Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά κ καλώς σας βρήκα στο φόρουμ!Έχω έναν επιτραπέζιο υπολογιστή "Guest" τον οποίο αγόρα πριν 2,5 χρόνια!Ήταν έτοιμος δέν τον εφτιαξά κομμάτι κομμάτι...Θέλω οπως γράφω κ στον τίτλο να του φορέσω καινούργια μητρική κ καινούργια κάρτα γραφικών ώστε να σηκώνει με μεγαλύτερη άνεση games!για να καταλαβαιτε περιπου την ποιοτητα των παιχνιδιων θελω να ειναι σε επιπεδο dota2 για οσους γνωριζουν...Θα σας παραθέσω τα μέρη του υπολογιστή πιο κάτω να μου πείτε τη γνωμη σας κ να ακουσω τις προτάσεις σας..(επειδη μπορει να χρειαζεται κ κατι αλλο αλλαγη εκτος απο αυτα που λεω μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας..)

Επεξεργαστης: DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)

Μητρικη: Gigabyte GA-G31M-ES2L v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Καρτα γραφικων: NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)

Μνημες ram 4GB:2Χ Kingston 2G-UDIMM 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz)(4-4-4-12 @ 266 MHz)(3-3-3-9 @ 200 MHz)

οθονη:NEC MultiSync LCD93V 19'

Λογισμικο:windows vista αλλα υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να βαλω windows 7

Δημοσ.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Βάζεις 7αρια. Από εκεί θα πάρει ένα 30-40% πάνω το σύστημά σου.

ΜΒ γιατί να αλλάξεις? Δεν αξίζει και δεν βοηθάει στα παιχνίδια. Όταν αποφασίσεις για καλύτερη αναβάθμιση αλλάζεις CPU/MB μαζί.

Το πρόβλημά σου είναι η VGA. Βέβαια και στα 1280 που παίζεις, οι περισσότερες καλές κάρτες για gaming είναι overkill. Θα σου πρότεινα να δεις κάποια 5850/6850<100 ευρώ από τις αγγελίες, με το σκεπτικό να την έχεις αν αποφασίσεις να αλλάξεις σχετικά σύντομα και CPU/MB. Για να δούμε όμως αν μπορείς να τις βάλεις θα μας πεις και το τροφοδοτικό σου.

Μετά κοιτάς τίποτα 5770/6770 (πάλι αγγελίες) ~70 ευρώ. Τέλος, για μια "προσωρινή" αλλαγή, παίρνεις μια 4850/4870 <40 ευρώ και κάνεις την δουλειά σου.

Δεν θα σου πρότεινα να δεις κάποια καινούρια

Δημοσ.

κοιταγα καποιες καρτες γραφικων που μου προτειναν φιλοι μου κ μ ειπαν οτι υποστηριζουν pci 2 οποτε (καθως το εψαξα) δε θα ειχε νοημα να βαλω μια καινουργια καρτα γραφικων πανω που ΔΕΝ θα αποδιδει αυτα που μπορει(αν κανω λαθος διορθωστε με)...επειδη το pc ειναι σχετικο καινουργιο για αυτο δεν πηγα στη λυση δημιουργια νεου κ κοιταξα αλλαγη καποιων μοναδων...καταλαβα αυτο π μ λες..αλλα θα λειτουργει σε καλη αναλυση αμα βαλω μια απο αυτες που μου προτεινεισ?

(το τροφοδοτικο που μπορω να το δω?εχω το AIDA64 για να βλεπω τα parts!)

Δημοσ.

Δεμ θα δεις καποια διαφορα αναμεσα σε pci-express 1 με το 2 μπορεις να προχωρησεις αφοβα σε μια απο τις καρτες που προτεινε ο ninos αν και πρεπει να πεις ποιο τροφοδοτικο εχεις για σιγουρια. Για να το δεις πρεπει να ανοιξεις το κουτι

Δημοσ.

καταλαβα...οποτε θα κανω αλλαγη καρτας γραφικων μονο κ τροφοδοτικου αν χρειαστει...αλλα δε ξερω που να βρω τι τροφοδοτικο εχει χωρις να ανοιξω το pc τωρα!υπαρχει καποιος τροπος??

Δημοσ.

καταλαβα...οποτε θα κανω αλλαγη καρτας γραφικων μονο κ τροφοδοτικου αν χρειαστει...αλλα δε ξερω που να βρω τι τροφοδοτικο εχει χωρις να ανοιξω το pc τωρα!υπαρχει καποιος τροπος??

Δυστυχώς όχι. Ανοίγεις το κουτί και ψάχνεις ένα ταμπελάκι πάνω στο PSU σου σαν και αυτό:

psu_label.jpg

EDIT:

Αν είασι Nvidia fan, είδα και GTX550ti/GTX460 στα 100 ευρώ στις αγγελίες. Αντίστοιχες των 5850/6850

Δημοσ.

Δεν είμαστε σε καλό δρόμο... Λίγα είναι.

Πες όμως ακριβώς μάρκα/μοντέλο (το από πάνω είναι Corsair TX-750), τα Watt από μόνα τους δεν λένε κάτι. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις το μοντέλο, πες τα νούμερα που λέει στα +12V. Σε Α Θα τα μετράει (62 στην φώτο από πανω)

Δημοσ.

Μάλιστα DEER το τροφοδοτικό σου. Δεν είναι για πολλά-πολλά. Ξέχνα τις 5850....GTX460 με αυτό.

Οπότε πες τι θέλεις να κάνεις:

α) Παίρνεις μια 4850 φθηνά από τις αγγελίες και κάνεις την δουλειά σου (αρκετά καλύτερη από την 8500GT που έχεις)

β) αλλάζεις PSU και βλέπουμε για κάρτα. Αν ΝΑΙ, μέχρι πόσα θέλεις να ξοδέψεις

Δημοσ.

θα ελεγα να αλλαξω psu κ να βρουμε κ καρτα γραφικων...στο τροφοδοτικο για να κανουμε τη δουλεια μας ποσο θα παει το μαλλι?

Δημοσ.

θα ελεγα να αλλαξω psu κ να βρουμε κ καρτα γραφικων...στο τροφοδοτικο για να κανουμε τη δουλεια μας ποσο θα παει το μαλλι?

Με χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο μου...

Δεν υπάρχει φίλος που να του προτείνω κάτι λιγότερο από τροφοδοτικό των 80 ευρώ. Και μάλιστα τους ωθώ στο 100αρι ειδικά αν πρόκειται για νέο PC. Το τροφοδοτικό είναι επένδυση και το κρατάς για πολλλλαααα χρόνια (πόσες φορές άραγες το έχω γράψει αυτό εδώ μέσα?). Κάτι τέτοιο ας πούμε: Corsair TX-650

Κάνεις και την δουλειά σου με τροφοδοτικό των 30 ευρώ. Παραδόξως έχει ρίξει η ΤΤ σε ένα μικρό της τροφοδοτικό πάρα πολύ την τιμή του: Thermaltake TR-380P (είδες πόσο σημασία παίζει η μάρκα? άλλο ΤΤ άλλο DEER). Δεν σου κάνει όμως αν θες να το κρατήσεις χρόνια για μελλοντική μεγάλη αναβάθμιση.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν δεκάδες λύσεις...

Δημοσ.

Δεν είναι ένα από τα 2. Είναι οι 2 άκρες. Αποφάσισε πόσα θέλεις να ξοδέψεις και τα λέμε. Θα σου πούνε κι άλλα παιδιά την γνώμη τους.

VGA δες μια από αυτές που σου είπα:

GTX550Ti/5850/6850/GTX460. Σχεδόν εφάμιλλες είναι όλες με καλύτερη ελαφρά ίσως την 5850. Αν κι εγώ θα διάλεγα 6850 μάλλον, είναι πιο "κρύα".

Δημοσ.

καταλαβα...οταν λεω αναμεσα στις 2 εννοω οτι κ οι θα με βοηθησουν σε οποιαδηποτε απο τις καρτες γραφικων(απο αυτες που μου προτεινες) βαλω...ασχετα με τα πλεονεκτηματα της μια που μου ειπες :) ...οποτε θα διαλεξω μια απο αυτες τις καρτες γραφικων κ θα καταληξω κ στο τροφοδοτικο..που μαλλον προς το tx650 θα παω διοτι του χρονου λεω να κανω αναβαθμιση κ σε αλλα parts!σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου κ θα σας ενημερωσω οταν κανω τις αγορες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...