IkaroC Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 καλησπερα παιδια,ειμαι καινουριο μελος στο forum και ειναι το πρωτο μου post! καλως σας βρηκα λοιπον.. το προβλημα μου λοιπον ειναι σχετικα με ενα φορματ ποτ θελω να κανω στο λαπτοπ ενος φιλου μου τα windows τα εχω κατευασει και τα κανω burn σε ενα dvd στην συνεχεια βαλω το λαπτοπ να κανει boot απο το dvd αλλα δεν το αναγνωριζει καν εχω κανει 4-5 φορματ παλιοτερα και δεν εχω συναντησει κατι τετοιο τι μπορει να φταιει και να μην αναγνριζει το dvd? να σημειωσω οτι περασα και τα windows σε ενα φλασακι και εβαλα να κανει boot απο το usb αλλα παλι τιποτα. τα φωτα σας παιδια
deesnider Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 1) Αυτό που κατέβασες είναι σε μορφή iso image; 2) Όταν το γράφεις, επιλέγεις από το πρόγραμμα εγγραφής «εγγραφή iso»; Αν το γράφεις σαν απλό «data dvd», δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν κάνει boot ο υπολογιστής από το δισκάκι.
IkaroC Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 αυτο που κατευασα ειναι σε μορφη iso φιλε μου και το κανω burn με PowerIso στις επιλογες του burn λεει Τυπος Μεσου΄και εγω επιλογω dvd(σαν επιλογες εχει αυτοματη αναγνωριση/cd/dvd) μηπως εκει ειναι το λαθος μου?
deesnider Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Οι κινήσεις σου φαίνονται σωστές. Καθαρά για λόγους «πειραματισμού», θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και τα εξής, αν δεν τα έχεις ήδη δοκιμάσει: 1) Εγγραφή του iso σε dvd με κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής, μήπως κάπου «μουλαρώνει» το power iso. 2) Εγγραφή σε άλλη μάρκα dvd, μήπως και κάτι «παίζει» με τη συγκεκριμένη που χρησιμοποιείς. 3) Δοκιμή του dvd που έγραψες σε κάποιο άλλο μηχάνημα, για να δεις αν εκείνο κάνει boot από το dvd, μήπως υπάρχει κάποιο hardware πρόβλημα με το dvd drive του δικού σου. 4) Αν με το βήμα «3» η κατάσταση παραμείνει η ίδια, έλεγξε την πιθανότητα να είναι προβληματικό το συγκεκριμένο iso που κατέβασες και δοκίμασε να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο. (Δοκίμασε και την επιλογή «αυτόματη αναγνώριση». Δε μου φαίνεται λογικό να φταίει αυτό, αλλά δε χάνεις και τίποτα. Το power iso δεν το έχω δουλέψει και δεν ξέρω αν έχει σημασία η συγκεκριμένη επιλογή, όταν γράφεις bootable dvd.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα