liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δεν παρακινεί κανέναν η εθνικότητά του ούτε το χρώμα του και αυτή η ερώτηση είναι παγίδα για να αποκαλέσεις κάποιον ρατσιστή. Οι άνθρωποι διαμορφώνονται μέσα από τις κοινωνίες που ζουν. Υπάρχουν κοινωνίες όπου επικρατεί η αντίληψη "αυτός έχει κάτι που δεν έχω, μπορώ όμως να το έχω αν του το πάρω" και μετράει περισσότερο η σωματική δύναμη από την λογική. Αν αμφιβάλλεις για αυτό, μάλλον δεν έχεις πάει πουθενά. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, είτε σου ακούγεται ρατσιστικό αυτό είτε όχι. Να μιλήσουμε για ισότητα, ναι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ε με ανθρώπους από τέτοιες κοινωνίες, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Ιδανική κοινωνία δεν είμαστε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε την ευχέρεια να ζήσουμε με ακόμα μια μη ιδανική αλλά και ασύμβατη με εμάς κοινωνία. Τι πάει να πει ερώτηση παγίδα; Η ερώτηση ήταν σαφέστατη, όπως και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά συμφωνώ, πράγματι ισχύει το ότι οι άνθρωποι διαμορφώνονται από τις κοινωνίες που ζουν. Γι'αυτό το λόγο μία κοινωνία οφείλει να ενσωματώνει ανθρώπους, και όχι να γκετοποιεί. Οκ πως θα ήθελες να λέμε κάποιον που μπαίνει σε μια άλλη χώρα χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά; Εκτός κιαν είσαι της φιλοσοφίας του "δεν υπάρχουν σύνορα, ελευθερία στον κόσμο, όλοι είμαστε ίδιοι, αγάπη μπάφοι και σεξ". Ρωτήθηκα παραπίσω για ποιο λόγο αποφεύγω το χαρακτηρισμό "λαθραίος" και απάντησα. Δε με απασχολεί το πως θα τους αποκαλείς εσύ, πες τους μπεζ ιπποπόταμους, μαθήματα ηθικής δεν έχω σκοπό να κάνω. Ελπίζω να μην σου τύχει ποτέ, αλλά αν μπει κανείς στο σπίτι σου να σε κλέψει, αυτό να του πεις. Μου είχες πει παλιότερα πως ο Μαρξ δεν είναι καθόλου ουτοπικός. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. /εδιτ. Γιατί δεν κοιτάς λίγο τις χώρες που προσέχουν τα σύνορά τους; Είναι καλύτερα ή χειρότερα από εμάς; Κι εδώ δυσκολεύομαι να σε ακολουθήσω. Τι σχέση έχει ένα παπαγαλο-επιχείρημα με το αν θα με κλέψει κάποιος, τον Μαρξ, τα σύνορα.. Seriously man, χαζός δεν νομίζω πως είσαι, βάλε σε μια σειρά τις σκέψεις σου μπας και συνεννοηθούμε. _____ deesnider, να με συγχωρείς, αλλά σε μπλογκο-διάλογο δε θα πάρω μέρος, ξεπερνάει τα όρια αντοχής μου. Ότι πεις.
deesnider Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 deesnider, να με συγχωρείς, αλλά σε μπλογκο-διάλογο δε θα πάρω μέρος, ξεπερνάει τα όρια αντοχής μου. Ότι πεις. Το ξέρω καμάρι μου ότι δε θα πάρεις μέρος. Το έχω δει και σε άλλες συζητήσεις με ομοϊδεάτες σου. Κάποιοι λένε «απαξιώ να απαντήσω», άλλοι βάζουν απλώς ένα στραβομουτσουνιασμένο emoticon, εσύ το αποδίδεις στα «όρια της αντοχής σου»... ...το κοινό σας στοιχείο όμως είναι ένα: Ότι δεν είσαστε σε θέση να αντιπαρατεθείτε με επιχειρήματα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποδίδετε χαρακτηρισμούς και να παραθέτετε στείρες προσωπικές θέσεις και ατεκμηρίωτα τσιτάτα (αυτό που έλεγα πριν: «έτσι είναι, επειδή έτσι λέω εγώ»). Καλή δύναμη!...
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Οχι η οικονομικη κριση φταιει. Μιας και πριν απο την κριση δεν ειχαμε εγκληματα, οι φυλακες ηταν αδειες. Και πριν ερθουν οι λαθρομεταναστες οι φυλακες ηταν διακοσμητικα στοιχεια. Δηλαδή το ενδεχόμενο να ήταν απλά εγκληματίες δε παίζει? Όποιος κάνει διαρρήξεις εν μέσω κρίσης είναι αυτόματα αθώο θύμα του καπιταλισμού ή επειδή δεν μπορούν να ενσωματοθούν ?
panagos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Από εκεί και πέρα, δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά συμφωνώ, πράγματι ισχύει το ότι οι άνθρωποι διαμορφώνονται από τις κοινωνίες που ζουν. Γι'αυτό το λόγο μία κοινωνία οφείλει να ενσωματώνει ανθρώπους, και όχι να γκετοποιεί. Άλλο τι οφείλει και άλλο τι δύναται. Οφείλουμε σαν κοινωνία να μπορούμε να ενσωματώσουμε ανθρώπους αλλά δεν μπορούμε. (Αν όχι πολιτισμικά (κάτι που με βρίσκει αντίθετο-θα έπρεπε να μπορούμε δηλαδή), εκ των πραγμάτων κοινωνικά, με την έννοια δεν υπάρχουν δουλειές για τόσους πολλούς!) Οφείλουν και οι άλλοι να ενσωματωθούν μα δεν μπορούν. Και εφόσον έρχεται κάποιος σε μια κοινωνία, οφείλει να μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτήν και να συμβιβαστεί με τους κανόνες της. Όχι να νομίζει ότι μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της δικής του (ή την απουσία αυτών). Ρωτήθηκα παραπίσω για ποιο λόγο αποφεύγω το χαρακτηρισμό "λαθραίος" και απάντησα. Δε με απασχολεί το πως θα τους αποκαλείς εσύ, πες τους μπεζ ιπποπόταμους, μαθήματα ηθικής δεν έχω σκοπό να κάνω. Όχι δεν τους λέω μπεζ ιπποπόταμους. Τους λέω αυτό που είναι. Λαθρο-μετανάστες. Πολύ απλός και κατανοητός ορισμός. Δεν την έβγαλα από το μυαλό μου τη λέξη. Έχει νομική υπόσταση. Τον νομοθέτη δεν τον απασχολεί αν το θεωρείς ανήθικο και η άποψή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου. Τι σχέση έχει ένα παπαγαλο-επιχείρημα με το αν θα με κλέψει κάποιος, τον Μαρξ, τα σύνορα.. Εκτός κιαν έχεις σκοπό να περάσεις όλη σου τη ζωή μέσα στο σπίτι σου όπου θα αποφασίζεις με όση αυστηρότητα θέλεις ποιος θα μπαινοβγαίνει, θα πρέπει να σε απασχολεί και τι γίνεται εκτός του σπιτιού σου και να βλέπεις αντικειμενικά την κατάσταση. Περί Μάρξ: παρουσιάζεις μια ιδανική κοινωνία, με την οποία συμφωνώ μεν αλλά είναι εντελώς ουτοπική και ρομαντική θα έλεγα. Άλλο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα και άλλο το πως δυστυχώς έχουν. Η αλλαγή προς το καλύτερο μπορεί να έρθει, αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τα facts. Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Η σωστή φύλαξη συνόρων προφυλάσσει τη χώρα από την λαθρομετανάστευση και τις συνέπειές της. Τις οποίες συνέπειες πληρώνουμε αυτή τη στιγμή σαν ξέφραγο αμπέλι που είμαστε.
Toufas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δηλαδή το ενδεχόμενο να ήταν απλά εγκληματίες δε παίζει? Όποιος κάνει διαρρήξεις εν μέσω κρίσης είναι αυτόματα αθώο θύμα του καπιταλισμού ή επειδή δεν μπορούν να ενσωματοθούν ? nigga you just went full retard καταλαβαινεις οτι απανταω με αυτο που μου εχουν υπωθει εδω μεσα ετσι?
kirileman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 nigga you just went full retard καταλαβαινεις οτι απανταω με αυτο που μου εχουν υπωθει εδω μεσα ετσι?
Toufas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 blame a.d.d. Αυτα που εχουν υπωθει ηθελα να πω απο μερικους του αντιανθρωπιστικου χωρου
chill Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 αντιανθρωπιστικου Αυτό είναι αντίθετο του λάθροlover;
insomniaK Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 [...]. Τους λέω αυτό που είναι. Λαθρο-μετανάστες. Πολύ απλός και κατανοητός ορισμός. Δεν την έβγαλα από το μυαλό μου τη λέξη. Έχει νομική υπόσταση. Τον νομοθέτη δεν τον απασχολεί αν το θεωρείς ανήθικο και η άποψή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου. [...] βοήθησε με λίγο, σε ποιο νόμο; Το ξέρω καμάρι μου ότι δε θα πάρεις μέρος. Το έχω δει και σε άλλες συζητήσεις με ομοϊδεάτες σου. Κάποιοι λένε «απαξιώ να απαντήσω», άλλοι βάζουν απλώς ένα στραβομουτσουνιασμένο emoticon, εσύ το αποδίδεις στα «όρια της αντοχής σου»... ...το κοινό σας στοιχείο όμως είναι ένα: Ότι δεν είσαστε σε θέση να αντιπαρατεθείτε με επιχειρήματα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποδίδετε χαρακτηρισμούς και να παραθέτετε στείρες προσωπικές θέσεις και ατεκμηρίωτα τσιτάτα (αυτό που έλεγα πριν: «έτσι είναι, επειδή έτσι λέω εγώ»). Καλή δύναμη!... Κοίτα να δεις πως πάει. Ο μοναδικός λόγος που κάποιος πρέπει να απαντάει σε αυτά που γράφεις, είναι διότι κυκλοφορούν και ανήλικοι εδώ μέσα που δεν έχουν διαμορφωμένη άποψη και γενικά λόγω του νεαρού της ηλικίας χαρακτηρίζονται από αγελαία συμπεριφορά και όλο αυτό εθνικό- πατριωτικό- πανηγυράκι, με αρχηγούς και εχθρούς ίσως τους φανεί θελκτικό (και ειναι κρίμα). Κατά τα άλλα, όταν διαπιστώνεις πως κάποιος πιστεύει πως έχει επιχειρήματα επειδή γράφει με μπλε χρώμα text walls, δε σημαίνει ότι οι λέξεις που χρησιμοποιεί δεν έχουν τη μεταφορική σημασία του τούβλου, απλά κουνάς το κεφάλι με κατανόηση. Γράφεις ότι οι λαθρομετανάστες είναι παράνομοι που αλώνιζαν ούτως ή άλλως στη χώρα τους και ήρθαν και στην Ελλάδα. Τι να απαντήσει κανείς σε αυτό; ΠΕΣ μας τι ξέρεις που εμείς δεν ξέρουμε! Μοιράσου τη μυστική πηγή της γνώσης μαζί μας. Γράφεις, "αρέσει δεν αρέσει αυτό σε κάποιος, είναι αλήθεια". Ποιο είναι το επιχείρημα; Ότι εσύ το χαρακτηρίζεις αλήθεια; Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό! όπως δεν απαντώ στα παιδιά που περιμένουν δώρο από τον Αγιο Βασίλη, σε όσους προσευχονται, σε όσους πιστεύουν στα νεφελιμ. Πίστευε. Την ευχή μου. Γράφεις, "εξηγείται πανευκολα ...", σου απάντησα πως προσεγγιζεις την κοινωνία, το περιπλοκότερο δημιουργημα του ανθρώπου, μονοδιάστατα. Και απάντησες, ορθάνοιχτος για συζήτηση: "Βαθυστόχαστο μήνυμα". Τι άλλο μπορώ να πω;!; Σε ρώτησα κάτι απλό και απαντησες πως δεν υπάρχει καν λόγος να παραθέσεις στοιχεία. Σου απαντώ τώρα: Οκ. Όσο αυτό που αναφέρεις ότι θα σε χαρακτηρίσουν φασίστα κλπ, ούτε πάλι θέλω να στη χαλάσω, δεν είσαι φασίστας! Φασίστες ήταν ο Χίμλερ, ο Γκεμπελς, o Μεγκελε και οι λοιποί, οι υπόλοιποι είναι τα "πρόβατα" που καταλάβαιναν/ καταλαβαίνουν τα "πάνω πάνω". Καταχρηστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος στη συγκεκριμένη περίπτωση και μόνο για να νιώσει ο αποδέχτης πως κάτι σκέφτεται στραβακλά. Αυτά τα λίγα από εμένα.
DrLo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 nigga you just went full retard καταλαβαινεις οτι απανταω με αυτο που μου εχουν υπωθει εδω μεσα ετσι? Αξιότιμε κύριε πιθηκομούρη, Δεν θα ήταν λίγο "ρατσιτικα offensive" το χιουμοράκι σου αν πραγματικά ήμουν μαυρος ?
viper2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Αξιότιμε κύριε πιθηκομούρη, Δεν θα ήταν λίγο "ρατσιτικα offensive" το χιουμοράκι σου αν πραγματικά ήμουν μαυρος ? internet slang...
DrLo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 internet slang... Το αντιλαμβάνομαι, και το "niger" slang είναι, και το "αράπης" slang είναι. Παρόλα αυτά το "niger" θεωρείται προσβλητικό ακόμα και ως αστεισμός όπως και το "αράπης". Θα περίμενα από ανθρώπους με ευαισθησίες , που σέβονται τα πανανθρωπινα ιδανικά, την ισότητα των λαών και όλα τα άλλ ωραία λόγια που αναφέρθηκαν τις 70τόσες τελευταίες σελίδες να είναι πιο προσεκτικοί. ΥΓ: Εντάξει το καταλαβαίνω ότι κάποιοι αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους αν γράφουν μια-δυο μοδάτες εκφράσεις αλλά τουλάχιστον σκέψου τις γράφεις.
viper2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Το αντιλαμβάνομαι, και το "niger" slang είναι, και το "αράπης" slang είναι. Παρόλα αυτά το "niger" θεωρείται προσβλητικό ακόμα και ως αστεισμός όπως και το "αράπης". Θα περίμενα από ανθρώπους με ευαισθησίες , που σέβονται τα πανανθρωπινα ιδανικά, την ισότητα των λαών και όλα τα άλλ ωραία λόγια που αναφέρθηκαν τις 70τόσες τελευταίες σελίδες να είναι πιο προσεκτικοί. παρολα αυτα η προταση ολοκληρη ειναι slang τωρα αν εισαι εκεινο το σπαστικο παιδακι που δεν μπορει να μπει στην αγελη ε τι να πω Α και γελασα με τα πανανθρωπινα ιδανικα γελασα πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα