαζοντας αναλυση βλεπουν που σταματα το μπουκαλι του επεξεργαστη και αρχιζει της καρτας γραφικών.. ..Εσυ μπορεις να πρωτοτυπήσεις Και εγω στον Χ2 4200+ με τη 4850 μια χαρα παιζω BF3 σε 720P...θες να ερθεις μια βολτα να το δεις? Φυσικά στον εξαπυρηνο παιζει καλυτερα ακομα και αν βαλω την 4850.. Για του λογου το αληθες οριστε video απο youtube Με x2 5000+(Με ελαφρυ Overclock και ο 4200 και ο 4600 γινεται αντιστοιχος) http://www.youtube.com/watch?v=VDOBkimleIE
cabdik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 τυγχανε να εχω και την 4850 στο main PC μου και την ξερω πολυ καλα!! ειναι πολυ καλη καρτουλα, ακομα και σημερα, για αναλυσεις μεχρι 1680χ1050. στα 1080p, που παιζω εγω, τα βρηκε λιγο σκουρα με τα τελευταια παιχνιδια..!! λογικο..!! ομως πρεπει να λαβεις υποψη σου και ποια παιχνιδια συγκρινεις!! αν μιλησουμε π.χ. για το DIRT3, σιγουρα το παιζει χαλαρα και ανετα. και με την 4670 ετρεχε ανετα! εχεις δοκιμασει το GTA 4? το BF3 ποσα FPS τρεχει? το βιντεο που εβαλες, αναφερεται σε 5670, ουτε σε 4670, ουτε σε 4850!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα