Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το Kill Bill το ίδιο θέμα δεν ειχε; 

Το ειδα πριν λίγο (το Django), δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα, ενα 7.5/10 νομίζω ότι είναι αρκετό.

Δυστυχως δεν το ειδες  :devil: ,ειδες κλασμα της ταινιας ....λογω ποιοτητας εικονας.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχως δεν το ειδες  :devil: ,ειδες κλασμα της ταινιας ....λογω ποιοτητας εικονας.

Σε βρίσκω μάλλον υπερβολικό. Αυτό που θα πω είναι εντελώς υποκειμενικό, αλλά πιστεύω ότι στο να αξιολογήσει κάποιος μια ταινία ως καλή , μέτρια ή κακή (σύμφωνα με το δικό του γούστο πάντα), η ποιότητα τής εικόνας δεν αποτελεί εμπόδιο. Είτε dvdrip 700mb δεις, είτε ατόφιο blu-ray 50gb, την πλοκή, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες (τα οποία - για 'μένα - είναι αυτά που «ανεβάζουν» ή «κατεβάζουν» στην κλίμακα αξιολόγησης μια ταινία) τα αντιλαμβάνεσαι μια χαρά.

Αυτό που αλλάζει, είναι η «λεπτομέρεια» στην ανάλυση τής εικόνας. Σαφώς και η απόλαυση είναι τρομερά μεγαλύτερη, αλλά δεν αλλάζει η γνώμη για τον αν είδες μια καλή ταινία ή όχι.  Αν μιλάμε για άθλιες καταστάσεις (τύπου cam, ts κ.τ.λ.) βέβαια, τότε προφανώς και υπάρχει θέμα, είναι όμως συγκεκριμένο: Ότι - εκτός κι αν τα νεύρα σου είναι από ατσαλόσυρμα - δε θ' αντέξεις να δεις πάνω από 5 λεπτά, οπότε όντως «δε θα έχεις δει την ταινία»...

• Like 1
Δημοσ.

Μετά το τέλος της ταινίας, η λέξη που μου ήρθε στο μυαλό είναι "αγάπη". Ο Ταραντίνο μας έδωσε μία ταινία που ξεχειλίζει από αγάπη για το γουέστερν και τον κινηματογράφο. Κινηματογράφηση, soundtrack, ερμηνείες (ο καλύτερος μου φάνηκε ο Jackson και δεν τον χωνεύω και ιδιαίτερα), όλα μας έδωσαν μία τρομερά ευχάριστη ταινία-φόρο τιμής.

Μόνο που χρειάζεται να την δω-τουλάχιστον-μία φορά ακόμη. Δεν μου αρέσουν οι εξαιρετικά βίαιες σκηνές. Σε πολλές περιπτώσεις λοιπόν περίμενα ότι οι σκηνές θα εξελιχθούν υπερβολικά αιματηρά, με αποτέλεσμα να αφαιρούμαι από την υπόθεση, και αυτές ήταν και οι καλύτερες σκηνές του έργου. Τελικά,και ευτυχώς, η απεικόνιση της βίας δεν ήταν πέρα από τα όριά μου, οπότε τζάμπα έχανα την ουσία.

Δημοσ.

τριχες. αν ηταν ετσι, ας γυρναγαμε ολες τις ταινιες με κινητα αφου δεν παιζει ρολο η ποιοτητα της εικονας τους, προκειμενου να τις εκτιμησεις.

o θεος David Lynch, τα λεει καλυτερα:

http://www.youtube.com/watch?v=wKiIroiCvZ0

Μόνο που εδώ μιλάει για όσους βλέπουν ταινίες σε αυτά. Το να γυρίσεις ταινία με κινητό ακούγεται περίεργο, αλλά στα πλαίσια του πειραματισμού όλα γίνονται ειδικά στις μέρες μας που η ποιότητα έχει ανέβει.

Oldboy director Park Chan-wook shoots new film on iPhone

Δημοσ.

Μόνο που εδώ μιλάει για όσους βλέπουν ταινίες σε αυτά. Το να γυρίσεις ταινία με κινητό ακούγεται περίεργο, αλλά στα πλαίσια του πειραματισμού όλα γίνονται ειδικά στις μέρες μας που η ποιότητα έχει ανέβει.

Oldboy director Park Chan-wook shoots new film on iPhone

ναι το γνωριζω αυτο. αλλα οπως ειπες,ειναι πειραματισμος. τιποτα παραπανω.

Δημοσ.

Νεράκι κύλησαν οι σχεδόν 3 ώρες. Συμφωνώ ότι δεν ήταν επιπέδου Pulp Fiction και τα συναφή της περιόδου εκείνης, αλλά ήταν επειπέδου IB που δεν έχει τίποτα το άσχημο. Έχει μια ποπ κουλτούρα ο ταραντίνο στην σκηνοθεσία του αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Μετά απο καιρό διασκέδασα τόσο πολύ μια ταινία.

8/10

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που θα πω είναι εντελώς υποκειμενικό...

...την πλοκή, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες (τα οποία - για 'μένα - είναι αυτά που «ανεβάζουν» ή «κατεβάζουν» στην κλίμακα αξιολόγησης μια ταινία) τα αντιλαμβάνεσαι μια χαρά.

τριχες

Φαντάσου να μην είχα τονίσει και τα κόκκινα στο post μου...

(συγνώμη που έχω ...υποκειμενική άποψη, ε; )

αν ηταν ετσι, ας γυρναγαμε ολες τις ταινιες με κινητα αφου δεν παιζει ρολο η ποιοτητα της εικονας τους, προκειμενου να τις εκτιμησεις.

...κι έλεγα γιατί δε μπορώ να εκτιμήσω το godfather...είναι που δεν το είδα σε blu-ray...

Δημοσ.

Off topic αλλά θα το πω γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι αμείλικτες. Η αλήθεια για το τι ποιότητα θα δεις τη ταινία και πόσο θα την εκτιμήσεις ή όχι κρύβεται κάπου στη μέση. Δηλαδή εξαρτάται από το είδος της ταινίας. Το Νονό ή τον Ελαφοκυνηγό και στο gameboy να τα δεις θα τα εκτιμήσεις. Αντιθέτως, το Matrix ή το Avatar πρέπει να τα δεις υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες για να τα ευχαριστηθείς.

Δημοσ.

Off topic αλλά θα το πω γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι αμείλικτες. Η αλήθεια για το τι ποιότητα θα δεις τη ταινία και πόσο θα την εκτιμήσεις ή όχι κρύβεται κάπου στη μέση. Δηλαδή εξαρτάται από το είδος της ταινίας. Το Νονό ή τον Ελαφοκυνηγό και στο gameboy να τα δεις θα τα εκτιμήσεις. Αντιθέτως, το Matrix ή το Avatar πρέπει να τα δεις υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες για να τα ευχαριστηθείς.

μπορει να την εκτιμησεις αλλα δεν θα βιωσεις την ταινια

δεν θυμαμαι ποιος, αλλα ενας παραγωγος-κριτικος δεν θυμαμαι τι ηταν ειχε πει οτι αυτοι που ειδαν τον νονο στον κινηματογραφο τοτε εζησαν και ειδαν τον νονο οπως επρεπε να τον δουν. αυτο δεν εγινε για 40+ χρονια μετα μεχρι που βγηκαν τα Blu-ray. αυτο ειπε ο θεος. αν ηταν ετσι θα βλεπαμε ταινιες στο gameboy. το django θα το δω στο σινεμα και ας εχει βγει σε dvdrip γιατι θελω να βιωσω την εμπειρια

Δημοσ.

Πάντως για να απολαύσει κανείς στο έπακρο τη συγκεκριμένη ταινία δεν πρέπει να επικεντρώσει στους υπότιτλους γιατί θα χάσει τις απίστευτες deep south προφορές των DiCaprio, Johnson και ειδικά του τεράστιου Jackson.

π.χ

http://www.youtube.com/watch?v=7X9imUZqea8

Δημοσ.

Την είδα πολύ ευχάριστα. Πέρα απο τα κοινότυπα, ωραίες ερμηνείες κτλ η ταινία ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια του καλτ. Πολύ όμως. Μου άρεσε φυσικά αλλα δε μπορώ να παραβλέψω οτι ένιωθα σα να μου έλεγε "trololol fuck you σε τρολλάρω γιατί είμαι ταραντίνο και μπορώ". Splatter/parody/niggers/το πιο κλισέ σενάριο εκδίκησης και καμμένο χιούμορ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...