παπι Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Απο την ωρα που το κρατος αφηνει εσκεμμενα την κατασταση που υπαρχει εδω, εγω προσωπικα επικρατω αυτην την πρωτοβουλια που πηρε ο νεαρος. Μπραβο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzimmys Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Απο αυτούς που παίρνουν 800 ευρώ το μήνα (με τα νυχτερινά+ΣΚ) και τους βρίζει και όλος ο κόσμος? Μην λέμε ότι θέλουμε. Για 800 ευρώ το μήνα ΔΕΝ υπάρχει λόγος να ριψοκινδυνεύεις τη ζωή σου. Ώπα ρε φίλε... Τι δουλειά κάνουνε? Δεν πρέπει να διασφαλίζουν τους πολίτες? Και αν αυτό θα πρέπει να φέρει σε ρίσκο τη ζωή τους, θα πρέπει να το κάνουν. Ή νομίζεις πως αν παίρνανε 3.000 ευρώ θα την ρισκάρανε? Με την ίδια λογική που ακούω από πολλούς, ότι οι πολιτικοί ΠΡΕΠΕΙ να παίρνουν τεράστιους μισθούς για να μην θέλουν να κλέβουνε. ΝΑΙ!! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ!! Όσον αφορά το θέμα, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον benign Απο οτι βλεπω δεν ξερετε τι εγινε.Μπηκαν μεσα οι διαρρηκτες απειλωντας την μανα του ,κατεβηκε αυτος με τον αδερφο του,παλεψανε,το εβαλαν στα ποδια οι ληστες,ηρθε η αστυνομια και μετα απο αρκετη ωρα και αφου ειχε φυγει η αστυνομια προσπαθησαν να ξαναμπουνε οι ιδιοι ληστες.Τοτε πηρε την καραμπινα ο δραστης και αφου τον ειδαν οι κλεφτες με το οπλο το εβαλαν στα ποδια και καθως τα δυο αδερφια τους κυνηγουσαν ο ενας πυροβολησε και σκοτωσε τον εναν διαρρηκτη. Απο οτι μια ειναι φονος εκ προθεσεως απο την αλλη τι να κανει ο καθε πολιτης οταν του παραβιαζουν το σπιτι δυο φορες την ιδια μερα και απειλουν την ιδια του την μανα ,ειναι απολυτα λογικο να ειναι εκτος εαυτου απο την εμπειρια που προηγηθηκε και απο την στιγμη που οι κλεφτες εχουν το θρασσος να ξαναμπαινουν πιστευω οτι το 90% του κοσμου θα αντιδρουσε βιαια και ειναι δυσκολο να εχεις την ψυχραιμια να τον χτυπησεις στα ποδια και οχι να τον σκοτωσεις οταν τον ειδες να βαζει το στιλετο στον λαιμο της μανας σου. Για μενα ο Αμερικανικος νομος που επιτρεπει την θανατηφορα χρηση βιας σαν αμυνα στο σπιτι του καθε πολιτη ειναι σωστος και πρεπει να ψηφιστει και στην Ελλαδα.Απο την στιγμη που καποιος παραβιαζει το σπιτι μου και ειναι διατεθιμενος να ασκησει βια εναντιον μου ακομη και να με τραυματισει θανασιμα προκειμενου να κλεψει δεν ειμαι υποχρεωμενος να τον αφοπλισω η να ρισκαρω την ασφαλεια μου για να μην θεωρηθω ενοχος φονου απο την ηλιθια σχετικη Ελληνικη νομοθεσια. Ειναι επισης ξακαθαρο οτι το Ελληνικο κρατος ειναι ανικανο να προτατευσει τους πολιτες του,οποτε πρεπει να τους δωσει νομοθετικα το βασικο και αυτονοητο δικαιωμα της αυτοαμυνας με το να επιτρεψει την οπλοχρησια τουλαχιστον μονο στο σπιτι σαν μεσο αμυνας.Εδω μας σκοτωνουν οι Αλβανοι εγκληματιες για 50 ευρω με τα Καλασνικοφ,ειναι ο απλος πολιτης προβατο επι σφαγη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasoskont Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 μια διαρρηξη δεν αξιζει θανατο. ελπιζω να μη γινουμε ζουγκλα γιατι ισως τη πληρωσουν και αθωοι κατα λαθος. οπως λεμε καταλαθος μπηκα σπιτι σου 3 η ωρα την νυχτα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Άλλο το να είσαι σε άμυνα και άλλο το να κυνηγήσεις τον άλλο και να τον σκοτώσεις κιόλας, είναι λίγο "εχ". .. Σαν καποιος που προσωπικα ετσι και μου -βρισουν- τη μανα ειμαι ικανος να παω στη φυλακη και αυτος/η στο χωμα δεν μπορω καν να φανταστω τι θα εκανα αν εβλεπα καποιον να βγαζει μαχαιρι στη μανα μου. Δεν ειναι καθολου "εχ". Που ξερεις εσυ τι εγινε πριν απο αυτο? Πως προδικαζεις την αντιδραση καποιου χωρις να ξερεις τι εγινε? Μπορει στα αφτακια σου να ηχει "εχ" η αντιδραση του 25χρονου αλλα εμενα μου ηχει απολυτα δικαιολογημενη. Ειδικα οταν λεει οτι ο τυπος ηρθε δευτερη φορα την ιδια μερα στο ιδιο σπιτι για να κανει "μπαζα". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Με την πληθώρα δουλειάς που προσφέρεται αυτή την περίοδο ε. Ου, άσε έχω βαρεθεί να απορρίπτω προτάσεις..;ρ Σαν καποιος που προσωπικα ετσι και μου -βρισουν- τη μανα ειμαι ικανος να παω στη φυλακη και αυτος/η στο χωμα δεν μπορω καν να φανταστω τι θα εκανα αν εβλεπα καποιον να βγαζει μαχαιρι στη μανα μου. Δεν ειναι καθολου "εχ". Που ξερεις εσυ τι εγινε πριν απο αυτο? Πως προδικαζεις την αντιδραση καποιου χωρις να ξερεις τι εγινε? Μπορει στα αφτακια σου να ηχει "εχ" η αντιδραση του 25χρονου αλλα εμενα μου ηχει απολυτα δικαιολογημενη. Ειδικα οταν λεει οτι ο τυπος ηρθε δευτερη φορα την ιδια μερα στο ιδιο σπιτι για να κανει "μπαζα". Και εαν ήταν άλλο group ληστών; Την πληρώνει ο 2ος; Δεν είπα όχι, αλλά άλλο να το αντιδράσεις σε νόμιμη άμυνα ρε συ και άλλο έτσι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 μια διαρρηξη δεν αξιζει θανατο. ελπιζω να μη γινουμε ζουγκλα γιατι ισως τη πληρωσουν και αθωοι κατα λαθος. Όντως, αλλά συνήθως οι διαρρήξεις δε είναι μόνο διαρρήξεις. Πολλές φορές συνοδεύονται από βιασμούς, κακοποιήσεις, βασανιστήρια, μερικές φορές και φόνους. Μήπως είναι λίγα τα περιστατικά του στυλ "μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς και τη σκότωσε για της πάρει τη σύνταξη"; Οπότε όταν ο αμυνόμενος έχει να διαλέξει μεταξύ του α) να γίνει φονιάς και, β) να θρηνεί την οικογένειά του, η απόφαση είναι εύκολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YiN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το ότι κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή κανενός το έχουμε; Το ότι και φυλακή να πήγαινε ο δράστης, δεν θα καταδικαζόταν σε θάνατο το καταλαβαίνουμε; Δηλαδή, αντί να συζητάμε για το ότι απλοί πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτό είναι σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης προστασίας αυτού κ.ο.κ. καθόμαστε και λέμε "καλά του έκανε που τον έφαγε"; Δηλαδή συγγνώμη, εσάς αυτή η ζούγκλα σας αντιπροσωπεύει; Αρπάχτε από ένα καλάσνικοφ λοιπόν μην τολμήσει κανείς και σας βρίσει την μάνα και τον πατέρα. Αλλά κατά τ'άλλα το θέαμα του Κασιδιάρη να παίζει μπουνιές στην τιβι θίγει την χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Δεν έχει πάτο ρε γμτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Με την πληθώρα δουλειάς που προσφέρεται αυτή την περίοδο ε. Ου, άσε έχω βαρεθεί να απορρίπτω προτάσεις..;ρ Θες μεροκαματο στο χωραφι 30 ευρω την μέρα με διατροφή και διαμονή? Να σε προσλάβω εγω απο τώρα για φυστίκια και ελιές, που ψάχνουμε εργάτες με το τηλεσκόπιο? Αλλα μόλις πατήσεις πόδι στο χωράφι και αντιληφθεις πως η φυστικια είναι δέντρο και όχι θάμνος θα σκεφτείς 30 ευρω ειναι λίγα, ας παω για κανενα καφε με τα λεφτα απο την σύνταξη του μπαμπα. Ο αλβανός έχει κουραγιο να δουλεψει σε χωράφι σε αντίθεση με τους περισσότερους έλληνες αλλα αντί για τίμια δουλεια επέλεξε τις διαρρήξεις. Ε δεν θα τον λυπηθω κιολας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το ότι κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή κανενός το έχουμε; Το ότι και φυλακή να πήγαινε ο δράστης, δεν θα καταδικαζόταν σε θάνατο το καταλαβαίνουμε; Δηλαδή, αντί να συζητάμε για το ότι απλοί πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτό είναι σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης προστασίας αυτού κ.ο.κ. καθόμαστε και λέμε "καλά του έκανε που τον έφαγε"; Δηλαδή συγγνώμη, εσάς αυτή η ζούγκλα σας αντιπροσωπεύει; Αρπάχτε από ένα καλάσνικοφ λοιπόν μην τολμήσει κανείς και σας βρίσει την μάνα και τον πατέρα. Αλλά κατά τ'άλλα το θέαμα του Κασιδιάρη να παίζει μπουνιές στην τιβι θίγει την χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Δεν έχει πάτο ρε γμτ. Μα δεν νιώθεις σαν Ρωμαία στην αρένα; Θες μεροκαματο στο χωραφι 30 ευρω την μέρα με διατροφή και διαμονή? Να σε προσλάβω εγω απο τώρα για φυστίκια και ελιές, που ψάχνουμε εργάτες με το τηλεσκόπιο? Αλλα μόλις πατήσεις πόδι στο χωράφι και αντιληφθεις πως η φυστικια είναι δέντρο και όχι θάμνος θα σκεφτείς 30 ευρω ειναι λίγα, ας παω για κανενα καφε με τα λεφτα απο την σύνταξη του μπαμπα. Ο αλβανός έχει κουραγιο να δουλεψει σε χωράφι σε αντίθεση με τους περισσότερους έλληνες αλλα αντί για τίμια δουλεια επέλεξε τις διαρρήξεις. Ε δεν θα τον λυπηθω κιολας. Εμ, ναι, ο μπαμπάς μου με θρέφει Μην γενικεύεις. Προσωπικά γνωρίζω κάμποσους αλβανούς και είναι άνθρωποι της βιοπάλης, όπως δεν είναι όλοι οι έλληνες άγιοι έτσι δεν είναι και αυτοί. Στο τέλος θα μας πείτε ότι φυλακές φτιάξαμε μετά το 1991. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Για μένα το λάθος του 25χρονου (και της οικογένειας του) ήταν πως δεν κάλεσαν την αστυνομία αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό. Αν το είχαν κάνει, όλη αυτή η ιστορία θα είχε πιθανόν αποφευθχεί. Γενικότερα πάντως κάτι δεν πάει καλά σ'αυτή τη φάση...Μπαίνουν στο σπίτι σου οπλισμένοι ληστές, σε απειλούν, παλεύεις και τελικά τους τρέπεις σε φυγή...Δεν ενημερώνεις τις αρχές όπως όφειλες, οι ληστές έρχονται μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα στον τόπο του εγκλήματος...Βγαίνεις και την ανάβεις σε έναν απ'αυτούς. Δεν ξέρω, κάπου μπάζει το σενάριο...Αν και σ'αυτή τη χώρα όλα είναι πλέον πιθανά... Πάντως, θεωρώ πως πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο παιδί. Έπραξε εν βρασμώ ψυχής...Νομίζω πως όλοι μας θα αντιδρούσαμε με παρόμοιο τρόπο αν αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κατάσταση. Επίσης, για όσους λένε πως θα μπορούσε απλά να τον τραυματίσει: Έριξε νύχτα και με κυνηγετικό όπλο. Ίσως όντως στόχος του ήταν ο τραυματισμός του ληστή αλλά αστόχησε λόγω συνθηκών. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί νομικά την πράξη του, ηθικά όμως ναι. Όσον αφορά τους αστυνομικούς: Κανείς δεν θα ρισκάρει την ζωή του αν δεν πιστεύει σ'αυτό που κάνει. Δεν είναι θέμα μισθού. Όπως πολύ σωστά είπαν κι άλλοι πριν από μένα, η αστυνομία κάνει σε πολλές περιπτώσεις σωστά τη δουλειά της. Άλλοι αφήνουν ελεύθερους εγκληματίες... Και τέλος μια λίγο τρολίστικη ερώτηση: Αν ο ίδιος ληστής είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό, μήπως θα έβγαιναν μερικοί να μιλήσουν για αστυνομική βία, για ρατσιστικό έγκλημα κλπ; Αναρωτιέμαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ου, άσε έχω βαρεθεί να απορρίπτω προτάσεις..;ρ Και εαν ήταν άλλο group ληστών; Την πληρώνει ο 2ος; Δεν είπα όχι, αλλά άλλο να το αντιδράσεις σε νόμιμη άμυνα ρε συ και άλλο έτσι.. Και τι να κανει; Να ρωτησει "ειστε οι ιδιοι που ηρθατε και πριν, η ειστε νεοι; Γιατι αμα ειστε νεοι εχετε αλλη μια προσπαθεια"... Ολα καλα οσα λεμε εξω απο το χορο, αλλα εκεινη τη στιγμη, μεσα στα χαραματα, να δεις μπροστα σου ενα κλεφτη, να απειλει τη μανα σου, να τον ξαναβλεπεις παλι μπροστα σου τσαμπουκα, δε νομιζω να σκεφτει το μυαλο καθαρα. Μιλαμε πλεον για τρελλη θολουρα εκεινη τη στιγμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δεν είπα όχι, αλλά άλλο να το αντιδράσεις σε νόμιμη άμυνα ρε συ και άλλο έτσι.. Η γειτονιά βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση όλο το βράδυ, αν κατάλαβα καλά. Πόσο ψύχραιμα να αντιδράσει κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Θα φοβηθουνε πιστευω με αυτο. Εστω αμα γινουν αλλα ενα-δυο σκηνικά θα φοβηθουν στ'αληθεια. Αλλα και παλι λυση δεν ειναι αυτο........... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Και τι να κανει; Να ρωτησει "ειστε οι ιδιοι που ηρθατε και πριν, η ειστε νεοι; Γιατι αμα ειστε νεοι εχετε αλλη μια προσπαθεια"... Ολα καλα οσα λεμε εξω απο το χορο, αλλα εκεινη τη στιγμη, μεσα στα χαραματα, να δεις μπροστα σου ενα κλεφτη, να απειλει τη μανα σου, να τον ξαναβλεπεις παλι μπροστα σου τσαμπουκα, δε νομιζω να σκεφτει το μυαλο καθαρα. Μιλαμε πλεον για τρελλη θολουρα εκεινη τη στιγμη. Πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε στο τι λέμε, τουλάχιστον οι δυό μας, έτσι δεν είναι βιτσιόζικο αγόρι; :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μα δεν νιώθεις σαν Ρωμαία στην αρένα; Εμ, ναι, ο μπαμπάς μου με θρέφει Μην γενικεύεις. Προσωπικά γνωρίζω κάμποσους αλβανούς και είναι άνθρωποι της βιοπάλης, όπως δεν είναι όλοι οι έλληνες άγιοι έτσι δεν είναι και αυτοί. Στο τέλος θα μας πείτε ότι φυλακές φτιάξαμε μετά το 1991. Δεν γενικευω αλλα για δουλειά θα έρθεις? Εκτός και αν εχεις δουλεια και δεν σε συντηρεί κάποιος. Όσοι αλβανοι ειναι στο χωριό και δουλευουν στα χωράφια εχουν όλοι οικογένιες και ειναι ανθρωποι της βιοπάλης που λες. Από την στιγμή που δεν θες να δουλεψεις και επιλέγεις τον παράνομο δρόμο να εισαι προετοιμασμενος και για την στραβή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα