Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα πλοκή και εξέλιξη, ξεχωρίζουν οι καλές ερμηνείες με προσωπική αγαπημένη του ντι Κάπριο και η απεικόνιση της ζωής στον αμερικάνικο νότο του 19ου αιώνα που μαγνητίζει, η ταμπού λέξη ακούγεται εκατοντάδες φορές, βία ακριβώς όση έπρεπε για να δώσει ρεαλισμό αν και τα αίματα πετάγονταν σαν ζουμιά (ταραντινιά). Μετριότατες οι μουσικές επιλογές ή ίσως να παραείναι πρωτότυπες για γουέστερν και επίσης μετριότατο το τέλος: οι "κακοί" εξολοθρεύονται (το Κίλ Μπίλ παραμένει αξεπέραστο) και ενώ απόλαυσα αρκετά την ταινία προσπαθούσα να βρω σκέψεις για να εκφράσω κάποιο απώτερο νόημα που μου άφησε αλλά μάταια: το είχε σκοτώσει ο πρωταγωνιστής. Είμαι από εκείνους που περιμένουν κάτι παραπάνω από απλά "να περάσει η ώρα" γιατί μπορώ να κάνω χίλια δύο καλύτερα πράγματα από το να δω μία κενή ταινία. Αν μπορούσε να μας το δώσει και αυτό ο κύριος Ταραντίνο το προϊόν θα ήταν άριστο, τώρα είναι απλά ένα καλό, πρωτότυπο γουέστερν.

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειναι λιγο off topic αλλα θελω μια συμβουλη

το σκ θα παω να την δω. χαιρομαι που ενω ειμαι ζωντανος εχω την δυνατοτητα να παω να δω ταινια του ταραντινο στο σινεμα στις πρωτες μερες προβολης της

το θεμα μου ειναι οτι αυτη ειναι η πρωτη φορα που θα παω να δω μια τεχνικα καλη ταινια ως "κριτης" και οχι σαν απλος θεατης. οταν παω σινεμα, φορτωνομαι με ποπ-κορν και κοκα-κολες

εχω την εντυπωση ομως οτι σαν θεατης που θελει να απολαυσει την συγκεκριμενη ταινια, πρεπει να μπω μεσα σοβαρος, μετρημενος και χωρις κατι να μου τραβαει την προσοχη. αλλα ειναι ταινια του ταραντινο. θα εχει ξυλο, αιματα, splatter. ταιριαζει το ποπ-κορν. θελω την γνωμη σας

Δημοσ.

Σαφώς και ταιριάζει. Θα πρότεινα όμως να το συνοδέψεις με Sprite, είναι λίγο πιο ιντελεκτουάλ.

Εγώ πάντα αυτό κάνω για να ξεχωρίζω από τη πλέμπα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάρεσε παραπολύ η ταινία , ειδικά ο ΝτιΚάπριο....

Δεν ξέρω , ο Ταραντίνο πάντα μου αρέσει....οι ταινίες τους εννοώ.

Της δίνω άνετα ένα 8.5/10

Κορυφαία σκηνή , όταν ο Ντικάπριο χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι , και κόβεται άσχημα , αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να παίζει.....κορυφαίο.

Δημοσ.

Ωραίος ο Dicaprio, αλλά δεν μπόρεσα να ξεχάστω ούτε για μια στιγμή. Δηλ. συνεχώς σκεφτόμουν ότι έβλεπα τον ηθοποιό Dicaprio να κάνει μια αστεία southern προφορά.

Η ταινία φοβερή, θα μπορούσε μάλιστα να είχε τελειώσει σε 2-3 σημεία πριν το οριστικό φινάλε και πάλι να ήταν πολύ γαμάτη!

Δημοσ.

Το είδα κι εγώ χτες το βράδυ. Πήγα με τις προσδοκίες στα ύψη και αυτό για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε κακό. Η ταινία μου άρεσε, τη βρήκα πολύ διασκεδαστική, οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών εξαιρετικές αλλά μέχρι εκεί. Θα τη ξαναέβλεπα σίγουρα μετά από κάποιο καιρό αλλά γενικώς τη θεωρώ κατώτερη από όλες τις προηγούμενες ταινίες του εκτός του πολύ μέτριου Death Proof φυσικά.

Σαν δομή μου θύμισε αρκετά το Inglourious Basterds το οποίο όμως το θεωρώ αρκετά καλύτερο.

7,3/10

Δημοσ.

Την ταινία μειώνει το

ταραντινίστικο τέλος, αν είχε κάτι πιο αρτιστικό θα ήταν σχεδόν αριστούργημα. Δηλαδή έφτιαξε κάτι πολύ καλό και το "έχεσε" στο τέλος με το όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, όλα τα σκοτώνω, καίω και ανατινάζω στυλάκι του. Τί μεγαλοφυής ταλαντούχος βλάκας!

Δημοσ.

Την ταινία μειώνει το

ταραντινίστικο τέλος, αν είχε κάτι πιο αρτιστικό θα ήταν σχεδόν αριστούργημα. Δηλαδή έφτιαξε κάτι πολύ καλό και το "έχεσε" στο τέλος με το όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, όλα τα σκοτώνω, καίω και ανατινάζω στυλάκι του. Τί μεγαλοφυής ταλαντούχος βλάκας!

Αυτά είναι που λέμε exploitation στοιχεία. Από τη στιγμή που όλη η ταινία κινείται σ' αυτά τα πλαίσια πως περίμενες ένα artistic τέλος. Δεν θα ταίριαζε απλά. (γνώμη μου έτσι) :)

Δημοσ.

Την βρήκα καλή. Ήμουν προετοιμασμένος για έναν "βιασμό" των Western, αλλά έκανα λάθος. Η ταινία στο ξεκίνημα αποτίει φόρο τιμής στο είδος, με μουσική Western, κοφτά πλάνα και γρήγορο πιστολίδι, το σύντομο πέρασμα του Franco Nero και του Don Stroud,  το theme από το Two Mules for Sister Sara και τα υπέροχα πλάνα της αμερικάνικης ηπείρου.

Μετά η ταινία γίνεται Tarantino. Φοβεροί χαρακτήρες, απίστευτες ατάκες (γέλαγε όλη η αίθουσα), και πολύ αίμα και βασανιστήρια. Έτσι είναι ο Ταραντίνο, και δεν μπορεί να αλλάξει. Με ενόχλησαν πολύ οι σκήνες με τους σκλάβους, τις βρήκα υπερβολικά βίαιες, αλλά μάλλον αυτό ήθελε. Να προκαλέσει οίκτο για τους σκλάβους και οργή για τους λευκούς.

Οι χαρακτήρες-ρόλοι ήταν υπέροχοι, οι Waltz και Di Caprio ξεχώρισαν. O Fox αρκετά καλός όπως και ο Samuel Jackson.

Η αναμέτρηση Di Caprio και Waltz στο τέλος ήταν καταπληκτική,  Αυτή η διαρκώς αυξανόμενη ένταση που εν τέλει ξεσπά σε άγριο πιστολίδι πιστεύω θα μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα εχθες να την δω μονος μου. Ηταν ωραια. Σαν να ημουν κανενας πλουσιος ξερολας της σκηνοθεσιας και του κινηματογραφου, υπερανω απο ολους που ηθελα χρονο για μενα βλεποντας tarantino στην κορυφη της αιθουσας, τερμα πισω μονος μου. τα υπολοιπα γατακια καθοντουσαν στις απο κατω σειρες. ο βασιλιας της αιθουσας ημουν. Πριν αρχισει η ταινια νομιζα οτι ειχα μπει σε λαθος αιθουσα (παιζοταν και το arbitrage ταυτοχρονα) γιατι ειχε παρα πολλους ανθρωπους μεγαλους σε ηλικια. 

Η ταινια ειχε ολα τα στοιχεια που βαζει ο ταραντινο στις ταινιες του. Απιστευτο κινεζικο-western-ραπ soundtrack το οποιο ταιριαζε απολυτα με την ταινια, αφηγηση σε 2 σημεια, υποτιτλους!, αιματα, splatter κλπ κλπ τα ξερετε. Η μιση ταινια ηταν ο christoph waltz. Ηταν απιστευτος χαρακτηρας με φοβερη ερμηνεια. Ο jamie fox στο πρωτο μισο της ταινιας ηταν στο παρασκηνιο. Στο υπολοιπο μπορω να πω οτι ηταν αρκετα καλος. Δεν ημουν σιγουρος για την επιλογη του di caprio στην ταινια γιατι ειναι αρκετα σοβαρος. Οταν στην πρωτη σκηνη του εκανε κατευθειαν ζουμ και μας κοιταξε με αυτο το τρελο βλεμα λεω ωπ εδω ειμαστε. Ισως και να ταιριαζει. Οπως δεν μου ταιριαζε και ο brand pitt στο IB αλλα και αυτος τον τρελο εκανε. Θεωρω οτι οι αντιδρασεις τις γυναικας του django ηταν υπερβολικες. με ειχε εκνευρισει αρκετα. ενταξει κοπελα μου, τοσα εχεις παθει απο οτι καταλαβαμε και συνεχιζεις να ουρλιαζεις ετσι μπροστα στον αντρα σου που ηρθε να σε σωσει; Πρεπει να σε δει δυνατη. 

Το υφος του samuel jackson που ειναι λιγο πιο πανω, το οποιο ειναι πολυ badass και μπορεις να πεθανεις απο ανακοπη και μονο που τον κοιτας ηταν αντιφατικο με τον ρολο του στην ταινια. Ηταν ενας χαζοχαρουμενος nigger (ποσες φορες το ειπανε; 150+ ;) )που δεν γινετε να μπορουσε να παρει αυτο το υφος. Καταπληκτικος παντως. Αυτο το παραδοξο με τον James Remar δεν το καταλαβαινω; Δεν ειχε αλλον ηθοποιο; Βαλε στην αρχη τον boomer αν δεν σου βρισκεται αλλος και ασε τον james για το τελος. 

Θελω να μιλησω λιγο για την πλοκη. 

Ηταν αρτια δομημενη, με μικρα χαρακτηριστικα τα οποια την απογειωναν. Οπως η μπλε στολη με τα φρου φρου του django. Ηταν ενας μαυρος σκλαβος που του εδωσε καποτε καποιος την αδεια να βαλει οτι θελει και αυτος εκανε την σωστη επιλογη, γιατι δεν ξερει, και πηρε ενα ρουχο κραχτη. αυτο ηταν τελειο πιστευω. Δεν ξερω το 1800 πως συμπεριφερονταν οι αμερικανοι ασπροι στους μαυρους αλλα μου φανηκε λιγο υπερβολικο η αναφορα στην λεξη nigger τοσες φορες. Οκ το καταλαβαμε. Μηπως ηθελε ο tarantino να δειξει στους αμερικανους το ποσο γελοιο και υποτιμητικο ηταν αυτο που τους εκαναν και κανουν μερικοι ακομα; Ηταν πολυ σωστη η παρατηρηση του καντυ (ντι καπριο) οτι ο django ειναι 1 στους 10.000. και οσο περνουν τα χρονια αυτος ο αριθμος θα αυξανεται. βλεπε ομπαμα, προεδρος των ΗΠΑ. Ακομα η ατακα "Κυριοι ειχατε την περιεργεια μου αλλα τωρα εχετε την προσοχη μου" την βαζω στις τοπ μαζι με το " i dare you..." 

Αν θελετε να βαψετε καποια δωματια του σπιτιου σας κοκκινα τοτε προσλαβετε τον quentin. Μπορει να ειναι λιγο ακριβος αλλα κανει εξαιρετικη δουλεια, με πολυ ωραιες τεχνοτροπιες. Και να μην ξεχασω οτι σε 2 σκηνες εχει τελειωσει ετσι. Το γρηγοροτερο πινελο της δυσης! 

Τωρα θα παω σε αυτο που δεν μου αρεσε. Ξερουμε την εμμονη του σκηνοθετη με την βια αλλα ο συνδυασμος, μαντινγκο πως λεγοταν, με μαυρους, τα σκυλια και το nigger ηταν too much ρε αδερφε. Σε καποιο σημειο πειραχτηκα γιατι ηταν πολυ ωμο και τερμα υποτιμητικο για αυτους. Η σκηνη που παλευαν οι 2 μαυροι μπροστα στον καντυ και η αλλη με τα σκυλια ηταν πολυ σκληρες για tarantino 

Και κατι ακομα που θελω να πω 

Δεν γινοταν να μην παιξει στην ταινια του ο tarantino. Ωραια μεχρι εκει. Πρεπει ομως και να πεθανει. Πως θα πεθανει, ετσι απλα με 10 γεμιστηρες; Οχι! Με δυναμιτες. και δεν θα πεθανει απλα,θα εξαυλωθει κιολας σε ενα πλανο. Απιστευτος ετσι. Μπορει να ειναι ταλαντουχος αλλα για ηθοποιος δεν κανει μονο και μονο επειδη δεν κανει το προσωπο του.

Μου φανηκε περιεργο που ο χαρακτηρας του waltz πεθανε τοσο φτηνα (ναι με Τ δειχνει τον ξεπεσμο του). Θα μπορουσε να ειχε σωθει αλλα ναι, ξεχασα ποιος σκηνοθετει. Λαθος μου :)

Τελος, η σκηνη που πεθαινει η αδερφη του candie ειναι επικη. Εποχες λαμψης μου θυμισε. Ηταν η σκηνοθετικη πινελια του tarantino και μου αρεσε παρα πολυ. αν το εκανε καποιος αλλος μαλλον θα τον εκραζα.

Σιγουρα εχω ξεχασει καποια κομματια αλλα συγχωρεστε με, 3 ωρες ταινια ηταν, δεν μπορω να τα θυμαμαι ολα

PS Συντομα θελω να ξαναδω το pulp fiction και ελπιζω να αναθεωρησω. Ελπιζω

Επεξ/σία από gavros10
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...