Προς το περιεχόμενο

Nεαρος καταδιωξε και σκοτωσε διαρρηκτη στην Παιανια

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο μπορει να το κανει και τωρα που θα βγω εξω. Να φασκελωσω να κατεβασει το παραθυρο να μου φυτεψει μια και να φυγει.

Όχι, δεν μπορεί. Γιατί τώρα δεν δικαιούται να αγοράσει ο οποιοσδήποτε όπλο. Πρέπει να ακολουθήσει είτε τη νόμιμη οδό, η οποία επιτρέπει σε πολύ συγκεκριμένες και λίγες περιπτώσεις την κατοχή, είτε την παράνομη που, γενικά, δε θα μπει σε διαδικασίες να νταλαβεριστεί με υπόκοσμο χωρίς τις άκρες για να καταλήξει με 99% λερωμένο όπλο κάποιος που το θέλει αμιγώς για αυτοάμυνα.

Εκτός αν εννοείς κάτι τέτοιο:

Όποιος το εγγυάται και τώρα. Η κατοχή κυνηγετικού όπλου είναι ήδη νόμιμη...

Το οποίο είναι λίγο χαζό, γιατί ναι μεν όπλο το ένα, όπλο το άλλο, αλλά είναι κάπως αλλιώς να μην ξέρεις αν ο άλλος έχει κάτι στην τσέπη του που μπορεί να σε φάει λάχανο και άλλο να κυκλοφορεί με ένα μέτρο ματσούκι και φυσιγγοθήκη. Με αυτό το σκεπτικό και τα κουζινομάχαιρα νόμιμα είναι, ας επιτρέπονται και τα οικιακά πυρηνικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ο 24χρονος είναι δολοφόνος και δε βρισκόταν σε κατάσταση αυτοάμυνας.

Φονιάς, ναι. Δολοφόνος, όχι (προσωπικά, διακρίνω τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο όρων). Ούτως ή άλλως φυσικά, βάσει νόμου, ναι είναι δολοφόνος. Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση όμως, θεωρώ την πράξη του απολύτως δικαιολογημένη. Ένα απόβρασμα έφαγε.

Υ.Γ.: Ναι ξέρω! Είμαι φασίστας, ρατσιστής (surprise! το ίδιο θα πίστευα αν ο νεκρός ήταν Έλληνας, αλλά πρέπει να το τονίζω, διότι διαφορετικά θα ξυπνήσει ο ...Τούφας!) και ακραίος. Μην ανησυχείτε όμως. Δε φιλοδοξώ να κυβερνήσω...

Ρε συ μεμεντο, εδώ έχουν γεμάτα όπλα και ευκολοπροσβασιμα στο σπίτι απο ότι καταλαβαίνουμε για να προστατεύσουν τα παιδια τους που παίζουν στο ίδιο σπίτι... Τι κάθεσαι και ρωτάς τους ένα δυνάμει δολοφόνους των ίδιων τους των παιδιών;;;

Πάλι δακρυσα.

Ρε συ μεμεντο, εδώ έχουν γεμάτα όπλα και ευκολοπροσβασιμα στο σπίτι απο ότι καταλαβαίνουμε για να προστατεύσουν τα παιδια τους που παίζουν στο ίδιο σπίτι... Τι κάθεσαι και ρωτάς τους ένα δυνάμει δολοφόνους των ίδιων τους των παιδιών;;;

Πάλι δακρυσα.

Οχι ρε μην αγχωνεσαι.

Βασει καποιον στατιστικων που διαβαζα για τις ΗΠΑ, τα περισσοτερα θανασιμα ατυχηματα με οπλα εχουν θυματα ανθρωπους 24-65 ετων.

Οχι οτι δεν γινονται και με παιδια κατω των 15, αλλα στατιστικα πρωτοι θα την φανε οι ραμπο.

Αν τον σκότωνε με Κρητική μαχαίρα που έγραφε επάνω

"Σαν κάνεις μέρες να με δεις θαρρείς καλό μου κάνεις;

Ενα μαχαίρι δίκοπο μες στην καρδιά μου βάνεις",

θα ήταν εντάξει τα πράγματα??

http://www.youtube.com/watch?v=PasrNEJ3e7Y

Αν είστε πέντε φύγετε κι αν είστε δέκα ελάτε,

το κρητικό μαχαίρι μου κανένα δε φοβάται!

:P

Εγώ θέλω να επαναλάβω εδώ την πρότασή μου, να επιτρέπονται διά νόμου τα σπαθιά. Δημόσια. Εκεί θα κριθεί η φάση. Δεν πα να 'σαι σφίχτης, να πετυχαίνεις μπεκάτσα στο χιλιόμετρο, να έχεις οδηγήσει τανκ. Εκεί θα φανεί.

Επίσης, dee, μη φορτώνεις ρε αγόρι μου, ωραία τα λες συνήθως και κάθεσαι και να γράψεις, μη το γυρνάς στο προσωπικό. Μαλακία θα 'ναι.

Οχι ρε μην αγχωνεσαι.

Βασει καποιον στατιστικων που διαβαζα για τις ΗΠΑ, τα περισσοτερα θανασιμα ατυχηματα με οπλα εχουν θυματα ανθρωπους 24-65 ετων.

Οχι οτι δεν γινονται και με παιδια κατω των 15, αλλα στατιστικα πρωτοι θα την φανε οι ραμπο.

Να σου πω έπαιξα με την ιδέα το πρωί να κοιτάξω τίποτε στατιστικά για το τέξας αλλά δεν μπορώ από τη δουλειά. Στείλε κανα λινκ να χαρούμε λίγο.

@deesnider, δε με ενδιαφέρει τι τον θεωρείς εσύ, ούτε τι τον θεωρώ εγω ή ο χ τυχαίος. Η δομή της δικαιοσύνης που υποστηρίζεις απλά έχει ξεπεραστεί εδω και εκατοντάδες χρόνια. Πια, όλοι δικαζόμαστε με τους ίδιους κανόνες από συγκεκριμένο όργανο της κοινωνίας.

Δε με ενδιαφέρουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, αν θες να είσαι φασίστας δικαίωμα σου. Νομικά καλυμενος οπλισμένος δολοφόνος δε θέλω να είσαι.

Παντως, ενω διαφωνουν οι μεν με τους δε που λενε ναι στην οπλοχρησια δια νομου μεσα στο σπιτι σου αν εισαι σε αυτοαμυνα, δε βλεπω να εχουν καποιες πρακτικες αντιπροτασεις για το ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ με μια κατασταση που ειναι πλεον κανονας. Μεχρι προσφατα δεν ξεραμε τι μερα μας ξημερωνει, τωρα δεν ξερουμε ουτε τι νυχτα μας νυχτωνει. Καμια απολυτως ασφαλεια ουτε καν μεσα στο ιδιο σου το σπιτι. Πειτε μας τις πρακτικες αντιπροτασεις σας, εφοσον διαφωνειτε με την οπλοχρησια εντος σπιτιου.

Μη μου πειτε για καλυτερη αστυνομευση, διοτι χρησιμοποιησα την λεξη "πρακτικες λυσεις". Η καλη και επαρκης αστυνομευση στη χωρα μας, οσο καλο σεναριο και να ειναι, δυστυχως ειναι το πιο ουτοπικο απ'ολα.

Τελος, πιστευω να καταλαβαινετε οτι δεν γινεται η μια πλευρα να μπαινει σπιτι χωρις ενδοιασμους να σε ξεσκισει στις μαχαιριες/γαζωσουν με ενα αυτοματο/φιμωσουν/βιασουν κλπ και να επιμενετε για την αλλη πλευρα (την παθουσα) οτι πρεπει να μεινει με σηκωμενα χερια μεχρι να του την μπουμπουνισει ο καθε κοινος εγκληματιας ποινικου δικαιου. Που πλεον εχουμε πολλους (εισαγομενους η μη) με αποτελεσμα το φαινομενο να πολλαπλασιαζεται καθημερινα. Αρα περιμενω με ενδιαφερον πρακτικες, ουσιαστικες και ρεαλιστικες αντιπροτασεις για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του απλου πολιτη.

@deesnider, δε με ενδιαφέρει τι τον θεωρείς εσύ, ούτε τι τον θεωρώ εγω ή ο χ τυχαίος. Η δομή της δικαιοσύνης που υποστηρίζεις απλά έχει ξεπεραστεί εδω και εκατοντάδες χρόνια. Πια, όλοι δικαζόμαστε με τους ίδιους κανόνες από συγκεκριμένο όργανο της κοινωνίας.

Δε με ενδιαφέρουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, αν θες να είσαι φασίστας δικαίωμα σου. Νομικά καλυμενος οπλισμένος δολοφόνος δε θέλω να είσαι.

Ν'αγιάσει το πληκτρολόγιό σου παλικάρι μου.

Εγώ θέλω να επαναλάβω εδώ την πρότασή μου, να επιτρέπονται διά νόμου τα σπαθιά. Δημόσια. Εκεί θα κριθεί η φάση. Δεν πα να 'σαι σφίχτης, να πετυχαίνεις μπεκάτσα στο χιλιόμετρο, να έχεις οδηγήσει τανκ. Εκεί θα φανεί.

Τhere can Βe Οnly Οne!!!

http://www.youtube.com/watch?v=_j6_H-PSml0

Όχι, δεν μπορεί. Γιατί τώρα δεν δικαιούται να αγοράσει ο οποιοσδήποτε όπλο. Πρέπει να ακολουθήσει είτε τη νόμιμη οδό, η οποία επιτρέπει σε πολύ συγκεκριμένες και λίγες περιπτώσεις την κατοχή, είτε την παράνομη που, γενικά, δε θα μπει σε διαδικασίες να νταλαβεριστεί με υπόκοσμο χωρίς τις άκρες για να καταλήξει με 99% λερωμένο όπλο κάποιος που το θέλει αμιγώς για αυτοάμυνα.

Δεν είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας περι οπλοκατοχής αλλά το επιχείρημα σου μπάζει λίγο.

Και με τους νέους κανόνες θα color="#000080"]Πρέπει να ακολουθήσει είτε τη νόμιμη οδό[/color], η οποία θα επιτρέπει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις την κατοχή.

Το θέμα είναι η νόμιμη οδός, οι διαδικασίές και οι περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η απλοκατοχή καθορίζοντε μία φορά και πλέον δεν αλλάζουν ποτέ ή αν μιλάμε για δυνατότητα αναθεώρσης.

Αντίστοιχα θα σου πει κάποιος ότι το σημερινό καθεστός είναι μπάχαλο και δε θα έπρεπε να επιτρέπονται καθόλου οπλα. Άρα από τη στιγμή που επιτ΄ρεπεις κάτι υπό περιτπωσεις μπορείς να δεις και να προσαπρμόσεις τις περιπτώσεις αυτές στην πραγματικότητα.

Να σου πω έπαιξα με την ιδέα το πρωί να κοιτάξω τίποτε στατιστικά για το τέξας αλλά δεν μπορώ από τη δουλειά. Στείλε κανα λινκ να χαρούμε λίγο.

http://www.guncite.com/gun_control_gcgvacci.html

Δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι (δεν βλεπω τον λογο να μην ειναι) αλλα βαριεμαι να το ψαξω παραπανω.

Και επειδή ακριβώς ο εισαγγελέας δε τον θεωρεί δολοφόνο και επικίνδυνο για την κοινωνία, αυτή τη στιγμή δεν είναι προφυλακιστέος. Είναι ελέυθερος για την ωρα και μπορει να ετοιμάζεται να δει τον βραδυνό αγώνα ή να γράφει στο ινσομνια.

Δε με ενδιαφέρουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, αν θες να είσαι φασίστας δικαίωμα σου. Νομικά καλυμενος οπλισμένος δολοφόνος δε θέλω να είσαι. fixed ... όποιος οπλοφορεί δεν είναι απαραίτητα δολοφόνος. από όσο έχω καταλάβει δε θέλεις κάποιος να μπορεί να οπλοφορεί νομικά καλυμένος (και να είναι εν δυνάμει δολοφόνος όπως εν δυνάμει δολοφόνος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε)

Άρα όσοι βιάστηκαν να προκαταλάβουν την απόφαση είτε από τη μία μεριά φωνάζοντας "αθώωος" είτε από την άλλη με κραυγές περί ντροπής της δικαιοσύνης που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο υποβαθμίζουν την αξία των συγκεκριμένων κανόνων που δικαζόμαστε όλοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...