Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

σήμερα έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου (Galaxy S2) ότι το google account μου έχει παραβιαστεί και ότι πρέπει να αλλάξω τον κωδικό μου.Μόλις έφτασα σπίτι και άνοιξα το dekstop πηγαίνοντας να ελέγξω το Gmail account μου, εμφανίστηκε το εξής μήνυμα:

Unusual sign-in location

Someone signed in from a location that isn't typical for your account. If it wasn't you, change your password immediately. Learn more

1. Review unusual sign-ins.

Greece

cyta.gr | 46.198.3.203

Jun 7, 2012 2:50:29 AM

Suspicious

το οποίο συνεχίζει με κάποιες οδηγίες ασφαλείας.Από μεριάς μου έχω κάνει ένα πλήρες scan του pc με το Avast και δεν βρέθηκε τίποτα.Το password που χρησιμοποιούσα ήταν πολύ πολύ εύκολο να το παραβιάσει ο οποιοσδήποτε.Επίσης να τονίσω ότι έχω καθημερινή πρόσβαση στα Google services και μέσω του κινητού μου.

Ο λόγος για τον οποίο postarw είναι αρχικά για να μου πείτε την αποψή σας ως προς το που μπορεί να υπάρχει κενό ασφαλείας ή τι είδους επιπλεόν μέτρα μπορώ να πάρω και επιπλεόν αν υπάρχει κάποια διαδικασία μέσω της οποίας μπορώ να εντοπίσω σε ποιόν ανήκει η συγκεκριμένη Ip.

http://whatismyipaddress.com/ip/46.198.3.203 είναι κάποιες υποτυπώδεις πληροφορίες που βρήκα αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα του κατά πόσον είναι αξιόπιστες.

Υ.Γ: Ελπίζω να postarw στο σωστό topic.

Δημοσ.

το ίδιο μήνυμα ήρθε και σε μένα και αναγκαστικά άλλαξα κωδικό.... τώρα τι παίζεται δεν γνωρίζω! :wub:

Δημοσ.

Μπορούμε κάπως να αξιοποιήσουμε την IP του άλλου;Υπάρχει κάποια διαδικασία για βρεις σε ποιόν ανήκει;

Επίσης θέλω να μάθω την αιτία.Είναι κάποιο trojan στο Pc μου;Είναι κάτι στο κινητό;

Αν δεν βρούμε την πηγή ποιος εγγυάται ότι δεν θα την ξαναπάθουμε.

Δημοσ.

Μπορούμε κάπως να αξιοποιήσουμε την IP του άλλου;Υπάρχει κάποια διαδικασία για βρεις σε ποιόν ανήκει;

Επίσης θέλω να μάθω την αιτία.Είναι κάποιο trojan στο Pc μου;Είναι κάτι στο κινητό;

Αν δεν βρούμε την πηγή ποιος εγγυάται ότι δεν θα την ξαναπάθουμε.

σε μένα ήταν από την Διεύθυνση IP: 168.167.193.64 δες και μεταφρασμένο το μήνυμα...

post-223592-0-66529400-1339103531_thumb.png

Δημοσ.

Εκείνη την ώρα παίζει να ήσουν συνδεδεμένος σε κάποιο wifi δίκτυο εκτός σπιτιού και να μπήκες στο gmail π.χ. απ το κινητό;

Το μήνυμα απλά σου λέει ότι ο τόπος πρόσβασης δεν είναι typical for your account, δε σημαίνει ντε και καλά ότι σου παραβίασαν το λογαριασμό.

Δημοσ.

Σα να φαίνεται παραπλανητικό μήνυμα "ψαρέματος" (phising). Ότι κι αν κάνετε, μη χρησιμοποιήσετε κανένα link του μηνύματος. Μπείτε απ' ευθείας στο google πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή του μόνοι σας, χρησιμοποιείστε SSL (https://www.google.gr) και τσεκάρετε το πιστοποιητικό αυθεντικότητας πριν αλλάξετε κωδικούς.

Ελπίζω να σας πρόλαβα...

Δημοσ.

πως τσεκαρουμε πιστοποιητικο αυθεντικοτητας;

(απλα μηπως μου τυχει ν ξερω)

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Δημοσ.

πως τσεκαρουμε πιστοποιητικο αυθεντικοτητας;

(απλα μηπως μου τυχει ν ξερω)

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Ανάλογα με τον browser θα βρεις ένα πράσινο (συνήθως) εικονίδιο με σχήμα λουκέτου στη μπάρα με τη διεύθυνση (url). Κάνεις κλικ πάνω του και σου δείχνει πληροφορίες για την αρχή πιστοποίησης (certificate authority). Όλες οι γνωστές αρχές εμφανίζονται με πράσινο χρώμα, οι λιγότερο γνωστές με λευκό και οι άγνωστες ή επικίνδυνες με κόκκινο.

Δες φωτό:

ssl1.png

ssl2k.png

Δημοσ.

http://whatismyipaddress.com/ip/46.198.3.203 είναι κάποιες υποτυπώδεις πληροφορίες που βρήκα αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα του κατά πόσον είναι αξιόπιστες.

Υ.Γ: Ελπίζω να postarw στο σωστό topic.

Αυτή η ip είναι του παρόχου σου κι όχι του εισβολέα...άλλαξε τους κωδικούς που έχεις ...Δεν γίνετε να τον εντοπίσεις με τίποτα , ακόμα και στην ΔΗΕ να βαρέσεις τηλ πολύ φοβάμαι ότι λόγο του proxy server που χρησιμοποιεί δεν θα μπορέσουν να τον βρούνε....

Δημοσ.

Σα να φαίνεται παραπλανητικό μήνυμα "ψαρέματος" (phising). Ότι κι αν κάνετε, μη χρησιμοποιήσετε κανένα link του μηνύματος. Μπείτε απ' ευθείας στο google πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή του μόνοι σας, χρησιμοποιείστε SSL (https://www.google.gr) και τσεκάρετε το πιστοποιητικό αυθεντικότητας πριν αλλάξετε κωδικούς.

χρησιμοποίησα και ssl αλλά ήταν αδύνατον να μπω αν δεν άλλαζα κωδικό.....να παίζει ρόλο το ότι μοιράζω την σύνδεσή μου με τον γείτονα ??? η ότι έχω δεύτερο λογαριασμό στο gmail ??? κάτι άλλο δεν πάει στο νου μου :wub:

Ελπίζω να σας πρόλαβα...

Δημοσ.

Μπορείτε να βάλετε το κινητό σας και μετά όποιος υπολογιστής δεν συνδέεται με την ip του pc σας, στέλνεται μήνυμα στο κινητό με ένα κωδικό ασφαλείας που πρέπει να πληκτρολογήσει όποιος προσπαθεί να μπει. Αν πληκτρολογηθεί σωστά (δηλαδή είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του λογαριασμού αυτός) μπαίνετε κανονικά και υπάτρχει η επιλογή να αποθηκεύσετε αυτή την ip για 30 μέρες (αυτό έχω κάνει).

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος παραβίασε το λογαριασμό σου. Σε μένα έτυχε 2-3 φορές ειδικά όταν χρησιμοποιούσα διαφορετικά κινητά και είχα δώσει πρόσβαση από διάφορες εφαρμογές σε υπηρεσίες του google (calendar, docs, contacts κλπ).

Οπότε η google έβλεπε πρόσβση στο λογαριασμό από διάφορες διευθύνσεις ip (ανάλογα με το που ήταν ο server της κάθε υπηρεσίας) και θεωρούσε σωστό να με ενημερώσει/προστατέψει (και καλά έκανε βασικά).

cool.png

Δημοσ.

Δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος παραβίασε το λογαριασμό σου. Σε μένα έτυχε 2-3 φορές ειδικά όταν χρησιμοποιούσα διαφορετικά κινητά και είχα δώσει πρόσβαση από διάφορες εφαρμογές σε υπηρεσίες του google (calendar, docs, contacts κλπ).

Οπότε η google έβλεπε πρόσβση στο λογαριασμό από διάφορες διευθύνσεις ip (ανάλογα με το που ήταν ο server της κάθε υπηρεσίας) και θεωρούσε σωστό να με ενημερώσει/προστατέψει (και καλά έκανε βασικά).

cool.png

Συμφωνώ. Αλλά φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά. Αν μία στο εκατομμύριο είναι phising mail, την πάτησε όποιος άλλαξε κωδικό από τα links που του "πούλησε" το μήνυμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Φίλε hawkpilot δεν τίθεται τέτοιο θέμα σαν αυτό που αναφέρεις.Στο κινητό εμφανίστηκε απλά ένα notification,κανένα link.

Εγώ μετά μόνος μου από το dekstop μπήκα στο gmail και άλλαξα κωδικούς κλπ κλπ.Ίσως είναι αυτό που ανέφερε ο billdanos απλά μου έκανε εντύπωση ότι το whatismyipadress.com μου έδωσε στοιχεία για την ip που έλεγαν ότι ανήκει κάπου προς κεντρική Ελλάδα αλλά δεν ήξερα κατά πόσον είναι αξιόπιστα.

Δημοσ.

φίλε μου δεν διάβασες αυτό που σου 'πα ..αυτή η ip είναι του παρόχου σου κι όχι του εισβολέα...δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με αυτή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...