Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να πω και κάτι χωρίς να σας μπούνε ιδέες.. όταν ήμουν μικρός έκανα την εξυπνάδα να βάλω στη γλώσσα μου μια 9volti.. καταλαβαίνετε την συνέχειας..

αν κάνει κανείς με αυτή τη μπαταρία τι θα γίνει; :confused: :confused: :confused: :confused:

Δημοσ.

Αν ανοιξεις την σειρηνα και με ανοιχτο συναργεμο θα χτυπησει παλι...οταν την κλεινεις την σειρηνα κανει ενα θορυβο οτι οπλιστικε και οτι μπηκε το τελευταιο καπακι...

Τωρα για την αλλαγη της μπαταρια οπως σου ειπαν τα παιδια δεν θα παθεις τιποτα αν την πιασεις...

Εκανα πρακτικη σε υεχνικο γραφειο ..Και μια απο τις δουλειες του ηταν η εγκατασταση και σερβις συναργεμων...

Σε σωστη λειτουργια και χωρις συχνες διακοπες ρευματος αντεχουν 5 χρονια...

Νομιζω οτι η κεντρικη μπαταρια ηταν 12 βολτ και 7,2 αμπερ.

Μια τετοια χρειααζεσαι

http://www.solidshop.gr/e-shop/products/computers?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&category_id=73&product_id=7305

ή

http://www.bselectronics.gr/default.aspx?action=ShowCatProds&prodcatid=21&Page=2

BAT12-1,2.jpg

Απο τι θυμαμαι εβγαζε το κυριο καλωδιο της τροφοδοσιας την αλλαζε και μετα εκανε απο το πληκτρολογιο ενα ρεζετ για να επανελθει οπως ηταν...

ή απλα βγαλτην και βαλε την καινουργια....

Δημοσ.

Αν ανοιξεις την σειρηνα και με ανοιχτο συναργεμο θα χτυπησει παλι...οταν την κλεινεις την σειρηνα κανει ενα θορυβο οτι οπλιστικε και οτι μπηκε το τελευταιο καπακι...

σόρρυ μπερδεύτηκα..

τώρα είμαι σπίτι.. ο συναγερμός ΔΕΝ είναι ενεργοποιημένος.. αν τώρα βγάλω την μπαταρία από τη σειρήνα θα χτυπήσει; (φαντάζομαι πως όχι αλλά ξαναρωτάω για να είμαι πιο σίγουρος) :rolleyes:

άσχετο: τέτοια μπαταρία έχω (την 12v 5Ah) http://www.systems-sunlight.com/?contentid=45&langflag=_en

Δημοσ.

Σε μας οταν της αλλαζαμε το παιδι που εκανε την αλλαγη φορουσε συνεχεια οτοασπιδες γιατι βαρουσε οταν ανοιγε την σειρηνα και ας μην ηταν οπλισμενος ο συναργεμος...

Δοκιμασε και πες μας...

Δημοσ.

μην μπερδευουμε τα πραγματα.

αλλο πραγμα η backup μπαταρια του ιδιου του συναγερμου και αλλο η backup μπαταρια της σειρηνας. εννοειται οτι αν ανοιχτει η σειρηνα, για τον οποιοδηποτε λογο, θα βαρεσει καθως εχει ειδικο διακοπτη γι αυτο και βρισκεται σε ζωνη 24ωρης προστασιας, δηλαδη ακομα και να μην ειναι οπλισμενος ο συναγερμος, θα βαρεσει. επισης η σειρηνα θα βαρεσει αν ''δει'' οτι δεν της ερχεται καθολου ρευμα φορτισης απο την κεντρικη μοναδα του συναγερμου...δηλαδη καταλαβαινει οτι εχει κοπει τοσο το ρευμα της δεη οσο και η μπαταρια, οποτε βαραει. κανονικα ο συναγερμος δεν πρεπει να βαραει οταν κοπει το ρευμα της δεη, αφου τον υποστηριζει η μπαταρια για μερικες μερες ανετα μεχρι να επανελθει το ρευμα (κι οπως ειπα πριν...αν ειναι κατι που κρατησει για παρα πολυ, ας πουμε σκοπιμο σε καποιο εξοχικο ξερω γω...τοτε μολις τελειωσει και η μπαταρια θα βαρεσει η σειρηνα). οι συναγερμοι που ακουτε να χτυπουν με το που γινει διακοπη ρευματος, συμβαινει επειδη ακριβως η μπαταρια της κεντρικης μοναδας βρισκεται εκει απο την εποχη του νωε και δεν εχει αλλαχθει ποτε.

αλλαξε την λοιπον αφοβα, απλα μην κανεις το λαθος και ενω εχεις βγαλει την μπαταρια, του διακοπει και η παροχη ρευματος της δεη. τοτε ναι θα βαρεσει, αν ομως ειναι οκ το ρευμα τοτε δεν θα εχεις θεμα.

ειπαμε..η αλλαγη μπαταριας της κεντρικης μοναδας ειναι σαν να αλλαζουμε μπαταρια σε τηλεκοντρολ :)

η αλλαγη μπαταριας της σειρηνας ειναι λιγο πιο tricky για το λογο που ειπα παραπανω, αλλα οχι παλι κατι τραγικο, ειδικα αν υπαρχει το manual του συναγερμου και τον βαλεις σε καποιο silent mode μεχρι να κανεις την αλλαγη.

@Liverpool89:

υπαρχουν ομως και συναγερμοι που το κουτι της κεντρικης μοναδας δεν χωραει την μπαταρια που λες (των 7.2Ah) αλλα εκεινες των 4.5...οπως ειναι και του ts απο οτι φαινεται. αν βεβαια χωραει μεγαλυτερη μπαταρια (μπορει στο ιντερνετ να δει τις διαστασεις τους και να μετρησει το χωρο που βρισκεται τωρα η δικη του), καλο ειναι να παρει μια των 7.2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραία!

όχι δεν χωράει μεγαλύτερη μπαταρία!.. έχω πολύ μικρό κουτί οπότε πήρα πάλι μια ίδια 5Ah (διαστάσεις 9x6x6cm.. πάνω από 10 δεν χωράει με τίποτα) :(

αυτό με τη σειρήνα με χάλασε κάπως.. δηλαδή ότι και να γίνει αν δεν βρω το manual όταν ανοίξω το κουτί θα χτυπήσει!.. φτου μου.. πρέπει να "σκάψω" το internet να το βρω..

συμπληρωματικά : εξ εμπειρίας διαπίστωσα (από πολύ πρόσφατη διακοπή ρεύματος) ότι η σειρήνα δεν χτυπάει όταν κόβεται το ρεύμα από ΔΕΗ (κάτι είναι και αυτό!)

Επεξ/σία από kwstas_pap
Δημοσ.

Εχω εγκαταστήσει καμπόσους συναγερμούς και σου λέω σίγουρα ότι αν βγάλεις την μπαταρια από το κουτί θα βαρέσει ο συναγερμός … Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις πια είναι η ζώνη 24ης παρακολούθησης να την κάνεις bypass μετα να ανήκεις το κουτί της σειρήνας και να ξεσυνδέσεις την παταρια της σειρήνας . Μετα αποσυνδες την παταρια της κεντρικής μοναδας συνδες την καινούρια , μετα βαζεις και την παταρια της σειρήνας κλίνεις το καπάκι και εισαι έτοιμος χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός . Αν δεν σε νοιάζει να βαρέσει η σειρήνα απλα βγαλε την μια και βαλε την άλλη οση ορα δεν εχει παταρια το κύκλωμα θα χτυπαει και θα σταματήσει όταν μπει η καινούρια . Καλου κακου κλεισε τον γενικο μπας και πιάσεις κανενα καλώδιο που δεν πρεπει

Δημοσ.

Εχω εγκαταστήσει καμπόσους συναγερμούς και σου λέω σίγουρα ότι αν βγάλεις την μπαταρια από το κουτί θα βαρέσει ο συναγερμός … Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις πια είναι η ζώνη 24ης παρακολούθησης να την κάνεις bypass μετα να ανήκεις το κουτί της σειρήνας και να ξεσυνδέσεις την παταρια της σειρήνας . Μετα αποσυνδες την παταρια της κεντρικής μοναδας συνδες την καινούρια , μετα βαζεις και την παταρια της σειρήνας κλίνεις το καπάκι και εισαι έτοιμος χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός . Αν δεν σε νοιάζει να βαρέσει η σειρήνα απλα βγαλε την μια και βαλε την άλλη οση ορα δεν εχει παταρια το κύκλωμα θα χτυπαει και θα σταματήσει όταν μπει η καινούρια . Καλου κακου κλεισε τον γενικο μπας και πιάσεις κανενα καλώδιο που δεν πρεπει

Εσύ κλείνεις δηλαδή το γενικό και μετά βγάζεις και τη μπαταρία για να την αλλάξεις?? Αν ναι, μην ψάχνεις γιατι βαράει ο συναγερμός, το εξήγησα παραπάνω.

Δημοσ.

αααα να ρωτήσω κάτι σχετικό..

ας πούμε ότι δεν αποκλείω ζώνες κτλ..

οπότε αφαιρώ την μπαταρία από τη σειρήνα και αρχίζει να βαράει.

αν πατήσω τον κωδικό στο πληκτρολόγιο θα σταματήσει ή όχι;

Δημοσ.

αααα να ρωτήσω κάτι σχετικό..

ας πούμε ότι δεν αποκλείω ζώνες κτλ..

οπότε αφαιρώ την μπαταρία από τη σειρήνα και αρχίζει να βαράει.

αν πατήσω τον κωδικό στο πληκτρολόγιο θα σταματήσει ή όχι;

Αν δεν σε νοιάζει να βαρέσει η σειρήνα απλα βγαλε την μια και βαλε την άλλη οση ορα δεν εχει παταρια το κύκλωμα θα χτυπαει και θα σταματήσει όταν μπει η καινούρια .

Δημοσ.

οκ νομίζω έχω αρχίσει να γίνομαι κουραστικός..

επιτρέψτε μου μια τελευταία ερώτηση:

η σειρήνα θα αρχίσει να χτυπάει μόλις αφαιρέσω την μπαταρία ή όταν ανοίξω (απλώς) το κουτί;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

οταν αλλαζεται μπαταρια μπορει να χτυπησει ο συναγερμος οταν ανοιξετε την σειρηνα με την εισαγωγη του κωδικου στο πληκτρολογιο θα σταματησει ο συναγερμος. Αλλαξτε την και ολα καλα αρκει μονο να μην τρομαξετε απο το ν ξαφνικο ηχο που θα κανει η σειρηνα οταν θα ξεβιδωνετε το καπακι. Τελος Προσοχη θελει και στον πινακα οταν αλλαζετε την μπαταρια να μην ακουμπησουν τα δθο καλωδια που ενωνουν την μπαταρια αναμεταξυ τους.

Οταν θα αγορασετε μπαταριες να ειστε σιγουροι για την χωριτικοτητα που πρεπει να εχουν ωστε να ειναι συμβατες με τις υπαρχουσες μπαταριες. Για οτιδηποτε αναφερετε.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Άλλαξα μπαταρία έβγαλα πρώτα τον αρνητικό και μετά τον θετικό και μετά συνέδεσα το θετικό και τον αρνητικό.

Το είχα βγάλει από το ρεύμα στην όλη διαδικασία μην κάνω καμιά βλακεία. και ο συναγερμός δε βγάζει πλέον λάθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...