Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νεκρός VS Πεθαμένος...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!! σωστός!!!

φίλε μέχρι 5 ευρώ δώσε για τέτοιο επεξεργαστή.

Είναι μουσειακό κομάτι, δεν κάνει για τίποτα!!!

ειδικά ο celeron χάνει και από iphone 3gs.... δεν ξέρω και για τον preskott

Δημοσ.

Υπηρχαν και δυνατοτεροι,αλλα δεν υπαρχει μονοπυρηνος που να παιζει full hd..

Nαι ΟΚ αλλά μιλάμε για socket 478 που έχει ο φίλος που ρωτάει, αυτός που δίνεις είναι socket 775. Σε 478 μέχρι 3.4Ghz βγήκε.

Κι όμως ο Northwood τελικά αποδείχθηκε πιο γρήγορος (δε λέμε για μεγάλες διαφορές). Μπορεί μεν ο prescott να είχε 1 MB αντί 512k cache αλλά ταυτόχρονα είχε και μακρύτερο pipeline κάτι που επιβάρυνε την ταχύτητα σε αυτα τα Ghz. Ο σκοπός ήταν να δόσει καλύτερη ταχύτητα αλλα σε υψηλότερα Ghz κάτι που όμως δεν φάνηκε ποτέ.

Τη διαφορά αυτή (εκτός των όσων μπορεί κανείς να διαβάσει στο internet) την εχω δει και στην πράξη σε benchmarks (πχ στα windows7 o prescott παίρνει 3.9 ενώ ο northwood 4.2) μια που έχω και prescott και northwood στα 3.4ghz. Οι precott επίσης κυριολεκτικά ψήνεται, σε πλήρες φόρτο χτυπάει 82 βαθμούς με καλή χάλκινη ψύκτρα και arctic silver 5 ενώ ο Northwood φτάνει 65-70 βαθμούς.

Eνα τετοιο σύστημα με μια 6800GT (αυτήν έχω και εγώ επάνω) μπορεί να παίξει ΠΟΛΛΑ πράγματα και αν έχεις και αρκετή μνήμη (εγώ έχω 4GB) ακόμα καλύτερα. Ναι ΟΚ για κύριο μηχάνημα δεν είναι πια αρκετό αλλά για δεύτερο είναι μια χαρά.

Δημοσ.

προφανως και σε τοσο παλιο συστημα δε θα παιζουν 1080p..Απο και και περα αν εχει ΑΤΙ2400 ή μεταγενεστερη θα παιζει ανετα 1080p.

Αλλωστε και σημερα ολοι ακομα και στο δυνατοτερο συστημα παιζουμε 1080p μεσω της καρτας γραφικων.

Οσο για τη συγκριση Iphone 3gs με επεξεργαστη x86..Ναι οκ ενα μηλο είναι μεγαλυτερο απο ενα καρπουζι.Αν βλεπεις το μηλο στο 1 μετρο και το καρπουζι στο 1 χιλιομετρο.

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι εντελως διαφορετικά για να συγκριθουν. Αν κοιταξεις πχ αποτελεσματα Linpack iphone 3gs ειναι αντιστοιχο με pentium 2. Αλλα οπως ειπα είναι μηλα με καρπουζια. Αδυνατο να συγκριθουν.

Απο κει και περα συμφωνω οτι το συστημα ειναι πολύ παλιο. Με 250 ευρω φτιαχνεις συστημα που δεν εχει καμια σχεση. Δεν αξιζει να δωσεις λεφτά.Αντε 10-15 ευρώ το πολύ (ισως βρεις τιποτα που να χαριζεται κιολας)

Δημοσ.

Διαφωνω μαζι σου gtsamour.Εχω δουλεψει κι εγω κι εχω τεσταρει επι χρονια και τους 2.Ο Prescott ειναι πιο γρηγορος και δεν ειναι μονο η L2 cache διπλασια (1MB) αλλα κι η L1 (16KB L1 cache εναντι 8KB για τον Northwood).Οι Celeron socket 478 ηταν low end αχρηστοι επεξεργαστες λογω της μικρης L2 cache η οποια ηταν μολις 128KB στους Celeron επι εποχης Northwood και 256KΒ στους Prescott Celeron.Κατι αντιστοιχο σημαινει σε επιδοσεις κι ο διπλασιασμος της L2 απo Northwood σε Prescott. Το μακρυτερο pipeline επετρεπε μεγαλυτερες συχνοτητες και καλο overclocking.Πραγματι ηταν λιγο θερμοαιμοι οι Prescott κι οντως ανεβαζαν θερμοκρασιες με τα stock coolers αλλα το προβλημα βελτιωθηκε σημαντικα με τις stock ψυκτρες χαλκινου πυρηνα με τις οποιες κυκλοφορησαν οι τελευταιοι Pentium 4! Προσωπικα ο Prescott SL7E5 3.20GHz/1M/800

http://ark.intel.com/products/27466/Intel-Pentium-4-Processor-540540J-supporting-HT-Technology-%281M-Cache-3_20-GHz-800-MHz-FSB%29'>http://ark.intel.com/products/27466/Intel-Pentium-4-Processor-540540J-supporting-HT-Technology-%281M-Cache-3_20-GHz-800-MHz-FSB%29

με καλη εφαρμογη Arctic Silver 5 και ψυκτρα χαλκινου πυρηνα ειχε θερμοκρασια 37 C σε Idle ενώ με την κλασσικη παλιοτερη stock ψυκτρα δεν επεφτε ποτε κατω από 45 C σε Idle mode.Σε maximum load με την CPU κολλημενη στο 100% Usage για ωρα 70 C ηταν η μεγιστη θερμοκρασια που ειδα.Ωστοσο προσεφερε καλο overclocking κι εφτανε ανετα τα 3.8 Ghz ενώ αλλοι Northwood δεν ηταν τοσο σταθεροι σε υψηλη συχνοτητα.Ακομα και μεταξυ Prescott στην ιδια συχνοτητα ειχα δει διαφορα! Πχ ο Prescott SL7PN (3.20GHz/1M/800)

http://ark.intel.com/products/27466/Intel-Pentium-4-Processor-540540J-supporting-HT-Technology-%281M-Cache-3_20-GHz-800-MHz-FSB%29

με τα ιδια χαρακτηριστικα με τον SL7E5 δεν ανεβαινε το ιδιο ουτε ηταν το ιδιο σταθερος σε υψηλες συχνοτητες.Τελος σημαντικο ρολο παιζει κι η αρχιτεκτονικη , ολοι οι Prescott 478 που δουλεψα ηταν στα 90 νανομετρα σε αντιθεση με τα 130 νανομετρα των Northwood.Οσο το δυνατον μικροτερα νανομετρα τοσο το καλυτερο! Ειχαν πραγματι αυξημενη η θερμοκρασια σε σχεση με τους Northwood αλλα ειναι και καλυτερες οι επιδοσεις με σωστη ψυξη . Το να λες ότι επειδη ηταν θερμοι ηταν χειροτεροι ειναι σαν να λες οτι οι σημερινοι Ivy Bridge των 22nm είναι χειροτεροι από τους Sandy Bridge των 32nm καθως κι οι Ivy Bridge ανεβάζουν πολυ μεγαλυτερες θερμοκρασίες σε σχεση με τους προκατοχους τους!

Δημοσ.

Επίσης μιας και το έφερε η κουβέντα να πω ότι οι Prescott είχαν και εντολές SSE3 ενώ οι Northwood όχι (μονο SSE2).

Δημοσ.

Ο prescott είναι όντως χειρότερος σε επιδόσεις απο τον Northwood, δεν είπα ότι είναι χειρότερος ο prescott λόγο θερμοκρασίας μονο, απλά είναι ΚΑΙ αυτό.

Ασε το τι λέω εγώ που το έχω επιβαιβαιώσει και μονος μου αυτό που λέω με benchmarks μεταξύ των δύο CPUs μια που έχω και τις δύο στα 3.4Ghz, ψάξε και κοιτα μονος σου benchmarks στο δίκτιο.

Μακρύτερο pipeline σημαίνει χαμηλότερες ταχύτητες, αυτός είναι και ο λόγος που αύξησαν τις cache, για να αντισταθμίσουν αυτή την απώλεια λόγω pipeline. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ελαφρώς κατώτερο ενός ίσης συχνότητας Northwood.

Ρίξε μια ματιά http://www.hardcoreware.net/reviews/review-208-2.htm

Ναι ισχύει ότι οι prescott έχουν SSΕ3 ενώ οι Northwood μόνο μέχρι SSΕ2. Στo μόνο που υπερέχουν αλλά με σημερινά δεδομένα who cares... Northwood θα έπαιρνα αν ήταν να πάρω τώρα, northwood χρησιμοποιώ στο δεύτερο PC παρόλο που έχω έναν prescott ίδιο να κάθεται.

Δημοσ.

Υπηρχαν και δυνατοτεροι,αλλα δεν υπαρχει μονοπυρηνος που να παιζει full hd..

Αυτος φιλε μου ειναι σοκετ 775 και οχι 478 που ενδιαφερεται ο σταρτερ.

Ασε που τα 1066 fsb δεν αναγνωριζονταν στις πρωτες γενιες μητρικων 775.

Και αν ηταν συμβατες για ποιον λογο να μην πηγαινες σ εναν πραγματικα διπυρηνο ε6600 η ε7500?

Δημοσ.

Δλδ για PES 2009 gaming ούτε συζήτηση.

Μάλιστα.... Έβαλα σε έναν υπολογιστή ενός φίλου μου (Celeron 2.6Ghz,1.5GB RAM και NVidia GeForce FX 5200) το ProEvo 2009 και το έπαιξε ΤΈΛΕΙΑΑΑΑ οπότε κλείνω προς Celeron 2.6Ghz...

Εννοείται ότι ο P4 είναι πολύ καλύτερος. Οι celeron ήταν οι β' διαλογής επεξεργαστές της εποχής, με χαμηλότερες επιδόσεις.

Επίσης σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια παίζει κυρίως η κάρτα γραφικων αλλά και η μνήμη. Κάρτες τύπου fx5200 είναι χαμηλών επιδόσεων.

Για μένα δεν αξίζει η αναβάθμιση σε παλιό υπολογιστή. Αν βρεις επεξεργαστή με 15-20 ευρώ και μια καλύτερη κάρτα με τα ίδια χρήματα θα έχεις αξιόλογες επιδόσεις σε παλιά παιχνίδια.

Παραπάνω χρήματα όμως, δεν αξίζει να δώσεις.

Δημοσ.

Αν χρειαζεται και καρτα γραφικών τότε δεν αξιζει γενικά να δωσει χρηματα. Με 15-20 ευρω agp Καρτα σχετικά καλη δε βρίσκεις. Οπότε χρειαζεται τουλαχιστον ενα 30ευρω για μια καλουτσικη vga και 20 ευρω για εναν Pentium 4 3.2...50 ευρω σύνολο. Δε λεει οταν με 100 ευρω παιρνεις G540 + h61 motherboard+ 4 gb ddr3 ..

Αν εχει την καρτα γραφικών και θελει μονο επεξεργαστη τότε οκ..

Δημοσ.

Μόνο όσοι έχουν ζήσει τους Celeron μπορούν να εκτιμήσουν την πραγματική αξία ενος Pentium.... Pentium δαγκωτό... Celeron ούτε για "πασιέντζα"....

Μετά απο οτι είδα ο ts δεν μας λέει το σύστημα, μπορεί να τραβάει η κάρτα γραφικών και να μην είναι καμιά mx440 που κυκλοφορούσε παλιά :P Ram μετά πόση έχει; Στα πόσα τρέχει;

Δημοσ.

Ναι εν μέρη.Το έπαιξα σε 600x800 ανάλυση αλά σε 19" TFT οθόνη.

αν εχεις τετοιες απαιτησεις λογικα ισως να το παιξεις με οποιονδηποτε απο τους δυο, με μια αξιοπρεπη καρτα για την εποχη της . Το στανταρ παντως τωρα ειναι αναλυση 1920Χ1080 και με αυτην δεν τιθεται θεμα συζητησης.

Αποψη μου ειναι οτι αν δεν εχεις ηδη διαθεσιμα τα κομματια μην δωσεις ουτε ευρω και ζητα απο το φορουμ να σου στησουμε ενα αξιοπρεπες μηχανακι με τα λιγοτερα λεφτα.

Δημοσ.

Επειδή είδα ότι αναφέρεις 'παιχνίδια τύπου PES 2009' μπορώ να σου πω σίγουρα πως ο p4 θα τα τρέχει σχετικά άνετα,σκέψου πως στον παλιό υπολογιστή μου(τον είχα αγοράσει γύρω στο 2002-2003 έχω έναν p4 στα 2.4Ghz,1 giga ram και την ati hd 3650(512 mb) και τρέχει απροβλημάτιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι,οπότε πιστεύω πως με ακόμη καλύτερο επεξεργαστή,σαν αυτόν που λες λόγο αυξημένης συχνότητας,θα τρέχει πολύ καλά.βέβαια,δύσκολα θα βρεις αξιοπρεπή κάρτα γραφικών σε χαμηλή (σχετικά) τιμή.

Δημοσ.

Αν διαβασεις λιγο παραπανω εχω αναφερει τα επισημα recommended specs του Pes 2009 αλλά και του 2012. Και τα δυο εχουν recommended p4@3 ghz. Ολοι ξερουμε οτι τα recommended ειναι και λιγο φουσκωμενα οπότε και Pes2012 θα παιζει ανετοανετα.

Αλλά με καλη vga. Καλυτερα μια Ati σειράς HD2xxx και ανω ωστε να εχει και επιταχυνση σε video. Το θεμα ειναι που θα τη βρεις τη καρτα και αν την βρεις αν αξιζει να δωσεις 30-50 ευρω για αυτη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...