ragousis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Καλημερα σας, Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση περι ιστοστοσελιδων αλλα μιας και ειμαι καινουριος εδω δεν γνωριζω που να κανω το αντιστοιχω post.Ας πουμε λοιπον οτι για παραδειγμα εχο ενα site στο οποιο εχω βαλει ενα banner απο μια χ εταιρια, η ερωτηση ειναι η εξης, ποσα θα μπορουσαν να ειναι τα εσοδα απο αυτο το banner?Γνωριζω οτι ειναι αναλογα με τα clicks, τα οποια κανουν οι χρηστες για να δουν την εκαστωτε σελιδα...Δεν θελω να μου πειτε κατι με τρομερη ακριβεια απλα να εχω ενα μπουσουλα.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
Haldol Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Ένας αρκετά αξιόπιστος τύπος υπολογισμού είναι αυτός: κέρδη = κίνηση × CTR × CPC.
ragousis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 'κινηση' τι εννοεις? cpc=cost per click απο ποσο μεχρι ποσο μπορει να κυμαινεται? ctr=click through rate τι μοναδα μετρησης ειναι? Παρεπιπτωντος πρεπει να κανουν κλικ πανω στο banner για να πιστωθω ή οχι?
Haldol Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Κίνηση είναι... η κίνηση του site σου. Οι επισκέπτες που έχεις. Το CTR είναι το πόσοι από τους επισκέπτες σου θα κάνουν click στις διαφημίσεις. Αν ας πούμε έχεις 1000 προβολές σε μία ημέρα, πόσες από αυτές αντιστοιχούν σε clicks; Οι 20, οι 5, οι 50; Και το CPC εξαρτάται από πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει ο διαφημιζόμενος. Μπορεί να είναι 0,01€ για κάθε click, μπορεί να είναι και 10€ τουλάχιστον για κάθε click. Το αν πρέπει να κάνουν click έχει να κάνει με τη συμφωνία που έχεις κλείσει. Οι περισσότερες εταιρείες δουλεύουν με αυτό το σύστημα. Άλλοι βασίζονται στις προβολές των banners, όπου εκεί όπως καταλαβαίνεις έννοιες όπως CPC και CTR δεν υφίστανται.
ragousis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου,αλλα σου εχω μια ακομα ερωηση(ετσι νομιζω τουλαχιστον).Οταν μου εγραψες στο τελος για banner εννοουσες τα pop ups που σου πεταγονται(οπως σε κατι pirate bay)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα